AKo zosúladiť čas na nalíčenie, učesanie a oblečenie mamičky ráno spolu so starostlivosťou o dieťa?
Mamičky tie ktoré sa radi líčite, češete a rozmýšľate aj nad tým ako sa zladiť v obliekaní a tak, proste ktoré Vás bavia takéto veci ako si to viete zariadiť pri deričkách, aby ste to ráno posíhali a boli so sebou spokojné a zároveň poriešili aj detičky? Máte niektorá taký skvele zorganizovaný režim - dáte radu?
Oblečenie mám také, ktoré všetko so všetkým ladí. Nosím moje obľúbené farby (sivá, ružová, biela, béžová), takže ráno nemusím rozmýšľať nad kombinaciou. Ja mám 2 mesačne babo, potom ako ju ráno nakrmim a prebalim ju dam do kolisky a zapnem jej kolotoc alebo ju dam na zem pod hrazdicku a v pohode tam vydrží 15-20 minút kým sa ucesem a nalicim. Keď bola mensia tak som ju dala do kresielka a zobrala so sebou do kupelne.
Zalezi aku vekovu kategoriu deti mas na mysli...v kazdom veku su tu iste specifika, ktore dokazu pohltit Tvoj cas.
Dam maleho do ohradky kym sa namalujem na tych 10 min. A potom uz fungujeme normalne. Alebo drobec sleduje ako sa malujem, medzi tym mu robim rozne smiešky a tak sa rehotame ale vtedy sa malujem aj 20 min. 😁 Co sa tyka oblecenia, ja ho mam navesane v skrini podla farieb, cize rano stiahnem z vesiaka a obliekam uz len. A to iste aj drobec. Ja mam jednu izbu služiacu ako šatnik cize raz dva povyberam co a ako oblecieme. 🙂
@monikafialka moje deti su uz velke, ale vzdy som si den pred tym rozmyslela, co si obleciem a vsetko nachystala. Budik som mala nastaveny tak, aby som sa stihla nachystat (ucesat, namalovat) este pred tym, ako vstali deti. Obliekala som sa az tesne pred odchodom z domu, aby ma niecim neobliali a neupatlali (kym boli mesnie). Ak nahodou vstali skor ako mi zvonil budik, ci naraz so mnou a nevedeli sa zabavit same, zapla som im na tu chvilu rozpravku.
Podla mna je základom nevstať zarovno s detmi. Pre mna je makeup, oblečenie a vlasy základ a preto musim vstať jednoducho skor. Vtedy je ticho v dome a ja mam cas vsetko postihat a vyzerať tak, aby som sa aj na materskej sama sebe aj muzovi 😁páčila. Neviem si predstavit vstať s detmi a potom nahanat raňajky, desiate do skoly, nevedieť co skor. Ja jednoducho potrebujem svoju chvilku a jediný termin mi vychádza skoro rano😁😁
ako neviem je to tak ako kedy, ako kedy sa zobudime, no aj podla toho kam sa chystame a tak si najdem cas sa bud nejak extra pripravit alebo spravim drdol a idem
Na materskej sa nemalujem nepotrebujem obtierat make up o bábätko keď ho bozkávam, ono ma obchytava, skuma a pod. Obocko + mihalnice mi urobi kozmeticka a je to. Vlasy nosím zapnuté v cope. Určite by som nevstavala pol hodinu skôr koli make upu alebo nechala vyplakavat dieťa v ohradke. Môj Názor, pre mňa to jednoducho nie je top priorita.
Ja som bola schopna aj o 5tej rano vstat ci uz som bola rozbita z noci (dojcenie,uspavanie,atd) a utekat behat ci cvicit aby som najneskôr o 6:30h bola doma. Make up? dala som si dieta do prenosného kresla a bolo pri mne pocas malovania. Ale ja som namalovana za 2min kompletka. Vlasy? detto. Nehovorim, ze denne som mala make up,ale aspon tie oci a pery som sa snazila zvyraznit. A vela zavisi od zeny samej, ako sa nastavi, ci sa chce upravovat alebo to ponala budem natural na materskej.
No ja tak nejako ako uz tu Iné maminy písali. Kedže pracujem tak sa aj milujem a chcem aj pekne vyzerať...vstávam o cca pol hodinu skôr ako syn, za ten čas sa umyjem a nalicim, vlasy až tak neriesim kedže si ich nepotrebujem žehliť, iba precesem alebo spravím rychlo Cop/drdol...potom ho zobudím a ostatne uz robíme naraz...on sa umyje ja si nachystam kávu, obliekame sa spolu...deň vopred (večer) si rozmyslím co si približne oblečiem, malému chystám oblečenie tiež večer pred spaním. Ráno uz len na seba nahadze co ma nachystané...
Tak ja ráno zobudím malú,ideme sa umyť,nachystam niečo malé na jedenie (v škôlke majú raňajky),zalejem kávu a kým sa dcérka naje,ja sa namalujem a urobím si vlasy,stihame to za pol hodinu.
@monikafialka ahoj. Ja mam 3 deti, 2 staršie ráno muž berie do školy, s najmenším som doma - ma 1.5 roka. V kúpelni sme spolu - on si na stupienku umýva zuby pri mne... Maľujem sa v spálni pri toaletnom stolíku, mam tam 1 takú toaletnu tašku plnú vaty, paliciek do uší, krémov, štetcov... To mu obyčajne dám a on to všetko vyťahuje, upratuje - zábava na 30 min... To ja sa stihnem namaľovať aj vlasy si spraviť... Šaty mam v šatníku, pre mňa aktuálne najpohodlnejšie, elegantné a teplé sú zateplene pančuchy a bavlnené šaty - to som oblečená asi tak za 1 minutu🙂
Ste úžasné, ďakujem. takže mi z toho vychádza že proste treba skor vstať a "poriešiť sa" pred tým ako detičky vstanú a ak sa nedá tak niečím ich zabaviť hm..a veci si pripraviť večer predtým. Ja totiž obdivujem všetky čo to tak zvládate a chcem sa to aj ja naučiť, lebo satak lepšie cítim, proste mi to robí radosť (manželovi je to jedno samozrejme či sa namaľujem atď. alebo nie).

Vla čo? Nalíčiť? Pekné obliecť ? Toto slovo už dva roky nemám v slovníku. Nalíčiť pri mojom synovi je nereálne. A znova s ani nechce maľovať chodba od ruzu. Pekné obliecť ukladať každý deň poličky kde dociahne a vyhadze ich nechve sa mi.
mozes si ju zobrat aj do stolicky na zachod..ak mate taku tu z ikey pre deti das jej xzatial chrumpky...zavisi aky je vek..
ak uz sedi kludne tam nech pozera na mamu, mozes je rozpravat co robis...prip k pesnickam na youtube od jedneho roka na 20minut v pohode...musis si to zjednodusit trosku
veľa záleží od toho aké je dieťa, či vydrží, či sa zabaví a podobne, u nás je to tak jak na hojdačke, niekedy nemám problém sa v pohode namaľovať a niektoré dni som rada, že si aspoň zuby môžem umyť 😀
@monikafialka Ahoj, ja už mám síce syna "veľkého", ale doteraz si (a aj jemu) chystám oblečenie na ďalší deň už večer. Ráno potom nemusím bezradne postávať pred skriňou, ako sa mi to predtým často stávalo. Čo sa líčenia týka, mám 2 kozmetické taštičky na "malovátka". V jednej mám všetko to, čo na bežné denné líčenie potrebujem, v druhej všetko ostatné. Do práce sa líčim vždy rovnako (ja viem, nuda, ale čo už, som tak zvyknutá). Ráno všetko vysypem z taštičky a dávam tam postupne to, čo som už použila. Takže ak aj potrebujem od líčenia odbehnúť, viem, kde som prestala 😁. No a základ je, samozrejme, vstať aspoň o 15 minút skôr, než zvyšok rodiny, nech mám ráno kúpeľňu pre seba.
@monikafialka vstávam o 5:30,aby som stihla ráno všetko, aj syna zaviesť do školy (30km cesta tam a spat) a na 7:30 do roboty.
@monikafialka ja ti prajem aby si v tom vydržala 👍👍👍lebo nie je nic horsie ako zanedbaná mamicka v teplákoch, ktorá “nepotrebuje” nic lebo je prirodzene pekna. A nech vsetci vidia, ze ona je matka a nebude predsa vstávať o pol hodinu skor. Len potom sa aj manžel čuduje, ze nieco ine si zobral a s niekym inym žije.
@monikafialka Ja mám mesiac po pôrode dvojičiek, zatiaľ zvládam, lebo sa každý predbieha pri nich :D Ale bojím sa keď budú staršie a začnú loziť a vystrájať :D Vždy som sa o seba dosť starala :D
ja neviem, ale vzdy som mala cas sa upravit, nalicit, ocesat, obliect...ved bud dieta jedlo alebo este spalo..aj teraz ked chodime do skoly a do prace, tak ja vstanem o pol hodku skor, umyjem, nalicim, vyzehlim vlasy, budim maleho, robim ranajky..kym zje ranajky, tak sa obleciem a potom uz len jeho riesim..ked bol mensi a bola som doma, tak bud popritom ako ranajkoval alebo sa hral
Syn má 15 mesiacov, líčenie, účes a obliekanie mi nezaberu viac ako 10 minút 🤷🏼♀️ podklad, púder, licenka, mihalnice, doladiť obočko, rúž a ide sa 🙂 za ten čas mu dovolím hrabať sa v kozmetickej taštičke a všetci sú spokojní 😁
Ja som skor prekvapena ze Vam licenie a vlasy trvaju okolo pol hodiny :D ja som hotova za 5minut a som tip-top. Najlepsie ak chces mat ozaj svaty pokoj, vstat skor nez dieta . Zalezi aj podla veku a povahy. Male dieta ked nevie chodit joj to este parada bola pri comkolvek. Vacsie dieta uz trochu horsie. Teda ak nespi kym sa chystas 🙂. Pripadne ak sa nahodou zobudi s Tebou daj mu zatial ranajky a ty sa venuj sebe
Ahoj, ja mám deti straší bude mať 3 roky, mladší má 1 rok. Pre mňa je základ si umyť skoro ráno vlasy, resp. ak stihnem ešte deň predtým tak večer. Ak nestíham ani jedno, použijem suchý šampón v spreji - timotei pure (je super aj na moje tmavé vlasy). ďalšou prioritou je vyčistiť si zuby - mám sonickú zubnú kefku od Philips, čiže je to na dve minúty a nie 5 ako pri manuálnej (ďalšie ušetrenie času).Potom makeup - ak nestíham, tak si zoberiem do kabelky špirálu, kt.si viem naniesť aj vo výťahu a balzam na pery, kt. si viem dať hocikedy. Ak sa mi mladší zobudí skôr, je so mnou v kúpeľni, vyťahuje veci z poličiek. Ak sú obaja hore, starší raňajkuje, sedí na nočníku, alebo mu pustím na chvíľku rozprávku.

@monikafialka ja mám také dobré dieťa, že pri nej sa stihnem aj namalovať a aj dať dokopy. Uvidíme, čo to bude keď bude väčšia ale zatiaľ úplne v pohode. Ona sa hrá a za sa rýchlo za polhodinu nachystám a ideme von.