icon

Ako zvládať samotu s deťmi, keď manžel pracuje v zahraničí?

11. júl 2026

Ahojte. Chcem sa opýtať zien ktoré majú mužov mimo sk ako to zvládate ? Kto vám pomaha ? Alebo ste na všetko samé ? Čo čas “pre seba”? Mame dve deti, tretie na ceste. Muž nonstop preč. Kým sa dalo chodila som do prace. Už som v 8 mesiaci a som pn. Súrodencov nemám, mama pomôže minimalne. Začína mi to liezť na nervy. Na peniaze sa nesťažujem. Ale nonstop musim fungovať. Žiadne voľno. A stále sama. Kolegine a kamošky maju svoje rodiny, stretávame sa tiež veľmi malo. Neviem či mám zlý systém že mi zacina preskakovať alebo to jednoducho bez pomoci nejde.

Strana
z2
anonym_3593c8
11. júl 2026

zaplat si upratovanie, obcasne opatrovanie deti alebo hodinoveho manzela
je to narocne byt tehotna na pn a s detmi sama
potraviny si daj dovazat napr cez kosik

anonym_9fddd9
11. júl 2026

Ked mate dostatok penazi, zozen si vypomoc - ci uz do domacnosti, alebo k detom opatrovatelku, kludne s nimi moze byt v izbe kym Ty si porobis, oddychnes.

(Akoze mne by to za taky zivot bez manzela a otca doma nestalo, ale ak vam to vyhovuje ze prevazuju benefity a nerozbije vam to manzelstvo ci rodinu a vztahy, tak aspon si tymi peniazmi pomoz a necakaj kym padnes na hubu a naozaj Ti prepne)

My pomoc tiez nemame, tri deti deti po roku, a vzdy cakam na 16h kym pride manzel z prace ako na spasu. Da sa to, zvladnes, ale ak proste chlap dobre zarobi (a asi preto je aj vonku), tak by som na nejakej pomoci nesetrila, aspon kym su deti male...

anonym_778a42
11. júl 2026

@anonym_autor ahoj, mám to presne ako ty, akurát deti 2. Opatrovateľka počas prázdnin, inak celý rok na všetko sama. Od práce, lekárov , chorôb , výletov všetko ja
Čas pre seba nemám, ale asi mi ani nechyba nejak, veď s deckami sa zabavim

anonym_503e93
11. júl 2026

@anonym_autor Muž nonstop preč, akože kvôli čomu bolo treba to tretie dieťa, ked očividne mas čo robit sama so sebou? Teraz už nič, jedine opatrovatelka za peniaze

anonym_fd22be
11. júl 2026

Ja osobne by som s muzom co robi v zahranici nemala ani jedno dieta, nie este tri ale ak by som bola na tvojom mieste tak trvam na tom, ze zaplati opatrovatelku a upratovacku alebo sa vrati domov a najde si robotu tu.

annamaria1967
11. júl 2026

@anonym_autor mojej mladšej sestre pomohlo že balí môjho manžela , dávaj si pozor : - (

belllinka
11. júl 2026

@anonym_autor asi celkom nechapem. Tak s dvomi detmi uz toho mas plne zuby a urobite si tretie? To ma aku logiku? 🤔

autor
11. júl 2026

Ženy ale tu nejde o to že to nezvladam fizicky. Doma je navarené upratané napecene s tým nieje problém. Keď su deti v škole tak si aj oddýchnem. Ale tá hlava už to nezvláda. Že sa nieje s kým porozprávať, ísť do kina, vypadnúť trosku a tak. Muž je úžasný, keď je doma tak urobí všetko čo potrebujem. Ležím a mám vyložene nohy. Len ten čas keď je preč.

anonym_fd22be
11. júl 2026
@anonym_autor

Ženy ale tu nejde o to že to nezvladam fizicky. Doma je navarené upratané napecene s tým nieje problém. Keď su deti v škole tak si aj oddýchnem. Ale tá hlava už to nezvláda. Že sa nieje s kým porozprávať, ísť do kina, vypadnúť trosku a tak. Muž je úžasný, keď je doma tak urobí všetko čo potrebujem. Ležím a mám vyložene nohy. Len ten čas keď je preč.

@anonym_autor a ako casto je doma?

autor
11. júl 2026
@anonym_fd22be

@anonym_autor a ako casto je doma?

@anonym_fd22be kedy ako. Väčšinou 3 týždne preč a týždeň doma. Rieši prácu na sk aby bol doma každý víkend po pôrode ale či sa podarí? Netuším.

belllinka
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_fd22be kedy ako. Väčšinou 3 týždne preč a týždeň doma. Rieši prácu na sk aby bol doma každý víkend po pôrode ale či sa podarí? Netuším.

@anonym_autor Tak sa chod socializovat do prace aspon na pol uvazku

anonym_fd22be
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak na tvojom mieste urcite riesim tu opatrovatelku. Nech mozes obcas vybehnut sama von, bez deti. Len ked sa narodi tretie, tak to uz tiez asi velmi nepojde. Takze ja by som trvala na tom aby sa vratil domov. Bude mat tri deti, ktore ho potrebuju, nie je to vsetko len o peniazoch.

anonym_83bbd6
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor sú prázdniny a študentky si radi privyrobia nemáš nejakú v okolí, ktorá by sa postarala o deti kým zájdeš s kamarátkou na kávu, do kina...

autor
11. júl 2026
@anonym_83bbd6

@anonym_autor sú prázdniny a študentky si radi privyrobia nemáš nejakú v okolí, ktorá by sa postarala o deti kým zájdeš s kamarátkou na kávu, do kina...

@belllinka donedavna som pracovala. O 3 týždne nastupujem na MD. Už som Pn lebo som anemicka, nevladzem poriadne chodiť a som strašne unavená.
@anonym_fd22be
@anonym_83bbd6 V okoli nikto taký nie je. Ale skúsim pohľadať na internete alebo sa opýtať kamaratiek. Mám možno aj takú nedôveru nechať decka cudziemu človeku ale asi to inak nepojde keď chcem aby mi nepreplo.

anonym_fd22be
11. júl 2026
@anonym_autor

@belllinka donedavna som pracovala. O 3 týždne nastupujem na MD. Už som Pn lebo som anemicka, nevladzem poriadne chodiť a som strašne unavená.
@anonym_fd22be
@anonym_83bbd6 V okoli nikto taký nie je. Ale skúsim pohľadať na internete alebo sa opýtať kamaratiek. Mám možno aj takú nedôveru nechať decka cudziemu človeku ale asi to inak nepojde keď chcem aby mi nepreplo.

@anonym_autor odkial ste? Mesto/dedina? Ak mate facebookovu skupinu, skus tam napisat ze hladas opatrovatelku. Alebo cez stranku hlidacky.sk

anonym_582e8a
11. júl 2026

@anonym_autor ja nechápem načo vám je tretie dieťa, keď v podstate spolu ani nie ste. Radšej mať deti menej, ísť pracovať a mať muža doma. Začína ti preskakovať a to si ešte ani neporodila

autor
11. júl 2026
@anonym_582e8a

@anonym_autor ja nechápem načo vám je tretie dieťa, keď v podstate spolu ani nie ste. Radšej mať deti menej, ísť pracovať a mať muža doma. Začína ti preskakovať a to si ešte ani neporodila

@anonym_582e8a ty to ani chápať nemusíš, stačí ze to chápeme my dvaja 🙂. Otázka bola na ženy ktorých muži pracujú v zahraničí. Mám pocit že ten tvoj to nebude 😉.

anonym_83bbd6
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_fd22be

@anonym_autor kým ju spoznáš, môže ti najprv pomôcť v domácnosti a dohliadať na deti, kým budeš oddychovať doma, naučí sa fungovať vo vašej domácnosti a potom môžeš ísť na pár hodín von... po pôrode kým bude manžel preč ti pomôže 2-3dni v týždni s deťmi vyzdvihnúť zo školy, škôlky, popratať v domácnosti a hlavne budeš mať s kým pokecať mimo detí...

anonym_14b76a
11. júl 2026

U nas bol takto otec prec. Preto som vzdy vedela, ze tento model nechcem. Nie je tolko penazi na svete, aby som zila tu a muz inde. To som rovno mohla ostat slobodna a bezdetna. Mozno sa sama seba snazis presvedcit, se ti to nevadi, ale podla mna je to inak. Ale drzim palce.

autor
11. júl 2026
@anonym_14b76a

U nas bol takto otec prec. Preto som vzdy vedela, ze tento model nechcem. Nie je tolko penazi na svete, aby som zila tu a muz inde. To som rovno mohla ostat slobodna a bezdetna. Mozno sa sama seba snazis presvedcit, se ti to nevadi, ale podla mna je to inak. Ale drzim palce.

@anonym_83bbd6 takto som na to vôbec nepozerala a veru nie je to zlý napad. Ďakujem.
@anonym_14b76a Netvrdím že mi to nevadí. Píšem aj hore že muž rieši prácu na sk aby bol prec len po-pia a vikendy doma. Tento “stav” trvá rok a pol. Predtým tiež pracoval doma.

autor
11. júl 2026
@anonym_778a42

@anonym_autor ahoj, mám to presne ako ty, akurát deti 2. Opatrovateľka počas prázdnin, inak celý rok na všetko sama. Od práce, lekárov , chorôb , výletov všetko ja
Čas pre seba nemám, ale asi mi ani nechyba nejak, veď s deckami sa zabavim

@anonym_778a42 a take že nechty, kaderníčka, kozmetika, masáž, alebo kava s kamoskou ? Nejaká socializácia mimo deti a práce.

anonym_582e8a
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_582e8a ty to ani chápať nemusíš, stačí ze to chápeme my dvaja 🙂. Otázka bola na ženy ktorých muži pracujú v zahraničí. Mám pocit že ten tvoj to nebude 😉.

@anonym_autor nie, nemám muža prec. V živote by som to nechcela, a radšej by som bola v práci namiesto rodenia, aby sme boli spolu. A naozaj ma zaujíma, prečo máte tretie dieťa, keď už teraz ti začína preskakovať? Fakt ma to zaujíma. Do roboty radšej nie, aby si mohla byť s detmi doma lebo ti nemá kto pomôcť? Začarovaný kruh.

anonym_83bbd6
11. júl 2026
@anonym_582e8a

@anonym_autor nie, nemám muža prec. V živote by som to nechcela, a radšej by som bola v práci namiesto rodenia, aby sme boli spolu. A naozaj ma zaujíma, prečo máte tretie dieťa, keď už teraz ti začína preskakovať? Fakt ma to zaujíma. Do roboty radšej nie, aby si mohla byť s detmi doma lebo ti nemá kto pomôcť? Začarovaný kruh.

@anonym_582e8a keď nevieš poradiť aspoň sa do nej nenavážaj, môžeš sa realizovať v inej diskusii...

autor
11. júl 2026
@anonym_83bbd6

@anonym_582e8a keď nevieš poradiť aspoň sa do nej nenavážaj, môžeš sa realizovať v inej diskusii...

@anonym_582e8a nerozumiem čo to má spoločne s mojou prácou. Donedávna som pracovala, deti sú školopovinné. Mala som ideálnu pracovnú dobu čiže som si do škôl deti odviezla a poobede ich vyzdvihla. V domácnosti problém nieje. Staršia dcera mi pomôže aj doma už čo to. Ty čítaš s porozumením ? Muž pracoval doma. Toto trvá rok a pol a znova rieši prácu na sk. Len neviem kedy sa mu to podarí. Ide čisto o nejakú moju psychohigienu. Nemám čas na seba.
@anonym_83bbd6 Mna toto nerozhodí 🙂. Človek čo potrebuje takto útočiť má nejaký problém v živote.

anonym_355a87
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_582e8a nerozumiem čo to má spoločne s mojou prácou. Donedávna som pracovala, deti sú školopovinné. Mala som ideálnu pracovnú dobu čiže som si do škôl deti odviezla a poobede ich vyzdvihla. V domácnosti problém nieje. Staršia dcera mi pomôže aj doma už čo to. Ty čítaš s porozumením ? Muž pracoval doma. Toto trvá rok a pol a znova rieši prácu na sk. Len neviem kedy sa mu to podarí. Ide čisto o nejakú moju psychohigienu. Nemám čas na seba.
@anonym_83bbd6 Mna toto nerozhodí 🙂. Človek čo potrebuje takto útočiť má nejaký problém v živote.

@anonym_autor moj muz chodil a stale chodi na tyzdnovky, vikendy bol a je doma. Najhorsie to bolo na rodicovskej s dvoma detmi. Cely den som si robila program s detmi, aby sme sa prebavili a presiel nam den. V okoli bolo vela deti, tak sme sa cez den postretali na ulici, deti sa zahrali, matky sme sa porozpravali. Mne nechybalo vypadnut od deti, aktivity cez tyzden sme si robili tak, ked bol muz doma, aby mohli ist deti s nami.
Nastupom do zariadeni som ficala ako namydleny blesk, do skoly, skolky, praca, kruzky, ucenie, varenie...ja som to zvladla a zocelilo ma to.

anonym_90b51e
11. júl 2026

@anonym_autor ja mam tiez tretie alw mam 8 rocne odstupi takze to uz sa dalo ale s3m tam si povzdychnem ze ziadne vecer ist von prpste mama nonstop..je to niekedy tazke a vycerpavajuce...ukavj sa ti ked budu mladsiw v skolke

tuniska_008
Autor odpoveď zmazal
anonym_09f737
11. júl 2026

Je to o nastavení hlavy. Na tretiu materskú by som už nešla na tvojom mieste. Na mojom kľudne, aj bez muža😂

anonym_fee644
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
Tak si spravte aj stvrte

autor
11. júl 2026
@anonym_fee644

@anonym_autor
Tak si spravte aj stvrte

@anonym_90b51e ja mám staršie dve uz v škole 😀.
@anonym_355a87 áno keď som bola v práci isla som bez zastavenia a vtedy mi došlo že ja ozaj zvladnem sama úplne všetko. Len to na mna občas dolahne že som proste sama. Pokazilo sa mi auto a to bol zahul chodiť 2 týždne bez auta a riešiť školu prácu krúžky nákupy atd.
@anonym_fee644 je v pláne. Preto sme kupovali väčšie auto 🙂.

Strana
z2