icon

Ako zvládnuť detské scény v obchode?

22. apr 2024

Čo platí na vaše deti (najlepšie okolo 2 rokov), keď chcú v obchode čokoládu, džús, lízatko..... A vy im to nechcete kúpiť a robia cirkus kvôli tomu ? Keďže nie pri každej návšteve obchodu mu chcem niečo kupovať. Vďaka

michaela789
•
22. apr 2024

Odviesť pozornosť. Žiadne dohováranie a vysvetľovanie v tomto veku podľa mňa nemá šancu.

filipka250
•
22. apr 2024

Vopred sa dohodneme, ze nebudeme kupovat sladke. Ked je aj tak cirkus, tak je. Obcas sa hanbim, ale nepovolim.

koniarova
•
22. apr 2024

Vždy jedna malá sladkosť a koniec.

hortenziaj
•
22. apr 2024

Ja mam papierik a ceruzku alebo mobil, a teda poviem ze zapiseme, aby sme vedeli čo si prajú a dakedy kúpime. Jasne ze všetko chcú zapisovať, tak s atvatim ze hej, opíšem hračky, že zápisujem ze A chce autíčko a červenou strechou a hukackou a D chce sanitku s modrými blikackami. a v pokoji iDeme dalej, pri sladkostiach tiež tak fungujeme.

mima172
•
22. apr 2024

Mám staršiu (o pár dní 4r) a presne v cca tom veku ako píšeš, začala vymýšľať v obchode. Najskôr to bolo ťažké ale rozhodla som sa vydržať tých pár scén v obchode (hoci mi to bolo trápne) a časom pochopila, že tie scény nič nepomôžu a prestala to robiť. Žiadne kompromisy ani nič.

hortenziaj
•
22. apr 2024

@hortenziaj a aby bolo jasne, funguje to na 1.5rocneho a aj na 3rocneho. Paráda, najlepšia vec, ktorú som vyčítala z kniziek o výchove 😂😂
A teda nehovorím ze zapiseme co sa vám páči a dakedy kúpime, ale z web zapiseme aby sme vedeli čo sa vám páči, aby som ich teda neklamala ze to raz dostanú, len upravujem co som písala pred v príspevku, pomýlila som sa a nedá Ssa upraviť.

syslik81
•
22. apr 2024

nevyjednavam- nie a hotovo ... a ajked sa kupilo sladke dala som to az doma aby si nezvykla .. a vydrzalo nam to nastastie

dzejny656
•
22. apr 2024

My máme odmalička s dcérou dohodu, že kdekoľvek sme, môže si hocičo vybrať, ale len jednu vec. V tých 2 rokoch to ešte nie úplne vždy chápala a chcela toho občas aj viac, ale postupne pochopila a pekne nám to funguje.

lubkovaandrejka
•
22. apr 2024

Moja si vzdy zoberie pri zelenine jablko alebo zemiak a je spokojna 😅.(2r)

autor
•
22. apr 2024

Ďakujem vám za rady, niečo určite vyskúšam 😊

minenkak
•
22. apr 2024

Nič také sa nikdy nedialo,nevedelo dieťa,načo je čokoláda a lizatko

sense
•
22. apr 2024

@lubkovaandrejka aj moja bola taka paprika, uhorka, cherry rajčiny... Ale tiež urobila raz cirkus kvôli paprike... Čudovala sa aj predavačka

mclissa
•
22. apr 2024

Ked chce viacej, trvam iba na jednom, dve podla dohody. Ked chce toto toto aj hento a uz chabre. Trvam na jednom. Ked sa nepaci tak ani jedno. A je mi jedno ci reve. Vacsinou to pochopi a vyberie si jedno/dve. Minule mu krstna isla kupit magazin a ona sikovna by vykupila vsetky co maju, a on jej hovori nie iba jeden. A ona vsak si vyber viac a on trval na jednom 😂 ale u nas to je na zberatelskych autickach hot wheels. Sladkosti v obchode nepyta nikdy. Dzus mu kupim vzdy. Ma ho tak na tyzden lebo z neho iba odpije 😂
A nikdy neberie nic z regalov, vzdy iba to co mu poviem aby mi podal. Ked bol mladsi tak im vsetky poukladal, lebo mali pomiesane caje.

annamivo
•
22. apr 2024

Dohoda o nekupovani somarin, keď už tak 1 malú drobnosť. Platí to doteraz a to už sú väčší.

majlo1234
•
22. apr 2024

Chodim na vacsie nakupy a tiez si moze jednu vec vybrat. Aj muzovi kupim aj sebe😂 ale lepsie bolo, ked nevedel, co je dobre😂

mamatroch
•
22. apr 2024

@hortenziaj ja ich tak fotim mobilom s hrackami, co si praju 😹 ...minule syn (5) pri pokladni, ze ci mu kupim lizatko. Hovorim, ze nie. A on sam od seba, ze "A mozes ma s nim aspon odfotit?" Odfotili sme a spokojne sli dalej.

euka210
•
22. apr 2024

nikdy som preto ani nekupovala ked nieco chceli, aby si na to nezvykli a potom by vyvadzali. Vybral si jogurt alebo nieco mliecne co by som aj tak kupila, do ruky a ide sa dalej. Skor vymyslali ako vacsi, ale nie je nie. Urobi par krat cirkus a zvykne si, ze tym nic nedosiahne.

thoughtfulweirdo
•
22. apr 2024

@minenkak Moja prvá do 3,5 roka nepoznala sladkosti, ale farebné obaly ju lákali hádam odkedy vedela sedieť 😄

denithestrange1993
•
22. apr 2024

Neries to velmi,normalne reaguj ako reagujes bez ked zoberie nieco co mu nechces dat. A nie nerobi cirkus. Deti bezne placu a trucuju v tomto obdobi,len obmedzenec by sa nad tym pohorsoval.