icon

Ako zvládnuť odplienkovanie dvojročnej dcérky?

nikoleta567
11. aug 2026

Ahojte,
Chcela by som sa opýtať. Pokúšam sa odplienkovat čerstvo 2 ročnú dcérku. Sama mi ešte povedať nevie, ale všimla som si, že si viac uvedomuje, keď sa stane nehoda alebo keď je bez plienky. No od včera zadržiava pridlho, že cikala iba 2krat za deň. Nevšimla som si žiadne bolesti, ani nič podobné. Pije normálne, aj keď sa vyciká, je to veľké množstvo. Niekde som čítala, že to môže byť kvôli odplienkovaniu, kvôli novému pocitu a podobne. Mate s tým niekto skúsenosti, pripadne co s tým?
Ďakujem.

anonym_0b49d9
11. aug 2026

Skus sa jej pravidelne cez den pytat ci nechce ist na nocnik a stale ked sa vypisa daj jej nejaku malu odmenu napriklad objednaj alebo kup niekde nejake nalepky a napriklad za jeden riadok nalepenych nalepiek dostane vacsiu odmenu alebo na chladnicke s magnetkami sa to da. Nieco, co ju bude motivovat tam chodit ale aby to u nej nevyvolalo stres, ze ziadne take ked sa nevypisas nejdeme vonku alebo nedostanes to co chces.

martinka17
11. aug 2026

Ak by bola pripravená, za deň pochopí princíp a sama ide na potrebu, pokiaľ ju dávaš sadať a posielať, tak cvičíte ak opičku. Raz to pochopí, potrápite sa pritom síce obe, ale po pár týždňoch, mesiacoch ju to nacvicíš.
Alebo proste počkaj a za deň máš vybavené.

eli3k
11. aug 2026

Ved to je dobre. Ked vezmes plienku (do nej popiskavaju hocikedy po troske) a nechce byt mokra, tak zadrzi az kym neciti, ze jej treba. Vtedy nasmerovat na nocnik a opakovat.
Tiez monentalne odplienkovavame 🍀

nikoleta567
autor
11. aug 2026

@nikoleta567
Na nočník ju dávam niekoľko krát do dňa. Veľa krát ide aj sama. Sadne si na chvíľu a ide preč. Nálepky určite vyskúšame. Vždy sa ale vyciká do plienky bud počas spánku alebo keď sa prebere, že ju ešte nestihnem dat. Ale nie je to 2krat malo? Nemala by mať potrebu častejšie?

anonym_90d731
11. aug 2026
@nikoleta567

@nikoleta567
Na nočník ju dávam niekoľko krát do dňa. Veľa krát ide aj sama. Sadne si na chvíľu a ide preč. Nálepky určite vyskúšame. Vždy sa ale vyciká do plienky bud počas spánku alebo keď sa prebere, že ju ešte nestihnem dat. Ale nie je to 2krat malo? Nemala by mať potrebu častejšie?

@nikoleta567 podla toho co pises, dcera este cobec nechape co od nej chces.

anonym_426c90
11. aug 2026

Plienka z denného spánku by mala byť suchá, vtedy je dieťa pripravené na odplienkovanie. Ja by som netlačia na odplienkovanie, ak dieťa nie je pripravené , môže to mať opačný efekt.