icon

Aký máte názor na spávanie dieťaťa s vami v posteli?

lucadra
23. okt 2010

Aký máte názor na spávanie dieťatka, bábätka v spoločnej posteli? Ja niekedy zhreším, keď je môj muž v práci na pár dní, a malá sa mi zobudí v noci, tak si ju dám k sebe:D Asi by sa to nemalo, no určite skoro každá mama zhrešila takto, či nie? Moja si veľmi zvykla vo svojej postieľke, našu nemá rada, no aj tak sa cítim super, keď je tak blízko mňa. Môj muž mi vždy nadá, keď sa mu priznám, že spala so mnou:( Čo si o tom myslíte? Spávate so svojimi drobcami? Ďakujem za odpovede:D

sssimi
23. okt 2010

Joooj Sarah so mno spávala asi do pol roka 😀 Ja som mala skôr problém dostať ju do postieľky. Keďže sme každú noc s manželom doma, tak sme sa tam traja mačkali a ja som strašne zle spávala. Ja sa moc rozťahujem a prehadzujem, tak som sa o ňu bala...

michaela80
23. okt 2010

Pri prvom som to nepoznala a tym padom som bola proti tomu ...maly krasne spinkal vo svojej postielke..No teraz pri malej sa to takto nedalo..Najskor som sa bala ze ci jej nemozeme nechtiac ublizit ale teraz sme si tak zvykli ze ked idem spat ja tak ona spi este v postielke tak zaspim az ked si ju prelozim k sebe na postel...bez nej mi to akosi nejde...a je to krasny pocit zaspavat pri nej a drzat ju za tu malinku rucicku...

littledevil
23. okt 2010

Starší syn spával s nami od narodenia a nemohli sme ho naučit na postielku, tak som si povedala, že mladší bude spávat hned v postielke, ale ked ho dám spat do postielky, spí tam maximálne 15 minút a vstávat aj 10x za noc už ma nebavilo, tak som to vzdala a spí s nami v posteli spokojne celú noc. 🙂

beli
23. okt 2010

Ahoj lucadra neda mi nenapisat ti ja mam dve deticky starsi ma 4roky a z mojej postele by som ho nedostala ani zeriavom tulime sa v noci ma pohladka a je to neskutocne nadherne lebo neskor to urcite robit nebude ☹ a mladsi spi tiez v mojej posteli chyti ma za ruku alebo sa len schuli a spinkame celu noc nikdy som to nelutovala tie deti vysli z mojho vnutra tak je pochopitelne ze chcu byt pri mne a moj muz si to tiez vychutnava spi sice na vedlajsej posteli ktora je spojena z nasimi a je velmi rad ze chlapci su pri nas on sam si ich berie k sebe ked ja niesom doma 😀 Milujeme ich a nic krajsie si neviem predstavit.Ked budu mat urcite si ku nam nelahnu 😀 a ani za ruku ma nechytia tak si len uzi kym sa ti da ved je to tvoje dieta a mozes si robit co ty pokladas za spravne

jaroe
23. okt 2010

Mala spavala s nami v posteli, ked sa narodil maly, spava s nami on a ona v postielke prirazenej k nasej posteli. Takze taka rodinna postel 😀 Za hresenie to teda nepovazujem, a MM uz vobec nie.

johanka.
23. okt 2010

Len dve noci po navrate z porodky spala mala v postielke, potom som sa uz nutne potrebovala aspon trochu vyspat (zaspavala som drziac ju na rukach, ked som ju niesla do postielky), tak som ju vzala k nam do manzelskej, odvtedy spi tam 😀 Nemenila by som, manzelovi sa to tiez rata, dlho byva v praci, tak si to uziva, ze rano skor nez otvori oci, ho Michalka potiahne za nos, otvori jedno oko a uvidi vychechtanu tvaricku 😅 Spanie v posteli s matkou je pre babatko uplne prirodzene, vsetky primaty a tiez vacsina ludi na svete to tak robi, samostatne postielky ci dokonca izby su pomerne nedavnym vymyslom zapadnej civilizacie. Treba sa naucit ignorovat reci okolia a pribuznych. Praveze co som citala o najnovsich vyskumov ohladne spanku, tak spolocne spanie dietata s matkou je pre dieta dokonca prospesnejsie nez samostatne spanie.

zuzul1310
23. okt 2010

aj môj synček spáva so mnou, síce nie celú noc, väčšinou sa zobudí v detskej okolo jednej druhej a pýta sa ku mne, tak si ho vezmem a aj ja som spokojnejšia a aj on...proste v pohode, ak to tebe vyhovuje tak to nerieš a rob si ako je to vám dvom najlepšie...

egyptanka
23. okt 2010

je to podla mna indvidualne, a kazdy nech si robi ako mi vyhovuje, ked dieta potrebuje spat s rodicom a rodicom to vyhovuje tak v pohode.
Moja Naty spi od 10 mesiaca sama v izbe, lebo sme zistili, ze sa rusime a tak som mala doma nevyspatu, mrzutu, jedovitu dceru, ale odkedy spi sama, je vyspinkana, mile a usmievave dievcatko.
Ked sme niekde na dovolenke a spime spolu v izbe tak sa budi uz o 6 a v noci je niekolkokrat hore a doma je to az o 8 a bez prebudenia.
Takze nam to vyhovuje, ze je zvlast v izbe.
Ale, niekedy ked je muz na nocnej by som ju najradsej mala pri sebe na posteli, ale jej vyspanost a spokojnost je pre man prvorada a tak ju nechavam spinkat radsej vo svojej izbicke.
Takze ako to kazdemu vyhovuje, kazde dieta je ine a potrebuje iny pristup. A o nejakom zhreseni, ze dieta spi s rodicmi sa neda hovorit, ved to ja nahodou zlate ... taky pubertiak uz s nami asi nebude chciet spat. 🙂

juliagregor
23. okt 2010

moje všetky deti spávali a spávajú so mnou, ---
starší sa vypýtal pod dvoch rokoch do svojej novej krásnej postele .. 😀
a dvojčatá spia so mnou...ja to milujem a vôbec mi to nevadí, ked ma niektorý potrebuje, tak sa pritulká a chytí sa ma a ked nie tak spinká v kľude celú noc a ja sa k nim tulim a mám čo robiť, aby som ich v noci nestískala... 😉

rob to, čo ti káže srdiečko 😉
aj manžel spí s nami ...

feb13
Autor odpoveď zmazal
gabika7706
23. okt 2010

My spavame vsetci styria spolu 🙂 Synator (11 mes) asi od 8.tyzdna a dcera (4,5r) sice zaspi vecer vo vlastnej posteli v detskej izbe, ale najneskor o polnoci sa presunie v polospanku k nam do spalne. Niekedy si sice hladame s manzelom miesto na spanie 😎 ale vravim si, ze v puberte uz s nami spat nebudu, teraz si tu blizkost treba uzit.
Ak toto je pre niekoho zhresenie, tak nech sa paci 😀

kaja73
24. okt 2010

Sexovat sa da hocikde v byte a aj inde... 😉 , ale tulit sa v noci s babenom sa da len v posteli 🙂

barborato
24. okt 2010

Moj mali vecer zaspava vo svojej postielke a v noci sa vzdy zabudi na papanie a to uz ide medzi nas vobec mi to nevadi prave ze som rada a zboznujem ked citim jeho dych na mojej tvari a aj moj manzel s tym nema problem praveze v noci ked sa nahodou prebere sa tuli hned k tatinovy a tak krasne spolu spinkaju. A aj moja mamina mi vzdy hovorila ze sme spavali spolu.

adriana7
24. okt 2010

...práve dnes sme s manželom detskú postieľku rozobrali a vrátili späť na povalu 😀
pre nás je naše tretie dieťa tak trochu zázrak, takže denne ďakujem bohu, že mi umožnil ešte raz zažiť ten nádherný pocit, že kojím svoje dieťa v našej posteli a spolu s ním aj spím 😵 😵 😵
....
vďaka tomu viem, že moje deti nikdy nenapíšu "vymúdrelú" knihu pre neskúsené matky o zhrešovaní detí a ich matiek spaním v spoločnej posteli 😉

andrea999
24. okt 2010

všetky moje deti spali s nami v manželskej posteli...pri prvom som postielku mala ,aj ked
zbytočne a pri ostatných dvoch som sa ani neunúvala ju zložiť...staršie majú 17 a 12 a najmladšie má
skoro 2 a nechám si ho pri sebe čo najdlhšie..

jana776
25. okt 2010

my tiez spime spolu vsetci traja, ja malicka a manzel a je to super. V noci len vytiahnem prso a spim dalej, malicka je spokojna a spinka lepsie a dlhsie ako ked boli pokusy dat ju do postielky. Niekedy sa v noci preberie, pozrie ci tam som a ked ma zbada usmeje sa a spinka spokojne dalej. To je uplne na nezaplatenie, dufam ze to s nami v posteli vydrzi co najdlhsie 🙂

katuskad
25. okt 2010

kým som malú kojila, tak spala medzi nami v posteli ale teraz ked je už väčšia a celú noc cestuje, tak sme spali s manželom vysiac z postele čo sme od malej miesto nemali, tak sme to riešili tým, že sme dali dole bočnú stranu z postielky a prisunuli ju k našej a malinká spí tam, má priestor aj ona aj my a pri tom sme vlastne spolu, ak sa jej niečo zlé sníva, tak sa ku mne zvykne v noci preplaziť ale potom sa zase prekotúla k sebe 🙂

cmulinko
25. okt 2010

Moj prvy syn spal s nami do 2 rokov....manzelovi to nevadilo,ale ja uz som ku koncu mala vsetko mozne,len nie pokojne spanie,lebo spat s dietatom,co ma kope a druhe kope v brusku...to nie je sranda.Druhy syn neznasa spat s nami,takze on si na svoje sukromie potrpi a teraz spia v jednej izbe obaja a konecne kazdy ma kvalitny neruseny spanok.

zrzulka
25. okt 2010

....ak je spolocne spanie s dietatom hresenim tak to potom hresim dnom i nocou 😉 mala spala prvy tyzden v koliske ale po navrate z nemocnice (kde sme pobudli 2 mesiace) som ju automaticky davala medzi nas do postele. tak je tomu vlastne dodnes. ma sice svoju postel v inej izbe ale ovela radsej spinka s nami . cize aj ked zaspi vo svojej , pokial s nou nespi manzel tak pride ku nam. maleho som si automaticky po prichode z porodnice davala ku nam do postele. V podstate kolisku ktoru mame rozlozenu pri manzelskej posteli vyuzivame len ako ulozny priestor 😀 takze kludne s tym najlepsim svedomim si davaj dietatko ku sebe do postele ak citis ze to je spravne a neobtazuje ta to. ja ked si predstavim zeby moj maly chrustik mal lezat niekde inde ako ja (i ked v tej istej izbe) tak mi je uz len z tej predstavy smutno 😢 tento cas kym je takyto malinkaty a kym ma najviac potrebuje tak rychlo uteka ze si ho chcem vychutnavat co najviac ako sa da. nam to takto vyhovuje... dalo by sa povedat ze si to naplno uzivam. milujem tieto chvilky s nim... kedy sa poberu nase deturence do svojich vlastnych "brloztekov" toto zatial ja ani manzel neriesime. 😉 a vobec nemam pocit zeby sme robili nieco "zle" nevhodne, nepochopitelne ci nespravne 😉 😉 😉

alexandrah
25. okt 2010

prepac lucadra, ale co je to za blby nazor, ze zhresit?? babo ma byt pri matke, je to normalne!! a ak ti muz vynada, tak mysli najviac na seba, a nad tym by sa mal zamysliet!! ved ste chceli babo, nie?? (teda aj ty by si sa mala zamysliet ..., ked sme uz pri tom ... je to uplne v poriadku!!). ved to je to najuzasnejsie na svete, ked sa k tebe tvoje dietatko prituli, a oddychujete spolu, a navzajom si funite do vlasov ...!!! fakt nechapem!! prepac!!

kaja173
25. okt 2010

ahojte..po prichode z porodnice spal stale s nami,potom mi povedali "tetky",ze to nemozem lebo si ho naucim,tak spaval v postielke.postielka je opreta o postel z celnej strany(uzka ale dlha izba),ale to vstavanie zakazdym ked zamrnkal,hroza.tak sme sa naucili tak,ze vecer po kupani zaspi v postielky a ked sa v noci budi na cajik,zoberieme si ho medzi seba.vie sa v noci budit a vyzaduje zmenu polohy,miluje spat na boku,tak si ho viem opriet o seba a chvilku hojdat.neviem si to uz predstavit,ze by som to robila postojacky nad postielkou...a ked v poho prespi celu noc,prestahujeme nikiho do vlastnej..

habibi78
25. okt 2010

nasa malá bude mat tri roky a spi s nami v posteli uz od narodenia, dokonca tam mala aj podusku na snímanie dýchania..... ale uz sa tesí na svoju izbicku, neviem ako to bez nej prezijeme v spalni...... cas s nou si uzivame, lebo onedlho nam vyrastie, zacne sa zatvarat v izbe a uz nebude stat o nasu pozornost.... 😀 😀 😀
takze postielku sme voooobec nevyuzili..... 😝

zuzana76
25. okt 2010

starsi spaval so mnou v posteli v spalni ako babatko, budil sa casto na dojcenie a tak mi to bolo pohodlne a zaroven ma potreboval citit, spava so mnou doteraz v posteli a zatial to ani menit nebudem. Ma aj detsku izbu, ked som bola v porodnici, tak spal s tatinom , aj u babiny a dedka zaspi bez problemov, ale ked je mam doma, tak chce len mna a ja si to vychutnavam. ked bude mat 18, tak sa bude zrejme tulit k inej zene 😅 . Myslim,ze ked dozreje cas, tak prejde sam do svojej postele bez problemov, resp. mozno ked druhy syncek pojde do detskej izbcky, tak budu spavat obaja tam. Druhy syncek spi bez problemov vo svojej postielke a nadranom, ked sa zobudi na prve dojcenie, co byva okolo 4.30, tak putuje ku mne do postele. Takze mam z kazdej strany jedno dieta, ked spim, tak aj vtedy mi funguju radary, aby som ho neprilahla. Ked mam dostatok sil, tak ho prelozim naspat do postielky, ale zvacsa zaspime obaja spolu popri dojceni.

ivetkab.
25. okt 2010

Myslím, že si vôbec nezhrešila, len si konala ako si v tej chvíli cítila. Je to normálne. Tvrdím tak, pričom ja malého od narodenia dávam spinkať do postielky a dokonca od 6 mesiacov spinká v postielke. Rušili sme sa navzájom. Odkedy je vo vedľajšej miestnosti spinká mi oveľa lepšie a ja tiež, keďže som sa budila na každý zvuk, ktorý malý vydal počas spánku. Ty rob tak, ako Ti káže srdiečko a manžel musí pochopiť, že si jednoducho matka. Držim palce a veľa síl...

nikush4
26. okt 2010

nasa mala spi s nami asi take 4 mesiace, odkedy spava v noci tak ze casto meni polohu. to sa v postielke neda a preto sa casto budila, lebo ju postielka nepustila dalej. ked ju vsak prelozime do postielky, ak sa nahodou tu noc velmi nehybe, tak nema problem spat aj v postielke. 🙂

miska246
26. okt 2010

Aj my spinkame spolu vsetci traja a aj ked sme ako sardinky, je to krasne... 🙂 🙂 🙂

juliakocka
26. okt 2010

....naša spí v postielke a poviem vám, že je to lepšie.....lebo teraz ked lozí po 4 sa niekedy zobudí skor ako ja a minule skoro zletela z postele, takže, to by som neriskovala hlavne v takom veku, ked zacinaju lozit, je to nebezpečné 😉

juicyluu
26. okt 2010

to je pravda ze to moze byt nebezpecne. My mame mimoriadne vysoku postel. Niekedy ked sa zobudi a nezavola ma a raz uz vyliezla na okno (sme na prizemi) a raz vysela na zavese 😲 bola som v takom soku ze ani neviem ako som k nej pribehla a to som len nakukla ze spi volako dlho. Tiez sa moze stat ze rodicia dieta udusia predsa periny niesu vhodne pre mimika, vydychujete oxid uhlicity, alebo sa odsmrdlaju pod vankus alebo sa moze stat ze ich zalahnu. V kazdom pripade cez toto vsetko spi so mnou.
Moja mala opica ma 8 a pol mesiaca, este nikdy neprespala v posielke celu noc. stalo sa ze som ju tam prelozila z postele a ak sa nahodou nezobudila tak si tam 2 hodky schrupla. (posielku mame opretu o postel z jedne strany a o stenu z druhej (pod oknom nak sa to neda)) Inak uz v porodnici som si ju brala k sebe do postele. proste som si nemohla pomoct. spi s nami, rano mi picha prstekami do oci, nosa, usi, lozi po mne, v noci ma kope ale strasne si to uzivam lebo viem ze zachvilku bude velka a uz bude chciet mat vlastny priestor. Nestalo sa mi ze by som ju zalahla lebo sa zobudim na sebamensie suchnutie. AJ preto ze pouzivame latkove plienky a po prebaleni v postielke uz nezaspala a ked kojim tak sa az tak nepreberiem ako ked je v postely aj ja potom lahsie zaspim. 🙂

lubocka
27. okt 2010

Ahojte maminky, este nikdy som sa do ziadnej diskusie nezapojila, ale teraz by som sa chcela skusenych mamiciek nieco spytat. Je to podla mna krasne, ked babatko spi spolu s rodicmi v posteli. Ja mam 2mesacneho synceka, ktory asi do 4 tyzdnov spaval v postielke. Nakojila som ho, ucicickala a dala do postielky. No ako zacal vnimat okolity svet, nechce postielku ani vidiet. Tak teraz fungujeme s "domacim" kociarom. Nakojim, necham ho odgrgnut a potom ho musim niekedy aj hodiny vozit po spalni, aby zaspal. Rada by som ho zobralal k nam do postele. Pisete tu, ze ked mate babatko pri sebe, nakojite ho v polospanku a ono vam zaspi. Ale co, ked ja ho musim nechat poriadne odgrgnut, a to tak, ze ho musim ponosit, inak ho boli brusko, a tym ho vlastne preberiem, pretoze aj tak musim vstat z postele. A potom, ked ho polozim vedla seba, placka, mrvi sa...Viete mi poradit? Alebo ho mam radsej zas naucit radsej na postielku?Dakujem a prajem krasny dnik.

tammika
27. okt 2010

Ahojte, pridavam sa do diskusie 🙂 Nasa mala ma 8 mesiacov a od narodenia spava s nami v posteli. Jasne, ze boli pokusy naucit ju na postielku. Ale dopadli takym fiaskom, ze uz sme sa o to ani nepokusali dalej. Ja si myslim, ze sa to neda naucit nasilu. A naco ju stresovat? Mne ani mojmu muzovi to nevadi. A priznam sa, ja by som uz asi ani nezaspala, kebyze nie je pri mne 🙂 Fungovali sme tak, ze sa v polospanku nakojila a spala dalej. Neodgrgavalli sme, pokial dietatko pije kludne, nepotrebuje odgrgnut, aspon nasa nepotrebovala. Spala kludne dalej. Samozrejme to tiez asi zavidi od dietatka. Teraz uz ani nie je hladna, skor ma potrebuje citit. A hlavne, potrebuje citit prsia 😀 Da si ruku medzi ne a spi dalej. Inak v noci sa budi stale velmi casto, ale podla mna to nie je sposobene spolocnym spanim. A postielka? Ta teraz plni funkciu cisto iba ako zabrana, aby nespadla z postele 🙂