Aký máte názor na spávanie dieťaťa s vami v posteli?
Aký máte názor na spávanie dieťatka, bábätka v spoločnej posteli? Ja niekedy zhreším, keď je môj muž v práci na pár dní, a malá sa mi zobudí v noci, tak si ju dám k sebe:D Asi by sa to nemalo, no určite skoro každá mama zhrešila takto, či nie? Moja si veľmi zvykla vo svojej postieľke, našu nemá rada, no aj tak sa cítim super, keď je tak blízko mňa. Môj muž mi vždy nadá, keď sa mu priznám, že spala so mnou:( Čo si o tom myslíte? Spávate so svojimi drobcami? Ďakujem za odpovede:D
Ahojte, no ja to po svojich skúsenostiach zmenila názor, pri prvom bábatku som bola obozretná, bála som sa aby nebolo velmi rozmaznané a aby neliplo na nás, tak tam to nehrozilo, pri druhom som pochopila že toto obdobie je jedinečné a už nikdy nebude, je nenávratné , tak si všetko vychutnávam a prežívam s láskou, aj spinkanie spolu🙂 😀
nasa mala princezna spi doteraz s nami v izbe...je naucena zaspavat vo svojej postielke a aj tam prespi v pohode celu noc...ale su noci,ked sa zobudi,ze sa jej nieco nepekne snivalo,alebo len tak,ze chce ist k nam do postele...vzdy si ju radi mezdi seba zoberieme...je to krasny pocit,ked sa k nam tak prituli..(aj ked sa pohodlne nevyspime)..nikdy sme to neriesili a ani riesit nebudeme..ona s toho vyrastie sama... 😉
Mirka do dvoch rokov spavala v postielke vedla mna... a od tych dvoch rokoch vo velkej posteli vedla mojej postele... hodinku sa tuli ku mne (da sa aj tak celkom dobre spat)... a tym, ye som medzi nou a dlazkou (ona je pri stene)... viem, ze mi nespadne na zem... a je uzasne s nou zaspavat a vstavat 😵
Dobry vecer,
chcela by som sa poradit ohladne spavania v spolocnej posteli.Dcerka ma 5 mesiacov,spava v postielke sama,nechcela doteraz s nami spavat,ked som sa snou snazila polozit,len tam vrieskala,ale nastal nejaky zlom a ona zaspava so mnou aj cez den v nasej posteli,tam spava okrem noci,to ju prekladam do postielky (nemame miesto,aby som jej prisunula postielku k nasej posteli),budi sa velakrat za noc a na posledne kojenie nad ranom ju davam spat k nam.Lenze problem je taky,ze mala sa budi pri kazdom nasom pohmyreni sa,takze musime lezat bez pohybu,ak chceme aby spala dalej.Mate nejaku radu na toto?A dalsia vec je,ze keby aj spi s nami v noci,tak ona sa neviem kojit po leziacky z boku,ked si ju prisuniem,aby sa nakojila stale sa otaca s hlavou hore a rozculuje sa,az dokym si nesadnem a nekojim ju po sediacky,len tak sa chce nakojit,ak tak poleziacky,to musi ona na mojom bruchu lezat,no to je v noci pre mna urcite zlozitejsie nez sa posadit.To ako mam kojit zboku poleziacky spravne? Dakujem za rady 🙂
nam Jakubko zaspava v postielke a ak sa v noci budi,tak si ho dam k sebe do postele. A vzdy si ho dam k sebe, ked mm odchadza rano do prace - 5:45 🙂 lebo inak by uz Jakubko bol hore a mne sa eeeeste vobec nechce vstat a takto potiahneme aspon do 7 🙂
my uz mame postielku kupenu a aj nachystanu ...ale aj napriek tomu viem, ze ked pridem z porodnice, bude spavat v noci pri mne.. mm chodi na cesty do zahranicia a bude veselsie v tej dvojmetrovej posleli aj mne aj babatko bude kludnejsie 😉
nas maly s namy este nikdy v zivote nespinka.bude mat o tyzden ro🙂) od svojich 2 mesiacikov prespinka celu noc od 5 mesiaca spinka sam v izbycke a o 7.30 ide spat sam a 0 7.30 sa budi🙂) presne a ´ko budik kazdy den.ja by som ho nedavala medzi nas.podla mna spalna ma ostat spalnou aj po narodeni babetka🙂))vlastny nazor.-))my sme stym takto velmi spokojnyyy🙂) 😉 😉 😉 😉
my sme mali rozne obdobia, aj take, ze spavala v postielke. Vacsinou ju vsak odmietala, takze spava doteraz s nami, resp. so mnou. Potrebuje asi ten pocit blizkosti, tuli sa ku mne, vyhladka ma a ked rano vidim, ako caka, kym sa zobudim.. no je to na nezaplatenie, ked bude mat 15, urcite spat pri mne uz nebude chciet, takze ja si to vychutnavam 😉
@mamusia poradit ti neviem, lebo si myslim, ze prave to, ze si beriete malu k sebe by ju malo upokojit a nie budit 😉
prečo Ti to príde ako zhrešenie?? 😕 ved dieťa nie je pes.vysvetli mužovi že tebe to vyhovuje ked spí s tebou a basta.
@mamusia. tiež neviem nejako poradiť,ale aj moja malá sa budila na moje pohyby resp.reagovala na ne..pohla sa,vzdychla si,ale tuším ked bola menšia ako tvoja,sa aj zobudila..
ja som to spravila raz na viac nie 😒 dcera potom nechcela pri nikomu spat,celu noc sa lepila na mna,hrala sa mi s vlasmi,nemohla som ist v noci ani na wc lebo bol nenormalny rev ☹ teraz pri druhemu uz toto nechcem spravit...mame dve postielky tak nech si maly zvyka tam 😉 to bude jeho kralovstvo 😵
niektore zeny si tak deti naucili.ale ja nie.maly ani ja sme sa potom nikdy nevyspali.nehovoriac o tom ze ked dieta rastie tak sa tazko traja zmestite do postele a co potom vyzenies manzela? moj maly zboznoval spavat vo svojej postielke bolo to take jeho utocisko tam sa vzdy aj ukludnil a naucil sa zaspavat uplne sam. pri sebe som ho mavala len ked bol chory. viem ze vela mamiciek potom nevie naucit deti spat same. moj maly ma teraz dva roky a tri mesiace a uz mesiac spinka uplne sam vo vlastnej postielke v izbicke. a je spokojny. ani raz nebolo ze v noci by k nam prisiel ze sa boji alebo co. takze neber to ako zhresenie ale ked je tvoja mala spokojna v postielke tak sa tes ze sa mozes dobre vyspat bez kopancov a tahania vlasov a pocitu ze ked sa pohnes tak dieta sa zobudi.
nasa Ninka bola s nami v izbe { ale vo vlastnej postielke} ccca do 6 tt.. ked sa zacala castejsie budit v noci a plakala skusila som ju dat vedla do svojej izbycky.. cuduj sa svete zrazu sa zacala budit tak 2 x za noc na jedenie a cca od 4 -5 mes. mi prespala cele noci. ak bola chora alebo ju nieco trapilo bolelo bolo veeelmi jednoduche v detskej roztiahnut velku postel , spravit si letisko a spat s nou tam .
u nas v posteli nespala ani raz { myslim celu noc} ked bola male babatko tak obcas nad ranom som si ju brala k sebe ale to len skor kvoli tomu ze sa mi nechcelo vstavat a bolo jednoduchsie jej dat jest a spat s nou do 11..
potom som zistila ze nestiham doma ani prd. takze ranajsie vyspavanie skoncilo..
teraz ma ninka 2 rocky, spava sama, zasapava sama, bez problemov, jasne ze teraz vymysalme kym zaspi, kakat, cikat, dzusik, neviem co a este toto.. ale o pol 10 je tvrda a zobudi ma rano o pol 8 ked docupita ku nam , maminka stavaj, hotovo, ninka uz neche hajat..
s odstupom casu mozem povedat ze som velmi rada ze som to takto spravila... dokonca aj teraz ked sa nahodou v noci zobudi a place a zoberiem si ju k sebe do 5 min sa hrabe naspat do svojej postele zaspi a hotovo.. je spokojna tam kde je.. ja sa vyspim ona tiez a manzel tiez..
musim ale povedat ze prve noci ked som ju dala vedla tak som poriadne nespala, prvu som preplakala celu , o 3 rano som stala nad jej postielkou , ninka spokojne spinkala a ja som sa citila ako strasne zla matka.. teraz viem ze to tak nie je a je to dobre tak ako to je...
náš malý spí od donesenia z pôrodnice sám vo svojej postieľke a taktiež vo svojej izbe, čo staršia generácia v našej rodine nevie dodnes pekusnúť. Spala som s ním v jeho izbe prvý týždeň, keď sme boli doma, odvtedy spáva sám bez problémov. Ak je nejaký problém, počujem ho, prídem za ním. Každý ako si zariadi tak má, no mňa by nikto nepresvedčil na spanie v spoločnej posteli. Možno to bude znieť tvrdo, ale preto, že mám teraz dieťa, neznamená, že nemám nárok sa aj ja poriadne vyspať 😉 . Je to vec každej mamičky, či sa tá rozhodne tak a iná zase inak, žiadnu netreba odcudzovať ani jej tlačiť svoj názor, každý nech si robí tak, ako uzná sám za vhodné....
Kazdy ma pravo na vlastnu postel... 😉 Osobne mi vadi,aby som na maleho celu noc dychala-mne samej to prekaza,a aby som sa celu noc poriadne nevyspala zo strachu,ze ho prilahnem.. 😒 Len ked je chory,tak si ho dam do postele,ale aj to na prvu alebo druhu noc,ale mece sa tam,cestuje,kope..A nadranom,akonahle zisti,ze nie je u seba,tak prcha ... 😀
nas drobec spava tiez vo vlastnej postielke od narodenia a nespal so mnou este ani raz..ked bol uplne malinky, par tyzdnovy, tak som to aj skusala, hlavne ked sa budil o 3 rano a stale plakal, nosili sme ho na rukach a skusala som ho dat k sebe do postele ci sa neupokoji a nezaspi tak, ale len sa metal a reval este viac..kojenie po leziacky nam tiez neslo nikdy, vzdy som musela sediet..takze to nemalo ani zmysel..maleho sme teda naucili na svoju postielku od prveho dna co sme sa vratili z porodnice a tiez to malo svoj efekt..v noci nepapa asi od 4 mesiacov a asi od 6tich prespava celu noc..(s vynimkami zubnych noci a par inych zlych obdobi)..odjakziva sme dali pusu a dobru noc a tak je to doteraz..nikdy som neriesila ze nechceme zaspavat, plac, vstavanie, cuckanie po nociach...pred 2 tyzdnami sme ho dali do svojej izbicky, boli by sme aj skor, ale este sme ju pre neho nemali..a maminka to znasala horsie ako on🙂 ale tiez som mala pocit, ze ked tam funim, a otacam sa v posteli, len ho tym rozrusujem..takto super spi...nemala som ho inak pri sebe v posteli ani ked mal tazke noci so zubkov a vela sa budil...on vobec nechcel..nezaspal by..to riesim teraz prave, ze vsade musime brat so sebou cestovnu postielku, lebo on inde nezaspi iba ked ma vlastny priestor..
Nam to takto uzasne vyhovuje..ale vobec neodsudzujem maminky, ktore spavaju s babatkami ak im to tak vyhovuje a su spokojne. Tazko je iba s tymi, co potom vyplakavaju, ze to nevedia deti odnaucit, ze im placu po nociach, su zavisle na prsnikoch a oni sa uz x rokov nevyspali...Potom si poviem, ze ako si naucili tak maju..ale komu to vyhovuje a naplna ho to, tak preco nie..hlavne nech je spokojne dietatko aj maminka..a jasne aj tatinko!
Milá Lucadra, rob ako cítiš vo svojom vnútri a ked sa ti páči mať malú pri sebe a ona dobre spinká, tak ju maj.
Moja skúsenosť: prirazila som postielku k našej posteli a dala dole mrežu a malý aj tak stále plakával v noci, muž mi radil aby som ho dala medzi nás a ja som sa bála, že ho priľahneme a pod., nakoniec som súhlasila a maličký okamžite prestal plakávať a spinkal 12 hodín vkuse s prestávkami na dojčenie, ale to len so zavretými očami papal, ja som okamžite zaspala, takže ma to vôbec neunavovalo.
A tie reči okolia - takto si ho naučíte a nezbavíte sa ho do 8 rokov a pod. a nebola to pravda, od 6 mesiaca si pekne sám odliezol do svojej postielky vzdy ked sa nakrmil, len ked ho zubky trapili, chcel by t pri nas.
Ale pri zaspávaní ma potrebuje (alebo tatu), hladime si do oci, hladkame sa po vlaskoch, pobozka ma, smeje sa mi do tvare, tuli sa 😵 - nie je nič krajšie a potom si odide do svojej postielky a spinka.
Si myslim, ze preto, ze som ho neodmietala, dojcila na poziadanie a bola mu plne k dispozícii tie prvé mesiace života je z neho samostatný a nebojácny chlapček.
Ja mám tri deti, a každé bolo v tomto iné - najstaršia dcérka bola nepokojná, nezniesla ani len perinku zaviazanú, nieto ešte niekoho prítomnosť tesne pri sebe, ešte aj mriežky na postieľke jej vadili, takže od 5 mesiacov spí na veľkej posteli, ktorú sme mali vtedy vedľa našej. Mladšia zase s nami nespala ani jednu noc, keďže ona svoju postieľku miluje - tam spí najlepšie a najkľudnejšie. No a náš Junior je typický "mamičkin najkrajší", krásne prespí celú noc v postieľke a vstáva ráno o štvrtej sa napapať, potom si ho už nechávam pri sebe a potiahneme to ešte do siedmej. Možno, že on by ma až tak nepotreboval pri sebe, ale ja ho potrebujem 🙂
ahojte...no dieta prechadza rozlicnymi fazami ja mam dvojicky...a najprv bol nepokojny nicolasko...tak som ho zobrala k sebe spinkat babetko sa mi ulkudnilo asi tak po mesiaci..uz spinka v postielke...teraz mi zle spava ,mrnci a place zo spanku alanko tak ho beriem ku sebe na noc a vidim zmeny v spravani nie je uplakany ukludnuje sa..nevidim na nich zeby si potom vynucovali spanie so mnou v posteli....ja som nevladala behat celu noc k zle spiacim obidvom detom..je to narocne...teraz kedze uz vidim zlepsenie u alanka uz nie je taky nervozny..takho uz asi dam postupne spavat v postielke....asi treba dat na svoje pocity..isteze mam svagrinu co spava so strnastrocnym chalanom ale to uz asi je scestne.....to uz nie je na debatu na MK ale k psychologovi...ale to je uz nieco ine ....
moj maly spi vo svojej postoelke, kt. je hned vedla nasej manzelskej z mojej strany, takze ho vidim a dociahnem nanho. Iba nad ranom cca o 6tej byva nepokojny, tak si ho davam k sebe do postele a veru si este spolu pospime aj do 9teja je nam spolu prijemne
deti su male iba raz. toto obdebie velmi velmi rychlo pominie. co je vo vasom zivote drahsie ako vase dieta? tak preco si to neuzit? mame 2rocnu saru a 2 mesacneho kubka. obidvaja spavaju s nami v posteli. ved je to taky krasny pocit, ked sa pritulia🙂! maximalne si to uzivam.
moja mala spala vzdy v postielke vedla mojej cize v besprostrednej blizkosti no do svojej postele som si ju nedavala lebo som mavala nocne mory ze som ju prilahla a to bol naozaj des ak sa citis dobre daj si ju ku sebe ak s tym manzel nesuhlasi rob to len ked nieje s vami
ja som dosť proti tomu, no v ťažkých chvíľach (keď malý nechcel spávať) som to skúsila, ale nechcel s nami nikdy byť. tak je tomu dodnes a som tomu celkom rada. posteľ je na spanie, každý máme svoju. dieťatko si rýchlo zvykne. samostatnosť je dôležitá, netvrdím, že treba nechať malé dieťa samé alebo hrať sa samé, ale spinkať by malo vedieť samo.
Ahojte, ja s mojim drobcom spime spolu v posteli uz od narodenia 🙂 , najprv to bolo z pohodlnosti..pretoze kojim a nechcelo sa mi kazdu chvilku skakat k postielke, a taktiez pretoze som stresovala pri kazdom jeho zasuchotani 🙂 a teraz hrozi to, 😉 ze kto mna od neho odnauci.
Tiez som mala strach z prilahnutia, ale akosi nam to ide spolu 😉
Ak by mala nemohla spat s nami vo velkej posteli, tak vleziem za nou do jej malej :D
no ja som niekedy chodila spať ku mame, a už som mala 18 rokov. proste som sa vo svojej izbe bála 🙂
moje obe deti spali v nasej posteli,. maly este stale spava! pre deti je prirodzene spat pri mamicke ci uz je dieta kojene alebo nie. niektore deticky spia v pohode vo svojich postielkach, no mne sa casto budievali, tak som si ich dala k sebe. je to jedna z najprirodzenejsich veci dieta+matka. nestit sa tomu a tvoj manzel sa nema dovod hnevat, jedine, ze by ziarlil 🙂.... a nemusis sa bat, ked bude dietatko vacsie, tak sa nauci spat same 🙂
ked tak citam tie nazory, mam pocit, ze spolocne spanie sa povazuje za nieco menejcenne, zle, nevhodne 😝 😝 😝 ... opak je pravdou 🙂 🙂 🙂
ja od malička spím so synčekom v posteli manželskej ... postielku sme mali na okrasu a tak sme ju zrušili a pridali ku manželskej posteli velku postel ... takže teraz máme obrovské letisko .... mam rada jeho prítomnosť rada sa ku nemu tulim a cítím jeho prítomnosť a on v noci pokojne spinka .. a vobec ma nezaujma že je to nejaký prešlap ...milujem to a budem s nim spinkat pokial to bude možne 🙂

Ahojte, my sme neucili deti spat s nami a aj tak, ako sa naucili chodit, sami si zo svojej postele zlezu a pridu k nam. kedz emedzi mojimi synmi je len rok, starsi dostal normalnu len o trochu kratsiu postielku so zabranou a tak nemal problem prejst. sam od seba prestal k nam chodit a my sme sa konecne vyspali. ale ako mladsi podrastol, zacal sam vyliezat z postielky (lebo som mu tie dve tyce vybrala) a malo to neblahy vplyv. zacal k nam totiz chodit zase aj starsi. ked on, tak ja musim tiez. ved ako inak. citil sa odstrceny a to chapem. a tak spime na normalnej manzelskej posteli 4, pardon,5 pretoze starsi ma plysoveho krokodila velkosti ako je on sa a vsade ho berie so sebou. Zvazujte mamicky, ci chcete aby si Vase deti na vase postele zvykli hlavne ak mate v plane dalsie babatko. pride cas ked sa zacnu po posteli krutit, nevyspite sa, zacnu sa stuchat, nevyspite sa, donesu si hromady hraciek, nevyspite sa, navzajom sa budu budit, cize nevyspite sa. ale inak je to fajn, hlavne ked si vas jedna mala rocna rucicka chyti okolo krku akoby bol velky a ide spat. 🙂