Aký máte názor na súkromné vs. štátne škôlky?
Ahojte, neustale pocuvam same negativa na statne skolky (vela deti, malo uciteliek, zle deti , chorobnost) a mechcw sa mi to verit. Ved sama som.chodila so statnej a nemam.pocit, ze som o nieco ukratena. Aky mate nazor??? Jd to len moderne dat dieta do sulromnej , ale vlastnenaj nutnost kedze nejsu miesta. Alebo ma.naozaj len same pozitiva?????? Diki
O znalosť slovenského jazyka ťa ukrátili. To si povedzme otvorene.
@abbey1 no mne napr tiez mobil pohadze pismena ako sa mu chce... Hlavne ked pisem rychlo a potom to vyzera ako u autorky.. Tak netreba zas hned utocit 😉
Inak moj chodi do statnej a je to super skolka. Kazdy den nieco tvoria, naucil sa krasne kreslit, modelovat. Ucia sa pesnicky, tancuju. Ucitelky mile a jedlo tiez dobre. Ja som nadsena z nasej skolky
@petulda333 tak ale prečítam si to skôr ako to postnem ci?
@klarissa25 lebo inak ?? Nerozumiem. Gramaticky dozor modreho konika. 🤦🏼♀️
@petulda333 dakujem krasne za info. Konecne niekto, kto odpovedal a nerypal mimo temy. 😔 syncek je v ktorom.rocniku prosim?
@abbey1 pani odbornicka s troma doktoratmi z korektury, prosim prestan so stiplavymi komentarmi mimo temu, na ktore tu nikto nebol zvedavy. Pisala som rychlo a neskontrolovala som, dufam ti to nevypalilo sosovky. Verim, ze su tu zeny, ktore si domysleli co sa pytam aj napriek popletenym pismenam. Nechapem taketo komentare. Ked nemas co povedat k teme tak naco pises. Zrkadlo pravopisu.
Ja mam moje 4r. Krstna v statnej skolke, uprimne ? Im sa tak vela venuju ze az. Ona kazdy den domov donesie obrazok co kreslila, basnicky/pesnicky take vie že len usta otvaram, proste je vidiet ze tym detom sa venuju. Ja by som nedelila skolky podla statna/sukromna ale podla ucitelov. Ked sa raz ucitelovi s detmi robit nechce a den s nimi len odbucha, je uplne jedno ci robi v statnej, sukromnej alebo aj na marse.
@saskia_98 dakujem krasne za nazor. Presne to si myslim, ze je to asi hlavne o ucitelkach.
Dcera chodila do sukr.jasli.Velka spokojnost.Chodi do statnej skolky teraz kde maju az 240 deti a ze wow! Skor starsieucitelky,pristup,vybavenie,venovanie sa detom,priprava na skolu a vsetko na jednicku s hviezdickou.Nemozem si vynachvalit.Nedaleko nasho bydliska je ina statna skolka,ktora zaspala dobu,zariadenie otras,ucitelky vyhorene,nedala by som tam deti.Je jedno si statna ci sukromna,to nie je podstatne.Dolezita je riaditelka a jej pristup.Treba sa ist do skolky pozriet,treba si vypocut nazory rodicov a az potom ju vybrat pre dieta.
@nini1010 dakujem za info. Na navstevu skolky ste sa dopredu hlasili? Dovolili vam pozriet ju, porozpravat sa aj s ucitelkami? Dakujem 🙂
V sukromnej ano,boli sme si vsetko pozriet po dohode s riaditelkou.V statnej nie ale o to viac som si dala zalezat na nazoroch rodicov,ktorybtam maju deti.
@nini1010 dakujem 🙂
@abbey1 a ti co uz stale s tou gramatykou otravujes?
Tiež si myslim, že závisí od konkretnej škôlky. Frajer kamaratky prevádzkoval sukromnu škôlku a nemal tam učiteľky s pedagogickým vzdelaním, dokonca mu tam robila učiteľku aj kamoska, ktorá nemá vzťah k detom. Na fotkach z fb sa javila tá škôlka uzasne, ale to “pozadie” videl málokto. Rovnako som videla výjazd sukromnej škôlky v detskom kutiku. Učiteľky na mobiloch a decka behali sirina marina, vôbec na ne nedavali pozor. Ja som chodila do statnej škôlky a mám na ňu kopec pozitívnych spomienok(viac ako na prvé roky základnej školy), čiže nebudem vymyslat a dam do statnej.
Ja mám skôr opačné skúsenosti ako píšeš. Aj učiteľky čo u nás robili a prišli zo súkromných škôlok vraveli že katastrofa. Za peniaze všetko, vrátane prijímania detí a horúčkami ktoré v rukách drzali tabletky. Žiadne zatváranie. Jedlo často nosené a nie zrovna teplé. Bežná bola studená voda na umývanie rúk. Ďalšia vec bola aj veľká fluktuácia učiteliek. A to som nepočula len z jednej strany.
Chorobnosť máš všade matky, ktoré musia ísť do práce dávajú choré deti do škôlky.Ty si kedy chodila do štátnej pred 25 r?ako vieš porovnať aké to je v súkromnej?Rozmaznancii deti, ktoré sa nevedia obliecť, podakovat, najesť su všade.Urcite som za menší kolektív
@abbey1 preto,lebo sem tam bodka ci vynechane pismenko alebo pismenko navyse? Mne sa to stava bezne,ked pisem na mobile. A pri takych preklepoch je snad logicky jasne,ze to je preklep a nie neznalost. Dalsia rypava 😫
@ktochytavzite no hotovo 😁 teraz ti da 😂👏
Ahoj, vela zalezi od vedenia a uciteliek.v skolke. Statna skolka musi prijat ucitelky s pozadovanym vzdelanim a maju vypracovany vychovnovzdelavaci program, cize napr. Predskolaci by malu byt dobre pripraveny do skoly. V sukromnej skolke by sa presne mohlo stat to, ze tam budu nekvalifikovane ucitelky, co vlastne ani nevedia co maju robit.
Ja mám vnučku v štátnej škôlke a super. Každý deň niečo tvoria, kreslia, besiedky majú, divadielka, chodia na výlety, veľmi milé učiteľky.
@ktochytavzite
@miriam1983 kocky ja neviem tiez preco niekto vobec komentuje temu, ku ktorej nicim konstruktivnym neprispeje, len za cielom zhodit maminu, ktora v noci po dokonceni upratania bytu sa spyta nieco, na co zabudla cez den. 🤷🏼♀️ ludia su strasne rypavicni, naozaj. Dakujem Vam za podporu😚
moja 4 rocna dcerka chodi do statnej skolky u nas na dedine. Prvy rok mala za ucitelky zastupkynu a jednu velmi vychvalenu pani ucitelku (velmi mila pani). Tento rok "prepadla" znovu do prvej triedy (kvoli veku) a je znova s malkacmi. Ma ine pani ucitelky a je to sto a jedno. Tie minuly rok boli take tutu mutu (na to moja dcerka nie je velmi zvyknuta, nikdy sme sa s nou nemaznali a nehovorili na nu susu musu). Tieto co ma tento rok a bude ich mat vlastne az do ZS su ine, vycesane, namalovane, razne a ..... dcerka mi kazdy den nosi vykres domov, novu basnicku, cvicia kazde rano, precvicuje vecer aj nas, konecne pozna vsetky farby, dni v tydzni, mesiace v roku. Toto sa s tymi prvymi asi neucili. A vidis, jedna skolka a rozdiel
@zdencaaaa dakujem za info. Asi naozaj je to o ucitelkach. Dnes je ale taka "moda" sukromnych skolkok ze clovek je az povazovany za zleho rodica, ze chce dieta do statnej, ze preco ho neda do sukromnej kde by sa vraj malo lepsie.
ja som asi stara skola, teda nie som stara, myslim si (35r) ale fajnova nie som. mam len jedno dieta a nie je vychovane v bavlnke, ani eko, ani bio, ani podla internetu. Skor dam na rady babiek :D pre mna bola statna skolka jedina moznost, sukromnu som v meste ani nehladala. Dcerka je spokojna, i ked som bola na zaciatku roka nahnevana ze jej vymenili ucitelky ale po par mesiacoch som velmi rada. K tymto ucitelkam si nasla cestu, ma ich rada a to je hlavne.
Ja ti napisem z vlastnej skusenosti ako sme chceli pre dieta to najlepsie a nemali sme problem s tym si starostlivost a vzdelanie zaplatit, a ako to nedopadlo podla nasich predstav. Nas syn bol komplikovane dieta- neustale plakal, potom sa vsetkeho bal, potom nerozpraval, a pretoze sme sa bali skolok statnych - pretoze tam na neho nikto nebude mat cas, tak sme ho dali do sukromnej. 500e na mesiac + jedlo. Syn sa tam mal super. Maly kolektiv, jedlo fajn. Lenze to bolo len naoko. Neskor som zistila ze v skolke su plesne, ze deti spia na posteliach kde je pleteny rost a na nom len plachta - nemali matrace, jedlo niekedy varila riaditelka a samozrejme rodicia davali deti nonstop do skolky (aj chore) pretoze si to platia. Takze moje dieta neustale chore. Ucitelky sa boja poslat domov dieta, ze ho matka da inam - oni potrebuju peniaze - a peniaze = deti v skolke. Niektore ucitelky mali kurz - nemali skolu, takze adekvatne deti ucit nedokazali. Deti v jednej skupine, rozneho veku, takze rozvyjanie nie je take ako ked su deti po 25 - a odkukavaju co robia. Skolka nemala kontroly a tak tam nemali vobec metodicke plany - ako nieco na nastenke, ale ze to robia ? no nerobili. Po 2 rokoch v sukromnej skolke musel syn na rok do statnej pred nastupom do ZS. Skolka super, ucitelky super - len si nas pani zastupkyna zavolala ci niekedy nase dieta bolo v skolke - ze sa vobec neorientuje v kolektive. Nase dieta totalne pozadu - zla rytmizacia slov, zle vyslovovanie, zla skladba viet, nedostatocna slovna zasoba - pretoze v skolke nebol dobry plan, neboli dobre ucitelky, neboli deti rovnakeho veku. Syn v statnej skolke spravil neuveritelny pokrok - a my sme si hovorili, ze skoda ze tam nebol od zaciatku. Takze takze taka nasa skusenost sukromna vs statna skolka. A teraz robi kamaratka v jednej z najznamejsich sukrom. skolok a sama hovori - ze by dieta nikdy do sukromnej nedala. Nedosahuju taku kvalitu vzdelania ako statne - nemaju na to jednoducho peniaze. Pretoze okrem vzdelania, treba zarobit na najom, platy, odvody, poistky, marketing - a az potom zostavaju peniaze na deti a ich rozvoj.

Lebo pocula.som aj nazor ze nedaj dieta do statnej, ale aj to ze v sukormnycb su sami rozmaznanci. Poradte