icon

Aký program máte so 4. mesačným bábom?

lulistek
7. aug 2013

Moja malinká má 4 mesiace a niekedy cez deň vôbec nezaspí.. Ak hej tak max na pár minút. Je veľmi živá, potrebuje meniť stále činnosti.Mojkáme sa, rozprávame, ukazujem jej hračky, robíme grimasy do zrkadla, lietame, skáčeme na fitlopte, býva pod hrazdičkou, je v lehátku, dávame sa na bruško, sme v kočíku, chodíme na prechádzky ( ale nie na dlhé, lebo po čase začne mrnčať a plus v týchto horúčavách môžme ísť akurát ráno..., spievame si, pozerá na nálepky na stene, na farebnú kozmetiku čo mám v izbe... niekedy ale už neviem, čo robiť,... s takýmto maličkým bábätkom a ešte keď ju to hneď omrzí... plus nechce ani buvenkať..idú nám zúbky... celé na draka.začínam byť zúfalá.. ešte mám rezervy, ale človek keď sa nemôže ani poriadne najesť alebo umyť... je poriadne unavený. prosím, poraďte

Strana
z3
lulistek
autor
8. aug 2013

@henikav no to mas asi pravdu, ale ja to este neviem zhodnotit, kedze mam len jedno 🙂 inak ma zaujimalo, ze ako to je s kojenim ked v belgicku sa ide tak skoro do jasiel? vies, ze ked je kojenie take propagovane strasne, ze ako to vlastne v takej krajine potom sklbia, dakujem

lulistek
autor
8. aug 2013

@kikuleenka no ved uvidime neskor, tiez sa mi to teraz nezda.. ale ked bude lepsie drzat hlavku tak ju ponosim, ale urcite ju nenecham tam tak visiet a zaspat ako na tom obrazku 😖

henikav
8. aug 2013

@lulistek s kojenim je to vsade inac, v niektorych jasliach mas udany cas kedy mozes prist kojit, alebo odsavas a nechas babatku mlieko vo flaske a oni ho uz len prihreju ked bude babo papat. Pripadne mamicky prestanu kojit a prechadzaju na umele mliecko. Vacsinu co ja poznam koja tak 2-3 mesiace a hups na UM, aj nasa je na umelom mliecku, aj ked som pripravila flasky a odsavacku, nakoniec ju nekojim. Konkretne v belgicku sa z kojenia taky humbuk nerobi, je to na kazdej z nas kto chce a moze koji, kto nechce alebo nemoze nekoji...

zuzkag2
9. aug 2013

@lulistek nam povedala lekarnicka ( je to nasa rodina ), ze ten calgel sa moze uz od tych 4. mesiacov, ale naozaj len par krat denne. a mozes aj prestriedat tie gely, my teraz tiez striedame, kamistat a dentinox, je to v pohodke.
a kedy ju vlastne davas hajat? pisala si, ze vtedy, ked ju uz nic nebavi, a mrnka. skus odlsedovat, ked sa hrajka, ze kedy zostane taka utlmena, kludnucka, tak vtedy to skus, ju ulozit. lebo niekde som citala, ze dietatko treba dat hajat vtedy, ked utlmi svoju cinnost, a niekde zas, ze vtedy, ked zacne byt nervozne, a umrnkane. A este, ked ju ides dat hajkat, a nechce hajkat, ze sa vyslovene brani, place, tak chod zo spalne prec, a skus co ja viem o 15 minut.
inak, uplne ta chapem, aka si unavena. my sme mali take obdobie, ze maly spal 2krat denne po 20 minut, a to som ho vzdy takmer hodinu uspavala, a on plakal a plakal, ja som si absolutne neoddychla, no strasne. potom som si nejak povedala, ze kaslem na domacnost, a na to co kto hovori, a ked som sla maleho ulozit, nechala som ho nech lozi, nech sa stavia v postielke, nech si rozprava, a obcas som ho skusila polozit, nakoniec zahajal uplne sam. alebo som si ho hocikedy zobrala do narucia, a hojdala, a spievala mu, hladkala po vlaskoch, a ked sa ukludnil, utisil, prelozila som ho do postielky, a uz zahajal.

usiko
9. aug 2013

@lulistek este ma napadlo, tvoj stres nepridava...ja som si vsimla, ze ked som ja nervozna, su aj deti nervozne a psychologicka mi povedala, ze deti aj par dni po mojom napati mozu reagovat tym ze su podrazdene a ukricane...tiez davat pozor na to, aby dietko nebolo prilis unavene, tiez nevie zaspat......k zubkom sa neviem vyjadrit, mne vysli vsetky zuby tak ze nikto nevedel, pokial nevboli von a mojej dcere tiez......a je pravda ze niektore deti spinkaju viac, ine menej, ale spanok proste organizmus potrebuje, takze aj kazde dieta ho potrebuje a potrebuje ho vela....poskusaj, velmi ti drzim palce.....

inak, ak naucis deti zaspat nejakym sposobom, napriklad uspavanim na lopte, kolisanim, v nosici, tak sa na to dieta upne a budes to mat tazke velmi dlhu dobu, lebo ti inak nezaspi...ale niektorym mamkam to nevadi a uzivaju si to..mne by to vadilo...takze poskusaj, co vam obom vyhovuje....papa

dancul177
9. aug 2013

@lulistek ahoj, ked ti mala nespinka cez den, nechces skusit rutinu podla Tracy Hogg? Vola sa E.A.S.Y. Skus pozriet http://noobmommy.com/2008/12/easy-routine-from-... Princip je v tom :
E. - Eat - jest, das jej napapat ked sa zobudi
A - Activity - pohrate sa spolu, "objavujete svet", vymenite plienocku, proste nejaka aktivita
S - Sleep - po aktivite ju das spinkat
Y - You - cas pre teba, pokial drobcek spinka

Bola som trosku skepticka ked som sa dopocula o tomto, ale dost dobre to funguje, len treba trpezlivost, mam aj rozpis pre babetka starsie ako 4 mesiace, mozem oskenovat a poslat ti to. Po napapani je moja hore cca 1 a 1/4 alebo 1.5 hod a zvycajne ked ju dam do postielky tak hned zaspinka, spanok je rozny, niekedy 45 minut niekedy 1.5 hod
Len taka mala rada odo mna 🙂

lulistek
autor
9. aug 2013

@zuzkag2 akurat dnes zacinam s pevnym rezimom. teraz som ju nechala nech sa hra sama, ked zacala mrncat dala som jej inu hracku, popripade dala cajik ( lebo nedavno papala ), alebo sme sa presli spolu po dome. napisala som si na papier ze odkedy spi aby som to vedela odsledovat ci sa to zlepsi. chcem ju fakt unavit a potom nech sa nauci na presny cas spania. trosku som porobila kym sa hrala. ked spi, trochu si oddychnem.. v tychto horucavach som unavena uz teraz a sme od 5:30 hore. spinkala medzitym tak polhodku. drzte palce a dakujem za rady 😉

lulistek
autor
9. aug 2013

@usiko dakujem za podporu 🙂 vies pre mna je ta lopta hotovy zazrak po uspavani na rukach. ja som mala dost tazky porod, sadnut som si normalne vedela az po 5 tyzdnoch a plus strasne ma krize boleli tak a babatko na rukach bol doslova horor. teraz na lopte ju zaviniem do niecoho aby bola pevna a citila sa bezpecne a hopkame. ked nevie zaspat a mrvingluje sa tak je to na nic, ale ked je unavena zaspi zachvilu. skor mi vadi v tomto teple ze jak skacem na tej lopte je mi tak strasne teplo ze to nie je mozne. ach nech uz zaprsi. inak teraz ak si precitas moj prispevok vyssie tak ti len k tomu dopoviem ze mala zaspala za 3 minutky a vcera vecer bola taka unavena ze som ju len dala do postielky a bola hotova

lulistek
autor
9. aug 2013

@dancul177 ak by si bola taka dobra, tak by som ta poprosila to naskenovat, zaujima ma to 🙂 dakujem velmi pekne 😎

zuzkag2
9. aug 2013

@lulistek no super, bola by som rada, keby to pomohlo. ono, funguje este jedna vec, a to...ked sa ti malicka budi takto skoro, tak je treba, aby prvy spanok po rannom prebudeni nebol hned ako sa unavi ( napriklad po hodinke, ani pol hodinovy ), lebo to telicko vie, ze ked sa skoro zobudi, tak sa nic nestane, lebo to po chvilke dospinka. aj toto som vyskusala na malom, on mi vstaval o 5, niekedy o 4:45, ja som ho davala tak do dvoch hodin znova hajat, lebo on by vyslovene hajal, ale potom som toto niekde vycitala, a zacala som ho davat spinkat az po 3 hodinach, a on si to ranne vstavanie posunul, a vstava o 6. neviem, ci to bude fungovat aj na tvoju malicku, ale za vyskusanie to stoji, ak teda vydrzis rano tie 3 hodky s nou, lebo je mozne, ze spociatku bude umrncana.
neboj, uz zajtra sa ma ochladit, bude to trosku znesitelnejsie, aj ona bude isto kludnejsia. drzim palceky

jankagun
9. aug 2013

@lulistek ja mam nosic chicco soft and dream a ten sa da dat aj do lahu,hoci som po cisarskom reze tak ma vobec netalci nikde a nie je ani tazky,je tam dokonca akoby strieska aby babatku nesvietilo na hlavicku.ja som max spokojna ,ale je len do 9kg

usiko
9. aug 2013

@lulistek vyborneeee🙂 neboj, odsledujes veci a podari sa to...a budete oddychnute obe🙂

dancul177
10. aug 2013

@lulistek posles mi tvoj email? preposlem ti to 🙂 je to v anglictine, nevadi?

lulistek
autor
10. aug 2013

lucia.podhanyiova@gmail.com dakujem 🙂 nevadi, aspon si ju trochu oprasim 😉

lulistek
autor
10. aug 2013

@dancul177 prepac vyssie som to pisala tebe,dakujem este raz

dancul177
10. aug 2013

@lulistek poslane 🙂

lulistek
autor
11. aug 2013

@dancul177 dakujem velmi peknee

dada7701
26. aug 2013

@kikuleenka a je kojená ? alebo na UM ?...koľkokrát Ti papá za deň a koľko ml ?

kikuleenka
27. aug 2013

@dada7701 sme na bezlaktozovom UM, papa ca kazde 2 hodiny po 100 ml (niekedy ani to do nej nedostanem), zacala sa mi teraz aj v noci 2x na krmenie budit, celkovo jeme denne 8 az 9 krat. Prave zaciname aj s prikrmami, zatial nic moc, zeleninka moc neoslovila 🙂

la_nata
30. aug 2013

tu je teraz super akcia na plavanie s vasim drobcom a k tomu detska sedacka, knihy a kopec dalsich veci:
http://www.zlavadna.sk/zlava_51795_kurz-deti-pl... 😵

kace145
Odpoveď bola odstránená
kikuleenka
10. sep 2013

@kace145 ahoj, ak kojis, tak urcite tie kvapky - lekarka mi spominala, ze uz viacerym zabrali (v case, ked sme to riesili my, este to bolo nove a nevedela dat info, ci je to ucinne, preto my sme dokojili a presli na bezlaktozove UM, koliky zo dna na den ustali). Stoja ca 14 eur, daju sa kupit v lekarni bez predpisu (v lekarni mi vraveli, ze poistovna na to ani neprispieva...), podla mna stoji za to vyskusat ich, ved je to iba telu vlastny enzym...nam to bezlaktozove mlieko zo dna na den zmenilo zivot, uz ziaden neutisitelny krik...

niki1023
9. nov 2021

@lulistek Skús ju uložiť neskôr po zaspaťí, ja môjho musím tiež aj vyše pol hodiny uspávať po tom čo zavrie očká. Vraj dedičky majú prv ľahký spánom až potom zapadnú do hlbokého.

niki1023
9. nov 2021

@dancul177 Ahoj mohla by som ta poprosiť aj ja o ten rozpis?

Strana
z3