icon

Aký program máte so 4. mesačným bábom?

lulistek
7. aug 2013

Moja malinká má 4 mesiace a niekedy cez deň vôbec nezaspí.. Ak hej tak max na pár minút. Je veľmi živá, potrebuje meniť stále činnosti.Mojkáme sa, rozprávame, ukazujem jej hračky, robíme grimasy do zrkadla, lietame, skáčeme na fitlopte, býva pod hrazdičkou, je v lehátku, dávame sa na bruško, sme v kočíku, chodíme na prechádzky ( ale nie na dlhé, lebo po čase začne mrnčať a plus v týchto horúčavách môžme ísť akurát ráno..., spievame si, pozerá na nálepky na stene, na farebnú kozmetiku čo mám v izbe... niekedy ale už neviem, čo robiť,... s takýmto maličkým bábätkom a ešte keď ju to hneď omrzí... plus nechce ani buvenkať..idú nám zúbky... celé na draka.začínam byť zúfalá.. ešte mám rezervy, ale človek keď sa nemôže ani poriadne najesť alebo umyť... je poriadne unavený. prosím, poraďte

salome_82
8. aug 2013

@ichbinich Aj naša miluje kvety a stromy 🙂 Keď ideme do kočíka, tak jej dávam v parku dolu striešku a ona len kuká a kuká. Aj doma cez okno pozerá na stromy a najviac ju fascinuje, keď fúka vietor, lebo sa listy na strome hýbu. Len otvorí pusu a ani nedýcha 🙂

ichbinich
8. aug 2013

@salome_82:
Ano, ked zafuka vietor, este lepsie 😉
Esto co s nou v ramci programu doma robim: steklim ju a robim to, co ju nahlas rozosmeje 😀 Vcera mi cosi spadlo a ja komentujem ze "bum" a ona sa rozrehotala. Tak som este niekolkokrat povedala "bum" 😀
No dobre, uz mi mrnci na rukach, musime sa zase prejst 😉

dada7701
8. aug 2013

@salome_82 ahoj, a aký máš nosič ?

lulistek
autor
8. aug 2013

@usiko Dakujem za dlhy prispevok. Viem, ze niektore deticky si pospinkaju dlhsie, ine nie. Myslis ze nemoze byt mozne ze su niektore proste ine? Ale mas pravdu. ja viem niekedy ze je unavena a uspavam ju a ona sa proste nevie uspat, vselijako sa zvija.. podla mna to budu zubky, stale slinta, pcha si rucky do ust a je z toho nervozna ale aj toto teplo.ano aj situaciu mame tazsiu..nie zlu, ale potrebujeme vlastne byvanie, ale na to si musime este pockat. je pravda, ze aj ja som stale v strese ale to ze si nemozem oddychnut pri malej tak sa to stupnuje, je to taky kolobeh. ano, mas pravdu, musim vyskusat co jej vadi a ukludnit sa prva musim ja. ale dakujem za ten pobyt na brusku, ze aj ked sa jeduje ju na nom nechat.2x sme ju dali len tak si lahnut a zaspala, potom sa to uz nepodarilo. ale skusam tak ci tak. To uspavanie na lopte a na rukach je vlastne len ukludnovanie, ona sa nevie ukludnit, niekedy ju len trosku ponatriasam a ona zaspi, inokedy ju po chvili polozim do postielky a ona spi dalej v nej. inokedy to trva vecnost a aj tak spi len chvilku. raz sa mi stalo ze prespala skoro cely den, ked pominuli tie horucavy. Vecer vzdy o 7mej okupeme ( ak je nervozna tak aj o pol7 ), napapka sa a ide spinkat. jej rekord bol 10hodin, potom parkrat 9 hodin.ale vacsinou sa budi raz v noci okolo 1 a potom rano o 5. teraz poslednu dobu aj o 11, o 2hej, a potom o 7
papame UM od 3. mesiaca a uz sme vymenili jedno, lebo nam nesadlo, ale teraz je to super, kaka aj viackrat do dna, poprdkava si. jedine tie zubky mi vychadzaju ze to mozu byt a tieto tepla. ved zajtra sa ma ochladit, verim ze to uz bude fajn 🙂 Dakujem krasne za radu 😎

lulistek
autor
8. aug 2013

@ichbinich ahoj, dakujem 🙂 tato veta sedi aj na nas -> Ked sa prave zabava sama, necham ju. Ked protestuje, zabavam ju ja. A potom, ked je zase spokojna, necham ju samu.
aj nasa miluje stromy, kusok od nas su a vzdy dam dole budu a pozera a rozprava im. Tie kresielka a hrazdicky mas dobre ze ich mas 2 ja mam len kresielko a 1 hrazdu. mozno ju to nudi neviem.. kolotoc ju zabavi na chvilu a to musim chodit natacat lebo to hra len necelu minutu ci kolko, ale potom ju to hned omrzi.uvidime mozno casom to bude lepsie.

lulistek
autor
8. aug 2013

@ichbinich aj my sa steklime a potom sa rehoceme, rozosmeje ju aj ked sa smejem ako chlap ze HOHOHO takym silnym hlasom. a skoro stale sa usmieva, lebo robim s nou barsco, spievam jej - najradsej ma Time of my life a In the jungle, ale original sa na mna nehrabe 🙂 vymyslam barsco, len uz ked su tak dve hodiny a ja stale takto, tak mam chut si sadnut, kuknut telku, proste vypnut.

lulistek
autor
8. aug 2013

inak k tym nosicom. ja mam sice aj taky co moze byt tvarou do priestoru ale zda sa mi tak taka rozcapena. tak som to po 1.raze prestala robit. nechcem aby som jej zlym drzanim ublizila

henikav
8. aug 2013

@lulistek my sice mame stastie ze vela spinkame, ale ked je nasa Emmka hore, snazim sa ju stale polozit, venujem sa jej, prihovaram, podavam hracky, ale snazim sa neucit ju na ruky, lebo o mesiac ide do jasliciek a tam si ju veru nikto nevezme. Polozim ju vzdy tak aby mohla sledovat co robim a striedame polohy, raz je v koliske, raz je v nasej posteli, raz je na hojdacke, v sedacke, vsade chvilku vydrzi. Ja nieco okolo nej robim a ona sa pozera, prihovaram sa jej a ona sa usmieva a ked zaplace, pomojkam ju a polozim naspat, podavam jej stale inu hracku, ako hrkalku, hryzatko... V tychto horucavach ju niekolkokrat denne osprchujem, aj okupkam, teda len take clapkanie vo vodicke, to miluje. Na kolena si ju vezmem do polosedu, ked "citame" knizku, mame take latkove, kde sa da vselico odpajat a pripajat na suchy zips, je tam gombicek co pisti, usi kravicky v ktorych je taky sustavy celofan.... to sa jej velmi paci, na tom sa nahlas smeje. Rada je aj na brusku pre zmenu polohy, snazi sa liezt, ale to este len tak naprazdno hrabka nozkami a ruckami. Rano a vecer chodime na prechadzky, ked ma spinkat beriem hlboky kocik, ked je prave vyspinkana, hodim autosedacku na podvozok, aby tak polosedela a videla, velmi rada pozera v parku stromy, ale kacicky a ina zver ju zatial nelakaju. Ked si idem vypit kavu na zahradnu lavicu, tak ju beriem so sebou, polozim ju tam lezat, ja vedla nej pijem kavu a ona na mna pozera, hojdame sa a ona je spokojna. Tiez jej spievam, rozpravam , hrame sa tapi tapi tapusky a ine...No a ked je unavena, tak si pomrnka a premrnka sa az do spinkania. Myslim ze vsade je to tak trosku podobne, ako aj u vas, s takymi malinkymi drobcekmi este asi viac nevymyslime, to bude pribudat casom, stale viac aktivit

zuzkag2
8. aug 2013

@lulistek ahojky, ja mam teraz 9.5 mesacneho synceka, a mali sme podobny problem ako mas ty, ze malinky velmi malicko spinkal, a dost casto pomrnkaval cez den, hlavne ked som ho nechala chvilocku sameho, hned sa hneval, ze je sam. ja by som ti poradila len jedno. ked malicka nechce dlhsie hajkat, skus si lahnut s nou, neboj sa ze si na to zvykne, a potom sa od nej nepohnes, ona zrejme kym tvrdo zaspi potrebuje citit, ze si pri nej. ale mozno to nebude fungovat, len to skus, a uvidis. je ale pravda, ze by mala spinuskat viac. niektorym detom vyhovuje uplne pravidleny tvrdy rezim, povedzme prvy spanok o 9, druhy o 2, mohla by si vyskusat aj to, trva to cca 2 tyzdne, kym si na to babatko zvykne, a potom naozaj zahaja do 5 minut. ( toto ma na 100% odskusane na mojom syncekovi ).
a k tomu hraniu sa s malickou, jednoznacne suhlasim s nazorom, ze treba nechat babatko aj trosku sa pohrat same, aj ked bude trosku mrnkat, uvidis to casom, ked vyrastie, nebude na tebe take zavisle. podla mna sa milej venujes nadherne, robite spolu vela veci, viem, ze musis byt unavena, hlavne ked nehaja, tak si doma nic neporobis, ale ono to casom prejde. skus hlavne oddychovat s nou, ked lezi pod hrazdickou, lazkaj si k nej, vyuzivaj fakt vsetok mozny cas na oddych, domacnost chvilu pocka, podstatna si ty...lebo oddychnuta mamina=kludna mamina=kludne babatko.
a este, na tie zubky, od 4. mesiacov sa moze pouzivat calgel, my sme ho pouzivali, a na chvilu vzdy zabral. a napriek tomu, ze sme si mysleli, ze od 3 mesiaca idu malemu zubky, nebolo to tak, doslovne, lebo prvy mu vysiel az ked ma 8. mesiacov, na den presne

lulistek
autor
8. aug 2013

@zuzkag2 Dakujem, skusim ten rezim... akurat teraz buvinka skoro hodinku... tak som rada 🙂 ano lahnem si obcas k nej ale nejako to nezabera, uz som pisala ze sa to stalo len 2x ze zaspinkala.. a dakujem za rady, na zubky mame kanisted tusim tak sa to vola, ale cojaviem. bohvie co to nie je... mam kupeny aj calgel, vnutri pisu ze je od 5.mesiacov ale lekarnicka nam povedala ze gely co to maju napisane je to len cca, ze treba kontaktovat vyrobcu aby to tam neudavali. myslis ze mozem dat teraz calgel ked sme pouzivali ten druhy gel? dakujem

lulistek
autor
8. aug 2013

@henikav mate skvely program. a ako to ze uz do jasiel? nie je to skoro, ci v belgicku to je tak?

salome_82
8. aug 2013

@lulistek @ichbinich Jáj baby a zabudla som na najdôležitejšiu hračku našej malej (ako som mohla?) Od narodenia strašne rada sleduje svetielka, ešteže ich máme doma dosť. S manželom sme si aj robili srandu, že najlepším darčekom pre ňu by bola lampa 🙂 No a jedného dňa priniesol domov baterku - čelovku a malej ju zapol. To ste mali vidieť, hlavičku si išla vykrútiť ako sledovala pohybujúce sa svetielko, očička, pusinka dokorán a povedala:"Hu!". No strašne bola podarená. Vydrží pri tom dosť dlho a raz som si povedala, že však načo budem držať tú baterku v ruke ja, keď je to čelovka. Malú som dala na bruško, na hlavičku som jej dala čelovku (popruhy sa dajú upraviť aj na tak malú hlavičku) a bolo o zábavu postarané. Ako hýbala hlavičkou, tak sa hýbalo svetielko. Aj som ju odfotila, aby sme to mali zdokumentované 🙂 Manžel tú čelovku ešte ani raz nepoužil, vyslovene ostala pre malú.

henikav
8. aug 2013

@lulistek veru uz do jasiel, u nas je materska len 140 dni a tie sa mi prave koncia, este si vyberiem zvysok dovolenky, aby sme to do septembra nejako dotiahli a v septembri uz naplno zarezavame. Nie je to az take cudne ako sa na slovensku zda, myslim ze vacsina statov funguje podobne, to len tu este maju mamicky toto privilegium, tak si to treba uzivat 😉 🙂

lulistek
autor
8. aug 2013

boze to je uzasny napad !!! 🙂 🙂 🙂
sa smejem ze ako moze take babo vyzerat 😀 urcite vyskusam 🙂

lulistek
autor
8. aug 2013

@salome_82 boze to je uzasny napad !!! 😎 😎 😎
sa smejem ze ako moze take babo vyzerat 😀 urcite vyskusam 🙂

lulistek
autor
8. aug 2013

Baby a kolko mate vnutri stupnov ked nechavate babo len v plienke? Lebo mala ma niekedy studene rucky na nozky tak som si neni ista ci moze byt bez rukavov. My mame 28-29°C

lulistek
autor
8. aug 2013

@henikav hej tak ja sa cudujem nad vsetkym kedze mam prve babatko, z toho si nic nerob 🙂 ale urcite tam kde zijes su kvalitnejsie jaslicky.. asi..

kikuleenka
8. aug 2013

@lulistek my mame 31, mala z toho salie, uz je aj bez plienky ☹ hadam zajtra to uz bude lepsie...

lulistek
autor
8. aug 2013

@kikuleenka no dost, no moja bola len v body kratkom, plienka a ponozky. a mala studene nozky. nechapem, tak som jej dala gate bez ponoziek take dupackove, ale zas ju nechcem prehriat, hrozne... neviem co robit

kikuleenka
8. aug 2013

Ja pri zaspavani ovievam, to zabralo 🙂

ichbinich
8. aug 2013

My mame cez den 28-29°C, to mava iba body, ked jej je vyslovene horuco a nevie sa ukludnit, tak je iba v plienke. V noci sa nam podari ventilatormi nahnat chladnejsi vzduch zvonku a zrazit teplotu na 25°C. Cez den ju hladim oplachovanim vo vode pripadne osprchovanim.

@salome_82: tak to je genialne! 😀

jankagun
8. aug 2013

@lulistek ahoj ja nosic pouzivam od druheho mesiaca,iba tam mi zaspala a potom sup do postielky ..ak mas nosic co je od narodenia tak sa neobavaj ju v tom nosit 🙂

lulistek
autor
8. aug 2013

@jankagun ahoj 🙂 tazko povedat ci je od narodenia, ja som ho kupila tadeto cez bazar, ale nema tu oporu na hlavicku. urcite ked sa ochladi, pojdem s nou aj na prechadzku v nom 🙂

jankagun
8. aug 2013

@lulistek a co je to za znacka?

lulistek
autor
8. aug 2013

@jankagun primi sogni, pozriem aj ja na internet, mozno nieco o nom napisu 😎

lulistek
autor
8. aug 2013

@jankagun takyto http://deti.bazos.sk/inzerat/27021517/Predam-no...
vidite zienky, toto som sa pytala, ze ci takto babatko mozem nosit, mne sa to zda cudne ... je tak bruskom dopredu a koncatiny mu taha dozadu

jankagun
8. aug 2013

@lulistek kludne ju mozes nosit ale tvarickou k sebe este 🙂 to kockovane sa da pravdepodobme vystriet a to bude drzat hlavicku 🙂 smerom dopredu by som dala az po polroku

henikav
8. aug 2013

@lulistek to mas uplne jedno ci prve, ci piate babo, kazde je inaksie, kazde je unikatne a vzdy ta niecim prekvapi. Taktiez co sa deti tyka, pre mna je to trosku akoby prve, kedze je s velkym vekovym odstupom, takze aj ja stale objavim nieco nove 😉

kikuleenka
8. aug 2013

@lulistek oj, ten nosic - klokanka nie je moc stastne riesenie, vid. viac info tu http://nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/preco-nie-k..., tak radsej nejaky ergo nosic (manduca, liliputi a pod.)

lulistek
autor
8. aug 2013

@jankagun ďakujem 🙂