Aký vek dieťaťa je vhodný na nástup do práce?
Aky vek dietata je vhodny na nastup do prace? Bavime sa o veku 6 mesiacov maximalne rok. Ako to zvladalo dieta?
Čím menšie, tým lepšie, ja som nastúpila pri ročnom, sestra pri 5-mesačnom a pri druhom 2-mesačnom.
Sú deti ktoré to zvládnu ako 6 mesačne a deti ktoré to nezvládnu ani ročne a nastane u nich obrovský reggres
Za mna ak mizes zostať doma rok tak zostaň, ak nemôžeš a tlači tá situácia a nemáš inú možnosť tak chod do prace aj zajtra
Aj ja to tak planujem, rada si precitam skusenosti. U kamosiek mali skor stres mamy ako deti.
obidve (rozne povahy) isli ako 14 mesacne do jasli. Najprv ostali doobeda, ta pohodova to hned zvladla a citlivku bolo treba dlho o 13 vyzdvihnut. Maju 8 a 12 rokov, doteraz krasne spomienky, konkretne na deti, vychovavatelky. Takze pozitivne. Dovod: chcela som robit, mne to bolo uz dlhe byt doma.
Záleží od možnostiach (keďže každá škôlka má svoj minimálny vek na prijatie dieťa) a kedy uznáte za vhodné (podľa toho ako to zvláda aj samotné dieťa) Nechcem nikoho odcudzovať ale napr. ja nikdy nepochopím matky, ktoré ostávajú celé 3 roky doma s dieťaťom (aspoň keď tomu nebráni vážny zdravotný dôvod dieťaťa). 🤷
dolezite aby to dieta videlo Tvoju spokojnost a stastna matka je pol uspechu. Ked pojdes prenho, treba sa mu venovat popoludnie a tym ten cas odlucenia vykompenzujes. Lespsie ako mrzuta, nespokojna, vrieskajuca ktora je doma.
Aj matky potrebuju denny rezim, uznanie a pravidelnu striedajucu sa cinnost.
vek je u každého dieťaťa iný, jedno to dá v pohode ako ročné, iné až ako štvorročné. Je fajn, ak dieťa nie je nonstop nalepené na mamine, ak je aj samé s otcom, babkou, susedkou, tetou...
Čím je dieťa menšia tým sa rýchlejšie aklimatizuje, ja som dávala síce ako dvojročného ale druhé dieťa dám určite skôr 😊
Nastupila som chvilku pred 1.rokom malej. Zvladla to super,od narodenia je v kolektive deti a ludi,v jasliach si ju pochvaluju,ze je zvedava,s detmi super,vsetko papa,spi lepsie ako doma😄 za mna je ten rok tak akurat…
Ja som sa vrátila do prace, keď mala dcérka 10 mesiacov. Ale partner šiel na MD/RD a je s ňou doma. Dúfam, že to ešte chvíľu vydrží a malá pôjde do jasličiek až cca v 2 rokoch.
Deti si zvyknu na vsetko, také malé. Aj na týranie ze ho das do jasiel pol rocné. Ale ked musíš, tak musíš..
@dagmarovita to je trochu odveci, nie? zabudli sme na samozivitelky, ktore musia? alebo len taky "nepodstatny" dovod, ze niekto chce? och taketo odsudenia, na co je to dobre? 🙄
@lucjja V zasade suhlasim, ze to od @dagmarovita bolo drze. Ale ani ja nerozumiem dovodu urobit si dieta a v 2 mesiacoch ho dat do jasli. A dovod...bolo mi dlho doma. Nie, samozivitelka.
Tato tema je o osobnych skusenostiach. O tom, ako to zvladalo dieta. Nie je cielom niekomu vysvetlovat, preco sa niekto rozhodne vratit do prace.Ak to chcete riesit, zalozte si vlastnu temu @dagmarovita @beata_k @lesana25
No zial, ale si na diskusnom fore. Ludia sa ti tu budu zapajat z roznych dovodov. Peknu sobotu prajem.
@beata_k podla pravidiel fora sa maju prispevky tykat temy. Je pre teba problem zalozit si vlastnu temu? A vlastne nemas nic ine na praci, len kazit temy? Komu si svojim prispevkom pomohla? Nikomu!
Jedno bude revat pol roka, druhemu sa bude pacit.Ako Ti to pomohlo?Pokym nevyskusas nezistis
V Amerike idú ženy po pol roku do práce. To len u nás môžeme byť doma 3 roky. Prestaňte sa do autorky navážať, ona za Vaše spackané životy nemôže.
Za mňa 3 až 4 roky. Pokiaľ je druhý príjem v rodine, uskromnila by som sa a počkala. Ja som išla v 3r dcéry na polovičný úväzok a aj tak to nebolo pre našu rodinu a dcerinej duševné zdravie idealne. A to nebol druhý príjem, len sme sa uskromnili a žili z úspor a RP (vtedy bol rodicak 200eur).
Inak zaujímavá téma, tu je to ako na hojdačke 😁 Keď je žena doma - zle je, je neambiciózna, lenivá, keď ide do práce skoro - zase zle, krkavčia mater.
Autorka: Tu na tomto fóre sa žiaľ ohľadom tejto témy pochopenia nedočkáš. Najradšej by mali deti doma do 6 rokov.
A nechápu, že existujú aj otcovia na materskej alebo opatrovateľky. Každá vidí len jasle a v živote tam ani nahliadnuť neboli. Nevedia, ako tie deti tam fungujú. Len trepocú hlúposti.
ja som bola doma 4 roky pri prvej dcere, teraz po rokoch sa nam podarilo druhe babo, mozno budem doma do jej 6-tich rokov. financii mame dostatok a mne nie je doma dlho, a ak mi je dlho, tak si najdem aktivity pomimo. deti su male chvilku, neviem si predstavit, ze by som parmesacne supla do nejakeho zariadenia, kde by mi ho vychovavali cudzi ludia a bola by som s dietatom prakticky len cez vikendy. Ale k veci - vlastnu skusenost nastastie nemam, mam vsak 2 kolegyne, ktore boli taketo aktivne, rocne dieta do jasli a oni do prace a po 4 mesiacoch isli naspat na rodicak, lebo deti vecne chore (3 tyzdne z mesiaca) a u nas v korporate sa ocr netoleruju. Tak ja len taka vsuvka, ze rataj s tou chorobnostou, pokial dieta bude v kolektive a nie u opatrovatelky.

Dieťa pôjde do jaslí?