Bábätka v kočíkoch večer v nákupných centrách
A rodicia to zjavne neriesia?
Ja som sa od porodnice snazila aby sme malu o 18.00 kupali a o 19.00 aby uz v postielke spinkala. Viac menej sa nam to krasne podarilo. Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju 😖
som ja divna, ze mi to pride nezodpovedne?
Tak nech si o nás myslí kto chce , čo chce. Ak je niekto na základe takejto blbosti schopný súdiť rodičov. Zara bola so mnou na nákupe ako 5 dňová. A tu je, živá a zdravá.
Baby, veď tu riešite úplné taľafatky!!!!! 😠
Toto sú podľa vás kritéria zodpovedného rodiča a základ šťastného a zdravého dieťaťa? Či má režim, či chodí s rodičom nakupovať?! Asi som naivná, ale vždy som si myslela, že je to o inom.
Ale môžem čestne potvrdiť, že mám 2 úžasné šťastné baby, aj keď žijú so mnou- podľa niektorých tu- vraj nezodpovednou či čudnou. 😀 😀 😀
@monika15 ono vůbec nezáleží na tom, jak to děláš ty a jak to děláme my. pokud tobě vyhovuje klid a pohoda doma v sedm, určitě to tak nech a pokračuj v tom, jsem si jistá, že to je běžná cesta, mimčo bude v pohodě. my zase trávíme léto všude jinde než doma.
Podstata diskuse je v tom, že autorka se pohoršuje nad tím, jak to někdo dělá jinak...a přitom jde JEN o to, kdo a kde a jak tráví čas s dětmi.
Co je komu do toho?????
Ppohoršovat se můžu a zasáhnout musím, když uvidím, že někdo dítěti ubližuje, že se mu děje příkoří, ale řešit jiné lidi, protože dělají něco jen jinak než já, to se mi ani trochu nelíbí🙂.
@bibap Rozhodne je to každého vec, ale aj mne to príde tak trochu čudné, pretože my sa kúpeme vždy večer o siedmej a potom malá papá a ide spať ( má osem mesiacov ). Ja by som ju nikam večer už neťahala. A tiež si neviem predstaviť, že ak im tam spí dlho, tak to sa tam donekonešna prechádzajú, alebo idú domov a potom spiace dieťa prezlečú do pyžamka alebo ako? Ty si mala asi zrejme na mysli teda aspoň som to tak pochopila, že nejde o rýchly nákup, ale o obzeranie vecí a kávičkovanie. Tak toto ja rozhodne s malou nerobím my sme radšéj na čerstvom vzduchu. Ale aby ste to zasa nepochopili, tak že ani my nikam nechodíme... no nerobíme z toho dvojhodinovú záležitosť. No čo je podla mňa horšie, tak to je ak vidím mamičku ktorá tlačí kočiarik a fajčí.
@abbey1 praradoxní je, že i když jsme petu dlouho před prvním rokem vláčeli (jak říkali prarodiče) všude s sebou, měl ve skutečnosti svůj režim tak zafixovaný, že mu vydržel do dneška. Nikdo ho do ničeho netlačil, věděli jsme , že kolem půl jedné poo a večer v osm je už unavený a vždycky v tu dobu jsme byli někde, kde mohl v klidu usnout, kočárek, postel...a on usnul. Pak jsme pokračovali vesele v programu. A dodnes je to stejně, v půl jedné a v osm prostě spí. Ted v zimě doma, ale v dubnu...tradááááá 😀 😀
@kveta45 víš jak jsme to dělali první rok? od cca 7 měsíců do 15 měsíců? večer proběhla normální hygiena, mlíčko, tam, kde jsme zrovna byli - nežijeme v pravěku, pension, hotel, všechno babyfriendly 😀 , karavan máme svůj a vybavený - počítali jmse s kočovným životem 😀 ), pak jsem petovi dala pyžamko (overal), na to natáhla teplákovou soupravu, šup do kočáru, deku, moskytieru a než jsme ušli 100m, spal. Večer jsme ho jen vybalili z kukly a dali mezi sebe do postele. Problémy jsou tam, kde se hledají.
@abbey1 😉 zdielam nazor 😀 zial na sk sa stale nevytratila tradicia cumiet do druhych hrncov.... ja tiez nekritizujem dotycne, ze stanovuju pevne rezim babatka bez ohladu na to ci sa to babatku paci alebo nie... moj ma tiez stanoveny rezim.... ale prisposobila som sa tomu co jemu vyhovuje...
predtym sme kupali o 6 vecer... a bolo to velmi zavcasu... na spanok nastrojit. maly bol nervozny a nevedel sa ani po 9 hodine vecer, sa spokojne napapa.. a este je chvilku hore a spokojne zaspinka...
a teda tie strasne vzorne maminky... teraz kuk co npisem ja svoje dieta ani neokupem kazdy den 😀 v nemocnici nam kazali kupat kazdy druhy a pola toho sa drzim... niekedy ho kupem viac dni po sebe... ked sa ogrcka, alebo spinavo dokaka, alebo spoti cez den... ale inak robim tak ako nam povedali v nemocnici. 😅 uffff som ja ale nezodpovena a zla mater... 😠
tak ja som vrchol nezodpovednosti,kedze kde nie nakupne centrum,ale v LIETADLE bolo moje 15 dnove dieta..nikdy mi nenapadlo,co si o mne vtedy ludia mysleli-snad nic,lebo to nebolo na slovensku,ale nejak som si dceru doniest z nemocncice musela,kedze bola helikopterov prevazana na vedlajsi ostrov...
@bibap no, pre mna si divna, ze nieco take vobec riesis 😒, uprimne, mat tvoje starosti 😀. To, ze ty po 6tej uz nikam nechodis, neznamena, ze je to tak spravne a ze by to tak mali vsetci robit a kto tak nerobi, je nezodpovedny 😕. Zi a nechaj zit, nema ta to preco trapit, mas svoje dieta, svoju rodinu, tiez by sa ti nepacilo, keby tu niekto posudzoval tvoje konanie. kazdy mame zodpovednost za svoje deti a co s nimi robime, je cisto nasa vec, netreba sa robit lepsim rodicom ako ti druhi lebo to nemusi byt pravda 😖 ...treba sa starat len o seba.
@bibap a co ked je to dieta spokojne? moja dcera doobeda spi do jedenastej a vecer je hore,preco by som nemohla ist na kavu? alebo u ans na terasu si sadnut niekamk do restiky? ked cez leto je prave vecer ten okamih,kedy sa da vonku dychat a je strasne prijemne. mozno tie deti su prave v tom nakupnom centre spokojne a doma placu-co ty vies? ked som bola dieta,sused oproti z cinziaku kazdu noc kocikoval o tretej rano dieta,pretoze im doma vrestalo a boli zufali a toto jedine fungovalo a co? tak ty mas super bomba rezim,ktory vam funguje,ja nie a idem aj v noci-v strasnej noci o osmej von a som zato horsia matka? nezodpovedna? ako ty mozes sudit podla tohto niekoho,kto ma proste iny zivotny styl ako ty a cudovat sa,ze sa do teba niekto pusti? ako mozes sudit niekoho koho vobec nepoznas?
@bibap citujem ta : " Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju "
nepadla rec o kavickovani a flakani sa... ale o normalnom nakupovani... preto treba pisat nazvy diskusii zrozumitelne aby prispievajuce chapali na co narazas... 😉
tiez si myslim ze tato diskusia nikam nevedie, pretoze je uplne zbytocna... je to cosi ako riesit, preco niektore mamicky nebalia na siroko,preco niektore mamicky nedavaju babatka do perinky, preco mamicky kocikuju vo "vajicku", a veeela podobnych PRECO.....
tymto sa len navaza do mam, ktore maju svoj zivotny styl, svoj rezim, a su taktiez v sulade s babatkovskym rezimom... zial nevyhovuju rezimu napriklad tvojmu.... a preto to potom sa vytahuje a diskutuje.. a doslova sa taketo maminy povazuju v sk spolocnosti za " nezodpovedne" a neviem ake este....
sksu ist trosku za hranice.... tam ked sa budes kukat takymto okom na ostatne maminy, tak by si si veru na spolocne kocikovanie nikoho nenasla...
@bibap z textu mi vobec neprislo, ze by si vravela o kavickovani, pises tam o nakupovani, ale to je v podstate jedno, lebo aj keby nejaka mamicka sedela na kavicke a babo by jej spalo v kociku, je to cisto ale cisto jej vec a nie tvoj problem, ja milujem osoby, ktore maju tak malo problemov a tak vela casu, ze strkaju svoj nos vsade kam nemaju, nech si kazdy do svojho hladi. Ja nechodim na kavicky, nemam s kym, moje kamosky este pubertacia a ja nechcem byt bez maleho, ale maly s nami uz bol v restike, dokonca sme sa v nej zastavili z celodenneho vyletu az o 20:30, no strasna som ja ale mama, moj maly ma rok, nikdy nemal dake extra problemy so spankom, krasne prespi celu noc od cca. 6.mesiacov, od roka ale spinka len raz cez den a vobec nie je unaveny, chodime spat az okolo osmej az deviatej vecer, uz sa stalo, ze bol hore aj do jedenastej, ale ved on vie najlepsie, kedy chce spinkat, dokonca nekupeme kazdy den, vysusuje to detsku pokozku, podobne ako to tu uz niekto pisal kupeme kazdy druhy den, ked mal maly necele 3 tyzdne bol s nami v tescu na nakupe a co? mala som ho nechat doma sameho? to teraz nemam nic nakupovat kym maly nevyrastie, stane sa a v poslednej dobe dost casto, ze do tesca chodime aj okolo osmej vecer, ked je priatel doma, ideme spolu ale nie su to nejake X-hodinove nakupy, ale len pol hodinka - taky klasicky nakup a keby mi niekto povedal, ze som nezodpovedna len zato, ze mi dietatko spokojne spinka v kociku a ja si mozem v klude krasne nakupit bez dlheho cakania pri pokladni /kedze u nas je tesco k veceru uz poloprazdne/ tak by som sa na takom cloveku pobavila, ale ako vravim, ako dedinske babky, podme vsetkych rozoberat a poklebetit, pri tom nikto nemoze sudit zodpovednost/prip. nezodpovednost rodicov skrz jedneho nakupovania vecer...
tak halo maminky, ktore sa este maju chut pohorsovat.. dam vam tip a sup vytvorte si tam temu... NAJ MAMICKY SVETA - TABULKOVE MAMICKY.
tam si mozte hrkutat o nas nezodpovednych a tvarit sa ako Mojsejka pred kamerou 😉
Ja nechapem ako je mozne, ze ona to vsetko vidi, ked je doma uz o 18.00 a potom uz nikam nechodi? 😨 Nebodaj je taka "nezodpovedna", ze nechava doma s niekym svoje spiace dieta a ona chodi nakupovat, kavickovat do NC? Ved mamicka na materskej sa ma starat cely den o dieta, vecer obskakovat manzela ako otrok, no nie? 😉 😀 😀 😀
skoda , ze sa kazda tema az takto vyhroti..nech si kazdy robi ako uzna za vhodne..pre seba aj pre svoje dieta..a nezabudajte na usmev..hned bude den krajsi..naco si kazit den 😉 ..vcera som odporucala cokoladu na nerff..ja som si dala..skuste 😉 ..potom môzme zacat spolu chudnut..bude nam veselo 😀 😉
Prestante!! 😀 ... ja sa len zabavam...musela som to docitat do konca 😝 ....a vyjadrovat sa nebudem- poviem len tolko, kym som to citala (fakt sa nedalo od toho odtrhnut) 😎 malej som dala dudlik do pusy a uspavala sa sama bez mojkania a spievania... idem sa udat 🙂..
Este len tolko- nie kazdy si dieta naplanuje- nie kazdy moze byt na materskej a nie kazdy si moze dovolit 9,5 mesiaca sa neodtrhnut od babatka....mala bude mat 2 mesiace a v skole som bola este v 600nedeli....za to ze s nou dvakrat do tyzdna nie som a je s nou jej tatino, ktoreho potrebuje k zivotu rovnako som zla matka?...
Zakladatelka temy by asi chcela, aby ti, ktori nevyhovuju jej predstavam isli radsej na potrat...tak mi to pripada..
Alebo sa len potrebovala vychvalit?...taketo hypotezy o tom co je vhodne a co nie naozaj nemaju zmysel...Budme rady, ze mame zdrave babatka- a to ci ide spat o 19:00 alebo 19:07 je uz snad jedno...asi nieco nie je v poriadku, ked to potrebujem riesit..
Pekny den prajem 🙂 ..
@traktor a presne ako si pisala.. nech si hovori kazdy co chce a nech sa na mna kukaju v tescu o 20.00 ked budem s drobcom na nakupe.... viem ze je spokojne dieta... znacne mi to dava najavo neustalymi usmevmi, spokojnym spankom, a hrkutanim si v postielke... viem sama lepsie co je prenho dobre... sak ho lubim a nerobila by som nieco co by mu robilo zle.... 😉
@bibap ja pojdem s drobcom nakupovat aj o polnoci, co je na tom? Ved nejdem do baru! Maly ma sice rezim ale ked ho sem tam porusim, nic sa nedeje. Ja nemam 100 rokov ze o 19tej musim byt doma v papuciach. Ja nechapem matky co su od narodenia dietatka zalezene doma, akoby porodili Janka Hraska..
@x_shushu_x tiež som si sama sebe povedala, že asi ani ja nemam nejake skutočne problemy, ked plytvam energiou na prispievanie do tejto "zmysluplnej" temy.. KEbyže mam chore dieťa manžela alebo ja mam nejake važne zdravorne problemy temu s takymto nazvom isto ani neotvorim 🤐
@vejula to proste netreba riesit, ale aj napriek tomu mi nedalo reagovat na to 😒 ....mozno aj to je chyba dnesnej doby 🙂 ..
@x_shushu_x hej hej, konečne mame možnosť vyjadrovť svoj nazor, tak to potrebujeme využivať a to aj v pripadoch že to vôbec nieje potrebne, ale to nutkanie tam je 😀 😀 😀

a ked sa ide na dovolenku k moru tak tiez uz po 8mej vecer nevyleziete von,,ci ako??? 😒 😒 😒
suhlasim so zuzana581 ze netreba velmi riesit ostatnych a ked niekto zoberie vecer dieta do NC tak je to jeho vec...
😉