Babka dala 7 ročnej prútikom po zadku
Ahojte,
mám 7 ročnú dcéru a bola cez víkend na prázdninách u babky. Vraj sa tam mala dobre, ale celkom ma prekvapila situácia, ktorá sa tam udiala.
Vraj nepočúvala, tak babka odtrhla zo záhrady prút, (ale iba na pohrozenie) a malú odviedla do kúpeľne. Tam ju osprchovala a keďže vo vani stále vyvadzala, tak babka švacla dcére s prútikom na zadok.
Čo si o tom myslite vy? Už teraz ďakujem za poradenie.
Myslím, že 7 ročná by mala babku poslúchať a nie vyvádzať, babku a prútik by som vôbec neriešila
Čo to znamená, že vyvádzala?
Ja osobne poviem, že by mi ten prút vadil.
ty vies aka je tvoja dcera nema adhd alebo inu poruchu spravania dcere by som vycistila zaludok ak sa bide takto spravat tak ju babka nabuduce na prazdniny nevezme
a co mala amok ze ju musela sprchovat ?
Ja som minule počúvala českého psychológa, on sa zúčastnieva aj medzinárodných konferencií, spoluprác atd.. a on vravel, ako v Česku je bežné ešte zbiť deti a inde nie.
Ak malá moc vyvádzala, no tak mala vám zavolať, malá by šla domov a naučila by sa (ktovie, či jej u babky bolo dobre).
Voči dospelému by si asi takéto správanie nedovolili. Že do sprchy a prútom.
Voči dieťaťu si dovolia, lebo nie je také silné, aby sa ubránilo. Toto mne príde ako zneužívanie moci a vynucovanie si autority.
No prutik by mi vadil. Ja som jasne povedala, ze ak neposluchaju deti, tak nech ich daju do kúta, a max. na rit ak uz velmi neposluchaju. Ale facku, prutik a ine by som aj vlastnej mame vycistila žalúdok
@mata300a mne to zaváňa ponizovanim a psych. týraním. A ako psychologicky postup mi to nepríde. Skôr ako psychopaticky postup. Nemyslím si, že cieľom akéhokoľvek psychológa vy malo byt to, aby dieťa počúvalo. Predstav si ty, že niekto má pre teba iracionálnu požiadavku, keď ju neposlúchnes, zoberie prút, vyzlečie ta, strčí ta do vane a začne ta sprchovat nech sa ukludnis. Keď sa buris, dá ti prutom.
Ďakujem vam všetkým za názory. 🙂
Dcéra je veľmi dobrá, ale ako každé dieťa aj ona ma svoje úlety 😄
Ja sa jej snažím dohovárať a vysvetľovať jej, aby mala rešpekt a úctu k (starším) ľuďom, ale niekedy to už naozaj vôbec nejde a prekračuje hranice, tak malej občas nacapem na zadok.
ale iba rukou a nikdy nikdy nikdy by som jej nedala údery prútom na holý zadok vo vani! Toto mi vadí, že to svokra, resp. babka spravila . predpokladám, že žiadna matka by nebola z toho nadšená...
šak aj psycholog je len človek..To že to niekto vyštudoval neznamená že je neomylný.Tak ju potom musela dobre naštvať ked jej rupli nervy.Bez vetra sa ani lístok nepohne.Len tak pre nič za nič to určite nebolo
Lenže práve to, že dospelý je ten, čo má byť vyspelejší a uvedomelejší.
Akože, keď mám nervy z detí, idem sa ja na chvíľu ukľudniť.
To by som šla akým príkladom, že niečo dieťa vyvedie, tak ma to oprávňuje hentak sa k nemu správať. Keď to malá bude opakovať voči ostatným deťom či dospelým, tak sa budú čudovať, odkiaľ to to dieťa má.
Ak niečo ničí, dajú sa chytiť ruky, aby veci neničila. Potom vysvetľovať. Alebo napr. že večer nebude rozprávka.
Možno by bola moja reakcia prehnaná, ale ak by môjmu dieťaťu toto spravila moja mama alebo svokra, viac by sama u babky nebola. A to nie som typ matky, že sa na moju nikto škaredo pozrie alebo ju na niečo upozorní a robím z toho problém.
Byt to tvoja mama tak by si si to s nou vytmavila uz davno... Predpokladam, ze to je svokra. Takze si to s nou vybav rovnako ako by si to riesila s tvojou mamou a poziadaj babku aby ti nabuduce radsej zavolala aby si dcere dohovorila a ak mas mat z takychto vikendov traumu ty, dcera alebo babka tak by som to zrusila... Ty si tam s nimi nikdy nebola? Pokosit prutie a tak?
Ak je babka psychologička, tak by si mala vedieť hravo poradiť so 7-ročným dieťaťom aj bez vane a prútika. Ja by som sa na tvojom mieste porozprávala s oboma. S malou, že babku treba poslúchať, keď niečo povie a s babkou o jej ,,výchovných” metódach z roku pána. Určite by som sa nezamýšľala nad tým, či mám aj ja svoje dieťa trieskať nejakým prútikom. Pre to dieťa je totiž trauma a nevieš, čo jej to môže spôsobiť do budúcna.
@mata300a no ako mne neda nezapojit sa, sama som babka a mam 7 rocneho vnuka, ale neviem si predstavit, ze ked maly neposlucha, zacnem ho sprchovat a svihnem mu prutom. Akoze babka je normalna? No ja byt tebou, toto teda nedovolim. Keby aj ako vyvadzala, je milion sposobov mimo takehoto konania, ako zvladnut jedno dieta. Kedze nezvlada dieta, nenechavala by som jej ju nejako na dlhsie. Ved ta mala sa jej po tomto musi bat, tak samozrejme, ze sa sprava lepsie. Babka nech si da studenu sprchu ...
@mata300a hrozne len citat take vychovne metody.Dcera bude asi dost tvrdohlava, ked aj babku psychologicku tak rozhodila, ale vobec s tym nesuhlasim .Ty sa pytas ci mas pritvrdit a o 4 roky ju budes bit az do krvi?ci ako budes pritvrdzovat vekom?
Povedala Ti to aj babka ci len dcera?neviem o aky ulet muselo ist, aby ju nahnala do vane osprchovat vodou to sa robi pri velkych afektoch, ked sa male deti nevedia nadychnut a vzdoruju a ma sa splechut voda do tvare.Fakt uverim, ze psychologovi su najviac vysinuti
Tak ju mala dat do izby a tam nech reve a trucuje.A 7 r dievca by malo mat nejake hranice

@mata300a 7 ročná je dosť veľká, aby počúvať vedela. Neriešila by som to, pokiaľ je dcéra spokojná a u babky šťastná. Vzťah babka - vnúča nikdy nič nenahradí.