icon

Bozkávate svoje deti na ústa?

15. jún 2026

Dnes som viezla svoje dieťa na športový krúžok, ako sme čakali na trénera, videla som tam jedno dievča. Najprv som jej veľmi nevenovala pozornosť. Prichádzal k nej muž, s plešinou, prešedivené zvyšky vlasov, jeho som videla od chrbta a priklonil sa k tomu dievčaťu a dal jej bozk na ústa, akože taký že podržal pery na pery, odklonil sa a opäť jej dal ďalší. Ako jej dával tú ďalšiu pusu, prebleslo mi hlavou, že takú si dávajú zamilované páry. Nebola to ani extra dlhá, ale nie ani len také cmuknutie, ktoré podľa mňa dávajú rodičia svojim deťom (a dávam aj ja, ale nikdy nie na pery). A preto ma to zaujalo, lebo podľa vzhľadu dievčaťa - náznak pŕs, vzrast, by som ju odhadla na min. 10 - 12 rokov, a keď sa ten muž od nej odobral preč, zarazilo ma, že je to starší muž, ktorý by mohol byť jej otcom - vekovo. Ja ich nepoznám, neviem nič o ich vzťahu, ale práve preto som si potom viac pozrela to dievča a zodpovedalo by veku dcéry. Skrátka ma to veľmi zaskočilo, že ak je to otec-dcéra, aký to bol bozk a ak to nie je otec dcéra, tak to bolo veeeľmi divná situácia. To dievča nemihlo okom, tvárila sa ďalej úplne neutrálne, prišlo mi, že je pobozkaná ale ona to neopätovala, a preto jej ten muž dal aj ten druhý bozk hneď v zápätí. Je podľa vás ok, bozkávanie dieťaťa na ústa, ešte zvlášť v tomto veku? Mala som sa v tej chvíli ozvať tomu chlapovi, že je to divné? Čo ak to dievča je zneužívané? Neviem to vôbec vypustiť z hlavy 🙁

Strana
z2
anonym_37791f
15. jún 2026

@anonym_autor nie, na ústa bozkávam len manžela, a on mňa. Je to veľmi intímna záležitosť. Kedysi dávno som čítala rozhovor s psychologičkou, že takéto bozkávanie má na nevedomej úrovni sexuálny podtón.

huxy
15. jún 2026

Nevidím na tom nič zlé, nechutné, absolútne nič sexuálne. Dokonca mňa ako dieťa rodičia na ústa nebozkali, teda si na nič také nespomínam. Ale dcéra ma od malička pusinkovala na ústa. A zostalo to do dnes, aj keď už oveľa menej (skôr to líce), ale to už pubertou, vekom. V určitom veku to samé prestane. Tak či tak to v detskom veku nie je nič zvrátené. Hlavne že mnohé matky tvrdia, dieťa vždy na prvom mieste, všetko pre dieťa...ale toto je pre ne "úchylné", no divné...

anonym_d328b0
15. jún 2026
@anonym_37791f

@anonym_autor nie, na ústa bozkávam len manžela, a on mňa. Je to veľmi intímna záležitosť. Kedysi dávno som čítala rozhovor s psychologičkou, že takéto bozkávanie má na nevedomej úrovni sexuálny podtón.

@anonym_37791f tebe riadne drbe. sexualny podton. uz nevies co by si vymyslela.

anonym_3d6851
15. jún 2026
@anonym_d328b0

@anonym_d328b0 Co potom si mysli o kojeni a chytani prs pri kojeni babatkom, ked bozk na pery povazuje za intimny a sexualny podton? Alebo bonding po porode koza na kozu...

anonym_d328b0
15. jún 2026
@anonym_3d6851

@anonym_d328b0 Co potom si mysli o kojeni a chytani prs pri kojeni babatkom, ked bozk na pery povazuje za intimny a sexualny podton? Alebo bonding po porode koza na kozu...

@anonym_3d6851 kojit mozes iba dcery. to je jasna vec. ale netreba to prehanat. takze radsej nekojit.

anonym_37791f
15. jún 2026
@anonym_d328b0

@anonym_d328b0 škoda, že som článok neuložila. Ak sa takto vyjadruješ, popletené to máš akurát ty. Bozk na ústa medzi ženou a mužom je ok, a vysoko intímny stimulujúci spoj. Nevidím dôvod aby dospelák bozkával dieťa na ústa. Tebe ak vyhovuje a pripadá ti to normálne tvoja vec 😀

anonym_e1f954
16. jún 2026

Ja mám 9 mesačného a áno zatiaľ ako rodičia mu dáme pusu na ústa.. nikomu inému to dovolené nebude.. keď bude starší tak ak sa on nám tak ok ..my potom už len líce alebo hlava.. ale zase z druhej strany .. ja ako takmer 31 ročná si so svojím tatkom dám pusu na ústa vždy keď sa vítame alebo lúčime 🤷🏻‍♀️

oblecenie99
Včera o 11:06

Nie, nedávam, ani som nedávala a keby to robil niekto iný (muž, starí rodičia), tak by som zakročila. Mne to príde nehygienické. Nedovolila som ani na rúčky (konkrétne dlane, prsty), ktoré mali deti v nejakom veku v jednom kuse v ústach.

Strana
z2