Budíte deti?
Ahojte. Zaujíma ma váš názor na budenie detí keď spia dlhšie "ako by mali". Napríklad náš má 5 mesiacov mal by spávať 3-4x denne. No niektoré dni spí 2x denne, ale jeden spánok má aj 3 hodiny.
Ja osobne ho nebudím, pretože si myslím, že on vie najlepšie kedy a koľko má spať. No zaujímajú ma vaše názory. ☺️
Raz som si zobudila dieťa, lebo som bola blba a dala na ,,múdre rady" viackrát som to už nespravila 😂
Prešlo mi rukami už zopár detí, ani jedno som nebudila, respektíve budila, keď malo novorodenecku žltačku. Niektoré spali aj 4 hodiny hlavne vonku , samozrejme som ich kontrolovala.
V noci som nebudila z denných spankov budím aby potom zaspinkal na další/ nočný spanok, veľmi pekne si zvykol na režim a spinkať sa pyta aj sám. Samozrejme pri chorobe ho nechám spat koľko potrebuje.
Na počet spánkov by som sa vykašľala. Ale keď spí dlhšie ako 17:30, tak začnem byť trochu hlučnejšia (stalo sa asi 2-3x), aby bola nádej, že zaspí do 20:00.
Jedno z 10 prikazani matky je "spiace dieta nezobudíš". Resp. ako hovoria ajťáci "don't touch a running system" 😄 hlavne pri takomto malom to neries...
Ak dobre spi v noci, tj nejde spat prilis neskoro, nevstava prilis skoro, nema rozdelenu noc alebo nebudi sa velmi casto, tak to nechaj v jeho rezii. Ak nema kvalitny nocny spanok, tak by bolo treba nieco skusit zmenit. Tabulky su orientacne, ked je dieta v pohode, nemusi sa do nich “zmestit” 🙂
Ja napr. obdivujem mamy co maju pevne stanoveny rezim, ale ze na minutu (tym padom niekedy aj budia) 🙈 toto ja by som nedokazala ani si to neviem predstavit, ale verim, ze je to prakticke atď. a možno aj lepšie? 🤔
Nie v takom veku. Odkedy maju 1 spabok a viac ako 2r...tak budim. xD Nech nemusim ist spat o 22....
My fungujeme tiež tak,že do tej 17 tej také malé.moze spať,starší do tej tretej. Aby potom v pohode zaspali večer.
@ivangeline ake velke mas dieta a ako dlho ho nechavas spat poobede? Ja ci budim ci nie, tak zaspava neskoro vecer 😬
@pohodacka03 Hodinu,max hodinu a pol (do pol 3 max) a maju 2 a pol a 3a pol. Chodia dost skoro,dlho trva pokym zaspia,niekedy su vsak velmi unaveni...chodievame aj na tury a po lese..
@lily_279 nie nebudim. Aj ja spim ako potrebujem. Niekedy viac niekedy menej.
@lily_279 syna som nebudila,sam si nastavil rezim a tiez vela spaval a vyhovovalo mu to.nemali sme problem..dcera je tazsi oriesok,musim velmi sledovat casy a aj budim ked treba,lebo potom je problem v noci alebo skore ranne vstavanie..
Kazde dieta je ine a musis si to odsledovat,ci nema potom problem s inym spankom.
@ivangeline dakujem. Mona starsia ma 2,5 roka, ale ona spi na obed 2 hodiny. Dokaze aj 3 potiahnut. Vecer zaspi okolo pol 10, ci ju dam spat o 20.00 alebo 21.15 🤷♀️. Aj ked spi len hodinu a pol a celt den ma pohyb tak neodkvecne vecer. Mam nezmara 😁
Mam 1 a 2 rocnu.. Spavaju spolu od 12 do cca 14 30 a od 20 do cca 7-8. Ak sa nahodou stane ze este o 15 spia (vzdy sa budia naraz) otvorim na detskych izbach dvere a dpravim si kavu napriklad aby som ich pobudila.. Ak by spali dlhsie bol by vecer problem.
@pohodacka03 To mi je luto. Uz je tak akosi nastavena. xD Ja to nedavam..ked sa raz za cas stane,ze o 21 nespia,ja odchadzam. :D Manzel prichadza pptom z prace a staci pohlad...a spia. xD
@elizabet173 vstava okolo 6-pol7. Raz za 2 tyzdne pospi do pol 8. Vecer zaspava okolo pol 10, ale dakedy potiahne aj do 10 byt hore. Mala obdobie ze vstavala o 4.40 🤦♀️.
@ivangeline ja penim, ale mala nebude spinkat s tatikom ani keby horelo. A krici tak velmi, ze by mi zobudila mladsieho. Asi len prezit to 🙈
Akurat sme dnes museli zobudit nasho 22 mesacneho, lebo sme mali na plane este nieco poobede. A mu hovorim, ze zivotne skusenosti ma naucili (3 deti a stvrte na ceste), ze "budit dieta je najvacsi hriech" 🤪😅

@lily_279 nebudila som. Keď volá hladná,zobudila sa.