Čakám tretie dieťa
Hladám mamičky, ktoré majú tri detičky, alebo ešte len čakajú tretie dietatko.. 🙂 🙂 Ja som sa pred mesiacom dozvedela túto radostnú novinu. Zo začiatku nas to prekvapilo,ale pomaličky sa pripravujem na to že pribudne do rodiny ešte jeden člen 🙂
@jalimag my mame väčšie rozdiely medzi synmi než vy, nam to vyšlo podla plánov, akurat na prvého sme čakali dlhšie než sme povodne chceli 🙂
ale napríklad môj bratranec ma 9 deti- podotýkam ze su normálna biela rodina- najmladšie ma pol roka, medzi 8. a 9. dietatom je najväčší rozdiel- az 3,5 roka, ostatní su zhruba vzdy po 1,5- 2 rokoch od seba. Jeden čas im dost pomáhali babky, no tie uz tiez majú svoje roky. Potom mame dobrych známych co majú 6 deti a aj pomerne dost rodín v susedstve a blízkom okoli co majú po 3 alebo 4 deti. Jasne, ked su menšie vekové rozdiely tak je to náročnejšie, no napríklad suseda ma 4 deti zhruba vzdy s odstupom 3,5- 4 roky a tiez to nemala ľahké, ked jedno vodila do škôlky a ďalšie dve do školy v dedine, dost ďaleko od seba, no a najmenšie do mesta do jasliciek kým nedovŕšilo tri roky a pritom sused robí na tri smeny, takze vačšinou to bolo len na nej samej. No prežila to, teraz je uz najmenší v škôlke a zvyšní traja v škole, tak to ma jednoduchšie.
@jalimag ja mam medzi detmi 1 a 2 rozdiel 3,4roka mala som komplikacie v druhom tehu a aj po porode a nemal mi kto pomoct som to musela zvladnut sama s dvomi treti sa po druhom narodil po 17mes bol to zaberak ale ked porovnam teraz je to o dost tazsie ako ked boli malicky babetko som vela nosila v satke a Lukyho na rukach zvladli sme vsetko.... Teraz to je fakt boj niekedy doslova nic pri nich nespravim..... Tak si robia zle s dcerou sa ucit moc jej to nejde tak to da tiez zabrat
Ja mam velky rozdiel prvy ma 10 druhy skoro 8 a mala 3 mesiace..aj pomahaju aj muz ale ked sa začnu trepat som na nervy a hlavne uz starsi ide do puberty... tak tie naladičky...hrozne...ale urcite to zvladneme :D
U nas rozduel syn ma 9 r dcerka 3 roky, tretie ked sa narodi budu mat syn 9r.8 m dcerka 3r 8m ako ste zosuladili vecerne spinkanie a poobefne spanky babatiek a malych deticiek -u mna dcerka. Syn je autista, izba mu musi zostat, mala spinja s nami pri posteli. Este vojde postielka. Musime dokupit este z ikei tu skrynu pax, aby voli detske veci. Do postielky musime dokupit madrac, paplonik a este prebalovaciu podlozku a kocik oststne mam po detoch aj oblecka aj sportovy kocik, vanickh tiez, sice je ruzova ale keby bol chlapec neriesim, vypupkame ho aj v nej super.
Ja mám síce iba dve starší ma 2 roky a malá 7 mesiacov, ale keby som aj teraz náhodou otehotnela určite by som sa tešila vždy som chcela mať 3 deti a dufam že sa mi to aj podari a kľudne aj 4 je nádherné mat velku rodinu 🙂
@jalimag
my tiež máme dve decká s rozdielom rok a í mesiacov, malá bude mať teraz 4 roky, syn mal v novembri 2 a v marci sa nám má narodiť ďalší syn. tiež mám momentálne pocit, že to nejak prestávam zvládať, najmä keď sa tí dvaja hašteria, ale zasa som zistila, že ak sa im venujem, je to ok, no ak vypnem na dlhšie, tak sa zabávajú sami. chvíľu to je v normále, potom sú moc hluční. ale v konečnom dôsledku je to podľa mňa všetko o mne - ako som tehotná, tak mám s nimi menej trpezlivosti a chcela by som mať viac kľudu len pre seba. verím, že sa to zlepší (môj stav 🙂) po narodení ich bračeka.
My čakáme tretie bábo...všetky budú s dosť malým vekovým odstupom.Ešte nemám ani 30 a už sa pri tom treťom tehotenstve cítim ako starena....všetko ma bolí a som neskutočne unavená, vyčerpaná, nervózna, čo bohužiaľ prenášam aj na deti :( .S manželom sme na deti sami a on sa momentálne musí učiť na skúšku v rámci postupu v zamestnaní....Fakt neviem ako to zvládnem po pôrode, keď teraz som už maximálne vyčerpaná....Neviem sa psychicky pozitívne naladiť - ani na pôrod a najhoršie ani na bábo :( Len som sa chcela trochu vyrozprávať....ďakujem za vypočutie.
aj my čakáme tretie 🙂 tiež s malým vekovým rozdielom 🙂 ale pre mňa je to úžasné že ten režim vytváram pre nich naraz 🙂 a krásne sa vedia hrať spolu...aj keď občas je to na prášky ale zatiaľ sa to dá zvládnuť ....vždy sme chceli veľkú rodinku a verím že sa podarí aj štvrté 🙂
Ahojte zienky😃Tak aj my cakame trete😃V juni ked sa narodi,dcera bude mat 14,chlapec o mesiac konci 8...Pred troma rokmi prisla na nas chut,ze este jedno...po dvoch rokoch som to vzdala uplynul dalsi rok a tyzden po 35narodeninach...dve tarky😃Bola som s toho v poriadnom soku ale dnes s uz len tesime a hlavne deti😃
@l.enk.a @patpop
Joooj zienky, to vam nezávidím, my take malé rozdiely nemáme, verím ze vam je tažko, najmä v tehotenstve. Ja ked som čakala druhé, prvy syn mal uz vyše dvoch rokov a obcas sa mi stalo cez den, ze som sa prebrala zo spánku s tým, ze on sa hraje v obývačke na zemi a ja som zaspala na gauči, naštastie ho nenapadlo vybehnúť z domu alebo take nieco.
Moja švagriná dost dlho nemohla mat deti, az ked mala 33 rokov porodila prvého syna a o dva roky sa jej narodili dvojičky- chlapec a dievča, no viem ze tam chodila svokra dost často pomáhať. Tento rok akurat dvojičky uz budú maturovať 🙂
zrejme kým je viac malých deti naraz, tak sa človek najskôr vytrápi, no potom neskor je možno lepšie ze su si bližší, respektíve sa riešia podobne problémy so všetkými detmi. Ti co majú veľké rozdiely si zase medzicasom odvyknu od nočného vstávania, prebaľovania, kŕmenia a potom si zas na to musia zvykať, všetko ma nejaké výhody aj nevýhody. Tak vam prajem veľa síl aby ste to všetko zvládli 🙂
@l.enk.a - no ja mam trolinku vacsi rozdiel (5,5 a 2,5) a teraz krpec, ale tehotenstvo bolo plne zlosti a nervozity z mojej strany. Tazkopadna, naliata vodou od zaciatku, vsetko ma rozculovalo. nemala som ani cas sa nejako psychicky pripravit na tretie. Hnevalo ma to. Tiez sme na decka sami, daleko od rodiny. No 2 tyzdne pred porodom som supla decka k starym rodicom a konecne som si mohla oddychnut a pripraviť sa. Dost mi to pomohlo. Ten pocit,že konecne mam aj na to tretie cas. Teraz,ked je na svete, je to uplne ine. Ovela pokojnejsie paradoxne,pre mna aj urcite aj pre ne.
@l.enk.a uplne ta chapem, citila som to rovnako, bolo mi tak zle, psychicky aj fyzicky, ze som sa vobec na babo netesila, priam som zurila, a hnevala som sa na seba za to. Nastastie to porodom uplne preslo a teraz sa z babenka velmi tesim, o to viac, ze sme mali nadherny a nicim neruseny porod. Drzim palce, nech je to aj u teba tak. ✊
@l.enk.a musis si verit!
my mame tri deti, 5.5r 3.5r a 7.5mesaica...podla mna je super mat tri deti 🙂
Aj my cakame tretie 🙂 ked sa narodi babo tak dcera bude mat 10,5r a syn 9r aj nieco.Dcera je novembrova a syn sa narodil o rok nato v decembri takze medzi nimi je dost malicky vekovy rozdiel a bolo to tazke,lebo syn sa nar. troskaa chori a stale som len po lekaroch chodila a ked mal 4mesiace tak som s demi ostala sama a ano teraz mam uz 4r noveho partnera teda manzela 🙂
@l.enk.a neboj, bude dobre. my sme mali 4rocnu (jul) 3-rocnu (30.8.) a narodili sa nam dvojicky (8.9.)
ten prvy rok bol uplne v pohode. kojila som kvoli ekxemu a infekcii az do 8 mesiaca a potom zaviedla prikrmy. ked zacali dvojicky behat tak to bolo horsie (boli pozadu a pustili sa same az v 18 mesiacoch). potom to bolo o drzku ale teraz maju 4 roky a uz je ovela lepsie.
ani my nemame vobec nikoho na pomoc. striedame sa s muzom pri detoch. bud som v praci alebo s detmi. do prace som chodila pol roka po narodeni starsich deti, pri dvojickach ked mali 2 roky. vsetko sa da. len si nezatazuj zivot zbytocnostami - pre teba je prvorade deti a aby bolo co jest. a nejake ciste oblecenie. vsetko ostatne je druhorade. upratovanie, prach rob podla potreby. ze druhe kamaratky "stihaju", jednym uchom dnu a druhym von. Kazdy mame iny zivot. nemysli si ze ak nemas dom ako z katalogu tak si hrosia matka.
teraz si unavena lebo si tehotna. ale nerob si vycitky ak by si nemala dost energie aj po porode. ak deti budu spat, aj ty si lahni. kasli na vsetko. musis ty byt ok a potom zvladnes viacej ako ked sa mas nahanat kvoli "co si iny myslia".
@patpop pred nedavnom tu niekto pisal clanok - preco ked sa staram ine deti tak som kludna ale na moje deti musim stale kricat. lebo je to presne ako si to napisala - si s nimi a venujes sa im. ak niekto pracuje s detmi, tak je s nimi. ale doma nemame len tie deti na starosti. navarit, upratat, ist na nakup. hold nemozeme sa venovat len detom.
aj u nas je to tak. ked som s nimi tak je dobre, ked ich necham hrat sa same tak 50/50 bud je klud alebo sa vadia ze niekto nieco zobral ci sa stuchaju alebo si robia inak zle.
niekedy musime zavriet oci/usi a nechat ich si to vydebatovat, ale nie vzdy sa to da. tak ked vidis ze je zle, zasiahni a vysvetli. len to vysvetlovanie bude na 1000 krat kym to pochopia.
@dana_l no, mna práve toto teraz najviac vytáča - to vysvetľovanie na 1000x. jeden deň im niečo vysvetlím, a na druhý deň to musím riešiť zas. nemám na to teraz dosť trpezlivosti, najmä keď som v začiatkoch tehotenstva zvracala, tak sa mi blbo aj rozprávalo, no a teraz, ku koncu, sú chvíle, keď by som najradšej zostala ticho tiež. ešte som zistila, že pomáha, keď ideme von. síce aj tam sú občas stále dookola tie isté otázky, ale aspoň sa nevadia 🙂
aj ja sa pridavam aj ja cakam tretie babo..termin mame 22.augusta

Ahojte, tiez mame tri deti, syna a dve dcerky, najmladsia ma dva a pol mesiaca. Co citam, tak mate dost velke vekove rozdiely medzi detmi, tak to verim, ze sa to celkom da zvladat. My to momentalne nezvladame, sme sami a pada nam to na hlavu. Starsie deti su velmi neposlusne, prechadzaju momentalne svojimi obdobiami vzdoru a tvrdohlavosti a my s muzom sme take makke povahy... Ale vravim si, ze to treba vydrzat a prejde to. Mate niektora medzi druhym a tretim dietatom rozdiel mensi ako dva roky? My mame rok a 9 mes. a je to teda des. ☹