icon

Časté budenie 9 mesačnej dcérky

jajuska1212
24. jan 2021

Moja 9 mesačná dcerka sa budi aj 6 krat za noc.Papať pritom nechce.Neviete mi poradit nejaky osvedcený liek bez lekarskeho predpisu aby sa jej spanok predlzil?Ďakujemĺ

sona96
24. jan 2021

@jajuska1212 ale to nemyslíš vážne, že chces dávať 9 mesačnému lieky na spanie, že? Však to je choré!

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
24. jan 2021

@jajuska1212 Lieky urcite nie... To ze sa budi 6x za noc je normalne... Niektore deti to tak maju. Ved to akoby tebe niekto dal lieky na spanie, len preto ze spis 7 hodin (a staci ti to) a oni si myslia ze mas spat 10 hodin.
Pricin na caste budenie moze byt niekolko. Nasmu bola zima a preto sme kupili teplejsi spaci vak. Niekomu moze byt prilis teplo, niekto moze byt hlany, niekto na lahky spanok a budi sa vzdy ked sa striedaju spankove fazy z hlbokej na REM, niektore dietatko otrebuje pritomnost maminky, niekomu idu zuby....
Ale samozrejme dietatko musi byt cez den spokojne a mat aspon tych 9 hodin spanku v noci + nejake 2 hodiny cez den.

julianadrx
24. jan 2021

Uff, lieky isto nie, ja som deti kojila a v noci sa budili aj 8x len aby si raz potiahli a spali ďalej, dudlík som im nedávala ... môžu mať bolesti zo zúbkov, môže im byť teplo či zima, môžu byť smädné, aj deti môžu mať strach... možno len chce aby si bola pri ňom .. a možno to chce len tvoju trpezlivosť, u nás to prešlo až ked som prestala dojčiť teda po 2,5 roku jedno a potom 2,5 roka druhé 😀 😀 ... jediný typ ale závisí od toho čo zvykne papať a piť je medovkový čajík, ktorý ukludnuje a podporuje aj kludný spánok. Vyskúšaj.

jamidea
24. jan 2021

Je to normalne. Nenormalne je dat liek na spanie.

alvaluka
26. jan 2021

@jajuska1212 musis byt unavena a znicena, ale je to normalne. Nasa mala bola od 9. mesiacov do 10./11. hore takmer kazdu hodinu od polnoci. Myslela som, ze ma porazi, lebo podla mamy a priatelovej mamy som ja a on spali celu noc od troch mesiacov. Niekedy bolo tak, ze v tom obdobi prespala viac, ale od roka sa to zlepsilo. Uprav si rezim na toto obdobie, oddychni si cez den. Ak moze nech cez vikend skusi vstavat k malemu partner, ak nekojis, nech mas aj kvalitny nocny spanok raz za cas, ale zlepsi sa to. Myslim, ze neexistuje univerzalna rada ako urobit aby dieta spalo celu noc.

charlottha
26. jan 2021

heh lieky by som jej isto nedavala, lebo je to normalne, ja viem, ze sa asi citis moc unavena, ale jej budenie podla mna ziadne lieky nepotrebuje. musis jej jednoducho upravit trocha rezim a najst si cas na oddych ked spi cez den. ono sa to casom zlepsi

weja55
23. feb 2021

ahojte. Akurát tu čítam nejaké fóra, a snažím sa dopátrať k nejakej odpovedí.. Mne malý do 2 mesiacov spal pekne. Odvtedy je to dosť zle. Už ma 13 mesiacov a keď máme takú dobrú noc tak je cca 5x za noc hore. Keď máme zlú, čo je dosť často je hore v noci aj 10-12x 🤷‍♀️ vyskúšala som už všetko možné, aj nemožné. On v noci strašne cestuje po celej postieľke, stále sa budi, začne plakať, vecsinou ho utíšim hneď ale je to strašne vyčerpávajúce. Koľkokrát už je zas hore kým ja stihnem zaspať 🤷‍♀️ Neviem co viac by som mohla spraviť preto aby lepšie spal. Ci to sú proste take deti? Nespáčkovia? 😁😁🤷‍♀️🤷‍♀️

jajuska1212
autor
23. feb 2021

@weja55 Dobrý deñ, mozno mi nebudete verit vyskušali sme všetko možnè na svete az jedna znama sa ma spýtala či sme veriaci, aby sme zavolali knaza.....Nejdem sa k tomu viac vyjadrovat, kedze neviem ci vas to bude zaujimat ci ste veriaca a verite duchovným veciam ak ano dopišem vám to./ Su ľudia ktorí tomu neveria a vysmievaju sa tomu/

hennyinnsbruck
23. feb 2021

Nervova sústava dieťata dozrieva ca do 2 roka... To je normálne ze sa budi.. Kamoška chodila osteopatovi ci komu a zbytočne. Proste dieťa dozrieva.. Raz to prejde.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
weja55
25. feb 2021

@jajuska1212 dobrý deň. Ďakujem vám pekne, a ak by ste mala chvíľku čas, možte mi poslať aj súkromnú správu 🥰 budem rada

weja55
25. feb 2021

@beata_k áno už strašne veľa krát. Aj zábranu na manželskú posteľ som kúpila lebo muž robí na turnusy. Ale on nevie 5 minút v kuse spať bez hmyrenia. Hore, dole, prehadzuje sa, medzi tým mi 5x capne 😂 🤷‍♀️