icon

Cestovanie s deťmi v aute

lucylliana
1. dec 2020

Ahojte babulky kedy ste začali chodiť so svojimi detičkami autom samé keď bolo vzadu v autosedačke ?

ciernysokol
1. dec 2020

Od narodenia.

tomcimka
1. dec 2020

Tiež od narodenia.

lucylliana
autor
1. dec 2020

My sme zatiaľ boli len tak že som pri ňom sedela v zadu a priateľ šoféroval

kate_cs
1. dec 2020

Tak isto, od narodenia. Bývame na dedine a jednoducho som bola nútená. Samozrejme babkam a svokre sa nepáčilo, že šoférujem s dieťaťom, ale doma byť zavretý človek nemôže 🤷🏼‍♀️

qetka
1. dec 2020

ja som chodila odkedy som mohla normalne sediet 🙂 ale kupila som si pre istotu to zrkadlo, aby som videla, co sa deje. Dopredu som vajicko nechcela davat, kedze to je najmenej bezpecne sedadlo a ani sa mi nechcelo vzdy vypinat/zapinat airbag (co keby som nahodou zabudla). Teraz uz mam bazu na isofix, takze dopredu davat nehrozi 🙂

lucylliana
autor
1. dec 2020

@qetka ja mám auto kde si neviem ani sama vypnúť airbag a doma to zrkadlo mám len sa bojím trosku lebo ma reflux aby sa mi náhodou po ceste nekašľal že mu zabehne alebo moc netrval

sense
1. dec 2020

Od narodenia...

qetka
1. dec 2020

@lucylliana aj moj mal reflux. ked sa povracal, tak som zastavila. Vzdy som v zrkadle na neho videla. Najdlhsia trasa co som castejsie chodila bolo cca 60 km - kazdy tyzden na kurz hackovania hraciek 😂😂 A inak do prace za kolegami a tak, aby som nezblbla. V podstate po sestonedeli hocikam. Na dlhsiu trasu sme sli vsetci - akoze na vikend, to som bola vzdy vzadu. Teraz sa k dvom dozadu nezmestim, takze tam budu musiet byt sami. Aj ked pojdeme z porodnice, budem ja vpredu a deti vzadu 🙂 Medzi tie dve sedacky to urcite nepojde 🤷‍♀️

silvieta80
1. dec 2020

@lucylliana od narodenia aj ja. Ako si naucis tak mas 🙂

lucylliana
autor
1. dec 2020

@silvieta80 V mojim prípade nejde moc o naučenie asi ale to že musím cestovať 180km čo je dosť

vroni
1. dec 2020

Chodím s deťmi sama autom od narodenia. Akurát som vajíčko v živote nedala dozadu. Dcéru som vozila vpredu do nejakých 6 rokov, potom začala chodiť s kamoškami a dve išli obe dozadu. Syna som vozila vpredu cca do roka, potom ako kedy, niekedy sedia obaja vzadu, niekedy sedí jeden vpredu a jeden vzadu.

lenuska9999
1. dec 2020

@lucylliana airbag v predu sa vypína na strane spolujazdca z boku palubovky.. treba pretocit kľúčom. Aspoň nám tak..

lucylliana
autor
1. dec 2020

@lenuska9999 na mojom Forde sa to dá vypnúť jedine cez centrálny počítač

lenuska9999
1. dec 2020

@lucylliana aha.. a nevie vám to urobiť muž alebo niekto iný ? 180 km cestovať s dieťaťom sama je dosť no. Bolo by pre vás pohodlnejšie ho mať v predu

silvieta80
2. dec 2020

@lucylliana ja som s malym sla aj 300 km sama. Musis vyrazit ked ma dietatko spat, ak sa ti da.

stary_ujco
2. dec 2020

V prvom rade ale netreba zabúdať, že najprv je dôležitý volant a až potom autosedačka. Ešte nikdy nikomu neumrelo dieťa v autosedačke samo od seba, zato pri dopravných nehodách radšej ani nepočítam. Je jedno ci dieťa je vpredu alebo vzadu, pri soferovani sa mu nevenujem. Rovnako sa nevenujem telefonu, mejkapu alebo skladaniu rubikovej kocky. Potreba v kuse na dieťa počas jazdy dohliadať je irelevantna. Rovnako na neho nedohliadam ani keď spi v kociku, ani v posteli, ani keď sa hrá alebo hocičo. Zo sedačky navyše nemá šancu vystúpiť ani nič vyparatit. Takze smelo do jazdenia s dieťaťom hocikedy a hocikam. Ale bez zbytocne prehnanej starostlivosti na ukor bezpecnosti premávky.

vroni
2. dec 2020

@stary_ujco, áno i nie. Isteže sa v prvom a hlavnom rade treba venovať premávke. Ale keď sa dieťa práve pogrcalo alebo vresti o dušu, lebo mu vypadol cumel a ty máš sedačku vzadu, kde nedovidis poriadne, čo sa deje a dociahnut nemôžeš už vôbec, blbo sa budeš sústreďovať na volant a premávku. Preto za mňa dieťa dopredu, nie preto, aby som ho nepustila z očí, ale aby som vedela, čo sa deje a mohla "zakročiť"

nela6
2. dec 2020

@lucylliana ked potrebujes dlho cestovat, tak jednoducho rob pauzy, vyber ho, ponatahuj, atd

lentilkaxxx
3. dec 2020

Od narodenia. Keď si dieťa zvykne, že jeho miesto je vzadu, potom odpadá problém pri zmene vajca na sedačku, kde je naraz donútené prejsť dozadu a chcelo by vystrájať.

lusyyy36
3. dec 2020

@lucylliana oder narodenia a aj 200 km ku nasim, bez problemu

stary_ujco
3. dec 2020

@vroni s detmi mam odsoferovane tisíce km po celej Európe. A keď sa decko pogrcalo alebo vrestalo, tak som sa ešte 5 minút sustredil na prvú odbočku, tam odstavil a v kľude problém vyriešil. Za jazdy by som dieťa ani neutrel, ani neprezliekol a už vonkoncom nesmatral po vyhodenom cumli. Dávať dieťa dopredu znamená len to, aby som sa mohol za jazdy zaoberať dieťaťom...

vroni
3. dec 2020

@stary_ujco, pobavil si, ale inak nič moc. Nie všade máš každých 5 minút odbočku ci odpočívadlo. Keď sa ti dieťa začne dusiť (alebo vydávať podobne zvuky), tak ta už vidím, ako s oceľovým kľudom ideš ešte niekoľko kilometrov. Tým sa môžeš vyťahovať na nete, v realite je to o inom. A po cumli nesmatras (teda ak si pricetny, tak nesmatras), máš ho pripnuty o sedačku a dieťaťu ho das bez toho, aby si sa musel na neho pozerať viac než okamih. Ze nebudem dieťa prezliekat, utierat, či robiť animácie je samozrejme. Takže nie, nepôjdem x kilometrov so stisnutyn zadkom, či sa niečo nestane, len preto, aby mi dieťa z nejakého uchylneho princípu nesedelo vpredu. Jazdím do roka 50000 km plus. Väčšinu s deťmi. Bez akejkoľvek nehody. Takže asi popri prezliekani deti stíham občas hodiť okom aj na tu cestu.

vojtasova
5. dec 2020

@lucylliana tiež si myslím že ako naučíš tak máš .. pozri môj syn ma 9 mes. A sme v Nemecku a ideme zajtra domov... To je vyše 1000km .. cestujeme 9 hodín a musí vydržať 🤭🙂

lucylliana
autor
5. dec 2020

Ďakujem Vám všetkým dodali ste mi odvahu a zvládli sme cestu s pár zastávkami 😊