icon

Chlapec

jarkasmejka
28. mar 2026

Ahojte maminky prosím Vás, mám synčeka 6.m. Keď príde niekto cudzí k nám tak chvíľku plače ale potom je dobre. Usmieva sa. Na brata sa usmieva stále keď sa šantime rehoce sa, ale on ignoruje môj hlas. Keď mu zatlieskam zahrkam hrkalkou tak sa otočí hneď ale keď mu poviem menom alebo volám na neho alebo aj iné hlasy volajú na neho z boku tak sa neotoci. Proste ignoruje ľudské hlasy, veľmi veľmi má strach. Mali ste niekto takú situáciu?. Aj keď proste sme u cudzích tak nehrá sa tak ako doma doma je živši no s porovnávaním s bratom je tichší utiahnutejsi. Po izbe má sleduje nemá problém sa usmiat na mna aj v zrkladle len mi príde taký vážny a to že nereaguje tak na ľudské hlasy. Prvý syn bol veľmi spoločensky a vnímavý.
Mali ste niektorá taketo bábätko ?.

anonym_18e0aa
28. mar 2026

To koľko máš tých profilov založených? 😂

januska12323
28. mar 2026

Nemusíš to sem písať viackrát.

andulka220989
28. mar 2026

Polročné bábätko je ešte veľmi maličké.

jaskolka
28. mar 2026

@jarkasmejka a co od neho akože chceš? Veď je to bábätko...

stanno
28. mar 2026

treba to sledovat a spomen pediatricke. Moze ist o poruchu sluchu.. Vysetrenie sluchu v porodnici bolo ok? Urcite to neodkladajte, spravne vnimanie zvukov je extremne dolezite pre zdravy vyvin

alison11
28. mar 2026

Určite navštívte ORL ak sa to tam bude ok môže to byť časom zretelnejšie pre autizmus.Môj syn tiež hneď na svoje meno nereaguje od malička to musím k nemu prísť a povedať mu priamo aby ma vnímal je autista.

anonym_a78e7d
30. mar 2026
@alison11

Určite navštívte ORL ak sa to tam bude ok môže to byť časom zretelnejšie pre autizmus.Môj syn tiež hneď na svoje meno nereaguje od malička to musím k nemu prísť a povedať mu priamo aby ma vnímal je autista.

@alison11 dobrý deň mali ste aj iné znaky takto skoro ?

jarkasmejka
autor
30. mar 2026
@stanno

treba to sledovat a spomen pediatricke. Moze ist o poruchu sluchu.. Vysetrenie sluchu v porodnici bolo ok? Urcite to neodkladajte, spravne vnimanie zvukov je extremne dolezite pre zdravy vyvin

@stanno boli sme na vyšetrení v 2. A pól mesiaci tam to bolo super za hračkou sa otočí v pohode, keď je napríklad v kresielku ale volám na neho z rohu tak sa otočí no problém je zo zadu, alebo v polohe na brušku, keď sa hrá.

anonym_a78e7d
30. mar 2026
@andulka220989

Polročné bábätko je ešte veľmi maličké.

@andulka220989 Prosím mali ste takúto situáciu ?

andulka220989
30. mar 2026
@anonym_a78e7d

@andulka220989 Prosím mali ste takúto situáciu ?

@anonym_a78e7d Áno u syna, ale ako on nereagoval na meno ani ako 3 ročný. Ten má dg. Dcéra reaguje odjakživa. Ale ak píšeš, že má problém zozadu či keď je na brušku. Nie je preňho poloha na brušku nová? Môže sa na ňu sústrediť a preto nevníma. A zozadu. No ako to. Zozadu keď hovorím na muža niekedy nereaguje. Samozrejme nechcem to zľahčovať. Určite by som skúšala najprv cupnut pred neho a osloviť ho. Neskôr viac do strany a osloviť ho. Ale teda nemal by byť zaujatí ničím iným.

jarkasmejka
autor
30. mar 2026
@andulka220989

@anonym_a78e7d Áno u syna, ale ako on nereagoval na meno ani ako 3 ročný. Ten má dg. Dcéra reaguje odjakživa. Ale ak píšeš, že má problém zozadu či keď je na brušku. Nie je preňho poloha na brušku nová? Môže sa na ňu sústrediť a preto nevníma. A zozadu. No ako to. Zozadu keď hovorím na muža niekedy nereaguje. Samozrejme nechcem to zľahčovať. Určite by som skúšala najprv cupnut pred neho a osloviť ho. Neskôr viac do strany a osloviť ho. Ale teda nemal by byť zaujatí ničím iným.

@andulka220989 a aké ste mali ešte príznaky ?

maryetta
30. mar 2026

Ak sa ti nezda pediatricka. A jedna nevyziadana rada-neporovnavaj. Mame 4 deti a kazde je ine.

andulka220989
30. mar 2026
@jarkasmejka

@andulka220989 a aké ste mali ešte príznaky ?

@jarkasmejka Nerozprával, nezdielal, nepotreboval ma k hre, nehral sa funkčne. Ale toto všetko polročné bábo nerobí. Polročné bábo by sa malo usmievať na mamu, nejaké hrkalky riešiť, tráviť čas na brušku, pozerať sa do zrkadielka, na čiernobiele obrazy.

jarkasmejka
autor
30. mar 2026
@andulka220989

@jarkasmejka Nerozprával, nezdielal, nepotreboval ma k hre, nehral sa funkčne. Ale toto všetko polročné bábo nerobí. Polročné bábo by sa malo usmievať na mamu, nejaké hrkalky riešiť, tráviť čas na brušku, pozerať sa do zrkadielka, na čiernobiele obrazy.

@andulka220989 do zrkadla keď ho dám usmieva sa na mna aj so starším súrodencom keď sa šantia alebo sa začne smiať tak hneď sa smeje na ňom …

jarkasmejka
autor
30. mar 2026
@maryetta

Ak sa ti nezda pediatricka. A jedna nevyziadana rada-neporovnavaj. Mame 4 deti a kazde je ine.

@maryetta to porovnávanie je neznesiteľne akné rozdiely vy vnímate na detickach

andulka220989
30. mar 2026
@jarkasmejka

@andulka220989 do zrkadla keď ho dám usmieva sa na mna aj so starším súrodencom keď sa šantia alebo sa začne smiať tak hneď sa smeje na ňom …

@jarkasmejka Môže byť, že slabšie počuje len určité tóny. Uvidíš na orl. Máte asi kontrolu?

maryetta
30. mar 2026
@jarkasmejka

@maryetta to porovnávanie je neznesiteľne akné rozdiely vy vnímate na detickach

@jarkasmejka take tie pre mna "zakladne" vo vsetkom. Kazde malo tempo uplne ine. Sikovnejsie v niecom inom. Jedno chcelo teplo dalsie zimu v izbe
. Jedno chcelo nonstop mna. Dalsie dokazalo byt aj same. Jedno v kociku ok. Dalsie v nosici. Dalsie na rukach. Jedno chcelo cumel dalsie nie.
Jedno na kupanie teplejsiu vodu dalsie chladnejsiu. Jedno mixovanu stravu. Dalsie popucenu. Ozaj niekedy som mala pocit ze idem system pokus/omyl.
Kazde malo a vlastne do teraz maju rozne prejavy...
ale aj povahu. Pri niektorych stacilo sa usmiat a reagovali. Dalsiemu som mohla opicky robit a mal na haku 😂

jarkasmejka
autor
30. mar 2026
@maryetta

@jarkasmejka take tie pre mna "zakladne" vo vsetkom. Kazde malo tempo uplne ine. Sikovnejsie v niecom inom. Jedno chcelo teplo dalsie zimu v izbe
. Jedno chcelo nonstop mna. Dalsie dokazalo byt aj same. Jedno v kociku ok. Dalsie v nosici. Dalsie na rukach. Jedno chcelo cumel dalsie nie.
Jedno na kupanie teplejsiu vodu dalsie chladnejsiu. Jedno mixovanu stravu. Dalsie popucenu. Ozaj niekedy som mala pocit ze idem system pokus/omyl.
Kazde malo a vlastne do teraz maju rozne prejavy...
ale aj povahu. Pri niektorych stacilo sa usmiat a reagovali. Dalsiemu som mohla opicky robit a mal na haku 😂

@maryetta áno lebo ten starší je taký extroverti vysmiaty a jemu som hrkalkou spravila a sa smial, tento druhý je skôr tichší, väčšinou si poplace keď dlho nevadí nikoho ale potom sa usmieva a tiež musím čo robiť aby sa zarehotal ale na súrodenca sa rehoce preto sa pýtam, máte to aj vy takto ?

jarkasmejka
autor
30. mar 2026
@andulka220989

@jarkasmejka Môže byť, že slabšie počuje len určité tóny. Uvidíš na orl. Máte asi kontrolu?

@andulka220989 na ORL merali uška v poriadku a tiež pozreli ich tam bolo v poriadku neviem aké vyšetrenia sa tam ešte robia

andulka220989
30. mar 2026
@jarkasmejka

@andulka220989 na ORL merali uška v poriadku a tiež pozreli ich tam bolo v poriadku neviem aké vyšetrenia sa tam ešte robia

@jarkasmejka Ešte môžeš skúsiť osloviť cvi (Centrum alebo Služby včasnej intervencie) je to bezplatné v podstate poradenstvo. Ale myslím ozaj, že polroka je ešte fakt malý. A to pritom ja sama neznášam vetu, že má čas.

maryetta
30. mar 2026
@jarkasmejka

@maryetta áno lebo ten starší je taký extroverti vysmiaty a jemu som hrkalkou spravila a sa smial, tento druhý je skôr tichší, väčšinou si poplace keď dlho nevadí nikoho ale potom sa usmieva a tiež musím čo robiť aby sa zarehotal ale na súrodenca sa rehoce preto sa pýtam, máte to aj vy takto ?

@jarkasmejka no syn je dost svojsky 🙂 on aj ked sa narodil. Jemu najlepsie bolo pri mojej mame. Pri nej zaspal hned.
Ako neber to osobne ze na teba sa neusmeje.na to je ozaj este malicky. Podobne ako mamina nado mnou-nemam rada v niektorych situaciach ze-mato cas... je ozaj okej ked si vsimas ak taketo malickosti. Ale zas vsetko s mierou.

natalka13
30. mar 2026

Ako sa ma 6m v kresielku otocit za hlasom?
Ty mas rovname vlastnosti so surodencami? Vsetko viete robit rovnako? Jazyky, varenie.....

jarkasmejka
autor
30. mar 2026
@natalka13

Ako sa ma 6m v kresielku otocit za hlasom?
Ty mas rovname vlastnosti so surodencami? Vsetko viete robit rovnako? Jazyky, varenie.....

@natalka13 prepáčte, mna by to ani nenapadlo nad tým rozmýšľať ale povedlaa mi to sesternica pre mesiacom a ja nič iné nerobím len googlim a hľadám a popravde nedokážem si ho ani užiť a ani sa už s triezvou hlavou na neho pozrieť. Starší súrodenec bol hrozný extrovert, uemcany, všade vôl v 2 vedel básnicky, tento druhý je presný presný opak a tak som asi čakala že budú podobný, a toto mi hlava neberie že si tak odlišný a teraz mám strach.

alison11
31. mar 2026
@anonym_a78e7d

@alison11 dobrý deň mali ste aj iné znaky takto skoro ?

@anonym_a78e7d Ja som to nebrala vtom čase ako autizmus len teraz keďže doteraz nám psychologička tvrdila,že má elektívny mutizmus,až teraz nás poslala neurologička do centra na testy pre autistou a vyšlo,že nemá elektívny mutizmus ale je autista ...nebrala som vtom čase,že je to znak autizmu hrával sa rád sám,ak sa mu nedarilo hodil čo mal v ruke o zem.Aj sa mu slzy vyronili z očí.Sú rôzny autisti iní aj bľačia a bijú druhých aj seba .Môj máva aj ústa pootvorené...sám je spokojný keď si skladá a montuje niečo.

alison11
31. mar 2026
@jarkasmejka

@natalka13 prepáčte, mna by to ani nenapadlo nad tým rozmýšľať ale povedlaa mi to sesternica pre mesiacom a ja nič iné nerobím len googlim a hľadám a popravde nedokážem si ho ani užiť a ani sa už s triezvou hlavou na neho pozrieť. Starší súrodenec bol hrozný extrovert, uemcany, všade vôl v 2 vedel básnicky, tento druhý je presný presný opak a tak som asi čakala že budú podobný, a toto mi hlava neberie že si tak odlišný a teraz mám strach.

@jarkasmejka Neboj sa drobček ti má ešte len 6mesiacov,môže byť a nemusí byť autista.To uvidíš keď bude medzi deťmi,či bude chcieť sa snimi hrať alebo bude mať strach a bude odmietať druhé deti.Hluk nemajú radi majú citlivé uši,sluch.Zato ich fascinujú svetelné hračky z hudbou.

andulka220989
31. mar 2026
@alison11

@jarkasmejka Neboj sa drobček ti má ešte len 6mesiacov,môže byť a nemusí byť autista.To uvidíš keď bude medzi deťmi,či bude chcieť sa snimi hrať alebo bude mať strach a bude odmietať druhé deti.Hluk nemajú radi majú citlivé uši,sluch.Zato ich fascinujú svetelné hračky z hudbou.

@alison11 Toto je taká všeobecná charakteristika, môj syn je pas a deti zbožňuje, aj hluk.....

alison11
1. apr 2026
@andulka220989

@alison11 Toto je taká všeobecná charakteristika, môj syn je pas a deti zbožňuje, aj hluk.....

@andulka220989 Tak to je zrejme rôzne potom .

andulka220989
1. apr 2026
@alison11

@andulka220989 Tak to je zrejme rôzne potom .

@alison11 Samozrejme, že je. Každý jeden autista je iný 🙂

alison11
1. apr 2026
@andulka220989

@alison11 Samozrejme, že je. Každý jeden autista je iný 🙂

@andulka220989 Tak to hej doteraz som nevedela že aj môj patrí knim.