Chrápu vaše detičky počas spánku?
Chcem sa spýtať, či si myslíte, že je to normálny jav aj u malých deti.? V poslednom čase malý hlavne v noci často chrápe. Skúšala som mu aj odsávať soplík, ale nemal žiadny.
Myslím, že chrápanie je nebezpečný jav.. Deti by chrápať nemali. Môj občas chrápe, ale le n ked je prechladený a má plný nos, ináč je to zdravotný problém...
segra chrapala ako 5 rocna. a vybrali jej nosne mandle . a teraz chrape aj moj 6 tyzdnovy drobec ale to preto ze je zahlieneny tak odsavam sopliky stale
Pozor, je to zdravotný problém. Moja malá sa chrápaním trápi už pol roka, stále lieky a lekári, no asi pojde nosná mandla von. Budúci týž. uvidíme..Nenechala by som to tak, chodte radšej na vyšetrenie ORL.
moj maly ma iba 4 mesiace a tak niekedy v noci chrape, ze sa neda pri nom spat. zacne hlavne ked sa v noci napapa, ale uz aj cez den. inak je vsetko ok a vobec sa mi nezda, ze by bol chory, no ale ked zacne chrapat, mam pocit, ze sa mu neda dobre nadychnut. mne sa to nezda uplne normalne.
Moja malá raz tak začala chrápať, mala vtedy asi rok a pol, myslela som si že soplík niekde vzadu, skúšala som kvapkať kvapky, odsávať a nič nešlo, tak som po pár dňoch išla k dr. a ona že zapálené mandle 😕 som bola v šoku, to ma ani nenapadlo, a malá ani nemala teplotu. Tak nasadila ATB a po pár ďalších dňoch bolo po chrápaní...takže to naozaj môže byť zdravotný problém. Najlepšie ísť k doktorke, možno aj ORL, aby posúdila, môže to byť z viacerých príčin.
Ešte som chcela, pri veľmi malých bábatkách to môže byť, že sa im vracia mliečko späť, napr pri grcnutí sa im to môže dostať až do nošteka a tam potom zavadzať pri dýchaní. Treba skúsiť prečistiť noštek nejakým physiomerom alebo tak, ak ani to nepomôže, tak k doktorke.
Skús to riešiť. Možno to budú madle 😕 😒 😉
Ja by som to tiez zacala riesit,ako pise nelicefo 😒
Moj maly chrapal, ale jak stary chlap, bola na vine nosna mandla, mala ist von, to bolo pred tym, ako sme sa prestahovali, tak doktorka nam dala odklad 6 mesiacov s tym, ze mam sledovat, ako to bude na slanom morskom vzduchu, odkedy sme tu, tak nechrape. Iba ked bol chory a zahlieneny, inak vsetko OK. Skus sa objednat na ORL.
Moja chrápe iba pri soplíkoch. Tiež by som to v tvojom prípade dala radšej vyšetriť.
môj syn chrápaval cca. do 3 rokov iba pri soplíkoch. po jednej nádche sa chrápania nie a nie zbaviť. nakoniec musela von nosná mandľa (a nielen kvôli chrápaniu). odvtedy je v noci opäť tichúčko a ja môžem kľudne spať. odporúčam návštevu lekára.
@mmaattuuss ahoj, naša dcérka v troch rokoch začala tiež chrapkať -po chorobe...mala opakovaný zápal stredného ucha 😝 ...a pri kontrole na ORL jej zistili, že má zväčšenú nosnú mandľu...minulý rok sme boli na adenotómii a (klop-klop-klop) odvtedy má pokoj...nechrápe...len, keď má veľmi silnú nádchu a zapchatý noštek...takže, treba sa popýtať u lekárky, možno bude potrebné absolvovať nejaké vyšetrenia...ale aj tak, vidím, že je ešte dosť maličký (len 1 rok), ak by aj mal zväčšenú nosnú mandľu, tak by sa to v jeho veku operáciou (adenotómiou) riešiť nemalo, lebo tá (mandľa) do 5 rokov veku dieťaťa zvykne dorásť ...skús sa spýtať lekárky...držím vám palce 😉
alebo postačí len trošku zvlhčiť vzduch, lebo ak je príliš sucho, zvykne sa nosná sliznica vysušiť a opuchnúť a to môže brániť v dýchaní, a tak drobček chrápe... 😉 ...
ked je sopel, je chrapanie normalne, inak je to problem s mandlami a to treba riesit 😉 😉
Chrápeme aj my, ale len keď je zahlienená, ale má aj zväčšenä nosnú mandľu, tak asi aj preto. Ale už má 4 roky a nebýva moc chorá, v 5 rokoch sa začína mandľa zmenšovať až neskôr zanikne, tak sa na to spolieham.
moj syn chrapal neskutocne ,potom mu vybrali mandle najprv nosne potom krcne a chrapanie preslo.teraz neviem ci chrape lebo s nami nespi a dcerka zachrape obcas.

občas mi chrapu obe,ale len slabučko 😀