Chrčanie bábätka
Mile mamicky prosim vas o radu.Mam 3mesacneho synceka, ma intoleranciu na laktozu. Predtým sme mu davali nutrilon normálny a do toho coliprev aby nemal koliky. Ale uz 2 týždeň pijeme bezlaktozove mliek. LENŽE uz vyse mesiaca strasne chrci. Nevie kvôli tomu spavat, vzdy sa na to zobudi a cele dni je uplakany lebo sa nevie vyspat. Akoby si nevedel odkaslat. Kamaratka hovorila, ze ona to ma tiez ked vypije mlieko. Taktiež je intolerantna na laktozu. Bohužiaľ na pediatra sa neviem obratit, lebo som mu to uz spomínala asi 3krat pri každej poradni aj mimo nej ale je asi pri mladý a neskúsený lebo stale ho len popocuva, povie, ze dýchanie ma čisté a to je všetko. a nemôžem este prejsť k inému pediatrovi.az po pol roku. Som zufala lebo som s malym sama a nevladzem uz cele dni aj noci fungovať. Strasne chcem aby sa dobre vyspal. Nemáte skúsenosti ci to môže byt naozaj z mlieka alebo ma nejaký vážnejší problém?
@janynyna my sme to iste. Od narodenia place a place. Najprv som nevedela kojit tak plakal od hladu, potom sme mu davali UM plakal lebo laktoza, potom plakal lebo choroba a teraz place stale lebo nevie spavat. On nespi od narodenia. Som s nim sama, v noci je to bieda, cez den sa trapime... Ja som nestastna z toho, ze kazdy den sa zobudim a pocitom, ze si zelam aby uz bol večer lebo sa bojim ze len preplaceme cely den. Trapim sa, ze sa netesim ako ine mamicky. Pritom mam krasneho synceka, zdraveho, s veľkými ockami a mala by som byt najstastnejsia na svete ale nedokazem. A za to sa aj trapim a hnevam na seba. Uz mu chcem nejak pomoct aby konecne bol aj on usmievave spiace napapane dietatko... Prepáčte musela som sa uz niekomu vyplakat.
@nataly20121991 to mas staru info, dnes uz mozes vymenit pediatra kedykolvek. Chrci ale, vela babatiek aand vacsinou z refluxu. Moja dcera chrcala do roka a aj hlasok mala taky zachripnuty. Maly ma teraz 9 m a stale chrci, neriesim to. Ale ak tomu oedistrovi nedoverujes, vymen ho hned
@nataly20121991 moja určite sa da vymeň a choď si za tým neech sa malinkému čo najskôr uľaví
@nataly20121991 a to mu to bezlaktozove mliečko predpísala doktorka?
@janynyna ano pediater predosly nam ho predpísal po vysetreni na gastrea zisteni intolerancie...
Neviem či ešte môj príspevok poradí ale moja dcérka tiež veľmi chrčala,krochkala stále pri dýchaní, spaní,no nonstop.Dr povedal, že nemá ešte dovivinute dýchacie ústrojenstvo ale do pol roka sa to upraví a tak aj bolo teraz máme 8 mesiacov a chrčala zmizlo.
@nataly20121991 ako keby som videla seba pred pár mesiacmi, mám dvojičky a jedna bola ako cez kopirák, keď to opisuješ.Nevedela som si už rady, veď aj my sme len ľudia.Teraz to bude mimo témy o ktorej si písala, neviem či dávaš vigantol ja som ho dávala a keď som ho zmenila,zmenila sa aj dcéra z večne uplakanej na usmiate bábo.Drzim palace nech sa ti toto ťažké obdobie rýchlo skončí
@martinals nie vigantol nedavam. Uz sme zredukovali velmi kvapky, okrem biogai a D vitamínu nedavam nic... Kedysi musel coliprev, espumisan, vigantol... Ale vsetko som vysadila a uz len probiotika davam. Ale mate pravdu, ani ich nepotrebuje a odvtedy je lepsie co sa bruska tyka. Len to spanie a chrcanie je hroza. Ale uz som si povedala, ze vsetko prejde, naozaj otrepana fraza ale bohužiaľ aj ked sa na hlavu postaví clovek, tak su veci co nezmeni. Treba vela sily. Drzim palce nech nas neporazi😋😊
@nataly20121991 dobrý deň ja viem že píšem až po pár rokoch, ale presne to čo ste písali zaživa aj moj syn; nespinka, stále place.. čakám na večer kým zaspí lebo cez deň stále place.. chcem sa spýtať čo vám nakoniec pomohlo? Dakujem
@nataly20121991 možno bezlaktózové mlieko nestačí,možno mu robí problém priamo bielkovina kravského mlieka,čo mu spôsobuje reflux a následne chrčanie.Ja by som skúsila iného gastroenterológa,sú aj špeci mlieka bez BKM(Neocate,Nutrilon allergy care...)Syn sa tiež natrápil a až v 3 rokoch potvrdená ABKM,dovtedy má tiež presviedčali,že je to normálne,keď dieťa celý deň preplace,nespí,reflux,kolíky,ekzém atď ...krvné testy u tak malých bábätiek nie sú vôbec presné.
@nataly20121991 Ahojte, presne toto trápi teraz nás. Vie mi niekto poradiť? Ďakujem za každú radu 🙂

@nataly20121991 môj malý chrčal neustále, či spal alebo nie. Ako píše @hanmar5, bol to vrodený stridor, ORL lekár to sfleku diagnostikoval. jedine vo vertikálnej polohe to prestávalo, keď som ho zdvihla napr. odgrgnuť po mlieku. Reflux ani nič podobné nemal. Dúfam, že zajtra dobre po chodíte