icon

Cikanie vonku. Ako to riešiť v zime?

katyl
15. sep 2010

Ahojte! Neviem, ci je to dobry nazov prispevku, ale nic lepsie som nenasla. Moj syn 22 mesacny sa pocas leta naucil pytat a cikame krasne do nocnika. Ja ho uz ani neponukam cikat, ani ho nedavam sama od seba, on sa vie krasne pytat sam. Nosime slipky a je pysny, ze ich ma suche. Ale pyta sa dost casto, ked vela pije, aj kazdych 30 minut niekedy. DOma je to super, vypyta sa a ideme na nocnik. Vonku v lete som ho davala cikat na travu, cikal nie po stojacky, ale si cupne, alebo ho podrzim. Ale teraz, ked zacina byt zima, prsi atd, mi to pride problematicke, v zime vonku ho tak casto vyzliekat....ako ste to riesili vy? Mate nejake tipy a triky? 🙂 chodili ste na wc do kaviarni v meste, alebo ste cikali na travicku??

lenja123
•
16. sep 2010

Dcéra má už 5 rokov a riešime to stále - cikáme na trávu, zima nám nevadí, zvládame aj mínusové teploty s vetrom 😉 . Veď je to len chvíľočka. Na tie verejné WC (v rôznych obchodných domoch, reštikách) sa snažím veľmi nechodiť, lebo tá hygiena 😝 - aj ked malá si už sama hovorí, ked tam občas zájdeme - ničoho sa nedotýkať!

dara76
•
16. sep 2010

Zachod nie je vzdy poruke a male dieta nevydrzi dlho zadrziavat, tak treba ist na travicku. Moj syn sa tiez este kludne vonku vycika, pomaly hocikde 😀 a to uz ma 6 rokov. Samozrejme v meste sa to snazime riesit na WC ale ked nie je nic po ruke, tak strom alebo travicka to isti - zima nezima. 😀

traktor
•
16. sep 2010

aj u nas tak bolo a a aj je..ak nestihneme alebo nenajdeme WC tak ku stromu, na travu a podme....nic, na tom nevidim, su to deti a ked musis tak musis 😉 ...ak je poblizku restika, cukraren, obchodny dom, tak tam...nie vsade je skaredo, uz vieme, kde je cisto...maju tam tetu co sa o to postara, tak nevidim problem ...

andika10
•
16. sep 2010

aj podla mňa na trávu, k stromu, robia to niekedy aj dospelí a nehambia sa za to 🙂 tak prečo nie deti, a za tu chvylku neprechladne. Ja som učim syna vonku postojačky, tak sa teší keď polievame travu alebo strom 🙂 ale malá mi nechce vonku len na nočník

katyl
autor
•
16. sep 2010

Ja som sa hlavne bala tej zimy, toho neustaleho vyzliekania... 😉 ale zrejme za tu chvilku fakt nic nehrozi. nejake hanbenie ma vobec nenapadlo, ved to je normalne, cele leto sme tak cikali. Len teraz do toho tie nohavice na traky a bundy na to....musim asi hlavne kupit nohavice bez trakov, do pasa.. 🙂

zuza.m
•
16. sep 2010

no určite treba kupit nohavice a zvlašt budničku a nie zimny overal to by bolo asi väčšie riziko po každe ho vyzliect aj zvrchu ked je dieta aj trocha spotene alebo tak.ale myslim že ked len pipika a ritku vyzlečeš že to nebude takyproblem..aj my to tak budeme robit ale dost sa obavammojich studenych ruk ked ho budem chytat s takymi ladovkami na teplom teličku že mu aj pišat prestane chcet. 😅 .a mymusimelen na travičku lebo byvamena dedine a wc tu nieje len tak na každom kroku...

katecameron
•
17. sep 2010

jasne ze na travicku chlapci to maju lepsie vytasi nastroj a cura ani zadok nemusi byt holy proste len cikacik 😅 v zime pod kombinezu som davala plienku aj 3rocnemu nielen koli cikaniu ale hlavne aby mu zima na ritulu nebola ked si aj na zem sadol

pimpa
•
17. sep 2010

my mame zatial cestovny nocnik, kedze byvame v meste a travicky je pomenej, je to 2v 1 aj spolu s redukciou na WC. Kupila som to na verunka.sk. Da sa poskladat do kabelky a dovnutra sa dava obycajny sacok, aky maju aj v potravinach na rozky. 😅

katyl
autor
•
23. sep 2010

pimpa, ten je super, dakujem za tip. Aj my byvame v centre mesta a travicka je len obcas, na kusockoch pri stromoch.