Čipovanie detí
ahojte. mate s tym niekto skusenost? nezaujima ma, pre a proti, na to ma asi kazdy kto to riesis konkretny dovod. skor by ma zaujimala prakticka stranka, kde ako to funguje atd.
Preco chces toto spraviť svojmu dietatu, ci sa bojíš ze ti ho niekto unesie? Žiješ v Mexiku?
@katulienkax dovod nie je predmet diskusie
@lianka123 ty nechápeš že to neexistuje? Nikto deti necipuje, nie je na to vybudovaná infraštruktúra. Ak cipuje nejaká firma v Švédsku, tak má svoju databázu a svoje spôsoby, chod sá informovať tam alebo u veterinára, tam asi majú najviac skúsenosti.
Niekto ma dobre 💩 v hlave
@lianka123 tu si nieco mozes o tom precitat
https://www.lupa.cz/clanky/prvni-lide-v-cesku-m...
a tu sa mozes zrejme dozvediet viac:
https://www.paralelnipolis.cz/
@tominko2612 viem ze na mna nereagujes. Tiez nie som za hromadne cipovanie, ani psov, ani ludi, ani deti. Iba v pripade ze individualne dovody prevysuju negativa samotneho cipovania.
@tominko2612 to by bola cesta do pekla
@lianka123 ale pokial viem cip nefunguje ako vysielacka, len ked ho mas, vies ho nacitat skenerom. Ani u psov to tak nefunguje, cip sa da nacitat len ked ho mas pred sebou, nie ze si ho vyhladas niekde na mape ze kde sa nachadza. Kolko je stratenych cipovanych psikov. Keby to tak jednoducho fungovalo ako gps, hned by sme ich nasli, aj my jedneho psika uz dva roky hladame. Ak by si chcela podla cipu vyhladavat musela by si mat na sebe vysielacku. Hovorit sa hovori kadeco, vedci vyvijaju, ale k comu dojde mozno o 100 rokov, o tom si ozaj nemusis dnes lamat hlavu. Tak sa zbytocne nestrachuj. A psikov cipuju viacmenej preto aby sa dalo lahsie odhalit tyranie zvierat. Ak najdu utyraneho psika, budu vediet kde hladat majitela
Nečítala som tie články z netu,ale čo sa tyka tej firmy vo Švedsku...je rozdiel v čipe,ktorý zaregistruje príchod a odchod zamestnanca/ináč toto je už vrchol blbosti/....a v čipe s gps.
Na Slovensku Ti to nikto legálne neurobí.Neviem si predstaviť ako by sa k nejakému zdravotníckemu čipu použiteľnému v ľudskom tele dostal nejaký it-čkar a lekár,ktory by ho do tela zaviedol.
Akože dôvod uskutočnenia takejto sprostosti je dosť podstatná...možno by sa našlo iné riešenie
checht 😀 ze zacne vysielat gps signal 😀 checht
daj mu chip pod kozu a vrtulku do zadku a alobal na hlavu. To by malo stacit. Ani neviem, ci to bolo myslene vazne, ci zo srandy. Ale niektori ludia by nemali mat deti.
@lianka123 mňa udivuje, ako si všetci myslia, že je to blbosť. Čipovanie je blízka takmer prítomnosť. Obhájiť sa to dá akýmkoľvek dobrom pre spoločnosť....napr. kolektívna bezpečnosť. Z toho vyplýva, že to ani náhodou nebude vec dobrovoľnosti, ale naopak, povinnosť pod hrozbou prinajlepšom pokuty. Veď už teraz o sebe poskytujete množstvo informácií "vyššej moci"....všetky členské karty, zamestnanecké karty, platobné karty, kde platím, čo kupujem, kde tankujem, vystopovateľný mobil, auto, počítač, zrušenie hotovostného styku....to sú len postupné krôčiky, už teraz nemáš pred "vyššou mocou" kam ujsť. Toto bude len ďalší level existujúceho stavu. Nie som paranoik, len ma udivuje, že si to niekto neuvedomuje, aký je trend. K otázke, nemám skúsenosť, len s náramkom, podľa mňa je to schodná cesta napr. pre alzheimera a pod. Má to aj možnosť, že ťa ten človek privolá, keď potrebuje pomoc. Chápem, keď existujú dôvody, že to je užitočná vec.
@katulienkax vo všeobecnosti sa unášajú hlavne biele americké a európske deti. mne to až taká sranda nepríde....
@beton nie je to blbost, je to blbost na slovenske pomery. Precitaj si moj skorsi koment. Ako si ludia predstavuju, ze bude existovat nejaka slovenska databaza ocipovanych deti, ked sa neda pouzit ani blby elektronicky obciansky preukaz? Alebo vyplnit dane online? Mozno ak to zavedie EU a posle na to miliardy Eur... a aj tak sa na tom niekto pekne nabali a nic fungovat nebude.
Ohladom naramkov, ano, vola sa to Life Alert, seniori to nosia okolo krku alebo na ruke a jednym pipnutim zavolaju zachranku, nic nove. Ale tiez to je nejaka spolocnost, co vymyslela cipy, zariadenia, ma databazu, prepojenie na zachranku a policajtov. Realne na Slovensku nesplnitelne, hlavne pri sucasnom stave zdravotnictva.
Čipovať deti.. mna na tom zaraža to deti.. podla mna by o niečom takom mal rozhodnuť človek sam za seba ako dospelý či to chce alebo nie.. skus to najprv na sebe bez uražky a zistiš čo to obnaša
@lianka123 na ten Mars by mohli vziať teba. Premýšľam, aký môže mať matka dôvod na to, aby si dala očipovať dieťa. Kriste, veď to je človek, tvoje vlastné dieťa, to sa naozaj my ľudia neštítime už ničomu? Zaujíma ťa praktická stránka, skúsenosti? Tak prakticky to bude vyzerať možno nejak tak, že tvoje vystrašené dieťa vezmú do rúk ľudia, ktorí mu spôsobia bolesť, ono nebude chápať, čo sa deje, prečo sa to deje, ale ty mamička budeš spokojná sama so sebou. Bravo 👏 a potom o pár rokov napíš na podobnú stránku o tom, ako má tvoje dieťa problémy kvôli tvojmu chorému nápadu.
@svetkaadamko citove vydieranie ma nezaujima 😉
@lianka123 zjavne ťa nezaujíma ani tvoje vlastné dieťa a ani tvoje svedomie
Paranoja sa da uz liečiť netreba na to čo deti
@svetkaadamko veruze nie 🙂
Je to síce otrasný nápad, ale čo ak má zlú situáciu s ex a bojí sa, že ukradne dieťa do zahraničia a nebude už o ňom počuť? To jediné ma napadlo ako dôvod, ktorý by mohol prevažovať negatíva.

@nikiki29 este pozeram ze su dostupne cipovacie naramky, ktore sa nedaju dat dole z rucky a ak to aj niekto prestrihne tak to vysle signal. Praveze by mi pomohli prakticke skusenosti, co sa s tym deje v tele, ci sa to vymiena, aka je spolahlivost, co pri operacii a tak