Citlivé 9-mesačné dieťa
Ahojte, idem sa len spytat alebo poradit . Mam uz skoro 9 mesacneho synceka, milujem ho, ale viete jak sa vravi ze vsetko je obdobie tak mam pocit ze vsetko je jedno obrovske obdobie a proste neprichadza ine alebo ako to povedat.. on je od narodenia citlivy dost, spal len namne, v posteli primne, je kojeny. No cez den niekedy proste ho nemozem zlozit z ruk lebo je rev nenormalny, a trva to dlhooooo , od obdobia co vie byt na 4, to je ccq od 5-6 mesiaca. Niekedy sa pekne pohrame, niekedy sa pohra sam, ale jakmile jq chcem nieco sama ist urobit , nedajboze ho polozit lebo je krik rev… boze kedy to prejde ??? Este ani prebalovanie a obliekanie nie je bez revu…
Po roku. 🙂 Bude chodit.Bude na ihrisku. Obzerat inych ludi. Ale doma to chapem ze len pri tebe....kedze nema surodencov. :/
Ja tomu hovorím že žiarli na kuchynskú linku. 😂 Akonáhle sa tam postavím, tak už je pri mne a ťahá sa na ruky. Zaspáva na rukách, všetky spánky. Bude mať čoskoro rok. Je to dlhé obdobie, ale zvládneme to. 😊👍
Od zaciatku bol taky, ale toto je uz mozno teraz ta separacna uzkost🤷♀️
9 mesacne dieta sa da odlozit na 5 minut. Musis veci robit v 5 minutovych intervaloch.
Pokrajas cibulu, pohras sa so synom, udusis cibulu, zaspievas mu pesnicku, pokrajas maso, ukazes synovi vtaciky za oknom... atd.
Postupne budu tie odkladacie intervaly dlhsie, ale hlavne budes robit vecu spolu s nim. Syn bude stat vedla teba na stolicke alebo uciacej vezi a bude ti hadzat pokrajanu zeleninu z loparika na panvicu.
Ale tiez sa priprav na to ze je mozne ze niektore veci nebudes mat dovolene nikdy. Nas syn ma 2.5 rokov a nesmiem si sadnut na gauc a pozriet sa do laptopu, alebo mobilu alebo na TV. No co, vravim si ze sa mudry uz narodil, ked vie ake neslusne je cumiet do mobilu v spolocnosti inych ludi.
@andreatytler dakujem za tuto radu.. viem ze dieta chce byt stale somnou ale bola by som rada ak ho polozim z ruk zw nezacne hned mrncat a plakat a vrieskat 😂😂😂 a to ma 9 meesicov. Bojim sa co bude potom
Praveze to bude casom lepsie. Urcite. Nemysli si ze ho tym nosenim rozmaznavas.
Ako moja dcera 😁 Neboj, casom to bude lepsie, ale teda trvalo to dlho. Moja kojena doteraz, stale spi so mnou (aktualne 2r a 8m), ale uz nehysakuje, ked ma nevidi. Sem-tam sa stane este, ze "mamicka neni" a trosku poplace, ked nie som doma, ale vzdy ju to rychlo prejde. Teraz ma skor z toho zabavu, ze ma hlada po dome "mamicka, kde si?" a smeje sa
Ahoj, aj u nás to tak bolo. Do roku a mesiaca. Nemohla som byť na dvoch nohách, uvariť, upratať. A ja musím variť aj upratovať. Moja mama mi podarila aby som ju nebrala na ruky, len ju objímala a hovorila jej že som tu pri nej, vysvetľovala, že len varím a tak. Dokola a dokola. Pri varení, za 30 min sme sa objali milión krát. Preslo to asi za 2 týždne. Teda občas ju nosím, to deti potrebujú, ale ovela menej.

9mesiacov si ho nosila v brušku, si jeho najväčšia istota a preňho si záchytný bod... Prejde to okolo roku keď začne chodiť a objavovať sám, to zas ty budeš lietať za ním aby nenicil veci 😅