icon

Čo dať piť 6-mesačnému bábätku, keď nie som poblízku?

akirlu
20. júl 2021

Môj synček pije zatiaľ len materské mlieko a pekne papá príkrmy už tri týždne. Manžel ho aj so staršími súrodencami zvykne cez vikend zobrať vonku, minule boli preč až 3 hodiny a bolo dosť teplo. Manžel malému zobral detskú výživu, ale nebral žiadne tekutiny. Rozmýšľam, čo by bolo malému vhodné pribaliť na pitie, keď nie som poblízku. Odstriekané materske mlieko by sa v tom teple skazilo a ani sa mi moc nechce vyťahovať odsávačku a potom všetko zasa sterilizovať. Mám kúpiť sunar? Videla som, že kamoška mala taký už vo fľaštičkách, čo netrebalo riediť vodou alebo mu dať len čistú dojčenskú vodu vo fľaši s cumľom? S umelým mliekom nemám skúsenosti, keďže som ho nikdy nekúpila. Neskazí sa vonku pri teplom počasí?

evkamotka
•
20. júl 2021

@akirlu aj umele sa pokazi. Dala by som cistu vodu v primeranej flasi 6+

juliet86
•
20. júl 2021

@akirlu cistu vodu dojcensku. dojcensky caj. silikonovy poharik. klasicky poharik

zuzap33
•
20. júl 2021

@akirlu určite vodu. Pokiaľ bolo čisto kojene, netreba, len v horúčave po lyžičke. Keď je prikrmy už najvyšší čas.

selest
•
20. júl 2021

Vodu. Ked papa prikrmy tak by mal pit vodu. Mojmu davam vodicku na odporucenie dr aj ked este iba kojim hlavne ked su horucavy.

beata_k
•
Odpoveď bola odstránená
•
nikpa
•
20. júl 2021

@akirlu vodu a v takomto teple už ju mal dávno piť 🙄

nevenka
•
20. júl 2021

No nas len lyzickou, je to o drzku, on flase a akoze pohariky zasadne odmieta. Taky bol aj prvy syn. Dcerke bolo jedno, pila vzdy a vsade, vsetko a akolkolvek. A tito dvaja len cuckat maminku.
Inak teda, ak akceptuje nejaku flasu, poharik, tak to je super a davat cistu dojcensku vodu.

mariejenka
•
20. júl 2021

@akirlu vodu, z pohára . Babo sa do týždňa naučí krásne piť,
Mne u staršieho syna pokazilo prisavanie na prsnik,to ze pil s flase,aj cez sosak...tak som ho ako 7 mes. ucila na pohar, teraz mladsieho od zaciatku ako prikrmi, tiež len poharik, ma uz skoro 10 mes. a pije ako dospelak,a vyhoda je ze kedykoľvek, kdekoľvek sa dieta napije, ak to bude treba.

natalala
•
20. júl 2021

@akirlu cisto kojene dieta nepotrebuje ziadne ine tekutiny okrem mlieka z kt sa naje aj napije, to tak 30 rokov dozadu sa davala skoro od narodenia voda/caj 🤦🏼‍♀️ Ked uz prikrmujes kludne zabal muzovi vodu. Moja nevedela pit z flase a ani nechcela, tak sme mali poharik s takym cucakom co ma dierky a tecie.

gdpr
•
20. júl 2021

Čajík, vodu

ab727
•
20. júl 2021

@akirlu čistú vodu,tá je v horúčavách najlepšia dcéra bola plne kokená a v lete pila aj vodičku,žiadny pronlém s prisatím nemala

ab727
•
20. júl 2021

@natalala je to bežná vec,že sa dojčeným detičkám dáva voda od smädu...ja na tom nevidím nič nenormálne skôr je to prirodzené hlavne v horúčavách...

akirlu
autor
•
20. júl 2021

Dakujem za vsetky odpovede, skusim teda vodu, uvidim, ci vo flasi alebo v pohariku. Bude to len prilezitostne, lebo mlieka mam na rozdavanie, takze ked som s nim, od smadu rozhodne netrpi aj ked su horucavy, len ho castejsie kojim a pijem za dvoch 🙂