icon

Čo nasleduje po odstavení?

tinaslukaskom
30. apr 2018

Ahojte chcela by som sa spýtať na pár vecí 🙂 môj malý má rok aj 4 mesiace a chcela by som ho prestať kojiť. Ale čo potom? Dávaju sa takým deťom cez deň alebo na večer prikrmovacie mlieka? (beba a podobne...) alebo im stači obyčajna strava? (najaka kaša na večer?) a keď sa náhodou (zo začiatku kým si zvykne) v noci zobudi tak čo mu dať? a ako ho uspávať? doteraz zaspával pri cicku, aj v noci keď sa zobudil. prosím poraďte 🙂 ako ste na tom boli vy? ďakujem.

vkatka
•
30. apr 2018

Ahoj akurát som odstavila tento víkend malého ma 13 mesiacov...večer mi vypije mlieko kravske ale ked ti nebude chcieť stačí normálne večera a v noci ked sa zobudil utisovala som na rukach,prvá noc bola najhoršia a skús dať napiť vodu. Táto noc bola tretia a pekne už spinkal dva krát sa zobudil pohladlkala som a spinkal ďalej

pininka
•
30. apr 2018

Davala som kravske mlieko, pred spanim flasu a aj rano.

siska53
•
30. apr 2018

@tinaslukaskom neviem, ako casto si ho dojcila,no ja som vzdy dojcenie davala,ak chceli,vzdy az po beznej strave. Rano mlieko,ine nechceli a jedine na zaspatie po obede a vecer dostali mensiu davku mlieka. Teda maly,lebo jeho som odstavila v 11.m,dceru az v dvoch,cize ta uz na zaspatie po odstaveni nedostavala nic.
V noci asi vodu,neviem,s tym.nemam skusenost,lebo moji sa nebudili v noci.

renatka100
•
30. apr 2018

@tinaslukaskom ja som skoncila s kojenim ked mala mala 15 mesiacov. Vecer dostavala ryzovu kasu. V noci dostala suchy rohlik (pod dozorom samozrejme), trvalo dva tyzdne kym si z neho aj davala a potom sa ho uz nedotkla a prestala sa budit na jedlo. Mlieko nikdy nechcela, ziadne um ani kravske. Jedla jogurty a nasu stravu, polievky a pod.

veve10
•
30. apr 2018

Dcérka má 15m, práve sme ukončili postupne dojčenie, lebo o týždeň ideme na pár dní preč bez malej a navyše sa mi strašne často v noci budila...už som nevládala. Najprv som prestala kojiť v noci, dala som jej vodu (plakala, lebo neprišlo prso, ale iba chvíľku), pritúlila som si ju a zaspala, potom som prestala davat nadranom a teraz uz nekojim ani na vecerne uspavanie a zvykla si uplne v pohode. Začala som ju zaroven uspavat v postielke (namiesto dovtedajsej mojej postele)...vosla som tam proste s nou a uspala ju na prse. Po par dnoch som ju iba nakojila (tak ze nezaspala), vyliezla z postielky a ostala pri nej (hladkala som ju). V noci sa budi uz len raz, vtedy si ju vezmem k sebe, pritulim a spi. Obcas uz prespi celu noc. Moja mlieko nechce vobec. Umele ani ovonat a tak jej davam bio kravske, ale ani to vlastne nepije, iba chvilku zuzle. Takze komplet vapnik doplnam bielym jogurtom-idelne 1 velky denne, obcas jej dam mak (biely ma este viac vapnika ako modry).

tinaslukaskom
autor
•
1. máj 2018

A to kravske mlieko (pred tym ako sa dava detom) tak sa este prevara?alebo da len ohreje?
A tak nie je nutnostou aby som ho prikrmovala este um?! (Vlastne keby som mu v noci mala robit um, to mozem zrovna ostat pri kojeni ze?! 🙂 )

luliu
•
1. máj 2018

@tinaslukaskom načo um, stačí kravské. Záleží aké chceš dávať, keď z obchodu klasické balené, tak stačí ohriat. Keď čerstvé od kravičky, tak musíš prevarit.

katrin69
•
1. máj 2018

Moja má síce za chvíľku už 18 mesiacov. Najprv som ju prestala kojiť cez deň, to zvládala. Večer jej dávam zatiaľ Babylove mlieko 120ml a hodinu predtým ešte papať večeru (jablko, halušky alebo čokoľvek iné, čo máme po ruke, aj chleba). A max 2x ju kojím a to bolo doteraz v noci, len sa mi už prestáva budiť. Ono to príde asi samo, to odstavenie. Aspoň si myslím...