Čo robia doma mamičky s deťmi, ktoré nechodia von?
Nechcem tu teraz sposobit nejaku diskusiu o tom, co je lepsie pre deti, alebo nie je. Ale ja chodim s mojim malym stale von, teraz v lete sme vonku prakticky cely den az na obedny spanok a obed. Takze tak od 9rano do 11. A potom od druhej do pol osmej. O osmej ide spat. V zime v kazdom necase sme boli vonku (este v kociku) aspon 2 az 3 hodky denne, ci snezilo, prsalo, fucalo, mrzlo. Prestahovala som sa na dedinu, kusok od BA a viem, ze je tu kopec deti. Nemam tu moc kamaratok, ale sledujem mamicky a stretavam stale tie iste tvare. Jedna je pripad ako ja, stretneme sa kazdy den 2x a debatujeme spolu, prisaham ziadna ina mamicka neni vonku len my dve. Samozrejme xy z nich chodi na ine miesta. Ale mam 3 susedky, ktore maju male deti 1rok, 3roky a 3 a pol. S nadejou, ze najdem nejaku partacku s ktorou by sme este mojli ist von som sa spytala, ci niekedy nepojdu von.. dostala som 3x tu istu obdpoved... “oni cez den von nechodia” vidim ich, ze su naozaj doma, pocujem ich deti, ako kricia, placu smeju sa atd.. zrejme bude takych mamiciek viac. Mna by uprimne zaujimalo, tie ktore nechodite tak, ze na cele dni von, co robite doma napriklad s tak 1 az 1,5 rocnymi detmi. Ako ich zabavate aky im robite program? Mne nevadi chodit von, s malym sa rada flakam, ale minule bol chory mal teploty a siestu chorobu a boli sme doma tyzden, uz som myslela, ze zosaliem. Nudil sa, krical, vymyslal, vyhadzoval supliky, behal hore dole ako saso, neobsedel ani sekundu, vytlacal mysla, otvaral kose, umyval si ruky v zachode... hracky 0 bodov. Musela som byt nonstop v strehu. Preto mi poradte co robite vy doma s detmi, ze Vam tam je “lepsie” ako vonku. Dakujem 🙂
@lenusicek tak to tomu dietatu krasne odpovedas fakt...omg..... Tak ked sa ma moj syn spyta, preco je ten chlapcek stale vonku s maminkou, tak ja mu mozem povedat, ze lebo teta nema doma nic na praci, ma tam bordel a je jej to jedno, preco ma kedy vysedavat na ihriskach :D
@huxy presne, odpoved hodna 15 rocnej
Toto je diskutabilné,ja som tiež s mojou 2,5r no stop vo ku okrem obeda a spánku... ráno musím vstať urobiť raňajky,dať prať ,navariť obed a najneskôr o 9.00sme už vonku..potom sa naobeduje,ide spať a ja si povesiam upracem čo treba,dám kávu..atď..všetko sa dá stihnut a netreba NATO celé doobedie.Mbe bytiez malá nevydržala doma doobedie,zbláznili by sme sa asi obe..i keď priznam,že nie vždy sa mi chce atiez občas by som si chcela nechať na to všetko celé doobedie
@mirola nečítam úplne celú diskusiu. Ale niečo som stihla 😁 v zásade, ak to vyhovuje aj tebe, mne váš deň príde pekne strávený, malý sa určite nenudí 🙂 jediné s čím by som si robila starosti a asi na tom popracovala, je to, že vlastne "musíš" chodiť von, inak by to bolo doma s malým nevydrzatelne.
Ale pýtaš sa, čo sa dá robiť s deťmi doma 🙂 ja mám deti tri, tie staršie už ani nepočítam. Dcéra má takmer 9, samostatná jednotka. Syn bude mať 4 a tiež už si väčšinu času dokáže zmenezovat sám (alebo so sestrou ak je doma) 🙂 tretie dieťa má o chvíľu rok a tam je to už trošku o inom, keďže objavuje čaro vylezania a robenia "zloby" 😁 ale, keďže doobeda pracujem (alebo sa aspoň o to snažím) je to môj čas. A deti sa tomu musia prispôsobiť. Najmenší sa pri mne hrá, hraciek má dosť a aspoň sa naučí fungovať aj nezávisle od mamy. Von chodievame až okolo 16, a to sme vonku kľudne aj do 21 🙂 v lete. Nerátam staršie deti, tie sú na dvore aj doobeda ak na to majú chuť 🙂 ale priznám sa, že nie som vôbec ten "ihriskovy" typ a poznám veľa takých mamiciek 😁 proste ma to tam neláka, ideme tam fakt raz za čas 🙂
ja už mám staršie deti,ale ihriská nás teda nikdy extra nebavili,,mne by tam denne " neobsedeli" nudili by sa ,ťahám sa tam a za pol hodku už inde a máme dvor aj v tom je vyhoda a u nás teda vyhráva turistika .Ja to tliachanie mamičkovske tiež nejak nemusím. Ale minule sme sa už nad tým tiež pozastavili s kámoškou,že kde spravili sudruhovia chybu? Stretávame totiž pravidelne tiež mamičky ,ale s mimi deťmi od kočikov až po školkarov,oni su s nimi denne v meste ,alebo v parku ,kde su skakacie hrady .Doobeda či poobede.Sme si hovorili ty brdo kto im varí,pripravuje všetko? čo my sme z inej planety ,z ineho sveta boli ? tie deti sa im nahanaju po meste,,oni kávička,drink,fakt si to užívali a to ,este aj oteckovia niekedy ,to ako u nás neexist,ved v práci,tak tak sme si všímali.Pretože my sme nič take nezažili a to som si ozaj hovorila ako to robia dnes tie ženy ?Ja ani so staršími deťmi ozaj nepoznám..moje deti nevydržali v kočíku,drobec mal pol roka koliku,ja ruky ako opica,kolkokrat v pyžame aj pri dcére ,neupratane ,vsade hračky ,lebo sme boli všetci k.o ,rychlo navariť,vybaviť,do práce,tam a onam a vyzerali sme strašne .Ale tieto decká tam boli na jablčku,ovocných kapsíčkách ,brumíkoch a spokojné ,ozaj spokojné ,no mna by deti zožrali .Ale mamičky pri odchode ,do auta brali zo sebou okrem detí aj zabalene obedne meníčka ,vyzerali top upravene ,to u mna je ešte aj teraz sci fi.Tiež nad tým sme sa zamýšlali,ako možu byť denne s deťmi v meste,v centrach ,aj v parku ,tie deti si išli križom,kražom ,no mna by tri krat infarkt uchytil a viete čo aj sme sa dali do reči ,mna to ozaj zaujímalo,ako to robia ,lebo evidentne len my sme boli pripečene ? Moje umrnčane deti,manikura dm a v hlave čo nesmiem zabudnuť .A teda ,zo všetkých iba jedna mamina žila bez rodičov a bez ich pomoci , jej muž chodil večer domov ,prve dieťa,ktore jej pekne spinkalo v kočíku,ked sa zobudilo,prebalila,dala fľašku a hned jej zaspinkalo.Inak ,ostatne ful servis rodičov mali ,po staršie deti im chodí maminka a dedo a tetuša nosí druhe zo školky a otec volal čo má na zajtrá nakupiť a jaka je babka otravna,džemy zas doniesla a my to nejeme a načo to robí a dedko zas meškal ,boli s deťmi na vylete .Som si predstavila seba ,jak zhánam poháre na marhulovy džem a kamošku jak mi hovorí davaj ,my to zožerieme na palacinkach hned .Jedna z nich varila denne a to večer ,krabičky mužovi chystala aj synovi a nechodila denne von a do centier ,pretože si to finančne nemohla dovoliť ,čo je tiež šupa pre našu rodinu určite,ked som si to zrátala,že vlastne hej,ved má kočka pravdu,to by sa ani mne nedalo denne dať v meste či v centrach zaplatiť vstupy a to hovorila,že tie baby celé leto sa budu chodiť zase kupať vsetky s deťmi do termálov ,to už si teda vobec neviem predstaviť ,u nás finančne by sme to ozaj nedali .A Neni ihrisko ako ihrisko a mamička ako mamička a určite teda aj ten príjem financií je rozhodujuci aj v tomto.Na dvore rozkrojim melon,dame si obed ,uvarim plny hrniec kukurice.Kým v meste ,či na kupku,kdekolvek kam idem sa nedoplatím .A určite nemám deti,čo by nechceli zmrzku a balon a čo ja viem čo všetko ,mne by na ovocnej kapsičke vydržali možno pol hodku.Kazdé dieťa je iné,ozaj .Možno jednej spokojne posedí,zahrá sa na jednom mieste aj rok ,moje deti take nie su ,no .
@barcelona94901 ja budem reagovat na to tliachanie 😃. Ja to tiez nemam rada. Nechapem, ako tam mozu tie mamicky presediet cely den a vykecavat sa o bohviecom. Ja osobne najradsej chodim von s malym zrana este kym nie je ihrisko plne inych deti a mamiciek, s ktorymi by som sa musela rozpravat 😃. Nie som vobec spolocensky typ, nezaujima ma ako ziju a nechcem o tom pocuvat. Mam dost svojich kamaratov a ked sa s nimi budem chciet porozpravat tak ich vyhladam. Najradsej ten cas vonku travim iba so svojim synom.
@lenusicek lenive matky? krasne vychovavas to decko...A nenapadlo ti, ze niektore mamy musia varit denne (a to aj niekolkokrat) lebo decko ma napriklad histaminovu intoleranciu? A ze varit vecer ked deti spia ti je v tomto pripade naprd? Alebo mama musi vazit kazdy gram jedla lebo dieta ma cukrovku. A k tomuto: " A vyhľadávané miesta kde sú deti, lebo fakt strašne veľa ich sedí doma po celý rok." Ako vies, ze sedia doma? Kazdu rodinu kontrolujes? Ci myslis, ze si pupok sveta a tam kde si ty sa zakonite musia vyskytovat aj ostatni? Lebo nemozu byt v prirode, na ceste do obchodu, prechadzat sa v inom meste s babkou...Kks tolko ludskej hluposti v jednom prispevku co si dala...
@gerrwie_girl a možno utekajú nakoniec pred zakladateľkou témy prave také ako my 😂ale nie .
Ja nemusím totiž ani tie babky ihriskovo- parkové a naša Simonka a náš Tomáško a bla bla bla a moje deti su z toho tiež otrávené ,tie kecy a som asi jediná ,kto nemusí cyklistov a kolobezkarov.Furt tam byt v strehu ,otáčať sa ,mať ich furt za ritou,to ozaj ja nemusím .
@barcelona94901 presne 😂 poznam to. Minule som sa s kamoskou stretla v parku po dlhom case a myslis ze sme pokecali? Ona ma polrocnu dcerku ktora lezkala bez pohnutia v kociku, bud spala, alebo sa len tak kukala na oblohu a prisaham, ani raz nezamrncala, uplne kludne dieta (kamoska sa uz aj pytala lekarky ci je to ok a nema nahodou nejaky problem ked vobec neplace 😃 ). No a moj 1,5 rocny tam behal hore dole, nahanal holuba, bezal za nim strasne daleko, hovorim kamoske ktora bola uprostred nejakej vety ze pockaj chvilku, bezala som za nim, zobrala som ho na ruky s tym, ze nemoze tak daleko bezat. Zacal vrieskat na cely park, jedna starsia pani sa na nas pozrela a hovori svojmu muzovi: chudacik chlapcek..... kks som mala sto chuti jej nieco povedat 😃. Hovno vie o tom preco reve, tvarila sa ako keby som ho zmlatila. No a potom som ho zase pustila, ale videl dieta s odrazadlom, ktore z neho prave vystupilo, tak chcel na nom jazdit, 5 x som mu vysvetlovala, ze to nie je nase, tak sa hadzal o zem, vrieskal. Dost utekal aj na chodnik a behal hore dole takze tie bicykle a kolobezky su aj moja nocna mora. Potom sme sli na smyklavku, ale samozrejme tam som na neho musela stale davat pozor, lebo je este malicky a mohol by si ublizit, ale co narobis ked ho to tak bavi. Takze kamoska stala obdalec a sledovala nas. Taze ja vlastne vobec neviem co ma ta kamoska nove 😃. Nabuduce nechame deti ockom a pojdeme spolu na kavicku, lebo toto nie je nic pre mna 😃
@mirola skac ako dieta piska,a nedas si s nim rady. Uc ho vydrzat aj vo vnutri,nauc ho zvladat vydrzat pobyt vo vnutri,ako aj vonku- ja viem,vo vnutri je to narocnejsie,dietatu sa musis omnoho viac VENOVAT, lebo pren je to opozerane nuda,vonku ma viac podnetov,ked sa zabavi same uz len pozeranim,a ty mas free.Ked varim,upratujem,atd. doobeda dnu,tak to dieta robi so mnou,pripadne sa hra. Chodime von denne cca na 7 hodin,ale doobeda vzdy iba so psikom vybiehaju von,vyvencit. Ked mi dieta spi,robim väcsinou v zahrade,zvesim suche pradlo,vyberam susicku,mam aj umyvacku,aj roombu,ale nemam pocit,ze by som mala o to viac volneho casu-len sa snazim usetrit si cas,aby som stihla ine. Varit vecer je uplna blbost- jedlo je najlepsie cerstve, avsak je to vyuzitelne,ked budes pocas dna v praci,a budes napr.varit vecer vtedy. Ked si doma s dietatom,nauc ho,ze zivot je aj o povinnostiach,inak sa zblaznis- a podla mna sa k tomu blizis,ked tu inym matkam vycitas,ze co ROBIA doma,ked nechodia von-zacalo ti to vadit,tak utocis,vysmievas sa. Zmen sa.
Lepšia otázka je "čo nerobia mamičky, ktoré celé dni chodia von?" Ja tiež chodím s malým von ale max. na 3 hodiny. Švagorina celé dni kočíkuje a potom švagor večeria rožky s maslom. Za pol roka bábätkovania schudol evidentne.
@gerrwie_girl to poznaaaaam dôverne 😂 a potom sa ťa ešte volakto opýta a čo robíš celý deň ? 🤣
@danusa63 🤣 moja švagriná to isté ,akurát,že jej navarí jej mama,uprace,postráži a ona potom ide nastajlovana aj s deťmi ,dobre že nie v ihličkach na ihrisko robiť kázeň takým ako ja 😂
mne to pride ako podentne objavovanie domacnosti s tym ze mala na klucku nedociahne .. mam asi male deti do 2 rokov na klucku nastastie nedociahli takze ten zachod si davam pozor aby bol zatvoreny :D... ale co ti poviem aj mas jedneho chapem .. tomu treba byt stale za zadkom ci je doma ci vonku asi si nepomozes... aj ja som najradsej vonku tam sa max. zaspini ale aspon neurobi bordel doma... potom treba menej upratovat... teraz mam 3 tiu a ani neviem ze ju mam niekedy .. starsi ju zoberu a uz nieco vyvazdaju vramci moznosti a vecsinou aj bezpecnosti.. aj ked su prave vseci vylezeny hore na poschodovej posteli :D....
Ja už mam teda deti velké. .ale mna by skor zaujimalo, že čo teda vy papkáte, keđ ste stále vonku?Ono je síce pekne byt s dieťaťom na vzduchu ale zas je to na úkor niečoho.
A take dieta predsa aj potrebuje jest'cerstvú, poctivo uvarenú stravu.
Ja si to teda neviem predstavit...som sama, muž v práci,nikto mi nikdy nepomáhal vzdy na všetko sama domácnost aj deti..v prvom rade som si musela navarit,poprať, poupratovať a potom som mohla byt s detmi vonku trebárs aj celý den.Ale nie vždy to šlo.A potom je rozdiel mať dieta 1 a mat deti 2 v rôznom veku.
A propo možno preto sa tvoje dieta doma nevie zabavit , lebo ste až privela času podla mňa vonku.Neni naučený byt "DOMA'
@mirola ja som z tych kt su viac doma nez vonku
Mam proste tak naucene deti, nas den vyzera asi takto
Rano vstavame o 6h,ranajky 7,15 h z domu pesi do skoly ,kym pridem domou s mladsou je 9h ,chodime peši
Desiata,dam varit, mladsia mi pomaha v kuchymi ma 2r
Kreslime si,modelujeme, dame prat ak treba je zrazu 11h mame uvarene 11,30obed potom spat
O 14 h budicek , olovrant ,o15,30 do skoly , o 16,15 sme doma , ulohy , usetko robime spolu s mladsou ,kt pomaha , potom sa baby hraju v izbe ,vecera , a spat 😂
Ako citam kazdy to ma zariadene inak. Mam kamosku co je tiez permanentne s malou vonku, cele dni. Len jej vari mamka, poupratuje si na vecer a nema jej kto rozhadzat, ked ju furt niekde, ze nie doma. Ono je to asi o tom ako je kto nauceny 🙂
@mirola po pravde nechápem mamičky čo nechodia kočíkovat
@bobricek1979 preco?
@bobricek1979 ja zas nechapem vyznamu bezcielne sa tralalakat pol dna s kocarom zatial co robota stoji, vykecavat s mamickami, fnukat ako nestihaju a ako sa manzel dost nevenuje. Kazda sme ina, len nechapem tej nevrazivosti uplne zbytocnej. Neuveritelne ma tato tena irituje a ano viem mohla som ju preskocit ale akosi mi nedalo
@wieruska1 halo počkaj ja sa netrajdam stiham aj robit v dome okolo denne aj varit a chodim do konca aj zo psom takze ziadne pokeci byvam na dedine a teda moja dom celkom spat nechce a v kociari ano tak jej to doorajem niesom sebec, asi tak to je len lenivost matky vytiahnut kocik a orejst sa. Vobec v tom nevidim nezmyselne tralalakanue. Ani niesom ten typ tak nehadz vsetjy do jedneho vreca
@bobricek1979 to bolo uplne vseobecne. Ty si polozila otazku
@bobricek1979 tak zas niektore deti nechcu byt v kociku a davaju to najavo. Ja som nikdy tak ozajstne nekocikovala. Moje dieta velakrat nechce byt ani vonku lebo tam mu nedovolim to co doma. Takze vrieska kym neprideme domov. A vzdy si lepsie pospal doma v postielke ako vonku tam mi spaval len 20 minut. Ja by som kolkokrat rada isla von ale prave koli nemu nemozem lebo viem ze by to bol cirkus celu dobu.
@selest tiež patrím k tým "divným" čo nekočikovali 😀 u nas v dedine máme jednu cestu a deti sa mi vždy zobudili, ked preslo auto 😀 😀 takže u nás to nemalo cenu 😀 lepšie spinkali doma v postielke.
podľa mňa s jedným dieťaťom je "nuda" a preto mamy vyhľadávajú spoločnosť, kočíkujú, potrebujú prebaviť len jedno dieťa a seba na rodičovskej. Ak sú deti dve a viac, tam už treba oriadiť deti s rozličnými režimami, tak niekedy sa nestihne ísť von tak často
Tak isto financie, každá je na tom inak. Sú mamy, ktoré denne varia a sú mamy, ktoré jedia v reštikách alebo hotové jedlo kupujú cez donášku a nosia meníčka aj pre manžela, lebo "nestíhajú" variť.
@bobricek1979 ani ja som nechodila a co? kadza sme ina. Moj maly kocik neznasa. Tak ho nebudem nasilu trepat do neho. Vlastne som nidky nechapala vyznam toho dlhocizneho kocikovania nech nad tym rozmyslam ako chcem :D
@gerrwie_girl nooo, vidíš a mne Dita spalo iba v kociku😉podľa mňa každého vec ako sa zariadi a fascinuje ma ako dokážete dokola každá písať to svoje už 10.stranu😂😂😂😂
@maciatkolulu tak pokial viem, tak o kocikovani pisem prvy krat. A po druhe, ano, je to kazdeho vec, to by si mala v prvom rade uvedomit autorka prispevku, lebo mne to hovorit nemusis ;)

@elementissa fiha aka mudra... To by som u vas chcela vidit..
Ja pratam fakt kazdy den... Sice mam 120 metrov dom plus dvor a atale mam co pratat... Prezliekam postele raz tyzdenne... Deky periem tiez vacsinoubraz týždenne... Skrine mi tiez robot neuprace