Čo robiť ak dieťa je nepokojné vo dne aj v noci?
Mamicky, PROSIM, poradte mi, uz si neviem dat rady.....
Moja dcerka je od malilinka viac akcna......najprv som si myslela, ze len jej musim spravit ,,rezim"...tak od dvoch mesiacov, ked sme sa zharmonizovali, mali sme pevny rezim...spania a papania, ale od tretieho mesiaca mi prestala v noci pokojne spat....su dni, ked sa zobudi 3x, ale su dni, ked sa budi kazde dve hodky....V postielke sa hadze, skrabe, kope...... Najprv som si myslela ze zubky......(este ked mala 3 mesiace) ale diagnostikovali jej pseudomonasa....ale ten je uz mimo....netrapi nas...no jej ,,nervozita pretrvava stale......cez den stale mrmci, a to sa jej venujem naozaj 24 hodin denne....v noci je nepokojna....Uz som sa snazila spravit taky extrem, ze som jej dva dni nedovolila spat pocas dna...a vtedy mi vnoci krasne spala...ale na treti den to uz sa nedalo...bola neznesitelne nervozna....takze moj plan udrzat ju pocas dna bdelu nema zmysel.... Mozu to byt zubky, ze ju tak bolia dasienka??? od pondelka je v jednom kuse placliva...boli sme aj na krcnom, ci to niesu uska, ale krcna vravela ze je uplne zdravucka.....
Trosku som si dcerku naucila aj viac na ruky, kedze zijem stale v domacnosti s mojou mamkou, tak stale je okolo dcerky vela ludi...a nikdy nieje sama...teda nieje naucena byt sama. Viem, ze niektore mamicky mi napisu, ze je to dieta a nie babika....ale ona taka nebola...a cim je starsia, pride mi viac nervoznejsia.... Uz som si povedala, ze je proste taka...aktivna.....ale nech skusam cokolvek....uz nevladzem, cez den byt uplne na 100000% stale snou a v noci sa vobec nevispat....proste uz moj organizmus nevladze....
Dokonca som skusila ju uz nechat aj v postielke sa vyplakat....ale nic nepomaha...este viac sa precitlivie a je viac nervoznejsia....
Velmi ju lubim a trapi ma, ci jej nahodou nieco nie je....teda dufam, ze su to tie zubky......pediatricka vravi ze je v poriadky, kazdy mesiac mi pribera skoro kilo, je iba dojcena...
dakujem
@ dreamer4 este jedna vec - pomaha nam hudba, spievame si a sedime na kancelarskej stolicke kt sa otaca alebo hojdacie kreslo 🙂)))) ma to velmi rad 🙂)) a uzivam si to aj ja...

@dreamer4 ahoj, my mame podobny problem, maly spaval nepokojne hlavne po 2ej hodine rano- coskoro bude mat 6mesiacov. takisto je nepokojny cez den no nas trapi aj alergia. plus mu idu zubky... pomohli nam homeopatika - chamomila na zubky, detska lekarka nam poradila. odvedy spinka lepsie, nemece sa v spanku. 1.den kazde 2h rozpustit 5guliciek, potom 3x denne. trva to aj tyzden kym ti zacne ucinkovat...mozno vam to tiez pomoze 🙂 drzim palce a vela sil!