icon

Čo robiť, keď sa bábätko nevie vykakať?

baska888
30. jan 2019

Zdravím.
Máte skúsenosti so zápchou u bábätiek na UM?
Má 5 mesiacov, do 4 mesiaca som kojila a následne som musela prejsť na UM.
Ako máme UM, tak sa vykaká na 2-3-4 deň, ale aj to s mojou pomocou. Musím mu dať nožičky hore, tlačiť nožičkami na bruško, použiť teplomer.
Niekedy je stolica tvrdšia, niekedy redšia.
Neviete mi poradiť z vlastnej skúsenosti?
Ďakujem.

janulik2008
•
30. jan 2019

@baska888 zmenit mlieko a prinajhorsom cipok 🙂

iveta143
•
30. jan 2019

@baska888 davate uz aj prikrmy? nemoze ho nieco z jedalnicka zapekat?

baska888
autor
•
30. jan 2019

@iveta143 Nie, nie, zatiaľ ešte nie...

iveta143
•
30. jan 2019

@baska888 aha, tak urcite zmenit mlieko...ake davate?

lama25
•
30. jan 2019

@baska888 chápem, že sa snažíte bábätku pomôcť, ale zbytočne by som ho neučila na teplomer potom bude mat problém kakat a budete musieť používať rektalnu rurku. Vyskúšajte UM hipp bio combiotik u nas veľmi pomohlo, sunar, baby love nas zapekali.

saskia_98
•
30. jan 2019

@baska888 moj je od začiatku na UM a kaka raz za 2-3 -4 dni .. Trochu sa popuči ale vykaka sa sam. Doktorka povedala že je to v poriadku. Pokial nekaka s plačom nemam mu s kakanim ani pomahať. Nie každe dieťa každý deň a hlavne tie na UM kakaju menej ako tie detičky čo su kojené.

iveta143
•
30. jan 2019

aj my davame hipp bio combiotik, inu znacku som ani nemala nikdy..nam sadlo perfektne pri oboch detoch....a k tomu teplomeru,dajte pozor,aby to nebolo prilis casto,aby to nebolo skor na skodu,lebo moze zleniviet a nebude chciet tlacit sam od seba,bude sa spoliehat na vas, ze vy to zanho urobite

iveta143
•
30. jan 2019

@saskia_98 moj je na UM a zo zaciatku to tiez nebolo kazdy den,no potom ked som zacala s prikrmami,tak je to niekedy i 2-3x denne 🙂

saskia_98
•
30. jan 2019

@iveta143 no ja som zvedava .. zatial ma len 2 mesiace tak mozno ked zacnu prve kaše bude to iné 🙂

baska888
autor
•
30. jan 2019

@iveta143 Babybio Primea 1

lila59
•
30. jan 2019

Mali sme uplne rovnaky problem.Maly sa vykakal len s rektalnou rurkou, museli sme to robit kazdy den, lebo inak mal velke bolesti. A to, ze si nato zvykne a bude lenivy je hlupost, potvrdili mi to dve nezavisle pediatricky. My sme tak fungovali 2 mesiace.Popri tom sme vyskusali asi 3 UM, rozne probiotika a simetikony...no proste horor. Doktorka hovorila, ze sa to zlepsi do 5 mesiaca, ked sa maly zacne viac hybat a dozrie traviaca sustava a aj tak bolo, jedneho dna zacal proste kakat.Ale bolo to naozaj narocne...Z probiotik nam najlepsie sedia Infants dophilus v kombinacii so Sab simplexom. Drzim palce 🙂

zuzipolo
•
30. jan 2019

@baska888 zle mlieko,moja malá mala veľké problémy so zapekaním,naozaj pomohol HiPP combiotic,krásne kaká a bez bolesti 🙂

dzulli1980
•
30. jan 2019

To, že rektálna rúrka je návyková, nie je pravda ... nám nezaberalo absolútne nič, zmena mlieka, žiadne kvapky, gély, masírovanie, cvičenie, my sme rúrku používali denno-denne 3 mesiace a potom dcérka začala sama kakať bez problémov, žiadna závislosť ... boli sme aj na gastre, doktora povedala, že deti v tomto veku majú ešte slabú brušnú stenu, preto to nevedia dať samé.

ketrin00
•
30. jan 2019

Veď ma5 mesiacov čo tak par lyžíc vizivky???alebo postruhane jablcko najlepsie šťava s kompotA určite lepšie ako rurky teplomery mám odskúšane

iveta143
•
30. jan 2019

@baska888 tak o takomto som nepocula, skuste zmenit, a neuvazovali ste zaviest uz aj prikrmy? babo na UM moze od ukonceneho 4 mesiaca

malinajahoda
•
30. jan 2019

@baska888 na vine je mlieko ak nemáte ešte príkrmy. Nám 3 mesiace robil peklo Nutrilon AR, zmenili sme značku a obrat o 180 stupňov.
A aby som nezabudla k tomu Coliprev.

ukulela
•
30. jan 2019

@baska888 dake probiotika? chvalia biogaiu. a asi zmenit UM. niektre maminy radia aj kamilkovy caj - zarobit mlieko do neho. (neskusala som, kojim).

baska888
autor
•
7. feb 2019

@ketrin00 No ideme akurát teraz pomaly dávať...

baska888
autor
•
7. feb 2019

@iveta143 Viem, len ja som kojila, teraz posledný mesiac dávame UM, čiže až teraz ideme začať s príkrmami...

baska888
autor
•
7. feb 2019

@ukulela Máme práveže probiotiká... Probio fix baby