icon

Čo robiť proti zamotávaniu vláskov u 2,5 ročného dievčatka?

mamina_25
7. aug 2013

Ahojte maminy mojej dcerke sa vzadu velmi zamotavaju vlasky ... nebola este strihana ani sa nechystam v najblizsej dobe kedze sa nechce dat ostrihat .. neviete poradit co na neposlusne vlasky aby sa to zmiernilo alebo prestali zamotavat ? Dakujem ..

anjelicek26
•
7. aug 2013

@mamina_25 - ved jej ich nastriekaj rozcesavacom pred cesanim a na noc treba robit vrkoce ;)

atreyu
•
7. aug 2013

Pravidelne ráno večer poriadne rozčesávať...

simca06022011
•
7. aug 2013

nam sa motaju stale vzadu, az dredy ma... nic nepomaha, umyvam kloranom s ovsom, riadne rozcesem a pomaha iba cesat, to ju dobreze priviazat nemusim... ked sa velmi zmocu tak pouzivam olejcek na rozcesavanie (teraz mam alvedru arganovy olej z dmka).

tinka53
•
7. aug 2013

olejček na rozčesavanie a ked sa rozčeše tak potom pravidelne česávať, ráno - večer... ja by som ju s vrkôčikmi nenechala spať, je to neprijemne a rušivé.. sama by som si vrkoče na noc nedala 😉

anjelik2509
•
7. aug 2013

pravidelne rozčesávať a predávajú aj sprej na detské vlásky, aby sa lepšie rozčesávali 😉 (nap. Oriflame) 🙂

ikika
•
7. aug 2013

@mamina_25 my sme mali tiez tento problem... vecer pekne vlasky, rano uz desne dredy... 😒

Som jej to rozcesavala hrebenom, tak to len bola katastrofa... hreben sme vymenili za kefu, zlepsilo sa to... potom som zacala pouzivat aj sampon s kondicionerom 2v1 Shauma Kids (kupujem v dm), este mokre vlasky pekne rozceseme... sice rano tiez mame trochu pomotane, ale podstatne lahsie sa rozcesavaju ako bez toho samponu... 🙂
A este jedna pozitivna vec - dcerke sa strasne paci jahodkova vona toho samponu... 😅

A ked ju nechces strihat - ani my sme este nestrihali - mozes len do stratena prejst noznickami a zbavit sa tak tych suchych krepovitych koncov z rozcesavania... vlasy budu ozivene, vidno to nebude a hlavne sa budu menej dredovat... u nas sa to osvedcilo... 😉

lejlla
•
7. aug 2013

segra si nevie vynachvalit pre dcerku sprej na rozcesavanie z avonu...skuste

mummy01
•
7. aug 2013

Moja tiez ma tie dredovite vlasy a to uz ma skoro 7....jedine co pomaha je Glisskur sprej,ten na suche vlasy...bez neho ju nemam sancu rozcesat.Skusali sme aj ine spejiky ale iba tento nam vyhovuje.

bambola
•
7. aug 2013

Mne mala nechcela nosit ziadnu gumicku do vlasov, vlasy mala pomotane do 5minut od rozcesania (cize rada- cesat rano a vecer je uplne zbytocna). vlasky mala pod plecia, bez gumicky, dredy plus horucava.... isli sme ku kadernicke. Neviem ci vynachvalit 🙂 konecne nevyzera akoby hreben nikdy nevidela a ani sa tak nepoti 🙂 . Kadernicka ju rozcesavala niekolkokrat co sama videla, ze sa jej v priebehu strihania pomotali 😕
Poradila mi jednoznacne kondicioner. Zatial som neskusala, ale vidim, ze baby radia nejake detske tak mozno vyskusam 🙂 Zatial ma vlasy zarovno pod usami, rozcesem ich rychlo a lahko.

k_a_j_k_a
•
7. aug 2013

Suhlasim s @anjelicek26. Kupit detsky rozcesavac- aj v oriflame aj v avone urcite maju. Podla mna aj v drogerii, ale tam som nepozerala. Dava sa to vzdy po umyti na mokre vlasky. A na noc robit copiky. A este na rozcesavanie vlasov je super kefa z diviacej srsti. Mam ju aj ja a aj deti a odkedy som ju kupila, ani jedna dcerka mi pri rozcesavani neplace. A to ma jedna vlasy do pol chrbta a druha po lopatky a ta si ich v noci aj statocne kruti. 🙂
Inak, keby nechcela copiky a sponky, tak pohrazit, ze ostrihte. Ja som to spravila mladsej s ofinou, raz ma proste uz "dozrala", chytila som noznicky a ostrihala ju. Odvtedy robime poctivo copiky :D

dejnas
•
7. aug 2013

dcérka má dlhé husté vlasy, už od 2 rokov používame kondicionér ... teraz má 4,5r. a vlasy do pása... na noc ich gumkou zopneme do copu (samozrejme voľnejšie, nie príliš tesno, nech ju nič netlačí, neťahá v spánku) 😉

m_ij_ka
•
9. aug 2013

kúp sprej na rozčesávanie vláskov a častejšie musíš česať vlásky počas dňa 😉

mimi21mimi
•
9. aug 2013

Sprej z Oriflame... my sme ju aj ostrihali trochu na radu kadernicky, ale vobec nepomohlo.

musa7
•
9. aug 2013

Ahojte,tiez dcerke normalne kondicioner co pouzivam ja.nedavam jej na hlavu,len vlasky.uplne super to je,vlasy dlhe do pasa.

nasta197
•
9. aug 2013

ahoj ked jej umyjes vlasky daj si na ruky detsky olejcek a rozotri poriadne male množstvo tak od pol hlavky nie až od koncekov bude ich mat krasne leskle a nebudu sa zamotavat len nedaj vela aby neboli moc mastne aj ked na druhý den to nebude vydiet peken sa tie vlasky nasiaknu tým olejcekom 🙂))

prahaxx
•
9. aug 2013

my sme ostrihali, rozcesavac nezabranil vytrhavaniu a zniceniu tych krasnych ale velmi jednych vlaskov.. ani moc nebucala, sme maximalne spokojni, cakam druhe babatko, mala je casto u babky a babka uz tak nerozcese, tak to ma teraz lepsie, mame fotky s dllhymi vlaskami a chvostik na pamiatku

stanislavao
•
9. aug 2013

podla mna by ste ju mali dat ostrihat, aby sa vlasky aj zjednotili, zmenili strukturu. pouzivanie kadejakych kozmetickych pripravkov pre take male deti sa mne osobne nezda vhodne.