icon

Čo si myslíte o časovom režime pre malinké bábätko?

pimpulienka
4. aug 2010

Rada by som, keby ste sa vyjadrili k môjmu režimu, ktorý má malinká zavedený. má mesiac aj týždeň, kojenie mi vychádza na 5 x denne v poslednom čase, mám pocit, že malinká toľko nepotrebuje papať, lebo sa mi vôbec tak často nehlási, cez ju ja musím budiť na papo
večer kojíme okolo 20:30 predtým kupkáme, potiahneme do takej 2-3 rána, nakojíme a potiahneme ešte asi do 7:00, potom papáme, okolo 12:00, aj skôr podľa toho, kedy vstaneme papáme opäť, potom okolo 16-16:30 a potom až večer. myslíte, že rodím chybu, keď papá takto menej? je to v poriadku, alebo to mám zmeniť?
ďakujem

bubelko
4. aug 2010

pokial je mala spokojona, neplace a prospieva, a tebe to tiez vyhovuje, tak by som to vobec neriesila. moj starsi syn fungoval podobne a bolo to ok, pre vsetkych 😉

yesno22
4. aug 2010

@pimpulienka ak ti malinka pribera, neplace ani sa inak nestazuje tak sa netrap....co by som ja dala za to, keby mi moj syn ako mesacny prespal 4-5hod v kuse 😅 ... dolezite je, aby priberala kazde babatko je ine a ono si samo povie, kolko chce spinkat a kolko papat 😉
drzim palceky, nech malinka pekne rastie a nech mate dost mliecka 🙂

jana776
4. aug 2010

Ahoj, myslim ze tak male babo este nevie mat pevny rezim. Ak to teraz mozno tak vyzera, tak o tyzden to moze byt uplne inak. Pokial kojis, tak by si vobec nemala sledovat hodinky, ale malicku. Ked jej das kedykolvek zapyta, tak bude vsetko ok a mliecka bude stale dost. Ono sa to vzdy meni, mozu byt dni ked bude papat pat krat za den a zase o tyzden uz bude chciet aj dvanast krat....

marianca
4. aug 2010

@pimpulienka ono každé dieťatko je iné a každému aj niečo iné vyhovuje. Pokiaľ ti priberá v poriadku je spokojná, kľudná, nebadáš na nej nejaké príznaky nervozity a tak, myslím si že je to v poriadku.
Ja mám dvoch synov. jeden mi v tom veku ktorý uvádzaš papal každé 2 hodiny a druhý ledva každé 4 hodiny, takže naozaj je to tak , že každé dieťa potrebuje niečo iné. Dieťaťu sa aký taký režim dá vytvoriť okolo 6-8 týždňov. Dovtedy je ešte pomýlené, niektoré deti majú prehodenú noc a deň a chvíľu im trvá kým si zvyknú.
Takže naozaj, pokiaľ je malá spokojná nemyslím, že by si mala niečo meniť, zbytočne je pomýliš a zasa jej bude trvať kým si zvykne.
Pokiaľ sa ti zdá že nepriberá, alebo tak, prediskutuj to so svojou p 😉 ediatričkou a ona ti povie, či je to v normále, alebo nie

michele11
4. aug 2010

Podla mna ti to vychadza celkom dobre, len nech vam to takto ide aj dalej, my sa kupkame trosku skor, lebo mala chodi spavat po siedmej, ale ak vam vyhovuje tento cas, tak super. A este ma napadlo, ci treba babo budit kvoli jedeniu. Ja neviem, ale asi by som to nerobila, Nicol prve tyzdne spavala 4-5 hodin v kuse, ale nechala som ju, ked bola hladna, zobudila sa a dala to najavo 😀 . Vela radosti s babatkom 🙂

nice202
4. aug 2010

podla mna rezim taky, aky jej vyhovuje. moja tiez spala od narodenia od tej deviatej do tretej. potom sa napapala spala do siedmej - osmej, potom sa zas napapala a spala tak do jedenastej. no a cez den podla potreby. niekedy po troch hodinkach niekedy aj skor. a pribera ukazkovo. pokial nema zltacku a pribera pekne je to ok.

svetluska4
4. aug 2010

@pimpulienka - moj nazor je : nebudit dieta, v ziadnom pripade. Ono ked je hladne sa zobudi a da ti vediet.
niektore deticky su hladosi a niekotrym staci menej. Tiez vela zalezi aj od tvojho mliecka, ked si babo poriadne potiahne zadneho mliecka tak vydrzi dlhsie. Nepises ako dlho trva jedno kojenie, predpokladam ze to bude dlhsi cas.
Podla toho ako pises, budes patrit asi medzi tie stastnejsie maminky, ktorym sa babo odstavi od cici same (ja som tiez ten pripad, mne sa maly uplne odstavil v 9. mesiaci)

sabiatko
4. aug 2010

no ja kebyze malemu nedam mlieko aj ked nepyta, tak je asi 3Xdenne. takto je aspon 5X denne. dokaze spat aj 10 hodin bez jedla a to ma len 4,5 mesiaca. tak ked prekroci 8 hodin v noci, tak ho zobudim. ale ty ked davas 5X denne, tak to je pohodicka, pokial babatko pekne pribera.

zuzkat1
4. aug 2010

babo samo najlepsie vie co chce...kym je spokojne a pribera tak neries a oddychuj.. mozno budes o tyzden stale na nohach...babo sa stale meni..moja ma 6 mesiacov a mam pocit ze kazdy mesiac bol iny...

mirka183
4. aug 2010

ja by som to vôbec neriešila a prispôsobila sa bábu. Ten režim sa naozaj ešte zmení, ale vždy ho treba prispôsosbiť babätku, nie naopak, lebo sú z toho stresy pre oboch. Pokiaľ priberá tak je to super.