Čo si myslíte o lyžovaní dvojročného dieťaťa?
Dobrý deň, chcem sa opýtať na názor. Mam syna 2 roky a 3 mesiace. Hrozne sa mu páči lyžovanie o ničom nehovorí len ze chce lyžovať. Je veľmi zdatný od 9 mesiacoch chodí vie už bicyklovať a jazdi na dvojkolesovom odrazdle. Inými slovami je športovec futbal hokej ja naša každodenná vec. Viem ze deti by sa mali učiť lyžovať kvôli kĺbom po treťom roku života.
Takže prejdem k veci myslíte si, že ho mozem postaviť na lyže nech to skúsi alebo radšej nie? Aké sú vaše skúsenosti u malých detí s lyžovaním? Jasne ze bolo by to len párkrát. Myslím ze uňho je to len veľká túžba ako pri veľa činnostiach.
Ďakujem za odpoveď
@zowie tak ja som chcela len počuť názor. Susedia obidve deti dali na lyže v 2 rokoch. A sú ok. Len náhoda je náhoda
@majusska202 ved ale nepocuvaj inych. Urobis podla nazoru mamiciek na MK a potom to budes lutovat ze si nedala? Ci naopak? Vsetko s rozumom. Vyskusajte, chce to skusit, skus..
@zowie skúsiť to ideme dnes poobede keď sa zobudí rozhodla som sa ze keď tak veľmi chce doprajem mu to
@majusska202 robte podla seba, nasi rodicia sa neriadili sociaknymi sietami a prezili sme to, spravne rozhodnutie👍
@majusska202 moja stala na lyziach ked mala 2,5. Vyskusaj, bude ho to bavit ok, ak nie vyckas este chvilu.
@majusska202 veď mu to dopraj také malé deti sa ešte neboja a všetko sa rýchlo naucia
chodte na svah dajte ho na den do lyziarskej skolky a uvidite
16,5cm chodidlo najmensie https://www.decathlon.sk/detska-lyziarska-obuv-...
Určite môže lyžovať ak má chuť, aj naši lyzovali skoro, samozrejme ak chce. Malú sme včera dali na lyže lebo chcela, ale keď obula lyžiarky, začala plakať a bolo po lyžovaní. Môj muž robil roky inštruktora, stále vraví že hlavne dieťa musí chcieť, nie rodič.
Moj maly lyzuje od malicka, kratko pred 3.rokom zacal. Ma 7 a instruktor ho chce do zavodneho klubu.
@majusska202 ja som ani nevedela, že dieťa má lyžovať až od troch rokov. Syn sa naučil v kúpeľoch lyžovať sám, keď mal 3 roky, krstná dcéra mala v novembri 2 roky a vo februári už lyžovali sama na vleku. Ak to dieťa chce skúsiť, treba ho podporovať, však ani chodiť nezačíname rovnako, tak je to aj s ostatnými činnosťami.
@majusska202 jz som to iste riesila vlani... nakoniec som sa docitala, ze kvoli chrbtici sa lyzovanie odporuca najskor od 3 rokov ... ktovie, ja som ale pockala.
Ano,s klbmi je to pravda.vacsina trojrocnych deti vydrzi na lyziach max 30 min,vtedy sa o nejaku zataz nejedna.su ale aj deti nadane,ktore maju k tomu vztah odmalicka,videla som raz trojrocne dieta lyzovat vsetky zjazdovky paralelne.ale to bola velka vynimka.z mojho pohladu - dvojrocne dieta kludne vziat na lyze,ale len vozit vedla seba na palici,nenutit robit pluh,nech nevykrivuje kolena.nauci sa rovnovahe,trosku hranit a najma bude to zabava a nadobudne k lyzovaniu pozitivny vztah.samozrejme,nie pol dna na kopci.pripadne sa po rovine moze capkat s lyzami sam,tahat na palici ako na vleku atd.vsetko uzitocne veci.
@majusska202 tak ked bude velmi chciet skocit do studne,nebran mu. Ja neviem,kam sa ponahlate,ci aby boli videjka na fb a instagrame,ake mas nadane dieta? Tie varovania nie su len tak. Hazardovat s tak mladym detskym telickom.
Ďakujem vám všetky boli sme lyzovat hrozne sa tešil celý čas v požičovni vravel ze sa ide lyžovať. Po prvom páde povedal nechcem lyže. Ôk dali sme si čaj oddýchol si a sam začal že sa chce a 5krat sa pustil kopcekom a povedal dosť. Išli sme domov a celý sa tešil že sa lyžoval a každému vravel ze sa ešte pôjde
@majusska202 Mám ani nie 3 ročného syna, ktorý mal problémy s bedrovým kĺbom (nie luxácia). Vlani sme akurát na jeho 2. narodeniny boli v Krkonošiach, manžel ho postavil na lyže a je o.k.
Manzel je byvaly instruktor lyzovania a povedal, ze malu nebude ucit skor ako v 4 rokoch. Lyzovanie je podla mna nebezpecny sport a deti uz musia nieco chapat. Ja sama mam 2 rocnu a este si ju na lyziach neviem predstavit.
@amelie2017 ja som instruktorka a teda ani ja, ani nikto z mojich kolegov tento nazor nezdiela. Je to na dietati. Aj dvojrocne dieta moze skusat, ked ho to bavi a je na to stavane. Kolko lyziarskych hviezd zacinalo pod tromi rokmi...
@majusska202 deti su rozne. A v zasade nevidim dovod preco to neskusit. Na jednej strane je pravda , ze na klby kosti je lepsi vyssi vek. Ale!!!! Tvoje dieta nebude lyzovat hodiny denne!!! A pochodit si na lyziach popustat, urcite zdraviu neublizi. Dalsia vec je koordinacia, kde az cca v 4r dokazu deti urobit, ako napr stat na jednej nohe, atd... co su dolezite pri vyucbe lyzovania, ale zase.... vy sa nechystate na hodiny drilivania a vycviku. Chce sa postavit, skuste to.... pri zdravom rozume a miere, moze mat t pekny zazitok. Avsak odporucam naozaj respektovat, ze ked ho to bude bavit len obut, alebo len 10 min... ze ten vek je este dost nizky a ze o rok, dva - tri to bude lepsie. My sme stavali starsiu dceru az v skoro 5r ( zial rok pred tym stahovanie a prestavba, pred tym tehotenstvo a porod...)... a naucila sa za 2 hodiny to co ine deti za 3 sezony! Dnes lyzuje v klube a lyzuje vyborne!. ... mladsiu sme stavali, nemala este 3r, ( takze tiez 2r) velmi chcela, za sezonu sa velmi pekne rozjazdila, aj lanovkou chodila .( neucila som pluh,lebo to este nemala silu ) ... tuto sezonu si veru moc toho nepamatala🙂 a neskutocnu hysterou mala, strasny strach.
@cuttina spustit sa za kopcom za domom ok, ale brat tak male dieta na svah medzi ostatnych lyziarov je velke riziko. Uz sa to tu rozoberalo viackrat v inych diskusiach a teda viac instruktorov sa vyjadrilo, ze by si 2 rocne dieta nezobrali na triko. Ale kazdy ma svoj nazor a kazdy si pozna dieta.
@amelie2017 ale tvoj muz ako instruktor vsak snad by mu bolo jasne; ze vyraz postavit na lyze 2r znamena obut dieta, posucha si nohami po snehu a horuca cokolada.... pokus cislo dva... popustat z rovinateho kopca mame, alebo tatovi do ruk a cokolada.🙂)).domov...... instruktori si nebru na serioznu vyucbu deti mladsie ako 4r / velmi.sikovne 3r... ale zase je dobre podporit v zoznamovani aj tie mladsie ak chcu, javia zaujem. 🙂
@egiginka jemu to je jasne, ale by si sa cudovala, kolko premotivovanych rodicov donesie dieta, nech ho naucia a myslia si, ze na 3. den dovolenky sa s nimi uz bude spustat na ciernej zjazdovke. Alebo to beru ako uschovnu deti, kym si oni zalyzuju a nechapu, ze tak male deti nie.
Ale ano, nasa uz ma 3, tento rok sme ju tiez chceli postavit na lyze, ze nech si vyskusa, ale stylom ako pises ty, no covid a neda sa. Tak snad o rok.
@majusska202 Kľudne daj na lyže. Naša dcéra je septembrová a ke'd mala necelého 1,5 roka revala na svahu kde sa učil starší syn lyžovať: " A ja ťem yžéééé"(ja chcem lyže). tak sme najskôr dali papučkové. Len v nich chodila. Všade. Na svahu, na chodníku, pri bytovke, v obývačke. Potom to už išlo rýchlo a od 3 rokov jazdila sama na vleku-Pome. Teraz má 9 a už za ňou nestíham. Nieje taká talentovaná, len ja som už stará a bojím sa 🙂
@amelie2017 ano presne tak!.. aj ja som si to vsimla, ze casto predstava nelyzujucich / slabo lyzujucich rodicov je ina ako realita 🙂 .... pisala som to vyssie. Stardiu dcerku sme stavali mala o mesiac 5 rokov. Za 4h lyzovania - 2 dni zlyzovala v paralelnom obluku cervenu zjazdovku. Po par dnoch na lyxuach.... isla plynulo , rychli v paralelnom obluku rychlejsie a hlavne lepsie co do stylu ako decja co lyzovali od 3r !. Teraz lyzuje v klube, zial sezona nam nepraje;( preteky nebudu asi zuadne..... ale pointa o nic neprisla! Prave naopak hned pochytila spravne rady a tym padom sa u nwj neuchytili zlozvyky ako v pluhu na zachode🙂))

@majusska202 je to tvoje dieta, ak chce skusit to mozes, negativa vies, mozno bude nadejny lyziar. 👍