icon

Dať, či nedať 15 mesačnému dievčatku nastreliť náušnice?

bleblu
30. aug 2016

Zdravim maminy, mam skoro 15 mesacnu dcerku a nedali sme zatial nausnicky, a teraz ked uz ma viac mesiacov, neviem, ci jej ich dat, ci si ich nebude strhavat. Pocula som, ze ked sa to nestihne, kym je este dievcatko malicke babo, ze potom treba pockat aspon do tych 10 rokov, lebo ze si to strhavaju dievcatka, pretoze nie su zvyknute. Tak teraz neviem, ci ano, ci nie. Je fakt, ze nasa slecna je zive striebro a chvilu neposedi a donedavna si aj natahovala uska, ked bola ospala, co bol dovod preco sme jej nausnice nedali, ale teraz je zas taka ze ked nieco nechce, tak si to nenecha. Fakt neviem, ci sa na to vykaslat a dat jej ich, ked sama bude chciet, alebo ju "potyrat" prestrelenim uska uz teraz. Co myslite?

Strana
z3
zitaje
30. aug 2016

@papricka33 "ty nemas ocipovane dieta? A co ak sa ti strati, kde ho budes hladat??"

Ale ano, chapem, ze je to trocha o inom 😀

zapka21
30. aug 2016

@sardinka335 vzdy som tuzila dostat ocenenie "bio matka" od cudzej osoby virtualneho sveta, dakujem, neviem ako som bez toho mohla zit 😉 no ale tak kazdy mame svoju skusenost a tu posuvame druhym ked ich to zaujima.

zuzitko74
31. aug 2016

Ja mám obe baby bez náušníc. Nesťažuje sa ani jedna.

jana_eyre
31. aug 2016

A potrebuje ich? Moja bude mať tri a nausnice jej nechybaju.. Ked bude veľká tak si môže dat aj nos prepichnut, pre mňa to nie je moc velky rozdiel 😉

bleblu
autor
31. aug 2016

Super som rada ze vacsina z vas upustila od primitivneho: nausnice treba, lebo je to dievca. A takisto nechapem reakciu, ja som dala nausnice, lebo som sa rozhodla a a chcela som ozdobit dceru. Akoze naco ozdobovat male dievcatko? Ale niektore tu hlavne teda jedna osoba nevie diskutovat, ale iba utocit, ako keby bol na nu niekto zvedavy, takze pokazila podla mojho nazoru, celu tuto diskusiu. Som zvedava, ci aj dnes bude plavat rybicka vo vodach MK.

gala79
31. aug 2016

@siska53 ja fakt neviem preco sa nad tym tolke pohorsujete ??!! proste v krajine kde zijem je to tak a hotovo... mna ani nenapadlo sa nad tym pohorsovat.. decka obcas na telesnej blbnu, moze sa stat ze si tie naucnice v zapale hry strhnu, ostene krvave ucho a co ja viem co... jasne, svet sa nezruti ale ked si to skola tak zela, tak je mi to suma fuk a akceptujem to.... je inych sto veci, ktore ma ako rodica viac trapia ( ako napr. obsah uciva, ulohy, projekty atd), ku ktorym mam obcas potrebu sa aj vyjadrit , ale ze ci na telesnej musi dat naucsnice dole, to je fakt posledne co ma trapi...

siska53
31. aug 2016

@papricka33 aha,tak to moze byt a chapem trn strach. My, ked ciganka skrabla nasu malu na lici,sme volali policiu -ona z neznamych pricin chcela obe deti pohladkat a malu pri tom skrabla. Policia o nej vedela a cudovali sa,lebo mala byt este vo vazbe ci na psychiatrii,skratka nemala podla nich byt este na slobode.
Kazali nam volat sanitku,nech je o tom zaznam z pohotovosti A mala musela ist po nejakom case na krv,ci neschytala nejaju chorobu typu zltacka. Ale tiez sme telku nevolali.🙂

siska53
31. aug 2016

@gala79 mna to len udivuje. Podla mna su stokrat horsie okuliare. Tie lahsie spadnu,rozbiju sa. Sama som.ich nosila,muz tiez,dcerka ich ma uz teraz a uz sme ich veru museli dat opravovat,asponze sklicko sa naslo,kedze ina musi mat speci a to je drahsie nez obycko dioptria. Mne nausnice (opat -,bezne male,nie visiace kruhy a vseliake dlhe) v porovnani s okuliarmi pripadaju uplne neskodne. Maximalne sa mozu odopnut a stratit.
Ale vsak ked vam to vyhovuje,ok. Mne napr.prekaza,ze v skolke deti musia mat len topanky na suchy zips, ak maju snurovacie,ucitelky frflu. Predtym ine neboli,ucitelky si s tym museli poradit. Nase deti ale budu nosit aj snurovacie,aj nosili,nam nikto nebude rozkazovat,ake topanky mam decku davat.

luciavaskova
31. aug 2016

Mne ani mojej sestre mama prepichnúť uši nedala, tak nejak sa na to zabudlo (sama totiž náušnice nenosila, lebo bola alergická na striebro aj zlato) Nepamätám, že by to bola niekedy nejaká extra téma a to žijeme na dedine 🙂 Nám to nejako ani nevadilo. sestra síce kedysi v násťrokoch nosila naušnice, čo sa len pricvikávajú na ucho (už neviem ako sa to volá), ale prepichnúť si uši sama nedala. Ja som nenosila náušnice nikdy 🙂 A ani dcérke som prepichnúť ušká nedala, nie preto, že by som to považovala za niečo zlé, ale skrátka ma to nejako ani nenapadlo 🙂 Teraz má malá 7 rokov a zatiaľ sa nesťažuje, ale ak by v budúcnosti chcela, tak pôjdeme 🙂

suzzi7
31. aug 2016

No ja dávam ešte v nemocnici prepichnut uška 😊

sardinka335
31. aug 2016

@papricka33 podla mna porovnavaš neporovnatelne 🙂 Ja som nikde nehovorila o zvykoch a hadzani dietata na kolena, dotyčna napisala, ze je nastrelovanie strašna bolest tak podla mna rozbite koleno je bolest väčšia, takze tvoj prispevok adresovany mne je uuuuplne mimo misu.
Prepichnutie uší nijako neinvalidizuje dieta takze porovnavat ho so zenskou obriezkou ej tiez take typicky zenské a hysterické. 😀 😀 😀 No s čím to ešte porovname? S slepakom minimálne....no kočky dajte ešte nech ,,še pobavime,, 😝

sardinka335
31. aug 2016

@gala79 sak v krajine kde ziješ je to tak a ok, pre mna za mna nech si maju aj v Bangladéši zvyky ake chcu, našej krajiny sa to netyka. Uraz v dosledku naušnic som ešte nezaznamenala a to mam v školstve odrobených par rokov, nikto s naušnicami problém nema. Na ,,zapade,, mozno ide skor o zicher keby niečo tak rodičia tam školu alebo ,,vnníka,, rozcupuju na kusy a vysudia mastne odškodne. Vobec by ma to neprekvapovalo.
Skor som zažila, ze dievča sa potklo a vybilo si predne zuby...ked ju mama videla, tak sa rozplakala, predne ,,lopaty,, dolamane, zlomena ruka, odreniny, pady, modriny to su bezne urazy a nie ,,naušnica,,.

bleblu
autor
31. aug 2016

@sardinka335 pre boha, ty si ucitelka?

sardinka335
31. aug 2016

@bleblu nie nie som 😝 😝 😝

bleblu
autor
31. aug 2016

@sardinka335 no este ze tak 😀

andreasiskova3
31. aug 2016

Ja som dávala obom dievčatám v 4 mesiacoch a Alžbetka bez problémov, si nereaguje na to že ich má a Julka si ich stále strhávala aj guličky aj normálne tie klasické pre malé dievčatká si strhávala, tak som jej ich dala dole.Zrejme jej vadia. Takže jedna má, druhá nemá. A sú spokojné obe 🙂

Strana
z3