icon

Dcérka má 5 mesiacov a chcem prestať kojiť

bibi_ana
23. jan 2018

Ahojte. Potrebovala by som nejake rady skusenych aj neskusenych. Moja mala ma 5 mesiacov, zatial plne kojim. Postupne od pol roka by som chcela prestat. Zaujima ma co robit, ked bude stale odmietat flasku. Bude mat sice prikrmy ale ako do nej potom dostat aj nejake mlieko? Vela z Vas si povie, ze preco preboha prestava kojit, ale to nie je predmetom mojho prispevku tak prosim moje kojenie nekomentovat 🙂 Samozrejme, ze ju hladnu nenecham, ale zaujima ma ci tu je nejaky sposob podania mlieka ked nebude chciet flasku 🤔

barborasebastian
25. jan 2018

@dominika_klara tak označila si ma snáď v svojom príspevku, tak som na to reagovala🙂 už aj mlieko trieskalo na hlavu už aj puberta je to ok🙂 nemyslela som svoj príspevok v zlom ty ho berieš útočne, skóre uzdravenie prajem a manželovi pevné nervy🙂 prosím už má neoznacuj v príspevkoch povedala si všetko viac si myslím netreba nieje to k téme už a je to otravné aj pre ostatných komentujúcich. Pekný zvyšok dna. 🙂

mrkvicka060
25. jan 2018

fuha, ja si zas neviem predstavit kojit 3rocne dieta 🙂 moj ma malo cez 2 roky, vysoky, mudry chalan, sikovny, rozprava, bez problemov chape veci... a ked si predstavim, ze by sa mi dosiel pricucnut na prso tak mi je to nanajvys divne 🙂

dominika_klara
25. jan 2018

@barborasebastian Ach tie osobne útoky.
Manžel odkazuje-nechce byť vulgárny,tak sa nebude vyjadrovať na tvoju adresu.

cecilia68
25. jan 2018

@tinaa64 A ja zas neviem pochopiť, že 4r. dieťa k tebe príde...vytiahne prsník...cucne si a ide ďalej :( Tvoje prsia sú hračky pre deti, či ako? A keď matka nebude dojčiť vôbec, tak teba nič do toho nie je 😨

tinaa64
25. jan 2018

@cecilia68 nie nevytiahne ona sa opyta ci moze . mne je suma fuk ci niekto koji alebo nie...a keby si pozorne citala moje prispevky tak by si sa dozvedela ze som pusala ze je na kazdej matke ako sa rozhodne...s ze ty urcite veci nevies pochopit je tvoj problem nie moj...

lubkanar1985
25. jan 2018

Odkedy sledujem MK tak jedine témy, ktoré sa vždy vyostria, su očko/neocko, dojčenie /nedojcenie. A každý je strašne múdry, nehovoriac o tom, že pod ruskom anonymity, ktoré poskytuje internet. Kaslime na to, nech si každý robí čo chce. Amen.

cichlida
25. jan 2018

@michaella94 no ty si dobra, sa smejem 🙂 ja som vzdy vedela, ze kojit nebudem, a ani som svoje deti nekojila. A lubim ich, mame pekny vztah, niesu chorlavi ( syn v jednom obdobi bol, ked nastupil do ms, dcera vobec) a ak mam dalsie tiez nekojim, kamosky aj koja aj nekoja, ale absolutne to neriesime, to len tu to tak vybuchuje 😀 pre mna je to uplne nepodstatne, chapem, ze.pre ine maminky je to dolezite a respektujem to, ale ked niekto povie, ze snad by sme ani.nemali mat deti ....prepacte za chyby,.a ze nepisem dojcit 🙂

jenny257
25. jan 2018

@bibi_ana ja by som pockala kym uz budete mat plne zavedene prikrmy , potom postupne odstavit a mne kamosky vraveli, ze ak mimčo papa vsetko a ma vyvazenu stravu ani mlieko netreba ...neviem co je na tom pravdy , lebo som kojila dlho a vlastne kojim este na spanok tak som nemusela riesit :D

redhead20
25. jan 2018

@cichlida pozor, lebo ťa tu ukameňujú 😂

michaella94
25. jan 2018

@novana preitala som si cely clanok s niektorymi nazormi suhlasim..no cely cas cakam kedy sa zacne opisovat dojcenie po oku a ono to neprislo...preco nenapisal preco nedojcit starse dieta?? preco nenapisal nejake negativne vplyvy na dieta dojcene dlhsie ako rok?? tiez pisal pocity pri pohlade na dojciacu zenu...opisoval ich pozitivne..no ked sa pozriem na dnesny svet a ludi ktory vidia dpjciacu zenu urcite zo nie nejprijemnejsie...cest vynimkam...bola som pred mesiacom na krstinach ked som bokom od ludi sediacich pri stole sla nakojit 1,5 rocneho syna...ostala som zhrozena z negativnych reakcii ludi...vrazdili ma pohladmi lebo kojim na verejnosti....a presne tu je priklad toho ako sa spolocnost pozera na kojenie....ako na nieco zle...ziadna podpora dojcenia vela matiek nekoji lebo nemaju info preco kojit alebo preco nekojit...proste spolocnost sa nich pozera pri kojeni kriv oni sa prestanu citi pohodlne a je to...a potom staci napisat ..nevadi ani ja som nekojila a mamicka to uplne vzda....nepaci sa mi tento pristup....

cichlida
25. jan 2018

@novana pekny clanok, ale kazda sme ina, ja som to pri dcere skusila- par tyzdnov, bolo to hlavne na natlak mojho okolia, hlavne mamy, co uz bola zakladna chyba, lenbo som k tomu mala este vacsi odpor, a teda prinoieslo mi to akurat bolave bradavky, neustale mokre tampony do podprdy, uvrestane dieta, ktore som musela dokrmovat, ja nervozna,a bolo mi to vrcholne neprijemne.tot moje pocity ohladom dojcenia, niesom jedina a plne respektujem mamicky, pre ktore je to uzasny pocit. Avsak na mojich detoch nebadam vobec nejake odchylky od inych kojenych, ci nekojenych deti. A ak som teda podla clanku leniva, ci citovo plocha, tak nech, lebo moje deti vychovavam ja a manzel a my vieme najlepsie ake su a ako velmi ich lubime.

cichlida
25. jan 2018

@michaella94 no ja som bola na oslave cca 50ludi a mlada vsetkymi mudrami naspeedovana mama tak zo tri razy dala dvojrocnemu priamo pri stole 😀 to bolo oci. Tak je pravda, ze v mojom okoli koja max do roka, a ked som videla, ze starsie dieta ...teda pre mna uz rok a pol je max co.by som zniesla na vlastne oci, tak vzdy idu niekam mimo, ale vacsina mi vravela, ze s detmi.su uz dohodnuti dojcit, ked su doma v klude.

cichlida
25. jan 2018

A inak mam pocit, ze teraz z kazdej strany pocuvam len dojcenie, laktacna, mamila, a vrchol bol ked sa ma moj kolega vyocene vypytoval, preco som nedojcila, lebo jeho zena dojci tandemovo a dlhodobo a on nadopovany infoskami od nej myslel, ze to asi robia vsetci..no bolo to mile..takze myslim, ze kampane o dojceni uz su na uplnom vrchole, nakolko niektore mamicky kolabuju ak sa neda, nechce, nemoze( citam tu rada diskusie). To je ako s ockovacimi temami

trdelnik234
25. jan 2018

@cichlida
Kto nedojci ako keby nebol no.
Ja uz som skoro alergicka na "kontaktuj laktacnu" ako rada na vsetky neduhy.
Al

trdelnik234
25. jan 2018

@michaella94
V tomto mas pravdu.Ja mam teraz malinkeho syna zavislaka na kojeni,takze kojim vsade,lebo on dlhsie jak dve hodky bez mlieka nevydrzi.Akoze tym jak to este kojenec to ludia beru celkom Ok alebo su radi,ze konecne prestal vrieskat.
Uz som kojila aj v satni na gymnaziu vedla telocvicne, aj na chodbe v meste na radnici kam sme boli pre obcianku aj u fotografa.Chyba mi este kostol,skolka OC kde teraz v zime nechodime a budeme mat kompletne odkojene.
Nenecham predsa syna hladovat len preto,ze je ostanym trapne.
Ale s takym 2 rocnym a starsim urcite nie.

michaella94
26. jan 2018

@trdelnik234 presne tak...aj ja kojim vsad malyma 1,5 roka...no cca na 2 roky mu zacnem urcovat hranice...ale osobne mne by novedilo keby som videl na ulici matku ktora koji aj 3 rocne...pre mna dolezite ze si uvedmuje vyhody kojenia....
@cichlida ako som vyssie pisala ja nepoviem ani slovo ak zena mala snahukojit ale nemohla...aj take su...dokonca moja dobra kamaratka prestala kjit dcerku velmi skoro lebo mala problemy...ja sa tu vyjadrujem na zeny ktore nekoja lebo musia v noci casto vstavat lebo ich dieta je ,,yavisle,, na prsniku lebo oni chcu mat telo pre seb lebu chcu mat pekne prsia a podobne....

a teraz pre vsetky ktore ma tu odsudzujete pritom sa rozculujete ze ja sudim....casto mi tu pisete ze ja som pouzila silne slova konkretne ze naco takym ludom deti...ano a poviem ich spokojne este 100x a stojim si za tym...ja ked som sa rozhodla mat dieta s manzelom tak sme ratali aj s nocnym vstavanim placom a som vsetkym s tym spojenym...dokonca boli veci s ktorymi sme neratali...a to bolestive krvave bradavky slzy pri kazdom kojeni....netvrdim ze ten kto nedojci ze je zla matka...NIKDY som to nenapisala...len som napisala ze je to sebecne prestat davat svojmu dietatu tak dobru vec ako je materke mlieko a nemat na to padny dovod...mamicka ktora prispevok napisala sa tu este par krat vyjadrila a ani raz sa nevyjadrila k tomu preco chce prestat kojit....preco asi??? a este by ma zaujimalo ci fakt je podla vas v poriadku prestat kojit 5 mesacne dieta....

redhead20
26. jan 2018

@michaella94 áno je to v poriadku. Úplne v najväčšom. A pokiaľ to tak budem cítiť aj ja, urobím to isté. Radšej bude moje dieťa a ja spokojne aj na UM ako vytvárať nervozitu, ked to nebudem zvladat.

bibi_ana
autor
26. jan 2018

@michaella94 To, preco ja raz prestanem kojit nie je ani Vasa vec ani nikoho ineho 😉 Naozaj prezijem to, co si kto o mne bude mysliet 😁👍

Nabuduce si prispevok rozmyslim, lebo k veci sa vyjadrilo par zien a ostatne boli totalne odveci..
Takze dakujem

michaella94
26. jan 2018

@bibi_ana ano par zien a ja som bola nimi....a v mojom prvom prispevku nebola narazka na teba...oznacila som tam toho komu patrila druha polovica prispevku....

dominika_klara
26. jan 2018

@michaella94 no to máš fakt bujnú fantáziu o iných matkach.Som zvedavá,či si sa niekedy aj zaujímala o tom,ako si vôbec prišla na svet,a na čom si vyrastala.Lebo drviva vacsina starsej generacie mala deti na sunar.
Neviem,ci si lizla tuto dobu .Pokial nie,kľudne si stoj zanazorom na 100%,a na plnú hubu podakuj rodicom,ze ti zbytocne dali zivot .. nakolko aj tvoja mama alebo otec boli krmeni na UM.A potom im povycitaj,akí boli egoisti,ako mysleli mňa svoje telo a pohodlie.Som zvedavá,či by tí potlapkali po pleci...

michaella94
26. jan 2018

@dominika_klara ano aj ja som vyrastla na um...a ano vtedy bola doba ked pomaly kazde dieta bolo na um...ale doba pokrocila teraz mame okrem ineho internet..vtedy nebolo tolko moznosti ziskat informacie ako je to teraz....vtedy verili ze maju ,,slabe mlieko,, ...ja ked toto pocujem zastavuje sa mi rozum....a presne preto mna moja mama nekojila lebo malamalo mlieka a slabe mlieko...a ano vie moj nazor a sama priznala ze vtedy nepoznala slovo homeopatika napriklad na zvysenie tvorby mliek... no nie som k tymto ludom az taka kriticka lebo ako som pisala vtedy neboli moznosti ako su teraz...ale dnes si otvoris internet a vies si zistit vsetko....

cecilia68
26. jan 2018

@tinaa64 Chápem ich až veľmi dobre...o to ty starosť nemaj :(

cecilia68
26. jan 2018

@cichlida Vybuchuje to tu preto, lebo ako náhle tá sekta dojčiacich matiek približne do piatich rokov dieťaťa zbadá túto tému, už sa tu zbehnú ako kobylky a hlava-nehlava každej nedojčiacej matke nanucujú tú svoju pravdu a dokonca väčšina z nich (nie všetky samozrejme) budú tvrdiť, že tá, ktorá nedojčí, je zlá matka :( O tom je celý tento súboj 😢

dominika_klara
26. jan 2018

@michaella94 veris Googlu?
To ja skôr úverim,že sa stane zo mňa najbohatša žena na svete, ako Google.Prepac,ale ešte som neprepadla kyberchondrii ako ty.A ľahko by si si nasla,ak sa tak venuješ Google,čo vlastne tie homeopatika obsahujú...

Veľmi ma však udivuje,ako si dokážeš spraviť skresleny obraz o názoroch iných žien,matiek...
Myslím,že čítaš veľmi veľa článkov po internete.Skus radšej toľko nečitat a nedomyslat si.Ale očividne si veľmi skúsená životom,ktorá toho už veľa prežila.
Mne sa však zastavuje rozum, na čo ti to je? Rieš seba ,svoje deti.Tym ak vyrastú ,vtlkaj do hlavy tvoje nezmysly.
Pre mňa je jedno ,čo mi laktacne povedia,Mamila stránka,ktora nie tak dávno mala istú kauzu a podobne dojčenské propagándy.Skor tieto matky ,laktacne zbudzuju odpor a odrádzaju vôbec od dojčenia.

Ja sa riadim podľa môjho materského inštinktu .A nie,čo by jedna mamka na modrom koníku povedala.

Tiez mám známu,ktorá podporuje dlhodobé dojčenie.A skúšala sa má presvedčit , nepresvedčila.
Ja ale som nikdy nemala odvahu jej nastrieľať do očí,aká je posahana,a deti si nezaslúži.(Respektovala slm ju.A tak by t malo byt.)Ale tieto slová su myslim tvrde na to,v akom si postavení...

zapka21
26. jan 2018

@malasandrika pre matku mozno nie, ale pre dieta ano 🙂

miluna777
26. jan 2018

To je zas hic Cecilko..
Inak baby, vy aj poznáte dáku mamičku, čo nedojčila kvôli tomu, aby si nezničila prsia? Ja teda nie. Ale vytiahne sa to zakaždým, keď sa niekto len zmieni o tom že nedojčí.

dominika_klara
26. jan 2018

@miluna777 na toto som presne reagovala.
Ja nepoznám .A hlásim sa.Ja k nej nepatrím.Moje vnady by mi ani nedojcenie nezachránilo.
😁

miluna777
26. jan 2018

@dominika_klara Veď ja to tiež milujem, tieto názory. Z dojčenia sa pre niekotoré stal úplný fetiš...Každá matka, čo nedojčí, je sebecká lenivá mrcha, deti ju nemajú radi, lebo narušila citové puto. V škole sa nebudú dobre učiť, dotiahnú to max na pokladníka v Tescu, no a von musia chodiť potme, lebo tak ako sú hlúpe, tak sú aj škaredé. A budú choré a mať toľko alergií! Takže šupšup dojčiť, stokrát denne, aj na úkor svojho zdravia, psychického alebo fyzického, dieťa nepotrebuje predsa mamu, ale mlieko! Kľudne to pome vyhnať dákymi liečikmi, čo na to ani nie sú určené, lebo predsa materské mlieko je to najprirodzenejšie a najlepšie. A bojovať za svoj názor! Pekne dať palicou po hlave každej blbke, ktorá nedojčí, no ako si to dovoľuje. Volať rovno sociálku. A preverovať komisionálne, či má matka k ukončeniu dojčenia závažné zdravotné dôvody ligou dojčiacích matiek. A ak si ten darebák odmietne cucnúť od mamičky v priebehu veľkej prestávky v škole, nech si ich neželá.

dominika_klara
26. jan 2018

@miluna777 vystihla si to.Ta sociálka aj mne už napadla.
Čakám,kedy mi klopne na dvere.
Ale prvú otázku sa budem aj ja pýtať.Ci ešte cuckaju,inak nemajú u mňa čo robiť...