icon

Denný režim dieťaťa

lucilucik
16. jan 2013

ja by som sa chcela spytat od kolkych mesiacoh dietata mam ucit na jeho denny rezim ako je spavanie v rovnaku hodinu aj jedenie dakujem 🙂

k_a_j_k_a
16. jan 2013

@lucilucik my sme mali u oboch od malicka cca nejaky ten rezim. Utriaslo sa to same prvy mesiac. Nic som nerobila nasilu, ani som o tom nejako neuvazovala. Akurat prechod na jeden spanok denne bol trosku narocnejsi, lebo asi prvy tyzden byvali unavene, no zase dvakrat mi uz nezaspali 🙂
Ty mas malinke babatko, cize najlepsie je robit cinnosti priblizne za sebou. Nie je ani tak dolezite, ze kedy (pol hodina-hodina hore-dole), ale dolezita je postupnost a ono sa to casom utrasie a babatko sa nauci. 🙂

mirkita
16. jan 2013

@lucilucik aj u nas to islo nejak prirodzene...kym som len kojila (do 5-6 mes) tak boli spanky cca v rovnake hodiny 3x denne, z toho jeden si odkrutil v kociku na prechadzke alebo na balkone...predtym bol kojeny, po tom bol kojeny a mali sme vzdy vecerne kupanie...cez noc som kojila kolko si pytal...
a potom ako zacal papat prikrmy tak veeelmi postupne sa nam to dostavalo do 2 spankov a jedneho obeda plus som pridavala nejake desiate a olovranty...nieco take...spanky mal tiez plus-minus v rovnake casy, aj vstaval rano podobne,vecerne kupanie...
taky skutocny rezim mame od cca 1 roka ked presiel na jeden spanok denne a kojila som uz len rano, vecer a cez noc...cize spanok v rovnaku dobu a predtym alebo po tom obed...ako vyslo
ono sa to fakt cele nastavuje prirodzene... 🙂

mirkita
16. jan 2013

@lucilucik a vlastne mi este napadlo ze ked mal maly 3-4 mesiace, davala som ho spat po cca 2,5 hodinach, viac ani nevydrzal hore, ale snazila som sa nech aspon 2 hodiny po zobudeni je hore a potom som sledovala kedy ho dat spat..

lucilucik
autor
16. jan 2013

@mirkita moja mala spi stale ked sa jej chce spinkat tak ju nepreberie nikto tak to budem riesit az ked bude starsia lebo sme vybavovali jej pas a akurat spala a musela byt zobudena tak sa nedala zobudit budili sme ju 1.5hod az sa nam to nakoniec podarilo nepomahalo na nu nic 🙂

mirkita
16. jan 2013

@lucilucik to je super, len nech spinka...nas prvych 10 tyzdnov hlavne preplakal cez den 😀 a potom od toho 4. mesiaca nam fungovalo to ze bol cca 2,5 hod.hore a potom som uspavala...postupne bol z toho rezim, ale boli aj vynimocne dni samozrejme

dendy1
16. jan 2013

Práve som začala čítať knižku: A dosť! Francúzske deti nevystrájajú pri jedle. No škoda, že sa mi také niečo nedostalo do ruky pred dvomi rokmi, pred narodením našej malej. Zábavná a kopec rád čo sa dajú použiť od narodenia. Ono to nie je leno jedení , ako by sa podľa názvu zdalo. Veľmi logické, prirodzené a jednoduché teórie, čo aj ozaj fungujú
Cca12€ oplatí sa prečítať si to.

cerez
17. jan 2013

@dendy1 Dostala som ju na Vianoce a nejdem sa k nej dokopať. Vravíš, že je dobrá a oplatí sa ju čítať? Od zajtra ju začnem čítať. Díky za referencie!

zuzi282
Odpoveď bola odstránená