Denný spánok iba v šatke
Maminky mám problém. Moje dieťa (8 mesiacov) od narodenia dáva denné spánky (momentálne 3) iba na mne v šatke. V kočíku pospí výnimočne pol hodinu, ale to mu je málo a potom je nervný. V šatke + biely šum pospí 1-2 hodiny. Zobudí sa na všetko (zvuk, môj pohyb iný ako pravidelné knísanie) čiže nemôžem robiť nič len stáť a pravidelne sa knísať, al.pomaly chodiť. Už ma to mierne otravuje. Neviem ako to zmeniť. Po vybalení zo šatky je okamžite hore. Mimo kočík a šatku pospí 10-15 min. Nechcem nechať vyplakať. Pomohla by hačka? Má zmysel ju už teraz kupovať keď píšu že je do 1roka? Aj tak myslím, že by na chrbte nespal. Ide leto a nerada by som nás prehrievala a už má skoro 10 kg. Inak ako na rukách nezaspí. Nechať ležať a čakať je nonsens. Nekojím, čiže ani na prsníku nezaspí.
@bigbigbooty nezufaj, zrejme je rovnako "postihnutych" matiek ako my menej..ja som maleho dojcila do troch rokov, nosila v satke dokial som uniesla (cca 1,5r), spi doteraz s nami a splnila som mu vsetko co som na ociach videla... Ked bol taky maly ako tvoje nedokazal zaspat sam, jedine v satke alebo na prsniku. Co je prirodzene. Cez den spal necelu hodinu a akonahle som ho dala zo satky sa zobudil (este ze som kojila). Brala som to vsetko uplne samozrejme, pretoze som vedela ze jedneho dna to prirodzene jeho vyvojom odoznie. Velakrat som uspavala vozenim v kociku. V noci spal katastrofalne, bola som extremne nevyspata. Skus ako tu bolo spomenute ho zo satky rovno zlozit do postielky, to mne pomahalo tiez. A predstavte si vsetky zeny tu, ze ani moj neplakal!!! Nezniesla som naznak placu, hned som ho riesila. A ze by som bola uzkostliva matka v negativnom vyzname? Ubezpecujem ze nie😀
Tvoje male je take male ze minimalne do roka mu pln vsetky potreby bez ohladu na okolie. Nie si divna a ani tvoje dieta nebude.. Prve tri roky su v zivote dietata tie najpodstatnejsie. Ja si mozem hrdo povedat, ze spravila som vsetko pre to aby sa moje dieta citilo milovane, stastne a v bezpeci.
Moj syn ma teraz 3 roky, presli sme si obdobim vzdoru a je to sikovny, spolocensky a rozumny chlapcek, kt vie kde ma svoje hranice. A ani ho nebijem, to je coo! Jezismaria a ani dudel nemal, dokonca ani z flase nevedel pit! Ale mozem povedat ze je to vzdorovite dieta, ale vysvetlujem a som dosledna, aj ked par po zadku dostal. Vsetko som riesila a riesim intuitivne. Neries odsudzujuce prispevky ani rozne "dobre rady" typu vyplakat a pod..
Za dva mesiace rodim druhe, a scenar sa bude opakovat. Vela stastia bigbigbooty😜
@katka1981 no ked dieta nieco chcelo a zamrncalo, tak som vyhovela mu, aj ked v poslednej dobe dost vela mrnci, ale neplace priamo, a snazim sa mu menit aktivity a zaujmut ho. Ano aj ja som tak na balkone prechadzala kocikom, rozlozila som kable a tak kocikovala aby hrkalo. Do tych 4-6 mesiacov teda v tom obdobi mi spaval na balkone, ale potom uz nie, casom prekukol ze ho tam len uspim a uz lezi len bez pohybu. V hacke ano, nevidim problem, dat si spagat na prst a hojdat od pocitaca alebo gauca s knihou. Moje dieta ma velmi lahky spanok, kazdy zvuk ho zobudi. Cize by som len potichu mohla byt. Takto je ta hacka aj myslena. Ze sa musi hojdat. A nie je to take narocne hojdat spagatikom. Ja sa skor bojim toho, ze mi tam nebude chciet byt, lebo moj nevie spat na chrbte a ked ma ruky volne, zobudi sa na to. Avsak stale mi je zahadou ako na nocny spanok mozem hned vyklopit a na posteli si pekne spi a prespi aj celu noc, 2x dam mlieko, vtedy sa zacne pretacat, ked do 10 min by sme nedali mlieko sa zobudi. Dame teda mlieko a spi bez zobudenia uplneho cca 10 hodin.
@bigbigbooty ty stale porovnavaš dva extremy - dieťa plačuce opustene a mama si asi špara prstom v nose vedla v izbe, ze nezajem ...alebo dieta non stop na matke - len nezaplakat.
Moja 9 mesačna ked mi šklbe žaluzie alebo vybera kvetináč tak ked jej poviem zvyšeným hlasom ,,nono,, tak vidim ze proste reaguje ze ,,nono,, to sa nesmie - a ako reaguje? No plačom...lebo ona tu hlinu chytať chce, jest ju chce aj zaluzie chce šklbat....a ked na mne vidi, ze nechem aby to robila tak plače, reve...ale ja sa necitim vinna ze plače. Pripadne jej ukazem inu hračku, niečo ine čo moze chytať. Prose treba rozoznavat plač a plač. Som pri dieťati ked plače, nenechavam vyrevavat same, ale nemoze robit všetko čo chce - aj za cenu toho ze bude plakat.
A tie taranice mamičkovských člankov ani nečitam...ano, dieta ktore nechavaju vyrevavat same v postielke mozno niekde v kojeneckom ustave tam chapem, ze dochadza k citovej deprivacii, ale na to aby z dietata bol pripad pre psychiatra a kandidát na elektricke kreslo treba spojit viac negatívnych faktorov nie len ten ,ze bude same plakat.
@jankaovecka jeej dakujem Ti, citim to rovnako. Inak hej, ja tiez neznesiem naznak placu, mne to robi doslova zle. Kde placu to absolutne, ale uz mrncanie neznasam. Vzdy riesim hned vsetko. Pretoze viem, ze on si nevymysla, neskusa, necvici so mnou, a podobne. On ma realny problem ked mrnci. Tak hned riesim. Vela sa mu venujem. Aj ked uz sa zabavi aj sam, trenuje lozenie...tak mozem aj svoje porobit trosku. Svokra od 2 mesiacov vyhlasuje ze cvici so mnou a je proti satke. Rovnako ako moja babka. Ale je mi to jedno, darmo co ma len stvu svojimi radami a nazormi a zakazmi a prikazmi a odporucaniami. 🙂 Bez dudlova som bola aj ja, ale potom som to vzdala po 4 mesiacoch, lebo tazsie zaspaval. Mozno by ho nepotreboval ani tak ani teraz. Najskor bol dudel dlho len na zaspatie no teraz uz aj cez den ma, ale len sem tam. On si ho rad dava sam ked ho najde niekde 🙂 Nie som tym nadsena, nechcem aby na tom zavislacil. Upokoji ho to pri zaspavani. Ked uz spi tak ho vypluje. Niekedy ked som velmi unavena cez den a mrnci tak mu ho dam a mam trosku klud. A citim sa ako zla mama. 🙂 No co uz. Trosku mozem byt snad zla a sebecka a leniva. 🙂 Hlavne neznasa polohu na chrbte teraz. Neznasam uz prebalovanie a krmenie z flase, lebo on nevydrzi lezat. Vtedy musim dat ten dudel a plus hracku do ruky, aj tak sa mi stale pretaca. Jaj toto neznasam velmi.
@sardinka335 tak toto ja nepoznam, ze by reval ze nieco nemoze chytat. Co nemoze mu vezmem a je v pohode zatial.
@bigbigbooty, aj moja dcera mala lahky spanok, nepamatam si presne kedy sa jej spanok zlepsil od 3 rokov, alebo 5, to ti nebudem klamat. To zavisi od nervoveho systemu, takze to nie je nic vynimocne. Ale ozaj sa ti to zda normalne, aby si takto fungovala? U mna je bezny vyraz ked dcera kricala ze nieco chce, tak moja reakcia bola, vydrz, nie som na spagate, moj muz zas hovoril, vydrz, nie som na klinci. Casom sa naucila trpezlivosti a ty si ten spagat uviazes sama a dobrovolne. Vies zda sa ti to normalne, lebo mas prve dieta a este male, ale uplne inak by si rozmyslala, keby si uz jedno dieta vacsie mala a by si si mozno aj na celo tukala, ze ako si vtedy rozmyslala. A neber to ako urazku, kazda sme si tym presla. Kazda skusala kadeco, jedna aby dieta spalo, druha aby jedlo, tretia aby slo na serblik atd. Ja neviem ja som asi prehnane opatrna, ja by som sa aj bala aby mi dieta z tej hacky nevyliezlo a nepadlo na zem. Neviem ako je to hlboke. A nerobila by som si ozaj zbytocne vydavky na to. Ja si myslim, ze je fixovany na teba, a hentam ho neuspis, to by si ho uspala aj v kociku. Ale ved kludne kup a skus a napis, ako ti to vyhovuje. Lebo u teba k ziadnej zmene nepride, nebudes mat zas volne ruky, nebude ti dieta spinkat v postielke, tak by si si mohla upratat, navarit, pospat..... ale budes na spagate, ak teda vobec a ked potiahne 2-3 hodiny a ty budes spagatikovat 2-3 hodiny o chvilu budes hladat nieco ine, lebo zistis ze si jak psik na retazi. Ale mozem sa mylit, to je len moja predstava ako to moze dopadnut.
@katka1981 na zem nepadne mozem hacku zavesit nad gauc/postel/nizsie k zemi... a ze budem na spagate mi tiez nevadi, to je nic... budem si zatial modrokonikovat 😀
@bigbigbooty, aby si nedopadla ako ja, ze nebudes moct ist cikat, lebo hned bude hore s placom, ako som ja musela pri malej lezat inak bola hore a ona nespavala ani v noci, cize ja som bola jak zombik aj muz. Ti poviem ze to bola strasna otrocina. Keby som si tym nepresla tak ti to nepisem.
@bigbigbooty ty sa citiš ako ,,zla mama,,.....hmm...prečo? Pretože by dieta zaplakalo? alebo preto ze mu daš dudlik? Aj jadam dudlik ked velmi mrnka a zoberiem na ruky utišit...aj moja mala si najde dudlik niekde na stoliku a da si ho, potom jej ho zoberiem ale koli tomu neplače. Ako ja osobne tiez neznaam rev, plač, mrnčanie...ale zase ,,odsat podsat,, proste nie za cenu toho ze dietatu všetko povolim - napr. to ze mi skantri pol baraku...ja to beriem z e ok, takto komunikuje ale ak viem ze to nie je spravne, nie je dobre ani pre nu, ani pre mna tak proste nie...moze revat. Nebud na seba taka prisna..dokonala mama neexistuje, exsituje len ta najlepšia mama pre svoje dieta. A z tým pretáčaním sa ked sa obliekame a prebalujeme tak to poznám uz ma to niekedy nervuje aku ma silu sa pretočiť a ja nemozem tu plienku zappnut, vtedy jej dam niečo do ruky čo ju zaujme. Silu má ako maly Herkules... 😀
@bigbigbooty prečítaj si po sebe všetky príspevky a zistíš, kto začal napadať iných, no ja som to nebola. Hneď na prvej strane si sa urazila na prispievateľku, ohradila si sa, že nie si vadná, pritom ona toto slovo vôbec nepoužila. Dnes si tu napadla maminu troch detí, prečo je toľko na MK, či má deti v bezpečí....
Že si napísala mne, že by som mala navštíviť psychiatra, to ani nekomentujem, mňa nenaštveš, aj keď jed z teba strieka na všetky strany, ja som flegmatik, po mne sa to zvezie. Ani raz, ani v jednom príspevku si nereagovala na to, čo som ti radila - ľahnúť si s ním....lebo to nebolo to, čo si chcela čítať, vôbec s tým nemusíš súhlasiť, mohla si napísať, prečo ti to nevyhovuje, no teba to vlastne ani nezaujímalo. Hacka ti bola poradená hneď na prvej strane, to si zase zvažovala, či drobec zaspí na chrbátiku, lebo bol doteraz zvyknutý inak. Ak ťa moje slová ranili, tak sa ti ospravedlňujem, neviem síce ktoré, ale to je jedno, nepísala som ich so zámerom ublížiť ti, ale pozrieť sa na tvoj problém z trocha iného pohľadu. To, že nezvládneš ani zamrnčanie tvojho dieťaťa je oveľa väčším problémom, ako to, že som tu ja napísala toľko blbostí ako nikto. Len tak mimochodom tie "blbosti" sú načerpané z reálneho života, nie vyčítané, alebo zo zdroja - jedna pani povedala. Denne sa stretám s deťmi, ktorým mama urobila všetko, čo im na očiach videla, len aby nezaplakali. Napadlo ma dievčatko, ktoré má v 5,5 roku "abstinenčné príznaky" lebo nemá dudel, lebo mu ho mama nebola schopná vziať, lebo by plakalo. Dieťa, ktoré sa začalo triasť, zmodrelo a padlo na zem, raz mu aj jazyk zapadol. Jeho mamina mi povedala, že ono ešte nikdy nepočulo negatívne stanovisko, nikdy nikto neurobil niečo tak, aby mu to nebolo po vôli....môžem pokračovať, ale na čo?Nikde som nenapísala nechať dieťa vyplakať, naopak, spomenula som minimálne dva krát, že je to blbosť, neuznávam to, prispievala som aj do tém týkajúcich sa metódy vyplakania. Potácaš sa od mantinelu k mantinelu - alebo dieťa bude visieť na tebe, alebo kašľať naň, nech reve, veď sa unaví a zaspí. Medzi tým je predsa široká škála iných možností. Píšeš, že budeš uspávať do roka a potom? Myslíš, že sa niečo u tvojho dieťaťa zmení? Zmení, bude mať ešte viac zafixované to, že sa počas spánku kolíše. To je celé, prvými narodeninami sa nezmení. Keď ti vychádza viac benefitov z toho, že hodinu aj pol svoje dieťa kolíšeš, potom nechápem, na čo si zakladala túto tému.
A aby som ja bola zaujímavá na anonymnom fóre? No mňa tu kopa žien pozná aj osobne, s niektorými si píšem dlhé roky, s jednou som pracovala, ale svoje súkromie si chránim. Nemáš pocit, že zaujímavejšia ako ja si práve ty, svojími postojmi a názormi? Až tak veľa žien čo by s tebou súhlasili, sa tu zase nenašlo. Pre mňa si bola zaujímavá už tým, že si si vymyslela ďalšie tri deti.
@katka1981 je ich oveľa viac, ako si myslíš. Nie som za výchovu - povedala som a dosť, ja som mama, ty krpec, budeš počúvať a finito.....naopak, ale dieťa hranice potrebuje, vnášajú mu do života pokoj. Pomohli vlastne tieto matky svojmu dieťaťu, keď sa snažili mu vo všetkom vyhovieť, keď robili všetko preto, aby nezaplakalo? Alebo to bola medvedia služba.....precitnutie pre tieto deti býva nesmierne kruté.
@timea7 boli to tieto prispevky a mozno aj dalsie uz sa mi to nechce citat, ktore povazujem za hluposti
timea7 @bigbigbooty dnes si vo svojich riadkoch potvrdila to, čo so si myslela už včera, keď si viac krát v súvislosti s tvojím dieťaťom použila slovné spojenie -odložiť ho. Ty máš v sebe blok, že sa tvoje dieťa nebude vyvíjať správne, že sa mu niečo prihodí, ak nebude nonstop s tebou, že to neprežije, ak ho uložíš spať so postieľky..... ak budeš pokračovať v takomto spôsobe výchovy, tak to, že ťa unavuje uspávať dieťa v šatke kolísaním, bude nič proti tomu, ako sa tvoje dieťa bude raz správať. Ty máš panický strach z toho, že by prípadne mohlo aj protestovať, dokonca že by sa mohlo rozplakať, ak by si ho uspávala inak, ako ho uspávaš. Za každú cenu sa snažíš vo všetkom mu vyhovieť a vôbec ho neučíš, že aj iní okolo neho majú svoje potreby. Že je na to maličký? Vôbec nie. Už chápem, prečo si založila túto tému, je pre teba nepredstaviteľné dať ho postieľky tak, ako som ti radila, lebo keby sa nedajbože rozplakal, brala by si to ako svoju chybu. Je najvyšší čas prehodnotiť svoj prístup k dieťaťu, začať musíš od seba.
timea7 @katka1981 napísala si to presne - najhoršie deti sú deti chúlostivých matiek. Nie v tom, že majú obrovský problém prijať fakt, že nie vždy im bude vyhovené, že sa celý svet nebude točiť okolo nich, ale aj preto, lebo im chýba empatia.
Mozno som niekedy reagovala prudsie ale zdali sa mi take utocne prispevky na ktore som reagovala
@timea7 boze ries vacsie deti nie babatka. co mu mam upierat? jedlo? spanok? alebo ked sa mu dlhsie nevenujem, ze od nudy mrnci, mam cely den kaslat na neho?
@timea7, no su asi velmi obetave, a neviem este akymi vlastnostami musia disponovat, ale tak ja som zas az chory opak, ze vsetko alebo takmer vsetko musi byt po mojom, aj to, co by ozaj mohlo byt jej. Preto aj ten vzdor. Chyba mi ten zlaty stred, o to viac je pre mna hentake chovanie rodicov nepochopitelne. Ale napr. moj svokor je taky, ze skace ako svokra vrieska, alebo jeho mladsi syn, len nech je pokoj tak skace jak panac. Ajked malu varoval, tak vrieskala, lebo ju varoval ked mal muz jednanie, bola unavena, chcela ist na ruky, tatino jej hovori, vezmem ta ale popros, mala vtedy obdobie ze poprosit ani za nic, po nejakom case omylom poprosila a chytila z toho nervy a uz ju musel svokor varovat, tak vrieskala asi 40 minut vkuse v aute, on sa skoro zblanil a odvtedy sa jej boji. Isli sme do parku, hovorim, najprv ideme do obchodu kupit mineralku, svokor, ze ona chce ist uz na ihrisko, pojdeme na ihrisko, ja ze nie, povedala som najprv do obchodu, potom na ihrisko, ako mne decko nebude rozkazovat a mala v pohode ani necekla ale svokor by skakal ako ona piska. Alebo ju strazil v detskom kutiku, muz mu vola, podte uz. Ze ja ti ju dam k telefonu, nechce este ist, no akoze koniec. A tak sa chova aj jeho 35 rocny syn, ktoreho zivia, platia mu hypoteku, ucty atd. Akoze dovidenia.... no ale tak viac ju ani nestrazil ani nic, lebo je z nej posraty. Ale nejake konlikty spolu nemali, lebo on vzdy robil co ona chcela a nikdy od nej nic nechcel. Ale dovi dopo taka vychova. Ale tak nevideli malu uz dlho, takze neriesim.
@bigbigbooty čo je na tých príspevkoch útočné? Plne si za nimi stojím. Skús sa popýtať svojej rodiny, svojich kamarátiek, aký majú oni názor na hojdanie dieťaťa počas jeho denných spánkov. Toto totiž už nie je šatkovanie v pravom slova zmysle. Asi ťa to šokuje, ale ja som mala šatku už pred vyše dvadsiatimi rokmi, keď tu o nej ešte ani nechyrovali, mala som ju dovezenú zo zahraničia, aj nosič, ale používala som ju tak, ako som písala v predošlých príspevkoch. Rozhodne som nemienila dieťaťu robiť otroka, to už totiž nie je o uspokojovaní jeho potrieb. Chápem, že môže mať ľahší spánok, ale keby si mala dve staršie deti, tak by bolo bo ľahšom spánku. Tvoje dieťa sa len prispôsobuje podmienkam, ktoré mu vytváraš. Ver mi, že vycíti tvoj strach z toho, aby neplakalo, tvoju nervozitu z toho, keď zamrnčí. Už ma ale nebaví ti odpovedať, považujem to za mlátenie prázdnej slamy. Prečo zase zachádzaš do extrému? Píšem niekde, že mu máš upierať jedlo? Spánok? Bola tu vôbec niekde v tejto téme zmienka o jedle? Ja sa nestačím diviť tvojím slovám, potom že kto tu píše blbosti....A prečo píšem o starších deťoch? Lebo aj tie boli maličké a to, že im nie je nič odopreté, že rodičia majú panický strach z ich zaplakania nevzniklo za týždeň, ich správanie v predškolskom a školskom veku je následkom toho, čo sa dialo, kým boli maličké. Už dieťa vo veku tvojho syna vníma oveľa viac, ako si myslíš. Písala tu mamina, že bola s dieťaťom na prechádzke a to dieťa stále opakovalo pipa, pipa. Ona pozerala kde je aká sliepka, no žiadnu nevidela a nechápala. Až potom jej to zaplo, v hniezde, okolo ktorého išli minule boli bociany, keď ich dieťa vtedy videlo, malo osem mesiacov....že sú tam veľkí vtáci vedelo, len ich ešte vtedy nevedelo pomenovať.
ja to pomenujem skor tak všeobecne - rodičia sa vzdávaju svojich rodičovnskych kompetencií....a stavaju sa kamaratmi, partnermi.....iste, do istej miery treba mat s dietatom ,,kamaratsky,, vztah - komunikácia, dovera, pocit, ze mozeš sa na mna spolahnut som tu pre teba...take spoločne chvilky,spoločny čas. Ale stale sme v prvom rade rodičmi. naše deti potrebuju usmernit, potrebuju aby sme spolu objavovali svet, spolu sa učili rozlišovať dobro - zlo, hodnoty, ktore uznavame ako rodina. A zial občas človek aj urobi chybu vo vychove, ale verim, ze u nas to nie su fatalne omyly, ktore dieta poznačia na cely zivot. Su to skor chyby z unavy, nervozity, že dajme tomu ,,odvrknem,, alebo zbytočne zvyšim hlas a necham sa vyprovokovat nakričim, v hneve zakazem tablet...ale stalo sa mi aj to, ze som napr. nakričala na staršiu dceru nepravom a potom som sa jej ospravedlnila, ze prepač to som prehnala...proste stane sa mi,ze si aj tu chybu priznám, poviem prepač, je mi to luto. Napriek tomu si myslim, ze nestracam nejaku autoritu, rešpekt. Proste stale som ich mama - milujuca a aj občas ako sa vravi ,,chybujuca,,. A niekedy aj syn mi povie ze prepač, my sme tiez vymyšlali alebo vystrajali.
@bigbigbooty, @timea7, Timea mala pravdu. Ja som pisala, ze najhorsie deti su chulostivych matiek a ona mi dala za pravdu a vies preco? Lebo ja som bola velmi chulostiva a mozno aj som. A vdaka tomu som svoje dieta obmedzovala a preto je vzdorovite a bolo vzdorovite este viac, pre moj strach. Nie strach, ze bude plakat ale aby nespadla, tak som ju stale upozornovala, za ruku chytala, liezla som jej na nervy aj leziem. Ona vobec nenarazala na teba. Neboj sa mne Timea x krat napisala a mali sme aj vymenu nazorov, ale neutocila na teba naozaj a piseme ti asi vsetky to iste, ty si ozaj niektore veci neuvedomujes, su to veci, kt. zistis az casom, naozaj ti neradime zle. Ono si vobec neuvedomujes ake su babatka chytre, presibane a mudre same pre seba. Snazili sme sa ti len vysvetlit ze nie je dobre vzdy babatku (dietatu) za kazdu cenu vyhoviet, ze to proste nejde. Mam jednu kamosku, je uzasna matka, ucitelka, proste myslela som ze je dokonala. Ona aj muz su taki pohodovi, deti nemaju vzodrovite su velmi poslusne. Aj s manzelom su k sebe velmi slusni ako idealna rodina. A potom mi povie, ze ked si jej dceru dedko dostatocne nevsimal, ze to tak zle znasala az mala teplotu. O com to je????? Asi to prostredie doma, kt. ma nie je celkom normalne. Aby dieta takto reagovalo. Vies, ja som tiez mala prestavy ako nikdynebudem na dieta kricat, nedajboze ho bit a podobne. ale teda tiez nemas sajnu ako povahu zdedi tvoje dieta a ake nastrahy ta cakaju a poviem ti niekedy je to nad ludske sily. A fakt mi to pride smiesne ako uvazujes, mala som pocit, ze sa chces oslobodit, a naucit dieta spat cez den bez toho aby si musela stale uspavat lebo inak sa zobudi a ty si sa nakoniec rozhodla pre kupu hacky (ani neviem ci sa tam pise makcen) a planujes si k tomu priviazat spagat a budes hojdat kolko bude treba. Mne to je smiesne, nehnevaj sa na mna, prepac. Vlastne aj moja mama ked sa z vecera do rana ucila na skusky na vyske tak fungovala nasledovne... ja som spala na nej a brat v kociku a mala o nohu uviazany spagat a hojdala ho a ja som spala na nej aby sa mohla ucit aby sme boli ticho. No cista gulka do hlavy. A tak ako pisala Timea, tak mi chyba empatia a som aj rozmaznana, nevedela som kto ma rozmaznal, nikdy som si tak nepripadala, zistila som to az ked som sa stala matkou. Mojumaminku milujem nadovsetko, je neskutocne obetava, ja zdaleka taka nie osm, lebo som sko na otca. Ale tiez orbila vsetko preto aby sme boli spokojni. Beriem, nemala inu moznost ked sa ucila na skusky, mala dve male deti, ale ty tu moznost mas.
@bigbigbooty, sorry za preklepy , nevidim uz, idem si dat kvapky do oci, mam alergiu, rezu ma oci a auz aj pojdem do hajan, som k.o.
@timea7 myslela som ze ine su utocne. Tie kde si pisala ze ja som zacala prva utocit, tak to bola reakcia vzdy na nieco. Rodina je pol na pol. Kamaratku mam co tiez takto uspava, vlastne aj 2, ine kamosky nemam. Dobre tak mi nepis. Mna uz tato diskusia tiez dlhsie nebavi. Ja som pisala, ze dieta mi reve len ked je hladne, Ty pises, ze preco ho nenecham revat.
Kazda sme ina. Kazde dieta to snad prezije. Urcite nemam zaujem vychovavat rozmaznane alebo vzdorovite dieta, no to sa ukaze az neskor. A nosenim sa neda rozmaznat, ani reagovanim na plac. Su to jeho zakladne potreby. On nechape este ze aj ja mam nejake.
@bigbigbooty prosím ťa naozaj vieš čítať? Určite? Napíše mi, kde som ti písala, že máš malého nechať revať. Iné sú útočné, ale mne vynadáš. No fajn. Čo už. Nosenie a hojdanie dieťaťa počas celého jeho denného spánku ti príde ako uspokojovanie jeho základných potrieb? A že iné kamošky nemáš to mi je jasné, nemôžeš ich mať, lebo neznesieš, ak niekto s tebou nesúhlasí. Inak písala si, že si plakala po prečítaní mojich príspevkov. Potom si napísala, že ja som neútočila. Nie je to náhodou aj u teba tak, že by si chcela, aby ti niekto okamžite splnil to, čo chceš, prikývol na tvoje slová, inak reveš? Keď zoženiem super psychiatra, ozvem sa. Maj sa, zháňaj špagát. Pa.
@katka1981 ja som mala uzkostlivu matku, ktora zo vsetkeho robila vedu a potom som sa vsetkeho len bala. Ked som to zazila co mi ona popisovala tak hrozostrasne, tak som si pomyslela, ze na co mi robila nervy vsak to nic nebolo a ze nie je normalna. No chapala som ju, ze sa prehnene boji a sama je pokakana. Ale nikdy som nevzdorovala. Mozno aj preto ze som vyrastala v strachu v alkoholickom prostredi. Tiez mi matka liezla na nervy. Ale ja taka nie som. Dieta mi uz spadlo zoparkrat, vedela som ze sa to moze stat, lebo jeho sed este nebol pevny a stalo sa. Mohla som tomu zabranit. Mala som asi vsetko ako dieta, ale nikdy som si nedovolila nic pytat. A nie som rozmaznana. No nic neriesme to. Ked bude moje dieta vacsie, zacnem potom uplatnovat vychovne metody, momentalne je to len o rieseni jeho zakladnych potrieb. Podla mojho nazoru.
@timea7 Pomohli vlastne tieto matky svojmu dieťaťu, keď sa snažili mu vo všetkom vyhovieť, keď robili všetko preto, aby nezaplakalo? Alebo to bola medvedia služba
@timea7 Kamosky mali deti skor ako ja... neriadili sa mojim nazorom. ani neboli vybrane podla toho. Ano Ty si neutocila, len si pisala veci, ktore ma urazali. Ano moje dieta si vyzaduje byt kolisane, na to aby spalo a to je zakladna potreba. Spagat mam, vdaka za starost.
@bigbigbooty, ved som ti pisala, ze nikdy nevies aku povahu bude mat tvoje dieta, nasa je velmi vzdorovita a tvrdohlava, jednoznacne ze to podedila, hoci sme NIKDY neskakali ako ona piska. Moji obaja rodicia boli a su velmi chulostivi ale ok, my sme sa ti iba snazili vysvetlit, ze nie je dobre za kazdu cenu dietatu vyhoviet. A za tym si kazda z nas podla mna stoji. A ver mi tvoje dieta je mudrejsie nez si myslis, nepotrva to dlho a zistis to sama. A taktiez som presvedcena o tom, ze nie je normalne ist z blata do kaluze, cize bud mat dieta v satke a byt obmedozvana, co si aj preto chcela radu, ako to zmenit, alebo ho dat do nejakej hacky a tahat za spagat, aby spalo, ved to je smiesne. Zas budes len obmedzovana. A preto sme ti radili, naucit dieta spat v postielke. A Timea ti neradila nechat vyrevat, x krat pisala, ze aj v inych temach bola proti vyrevaniu, to si mohla skor na mna povedat, ze som ti radila nechat dieta vyrevat, hoci som to mozno priamo ani nenapisala, ani som ti to neradila, ale ja som moju vyrevat nechala. Ale ina moznost proste nebola. A nelutujem to. Znovu opakujem, nik ti nekaze odopierat zakladne ludske potreby tvojho dietata, ani ho nechat vyrevat, ale rada znela, naucit ho zaspavat same a nie byt nadalej otrokom. A co je na tejto rade zle?
@katka1981 na rade nic nie je zle, ibaze neviem ako to urobit. Tu pisu velmi pekne o tej hacke 😀 http://ihacka.sk/sucasti-hacky/
@katka1981 ty nevieš? No nepotľapkávam ju po pleci, že to, čo robí, je to najúžasnejšie, čo pre dieťa robiť môže. Ale ja nie som ten typ, ktorý bude niekomu hovoriť, v tomto prípade písať niečo iné, ako si myslí a o čom je presvedčený. Som rada, že si pochopila, že aj keď nemusíme mať na niečo rovnaký názor a napriek tomu sa nemusíme urážať a útočiť na seba. Niektoré ženy túto danosť nemajú....Po posledných príspevkoch, ktoré mi zakladateľka témy napísala, už naozaj nemám čo dodať.....
@bigbigbooty, a este jedna vec. Ja som prvykrat uspavala malu podla knihy (metoda skaredo povedana, nechas dieta vyrevat hoci to tak nie je), skusila, ked mala dcerka 9 mesiacov, lebo som ju uz nevladala uspavat na rukach a zle spavala v noci aj cez den. Zial nedalo sa, plakala velmi a trvalo to 8 dni a vysledok sa nedostavil. Povedala som si pockam, az bude vacsia. Isli jej zuby, bola nervna, spavala nadalej zle. Ale ked mala 18 mesiacov a bola hore kazdych 20 minut ako budicek kazdu noc cely mesiac a iba bdela a cakala kym mi prideme do spalne, som povedala a dost, takto sa zit neda. Mala ma malo spanku a my tiez. Zacala som zas. Neskor keby mi uz dokazala vyliezt z postielky to by som uz nevedela urobit. Odstahovali sme sa zo spalne, aby sme sa nerusili a dieta sa naucilo zaspavat same. V noci bola sice aj 4-5x hore za noc, ale uz som ju nemusela vzdy uspavat hodinu, ked sa zobudila, necakala na nas kedy prideme do spalne a nebolo tolko placu. Pomohlo to. Ta kniha mala v mnohom pravdu. A teraz nehovorim, ze urob to iste, ale ho naucit spat v postielke, lahni si k nemu, mozno ze maly ani plakat nebude a zlepsis mu spanok skor nez si myslis. A ked sa nepodari, tak sa nepodari, ale ty toto absolutne zamietas, co je skoda a radsej sa priviazes spagatom. To je cele.

@bigbigbooty, ale to si ozaj na omyle ak si myslis ze tak male dieta place len ked ho nieco boli alebo len preto ze je hladne.... Nasa zacala plakat ked sa jej nieco nepacilo lebo som jej nieco nedovolila ako 4 mesacna. Chytala kolotoc nad postielkou ako sa tocil a ja som jej hovorila, ze nech to nechyta ked sa to toci, lebo sa to pokazi, jasne ze 4 mesacne dieta to asi nechape, ale tak vychovavali sme od zaciatku 🙂 a ked som malu odtiahla, aby to nechytala, tak spustila plac. Moja reakcia na to bola, aha tak ty budes trucovat uz odteraz? A kolotoc sme predali. Beriem ze ta reakcia nebola adekvatna k veku, ale uz tak male dieta sa prejavilo. Tak si nemyslim, ze 8 mesacne dieta take nebude. Alebo je bezne, ze dieta nosis na rukach najprv otocene k sebe a potom dieta chce byt otoene tebe chrbtom aby sledovalo okolie a ked tak nie je, tak zacne plakat, prejavi svoje potreby, a hned to da placom na javo, presadi si svoje, mama mu vyhovie a otoci a to je ozaj malicke babo. A urcite keby si ho neuspavala tak ako jemu vyhovuje a je naucene, tak ti plakat a trucovat bude. Rozmyslala si nad tym co budes robit, ked ta hacka zastane a prestane sa hojdat a maly hned otvori oci? Budes stale hojdat nech spi? Svagrina uspavala malu na balkone a jazdila cez papuce, aby malu hrkala, inak by nespala, len co prestala vozit, mala vrieskala. Nie je to ozaj jednoduche. Takze sa tomu placu asi nevyhnes. A nie je to tym ze by si ho trapila.