Denný spánok iba v šatke
Maminky mám problém. Moje dieťa (8 mesiacov) od narodenia dáva denné spánky (momentálne 3) iba na mne v šatke. V kočíku pospí výnimočne pol hodinu, ale to mu je málo a potom je nervný. V šatke + biely šum pospí 1-2 hodiny. Zobudí sa na všetko (zvuk, môj pohyb iný ako pravidelné knísanie) čiže nemôžem robiť nič len stáť a pravidelne sa knísať, al.pomaly chodiť. Už ma to mierne otravuje. Neviem ako to zmeniť. Po vybalení zo šatky je okamžite hore. Mimo kočík a šatku pospí 10-15 min. Nechcem nechať vyplakať. Pomohla by hačka? Má zmysel ju už teraz kupovať keď píšu že je do 1roka? Aj tak myslím, že by na chrbte nespal. Ide leto a nerada by som nás prehrievala a už má skoro 10 kg. Inak ako na rukách nezaspí. Nechať ležať a čakať je nonsens. Nekojím, čiže ani na prsníku nezaspí.
@katka1981 ja to nezamietam, ved mam postielku kupenu. Len ked si poznam dieta ze sa v spanku kruti, ked spi v noci, kruti sa zlava doprava, otaca sa, cestuje, na brucho sa toci, proste tie mreze by mu zavadzali. Buchne si hlavu alebo sa nebude moct pretocit a bude hore.
@katka1981 ja uz nechcem rypat, lebo uz si tak pripadam a nie je to moj ciel naozaj ☹ len nemam nervy na ten proces uspavania, viem, ze by to trvalo tyzdne kym by pochopil a spal, ale myslim si, ze by sa spanky skratili a skor by si zvykol na to ze sa spi kratsie, mozno 20 min a dost. Vcera co som ho vybalila zo satky gauc spal az 5 minut, a potom uz nie. Myslim si, ze kocik je este vacsia kravina ako hacka. Je mnoho rodicov co na kazdy spanok vyletia von s kocikom a do aleluja chodia po okoli domu. To sa mne zda vacsia otrava.
Ja teda skusenosti zo satkou nemam a ani necjcem mat, pride mi to divne, ale skys ho stiahnut do hejakej zavinovacky, alebo tak.. Polozit na velku postel hned vedla teba a bud mu daj flasu s mliekom, alebo cumel... Podla toho co ma rad a hladkaj az kym nezaspi. Inak trocha placu este nikomu neublizilo, nasa ked odvykala od prsnika a uspaval zrazu manzel, tak prve dva dni revala po hodine a pol, potom dva dni po 40 minut a potom uz do 20 minut spala a mohla som si k nej lahnut aj ja nielen manzel...
@bigbigbooty, nechcem sa uz nejak vyjadrovat k tejto teme, myslim ze som vcera uz vsetko napisala, ale dieta ma spat na tvrdom matraci a mam pocit, ze toto asi vhodne podmienky na detsky spanok nesplna. Samozrejme zavisi aj od dlzky casu straveneho v tej hacke, ale ja by som do toho nesla vobec. Ani by som si to nevesala nikde v dome. Ale to som ja, rozhodnutie je to len a len na tebe. Aby som si robila do plafonu diery, samy sme si malovali, mame nadherne omietky, hladke stierky, sme pedanti, nebudem si demolovat dom, ked mi dieta v tom mozno vobec nebude chciet byt, alebo mozno len kratky cas. Nie som materialista, ale odtial potial. Za mna, rozhodne nie. Tak drzim palce, pekny vikend ti prajem.
@bigbigbooty, tvoje dieta sa v postielke premiestnuje z jedineho dovodu, ze zije!!! Robia to vsetky deti preboha. Kolke sa aj buchnu, preto sa dava och. hniezdo, alebo ak nie je po celej dlzke postielky, stane sa ze si aj nozicku sprajcne. Co robilo dieta v maternici? Skakalo, kotrmelce robilo a myslis si ze ked sa v noci zobudi alebo ma zivy sen, ze lezi jak mrtvola? To sa casom upravi, ale tiez zavisi od dietata, niektore padaju z postele ked uz nespia v postielke, ine nepadnu ani raz. Aj dospely, jeden ako lahne, rano sa zobudi, druhy sa prevaluje, to su absolutne normalne veci.
@bigbigbooty, nemas trpezlivost! Ja nie som trpezliva ale ty si daleko na tom horsie ako ja, Ja ta lutujem, ty keby si mala moje dieta, minimalne by si skoncila na antidepresivach, neuraz sa ale som presvedcena o tom ze by som to nezvladla. Ked bola mensia, zhodila riadovu utierku na zem, nie schvalne. Pekne som ju poprosila aby ju zdvihla. Mala na haku. Zopakovala som to. Nic. Tak som ju chytila za ruku a urobila to s jej rukou, keby si videla ako vystrajala a toto som s nou dokola cvicila asi pol hodinu, kym nespravila to, co som jej kazala. A cirkusy boli to mi ver. A tych zazitkov by som ti vedela pisat hodiny. Nasa je extremne vytrvala a ver ze som ju naucila zaspavat samu a trvalo to asi 5 dni? Prvy den plakala 2 hodiny, druhy den menej az to skoncilo na mrnkani, co plac nie je. Ona nemala problem robit niekolko cirkusov za den a najdhlsi trval 70 minut, ked vrieskala, kopala, trieskala si hlavu o vsetko, ja som ju polahla na puzzle aby si hlavu nerozbila a drzala som kym sa neukludni. 70 minut to trvalo, ja som bola vycerpana, spotena, ona sa pocurala a potom od unavy zaspala. Toto bolo u nas na dennom poriadku a trvalo to dlho, mozno 2 roky. Kolkokrat si nechcela umyt alebo dat umyt vecer zuby lebo bola unavena, a ona byvala jak zombik, unavena cele dni donedavna, o to horsie sa s nou robilo, nikdy, nikdy nesla vecer spat bez umytia zubov, ci bola zdrava, ci chora, v extremnom pripade sme jej chytili ruky, nohy a nasilu umyli zuby ale sla spat s cistymi, ked len sme prebehli kefkou a vodou alebo aspon ustnou vodou si vyplachla, vzdy sla spat s citymi zubami. Vies kolko nervov nas to stalo? Hento uspavanie je proti tomu nic. Ani oducanie od dudlika nie je pri niektorych detoch vobec jednoduche. Moja si cumel pytala este mesiac po tom, co uz dudel nemala, dokonca teraz keby som jej dudle vratila tak si ich da do ust. Preto ti hovorim, si este na zaciatku, vsetko ta este len caka, takze trpezlivost ozaj budes potrebovat cim dalej viac. A ty sa vzdavas na uplnom zaciatku, A podla mna kocik je urcite na chrbticu lepsi ako henta prepac pre mna blbost.
Tak jasne ze niekto kto satku nepouzival a asi preto ze nevidel prinos a pripadala mu (jej) celkovo divna, nemoze uz logicky vidiet jej klady. Lebo ich nezazil, tak jednoducho nema tu vedomost, nema tu skusenost a bude hodnotit len z pozicie "myslim si o tom", "mam nazor" - ale bez skusenosti. Taky bude radit vsetko ine nez pokracovat v jej pouzivani, prip. vsetko ine nez ako najist vychytavky s nou.
Tak isto niekto kto necha dieta vyrevat az pokyn nezisti ze je mu to aj tak na nic a rezignuje, ze mama ktoru vola neprijde a ze si musi poradit bez nej, sa podla toho nasledne zariadi, co sa prezentuje ako ucenie k samostatnosti, nebude chapat ked chce niekto ist inou cestou, vidi to cierno bielo a bude hladat extremne pripady alternativacok a k tomu vsetko priradzovat a hadzat do jedneho pytla vsetky aj mierne snahy iduce tym smerom. Naopak chvalit vsetko co bolo ako to ich vlastnych postupov.
A bude tuto inu cestu pokladat za precitlivelost a upjatost a prilisne podliehanie dietatu. Jasne ze ani na um nezide ze je to predovsetkym pomerova velicina a ze uplne rovnako moze byt spravne to druhe a oni naopak nepoznajuc nic ine ze prezentuju ako nieco z coho vyrastu nesamostatne deti. Lebo tam ta "samostatnost" prichadza naoko aj neskor, ale bez toho aby dietatu nieco chybalo a naopak ze to dosiahlo nie nanutene, ale vlastnym uvedomenim, co je cennejsie. Skratka oni nevidia klady lebo nezazili, neprezili, nevedia.
Presne tento fenomen mozes sledovat aj vo vedlajsej teme Tandemove dojcenie, to je o tomto istom.
Dokonca bezdetne sa budu bit do prs ze predsa mozu a budu mat na to svoj nazor...no mozu..ale ako to vyznie 😅....
@katka1981 toto co si opisala je podla mna tyranie dietata. Ako nechcem spustat hadku ani nic, ved v pohode, Tvoje dieta. Podla mna uz z trucu robilo zle ked taketo s nim robis. Radsej ako drzat ho nasilu 70 minut by som teda odisla do inej miestnosti, zamkla sa pred nou, tvarila sa ze neexistujem, tym padom by nemala obecentstvo a myslim ze by si hlavu netrieskala.
@horana hej? idem pozriet tam co pisu, dobra zabava tento konik. 🙂 No hej, uvedomujem, ze som citliva matka. Vzdy mi bolo luto ked mi dieta mrnklo, ved to bolo babulko malicke a stale je to drobacik. Nikdy mi nereval bez priciny, vzdy mal dovod co chcel. A uz ano zacina chytat veci a chce docahovat co nemoze, ale ked som s nim, dam mu to pochytat trosku alebo kolko sa da a zoberiem pomaly, oco mu bere aj rychlo veci a este nikdy nam nereval kvoli tomu. Ja zaujmem ho inou vecou aj a tak. Prenesiem pozornost inde.
@bigbigbooty, ked som odisla z miestnosti, tak sla za mnou, drzala ma za nohu a vrieskala akoby ju z koze drali, nemohla som nikdy od nej odist, lebo visela ako kliest na mne. Alebo kopala do skla, vykopla posuvne dvere, vyvalila z kolajnice, kopala do sklenenej vytriny, do sklenenych dveri si buchala hlavu. Kamaratka tiez tak odisla od syna a strhol si na hlavu zaclonu s garnizou. Hovori ti nieco pevne objatie? Ja som ju drzala aby si neublizila, lebo keby si rozbila hlavu v amoku, asi by to nepomohlo. Ver ze ked bola starsia a dalo sa usla som od nej, zamkla sa v inej miestnosti, aby som sa ukludnila, a mame vytrhane klucky a znicene dvere a to mame masivne dubove dvere, ziadny papier ani drevotriesku. Ignoracia u nas vzdy skoncila takymito skodami. Moja si hlavu trieskala ajked som odisla od nej prec, u nej ziadne obecenstvo rolu nehralo. Nikdy! Su deti, kt. nemozes ignorovat a nechat v amoku same, lebo si ublizia alebo zdemoluju okolie. Skac ako tvoje dieta mrnci, nedovol aby plakalo, spln mu jeho tebou myslene zakladne potreby a uvidis co si si vychovala, ty k tomu moja zlata spejes. Alebo budes mat to stastie, ze budes mat ozaj super dieta. Moj muz bol pohodovy, ale jeho brat, presny opak a to co z neho vyrastlo, no tohto sa ja dozit nechcem, to radsej v 18tke decko z domu vyhodim nez aby mi pistolou mierilo do kolien, aby som mu peniaze dala a podobne. Lebo vzdy skakali ako piskal. Kedysi mali deti daleko prisnejsi rezim ako tie nase. 6 rocne mali na starosti domace prace samozrejme v ramci schopnosti, starostlivost o zvierata, co robia tie dnesne? A aku mali uctu k rodicom kedysi a aku maju dnes? A nase nie je vynimkou, zial je ina doba. Ale povedat, ze ja si dieta tyram, ty kokos nebudem sa urazat, lebo ty s tvojim pristupom aky si teraz odprezentovala no skoda reci. A ze my ta tu urazame. No koniec.
@katka1981 tak to je iny hardcore co si tu popisala. Prepac, mam malo skusenosti, len 8m s detmi, uvidim dalej co bude ale toto si predstavit neviem. Ja si predstavujem ze mu pekne vysvetlim, ze toto nemoze a nebude to robit. Urazit som Ta nechcela, nevidim nikomu domov...
@bigbigbooty, kazda sme mali predstavy, neboj. A ked ti z rodiny nikto nepomoze, to ti tiez prospeje, ale nevadi, uz je to celkom fajn, uz mame len bezne problemy suvisiace s vekom. Babatko sa zacne casom prejavovat viac a viac. Do roka bola nasa poslusna na slovo, potom uz zacala pouzivat vlastnu hlavu, ved na to prides vsetko sama. Deti ani babatka nie su babiky, ako sme si to mnohe predstavovali. O tom je zivot.
@bigbigbooty ty si vsetko tak krasne vysvetlujes, zlahcujes, ale ver, ze ti tu radia matky, co maju deti vacsie, maju za sebou obdobie vzdoru a to este len uvidis revy bez dovodu, nechcem ta strasit, ale ked uz teraz nezvladas zamrncanie dietata, co budes robit, ak nastanu situacie, ze sa ti hodi o zem len preto, ze idete doprava a nie dolava, alebo spusti pol hodinovy amok, lebo ma ine tricko, ako chce, zacni na sebe pracovat, lebo toto obdobie nedas. A nechapem, preco zatracujes postielku, daj dole bocnicu, priraz si ku svojej strane postele a dieta bude mat volny priestor na cestovanie, nebuchne sa a bude mat aj vlastny priestor na spanie, mam tak postielku od 4 mesiacov malej, najlepsia vec 😉 a to ho mas cely den v satke, ci ho nechavas aj navolno, nech si stvornozkuje, plazi sa a objavuje svet? Alebo sa onho tak bojis, ze ho mas stale v satke?
@bigbigbooty jaj a este som chcela, dieta sa dostane do obdobia, kedy ti vysvetlovanie bude na dve veci, u mojej vysvetlovanie sposobuje len a len vacsi amok, jasne, ze uz to je lepsie, najkritickejsi sme mali minuly rok, ked mala dva roky.
@moni244 si robis srandu? samozrejme ze nie je cely den v satke, len ked spi cez den a na noc ho v nej uspim a vyklopim. zvycajne vsak si teraz ziada 2x uspat na noc. za chvilu sa zobudi a musim znova uspavat, ak nie som pri nom. ak pri nom zostanem tak spi dalej. postielku by som mozno mohla skusit, spi medzi nami na manzelskej, toto nam zatial nevadi. len denny satkovy spanok.
@bigbigbooty, v obdobi okolo 6.-7. mesiaca nastupuje separacna uzkost. Na poradni den pred dovrsenim dcerinho 7. mesiaca sa ma dr. spytala, ze ako mala spava, ja ze fajn. O 19. vypila flasku mlieka pri nej zaspala a spala v postielke, za 3 hodiny to iste, o 4.30 ranajky zas mlieko a uz mala rano. Sice sme boli zombici ale spavala v postielke. No a hned na dalsi den po poradni zacala spavat strasne, po case som uz nevladala skakat k nej k postielke tak zacala spavat s nami a az do chvile kym som ju nenaucila zaspavat samu v postielke bol ten spanok strasny. Rusili sme sa, budila sa stale, nedokazala sama zaspat atd. Deti prechadzaju roznymi fazami. A naozaj mamicky ti dobre radia.
@katka1981 Ano uz to vidim inak, dnes. citala som aj ine diskusie a ja nevravim ze neradia dobre. Len ja nie som na to este pripravena to zmenit. Ked citam ze druhe uspavaju na rukach do vyse 2 rokov, tak si vravim, ze som este hlboko v pohode... AJ ked samozrejme je to nezmysel. Nevidim vsak nic zle na tom, vyskusat tu hacku. Vsak co za to dam. Kupim, neskor na bazare predam. Ak by tam spal, bolo by to fajn. Pohojdavanie by mi nevadilo. Ak tam nebude chciet byt, zacnem pomaly nejak davat do postielky. Uz to chcem v blizkej dobe zmenit toho denne uspavanie. Nech tolko neotrokarcim. A dnes veru uz sa mi zda ze zacal sa aj viacej jedovat, normalne mam strach ako to zvladnem, obdobie vzdoru. Mam doma 5 knih o vychove no 2 som hned odhodila ze ake tvrde veci tam pisu 😀 Zda sa mi to byt tvrda na neho, ale tak vidim ze inak to nepojde. Chcem byt laskava mama. No nejake pravidla musim stanovit. 🙂
@bigbigbooty, ja som uspavala do 9 mesiacov cca na rukach, bolo to nieco nadherne, hovorim si ten pocit je neopisatelny, budem to robit dokedy budem vladat, lenze ked dieta dojde do stadia ze ty ho na rukach uspis a ako polozis je hore, tak toto uz je problem. Uspavanie na rukach v style, pohojdat dieta, polubkat, pomaznat, popripade zaspevat a dieta ulozit a ono dalej spinkat, tak prosim, pokojne budem takto uspavat aj 3 rocne dieta, ak budem trebars sediet alebo mi to nebude robit problemy a nebude to trvat dlho, to je ok. Ale nie ked to prejde do otrociny. Neboj ja som bola mama, kt. ked sa dieta co i len pohlo, uz som pri nej stala a to mala aj monitor dychu, stale som kontrolovala ci je zakryta az kym som jej nedala spaci vak, nastastie jej vyhovoval. A dodnes predtym nez idem spat viackrat ju skontrolujem, ci je zakryta, ci jej nie je zima, ci dycha nosom, kazda normalna mama sa o svoje dieta boji a robi maximum. A neboj tiez som dlho mala vycitky ze nieco robim zle, ze som zla matka, lebo mi dieta stale place. Dnes to uz vidim inak, ma povahu aku mam, aj psycholgicka mi povedala, no je to male rozmarne dievatko, ked sa oduje, je to jej volba, nech je oduta a tak to aj beriem. Oduje sa za kazdu koninu, tak nech je oduta, odide do svojej izby a mam pokoj. Trapi ma to, ale netrieska si hlavu o stenu, nekope do vsetkeho, nenici mi nabytok, chce byt oduta, nech je, nie som Boh, nezmenim ju, zmenit sa musi sama, ja jej len vysvetlujem co je spravne a co nie a samozrejme, ze si pritom cato zapchava usi, co by ma pocuvala 🙂 A ked pride puberta to bude este sranda.
@katka1981 Máš úplnú pravdu. Ja mám najstaršiu v puberte a keď jej niečo vytknem tak iba áách. Šlak ma ide trafiť 😀 😀 Čiže, treba vychovávať od malička, ale genetika urobí svoje.
@juhseverzapad, vies ale v puberte to clovek caka, ajked ta to vytaca, ale nie ked ti to dieta robi od skolky. Od 4 rokov sa oduje a buchne dverami. Nastastie uz nebucha, lebo strach jej nedovoli a ked jej to nahodou ujde, tak hned sa omluva. Ale tak kaslem na to, ked sa oduje apson ide prec a po chvili je uz normalna, tak je to pokrok. Ale ked s nou zacnu sit hormony tak ja neviem ty kokos. Najlepsie bude mat jedno decko v puberte a to druhe v obdobi vzdoru 😀 Ale snad si zozeniem dobre lieky na nervy dovtedy 😀
@katka1981 to si bola horsie na tom ako ja. Ja som monitor dychu vypla uz v porodnici, lebo som ho zabudala vypinat. A dieta som si vzala spat k sebe do postele aj. 🙂 A ked viem ze mojho nastve ked ho zakryjem, tak obcas je aj nezakryty. Nocny spanok fuguje takto u nas ako popisujes, pohojdam, pomojkam, pritulim, poskacem na lopte 5-10 min a spinka. Vyklopim do postele nasej manzelskej do stredu a je pokoj. No ten denny spanok to je ine. On by aj spal na posteli ale len kratko. V satke hodinu a na posteli pri dobrej konstelacii 15 min, v kociku takych 30-40 min. Tak preto neviem ako predlzit to spanie denne na posteli alebo kam ho dat. Som myslela ze hojdanie v hacke by bol dobry napad. Ja na tom nic zle nevidim ze by sa hojdal pri spani, ked si to predstavim, vedelo by to byt prijemne aj mne oddychovat v hojdacej sieti. Dnes som sa dozvedela, ze existuje taka vibracka plosina co simuluje pohyb kocika, zapnes to a dieta das na to v autosedacke alebo kociku, to je vec 😀 ono si mysli ze je vonku...
Inak by ma zaujimalo, ze ak si niekto nauci spat dieta od malicka v postielke a tych je vacsina, tak kedy potom nastanu spankove uspavacie problemy a ceremonie? Dieta si to same zmysli ked je vacsie, ze uspavaj ma? Nie je aj citanie rozpravok otrocina? Ja si myslim, ze by sa mi to nechcelo kazdy den. Ale pamatam si ze mama mi citala, bolo to fajn. 🙂
@bigbigbooty, to kedy ktore dieta zacne vymyslat alebo mat problemy so spankom, to sa neda predpokladat dopredu. Citanie rozpravok otrocina nie je a vies sa dohodnut na pocte rozpravok. Nasa od 3 rokov nechcela citane, musela mat interaktivne, ona v nich vystupovala a dej si sama menila. Otrocina nastava ked uspavas dieta hodinu, dve. Lebo uz si vecer utahana a chces mat aj ty svoj klud. Tiez si nedokazem predstavit uspavat dieta na presniku a vzdy ked sa zobudi alebo place, strcit mu prso. Mna kojenie tak strasne bolelo, ja by som cumel zo svojho prsa ozaj nerobila. Ale tak kazda sme ina. Je to na kazdej matke ako si zariadi tak bude mat. Mne suseda hovorila, jej dcera tam zije a ona jej chodila varovat syna vzdy na 3 mesiace, ze tam maju mamicky nejaku knihu a ze naucia deti spat v postielkach a ze deti im vyborne spia, lebo oni chodia do prace, nemaju matersku dovolenku ako my a vraj na jej vnuka aj deti dcerinych kamosiek to super zaberalo. Netusim o co tam ide, ale osobne si myslim, ze ak ma dieta nezrely nervovy system a jednoducho nie je zrele prespat celu noc, tak nepomoze ozaj nic. Ale teraz mi napadlo, ze sa asi s tou jej dcerou spojim a popytam sa ako to vlastne funguje.
@bigbigbooty spankove problémy a ceremonie su od začiatku - zvyčajne. Ved o tom je učenie - ze sa to stale učime, kazdy večer stale od znova sa u nas doma učime už 9 mesiacov zaspavat v akom takom klude. Ja si myslím ze uz mame ake take navyky - okupat, napapat a ulozit do postielky - to robime od začiatku, potom nastava faza plaču ale to uz na nej vidim ze reve od unavy, pohladkam, dam dudel, pripadne napit a tak nejako zaspi zhruba do 15 minut max pol hodiny. Tak ešte aby to išlo bez toho revu a bude to dokonale....no ale ako som čitala tvoje prispevky, ze len nie plakat, tak nič v zlom ale teba by uz asi ,,klepla pepka,, no holt u nas sa večer plače...klasika tých 10 minut plus minus musi byt. Mozem robit aj psie kusy - hladkat aj na ruky zobrat proste uz si tre oči a to uz len ,,odpadnut,, a spat.
A so staršími deťmi sa da dohodnut - kedy a kolko rozpravok. Praveže teraz čita dcera rozpravky mne...lebo dostala knihu o Elze z Ladoveho kralovstva tak čita, čomu som velmi rada - ale tak aj ja som knihomol takze ma to kde vidieť.
@sardinka335 mas len jednu dcerku? aka je stara? to ona place tych 10 min? tak ja nenecham plakat babatko male. Ale vsak ani nemusim. Ked mi zaspi za 5 min. Ono aj cez den by mi spal sam, akurat ze malo, ale aj tak by neplakal. Jedine ze by som ho ani tych 5 min nepohojdala a taka harpia nie som. Mozno vacsie casom necham plakat, dufam ze nie. Uz uvidim aka bude situacia. Mozno moje dieta nebude mat vzdor. Aj take deti su ci?
@bigbigbooty ja mam syna 9 rokov, dcera 7 rokov, a dalšia dcera 9 mesiacov...a čo mam robit ked plače? Nepomaha nič, nosenie, tulenie - polozim do postele a do 10 min. je tuha...a rano vyrehotana. Zase nerobim z toho vedu. Ako nezvykne mi nejako plakavat - len začne mrnčat ked jej ,,zakazujeme,, trhat veci, ovladače od telky hadzat na zem a take somariny...ale tak ja si nenecham zničiť veci len preto aby mi neplakala. A čo sa tyka vzdoru....jaj mam pocit ze stale je ,,nejaky,, vzdor....kazdy vek ma to svoje a kazde dieta je ine. Staršia dcera napr. niekedy chyti rapel a dokaze večer revat v posteli - ked tam pridem ze čo je, čo sa deje tak sa nedozviem nič...proste nepovie, po dobrom, po zlom...nepovie. Jak partyzanka...tak nejaky čas sedim pri nej, hladkam ju a ked to nepomaha tak je poviem, ze ak mi niečo chce povedat tak moze prist a idem preč. Znie to kruto ale proste čo s nou. Kolko krat na druhy den ked je uz ina nalada, situácia tak potom mi povie prečo plakala...Proste je tolko situácii čo ta ešte čaka, tolko dovodov na plač...ze to si nemozeš všetko brat tak, ze ked dieta plače tak matka zlyhala - nie, v tomto pripade to bol asi ,,očistny,, plač, dceru niečo škrelo, potrebovala sa vyrevat tak sa vyrevala....opora jej bola poskytnuta takze ja osobne nemam vyčitky ze plače. Aj to patri k zivotu. Vyčitky su na mieste vtedy ked si človek nevie urobit čas na tie deti, ignoruje ich, nezaujima sa...a paradoxne vtedy neplaču len človek intuitivne vie, ze niečo zvoral, mohol urobit inak.
@bigbigbooty, ano su aj deti ktore nemaju vzdor, alebo maju lahku pubertu. A je normalne dieta pohojdat, pomojkat, ukludnit, ale nie ked to trva dve hodiny a ty proste nestihas nic ine.
@katka1981 ja by som pri mojom nespravila nic tak ci tak, nakolko on sa zobudi aj ked len mucha preleti (obrazne, ale fakt na kazdy jemny zvuk). S tymto neurobim nic. Ked ma lahky spanok. Nevies ci to prejde casom? Jedine mu stuple dat 😀

@bigbigbooty, ved ti Timea napisala, lahni si k nemu, daj ho do postielky, predpkladam ze manzelsku postel mas kusok vedla. lahni si, daj mu ruku chyt ho za rucku, a lez pri nom, hladkaj ho trebars po cielku a ked bude ukludneny odid alebo odid ked zaspi, skusaj, ved aj rada bola, pomojkaj na rukach a uloz do postielky, zaspievaj mu, ved skusaj, iba tak zistis co na neho plati. Ale ta hacka sa mi zda total kravina prepac. Naucis ho na dalsi zlozvyk. Skus toto co sme ti radili, mas to zadarmo, aspon sa o to pokus. Mozno sa to vydari a ak nie tak skus nieco ine hoc aj tu hacku, nam je to v podstate jedno, ved my nebudeme hojdat tvoje babo.