icon

Dieťa a čerstvý vzduch

jahu348
27. feb 2012

Chcela by som diskutovat o babätko a čerstvom vzduchu. Podla mna babätka a vobec s detmi by sa malo ist na čerstvy vzduch kazdy den aj ked aspon na pol hodinku. Urcite to vplyva aj na to babo ake je, ci je kludne atd. Urcite detičky ktore chodia pravidelne von tak su aj zdravsie aj kludnejsie. Mozeme debatovat o tom ? Dakujem 😉

Strana
z7
koniarova
1. mar 2012

@digysa A ešte k tvojej otázke. Ak jedno chce a druhé nechce a vonku je pekne, ideme. 😉 😉 😉

anjelicek26
1. mar 2012

@nela82 - nemas ma rada, to ti neberiem, ale cloveku, ktoreho nemam rad sa proste vyhybam alebo ho ignorujem, nie na neho v kazdej teme polujem. Skus to prosim tiez.

@danielllka - no toto "psychologicke vysetrenie" pri zapise by som rada videla, ako taky psycholog za kolko - 15 minut co tam ten cas ma zhodnoti socialnu zrelost dietata, fakt no comment toto, ved KAZDE dieta je nervozne a vystresovane na zapise a psychologicke vysetrenie trva normalne par hodin, resp. aj par sedeni, inak nie je sanca dieta objektivne zhodnotit.

@koniarova
@digysa
@vanessm - dakujem 😵 Uz sa citim ako s nalepenym tercikom na zadku.

Jaj a ak sa chceme vratit k povodnej teme - ak jedno dieta nechce ma proste smolu, von chodime spolu.

koniarova
1. mar 2012

@anjelicek26 Ja mám veľmi rada tvoje príspevky. Píšeš rozumne, neútočíš, snažíš sa vždy zachovať nadhľad. 😉 😉 Ale ak ti môžem poradiť, niekedy už treba nájsť naozaj mieru, kedy treba dopísať 😉 😉 😉 a nereagovať na určité príspevky, ale k téme.

sashabb
1. mar 2012

@anjelicek26 ja napíšem trochu tiež mimo tému. Prečo by malo byť dieťa pri zápise nervózne alebo vystresované? Veď to je len taka ista návšteva školy ako navšteva škôlky. Deti nerobia žiadne testy ani ich nikto neskúša. Zápis do školy je formou hry, max dieťa niečo nakreslí.
Ja toto nechápem, prečo matky stresujú svoje deti a idu ich rychlo učiť písať a čítať aby sa na zápise ukázali aké su extra múdre!
Pokiaľ má rodič pochybnosti a rád by odložil povinnu školskú dochádzku (ale nie len tak lebo chce), ide ešte na testy. Nikdy som teda ešte nepočula, že by dieťa len tak odmietli vziať do školy. Oni ho vziať MUSIA, nakoľko je to POVINNÁ školská dochádzka. Nevezmú ho jedine po dohode s rodičom a psychológom 😉

nela82
1. mar 2012

@koniarova neutoci?A ked nazve maminu hlupou husou....alebo napise-"zabi si svoje dieta..."a to len pre nejake kravske mlieko 😅 Kazda sme ina-no kazda sme matka.Kazdy ma pravo sa vyjadrit-tak ako ty-aj ja 😉
K tomu sa uz nebudem vyjadrovat-nie som sama co si to mysli 😉

danielllka
1. mar 2012

@digysa ja na ňu alergická rozhodne niesom- a prečo by som mala, veď som s ňou nikdy nikde nedebatovala- takisto nič neobraciam proti nej (čo som kedy proti nej otočila??), mne príde skôr scestné, že tu stále omieľa dookola, že dieťa ak má odklad, tak to nieje v poriadku a je to chyba rodiča (Ty si nečítala jej príspevky? Tebe to príde v poriadku?) Každý nech koná podľa vlastného uváženia a rozhodnutia (resp. podľa uváženia odborníkov- a nie nejakých samozvaných "radcov"), ja sa nebudem donekonečna obhajovať, prečo môj syn šiel o rok neskôr do školy a vôbec, nemám to prečo obhajovať a celá táto debata mi príde ako strata času, každý máme iný názor, tak ho akceptujme! Viac k tomu nemám čo dodať 😔

danielllka
1. mar 2012

@anjelicek26 už to nechaj tak, aj tak sa v tomto nezhodneme, každá máme iný názor a je zbytočné to dookola rozoberať..

anjelicek26
1. mar 2012

@nela82 - napisala som dlhy prispevok a zmazala to.Milujem to tvoje vytahovanie niecoho uplne mimo kontext. Kaslem ja na to. Nestojis mi za to.

@koniarova - mas pravdu, niekedy sa na to treba proste vykaslat, potriast hlavou a ist dalej.

macamac
1. mar 2012

@digysa nik nie je alergický 😉 neber to tak tragicky, je to diskusia 😉

kamilka22
1. mar 2012

ja sa vratim k teme - chodit s dietatom von je potrebne - ide o tzv. psychohygienu. Myslim, ze o tomto je tema, tak sa tu baby nehadajte. Na co je to dobre. Ja s mojimi chodim von kazdy den, ked sa podari, tak aj doobeda aj poobede. Doma trcime, len ked su drobci chori - teda ak teplotuju, ci beru ATB. Inak, ak tam nie je vichrica tak sa ide von 😀

nela82
1. mar 2012

@anjelicek26 ach jaaaj,v kazdej teme nieco na teba vyťahujem???Ved ty prispievas asi fakt do kazdej diskusie ci otazky.....to nemam sancu stihat citat tie tvoje nazory a nutene rady 😀 Neboj,nevyhladavam tvoje rady 😉
Musela som este reagovat-pekny den ti prajem.

vanessm
2. mar 2012

@nela82 To či prispieva do každej témy je jej vec, nie tvoja, ale asi ju čítať stíhaš keď si si to všimla.

nela82
2. mar 2012

@vanessm no-neda sa nevsimnut,ked je vsade 😀 A nie som jedina co si to mysli- 😝 A vobec-na teba som nereagovala 😝 😝 ci ste jedna a ta ista ?😅 Toto je diskusia-je zjavne,ze ti az velmi vadi moja reakcia na dotycnu..
Hlavu hore-su aj dôležitejšie veci 😅

fialkaa
2. mar 2012

moj pokus o navrat k teme:

von sa snazim chodit co najcastejsie. ked bol maly este babatko, isla som v kazdom pocasi. vyhovovalo mi to, maly v kociku pekne spal, mne robili dlhe prechadzky dobre na hemoroidy nadobudnute pri porode 🙂 , cize obojstranna spokojnost.
cca od jedneho roku, sme chodili von 2krat denne - dopoludnia aj popoludni. ale uz nie za kazdeho pocasia, ked lialo alebo bola prilis velka zima. v lete som to ale dohnala uz trochu do extremu - hned rano sme isli von a hned ako sa zobudil po obednom spanku, som sa s nim ponahlala von ako sibnuta. na konci leta som uz nevladala, bola som unavena, pretoze som nestihala pracu v domacnosti (s malym som 90 perc. casu sama, v domacnosti mi nema kto pomoct a nema mi ho kto ani postrazit).
v zime sme uz chodili von casto len 1krat a ked bola prilis velka zima, nesli sme vobec. navyse maly zimu nema rad, prekaza mu, ked mrzne, fuci, nepaci sa mu brodenie v snehu.
takze teraz je to tak, ze sa snazim ist von kazdy den, ale ked je mrzko, nesilim to zbytocne

vanessm
2. mar 2012

@nela82 Je ťažko pripustiť, že má niekto aj iný názor ako ty.?Nie sme tá istá, len ma odjakživa irituje krivda a drzé vystupovanie, také ako máš ty. Mám rada jej názory, aj keď so všetkými nesúhlasím, vždy si ju rada prečítam, a preto narážky typu, že je asi v každej téme - no prepáč, ale do toho ťa nič, ja si oveľa radšej prečítam jej názor ako tvoj.

nela82
2. mar 2012

@vanessm tak preco citas a reagujes na mna? 😀 Je zjavne,ze vobec nemas sajnu o com pises 😅 My sa aj pozname?
Ty prispievas do diskusii-tak ako aj ja...este si to nepochopila?Je pochopitelne,ze nie kazdemu sa bude pacit co ten druhy napise-o tom to je-je to verejne forum..
A co sa tyka tych nazorov....ja sa tu nesnazim kazdemu radit a za kazdu cenu si stat za svojim-viac citaj 😉
O odklade si myslim svoje-a mas pravdu-za tym si stojim!Nepatrim medzi "lenive"maminy,ktore z lenivosti "vybavili" dietatu odklad skolskej dochadzky...
Ak budes mat doma dyslektika...asi vtedy pochopis o com som pisala.
Kludne si citaj jej názory-mas pocit,ze ti to zakazujem?Mne je uplne jedno cie nazory citas 😅

Strana
z7