Dieťa ma vetry. Aké máte skúsenosti?
Caute mamule🙂 chcela som sa spytat, pripadne vydrankat volajaku radu. Moj malinky ma skoro 9mesiacov a kazdu noc sa strasne kruti a ma vetriky bez ohladu nato co cez den papa..Skusali sme espumizan, imfacol...kremy na brusko ale nic sa velmi neosvedcilo....hrozne nekludne spi, vrti sa, vzdycha, place zo spanku...Mate niekto podobnu skusenost? dakujem za kazdy prispevok, radu, vetu🙂 dakujem Maja
malá takto spava od pol roka a dnes už ma 16 mesiacov...dovr´tedy v noci pekne spinkala....vždy kej jej idu zubky, tak sa len prehadzuje a kope....tiež som si myslela, že ju bolí bruško....
@majmachci myslim si, ze to neni z bruska. nas toto robi este teraz kazdu noc. strasne sa vrti, cestuje po posteli, krici zo sna, place,.... 5x za noc k nemu vstavam, z toho 3x ho uspavam,.... je to strasne vycerpavajuce. uz som rozmyslala aj nad nejakymi liekmi, ale zase nechcem ho prepchavaat chemiou. moj otec a brat toto robili do 10 rokov, tak dufam, ze to neni dedicne. ☹
Ahoj ja mam tiez doma takmer dvojrocne. A ESTE sme nemali prespatu noc. Az dnes prvykrat. Poznam presne o com hovoris, nasa takisto casto zo spanku mrci a rano je na opacnej strane postielky ako vecer zaspavala. Lekarka mi hovorila, ze nech nestresujem vraj je v podstate velmi malo deticiek co dokazu prespat celu noc. Zvlast tie viac aktivne v noci znova prezivaju to co zazili cez den. Takze takisto cakam, kedy sa dostanem do okruhu tych stastnych mamiciek, ktorym deti prespinkaju celu noc. 🙂 🙂 🙂 🙂
mas ma vsetky zuby uz asi 4 mesiace, u nas je to inym. asi naozaj tym ako pise ala48, ze znovu preziva to, co prezil cez den.
U nas to bolo podobne, skusala som homeo, zmenila som polohu postielky, brala ho ku sebe, svietila v noci, zmenila mlieko....no ziaden extra efekt. Mame rok a pol a ku malemu vstavam tak ci tak, dva aj trikrat. Tak len verim, ze to nie je nic vazne a ze to rychlo prejde. 🙂
@majmachci skoč pediatričke a nechaj mu spraviť výter zo zadočku a odber stolice, môžu to byť aj parazity - mrle, hlísty...vtedy sú deti nekľudné v noci, lebo oni v noci vyliezajú na konečník klásť vajíčka 🤐 a to strašne svrbí, preto môže tak zle spať. Je vo veku, keď všetko dáva do pusy, nikdy nevieš, čo olizne a tak. Keď má človek dieťa, treba myslieť aj na takéto červíkovské nepríjemnosti, nie je to nič výnimočné u detí 😉 My máme v byte havka a raz ročne "odčervujeme" aj seba, moj malý má pol roka a už som riešila s pediatričkou odčervenie, ale v rámci prevencie, zatiaľ nie "naostro"... skús sa spýtať svojej dr na to 🙂
@majmachci ahoj, téma je tu už dlho, ale my máme tento problém teraz...moja malá sa v noci aspoň dva krát začne vrtieť, napínať, krútiť, na to sa zobudí, mrnčí...a vždy si popri tom aj poprdká...tak neviem, či sú to bolestivé vetry alebo zúbky...idú nám 4 stoličky naraz, od bolesti jej nedávam nič...cez deň je kľudná, usmiata, jesť jej chutú stolicu má pravidelnú....ale stále mám také obavy, či to nie su tie vetry nie zubky...u vás to ako dopadlo? už som rozmýšlala nad sonom bruška, ale sú aj noci, keď spinká pekne, aj keď už sa tak asi týžden nestalo...prosím o radu, Ďakujem.
@nikusssik no čo ti poviem🙂 prešlo to s vekom......prerástol to......ako začal behať a viac sa hýbať tak mu aj peristatika začala lepšie fungovať a tým pádom si prdkal len taký fukot a hlavne sa viac unavil a potom kludnejšie spal🙂 chvalabohu, lebo som myslela že už pojdem......🙂) Držím Vám moc palce, chce to vela trpezlivosti. Hlavne že si prdkajú, to je znak že všetko hlavné funguje a tie "maličkosti " okolo sa doriešia tiež neboj, neviem ako stará je tvoja malá ale predpokladám že v podobnom veku ako bol môj Tomík ked mal takéto ťažkosti.....Vydrž....Určite to čoskoro prejde
@majmachci no práveže, moja má už 13 mesiacov, netuším, z čoho môže byť v noci taká nepokojná...sú noci, ktoré prespí celé a niekedy sa budí...niekedy si poprdká bez zobudenia a niekedy sa začne vrtieť, krútiť, napínať, ale to možno súvisí so zúbkami....neviem aky by mohol byť problém, keď je inak v pohode, papá, priberá, kaká...už rozmyšlam, či nieje problém mliečko, ak jej zle trávi v noci alebo ja neviem...niekedy sa z neho aj redšie dokaká, sme na umelom...ale potom prečo by niektoré noci mala dobré??? veď mliečko má stále rovnaké už dlho...ach no ja neviem 🙂
moja mala má 7 mesiacov a posledný týždeň detto :( ale som si istá že sa budí kvôli vetrom. Budí sa s plačom - keď k nej prídem buď si poprdká sama a spí ďalej alebo ju trošku pritlačím nožičku opäť si poprdká a spí ďalej ... ale niekedy sa jej nedá prdnúť hneď a potom rev v noci ako keby ju drali ... doteraz to nerobila spávala od 3 mesiacov celú noc ... zúbky má dva a ani som nevedela že jej vyšli .. .tiež neviem čo je to tým že sa začali príkrmy alebo čím .... 🙄
Ahojte baby, ako ste dopadli so svojimi drobcami, pri tých nočných plačoch? No u nás sa to opakuje po pár tyzdnoch a to uz sme vylucili umele mlieko a dávame ryzové, pretože sa potvrdila algergia na KB. Neviem čo mam robit, cez den uplna pohoda prdka si a je v celku spokojný, aj ked je to skoro 18 mesacný živel, lenže ako náhle ho dáme spať, tak do dvoch hodín strašne plače, zoberieme ho k sebe, prdká si celkom a spinká, a o dve hodiny rev a už sa dáva na styri a hrozne mrnčí a snaží sa prdkať, a to sa zopakuje asi trikrát, uz som zufala, ako sme vymenili mlieko bol mesiac a nieco uplne v pohode a isli mu stolicky, teraz je to čistá katastrofa, na sone sme boli mal iba zvacsenu slezinu z mononukleozy, a vytery zo zadočku mal uplne negativne, aj krv v stolici. Nechapem prečo má stale také vykyvy...vaše sú už ok?
No musite len vydrzat,maly ma uz 2,5 roka a proste jedneho dna to prestalo...sice zacali nocne mory a vsetko sa mu v spanku zo dna vracia,ale tie neskutocne prdy prestali ale pravdou je ze zacal si vyberat co bude jest..mlieka nedotkne...obcas jogurt resp. Pribinacik...je iba zemiaky na mlion sposobov a maso...ziadne cestoviny ryzu a chlieb peilezitostne...takze treba vyckat a dieta si samo ked bude starsie vytriedi co moze a co nemoze...
Dajte si otestovat u deti histaminovu intoleranciu. Ta sa moze takto prejavovat...
No jogurty a pribinacky papa preto lebo dr.cierna detska gastro na kramaroch povedala ze to urcite nie kravska bielkovina ze to bol iba skresleny vysledok pretoze predtym pil mlieko..ze tak by dieta nevyzeralo...ze pri zuboch to moze byt

@majmachci on moze mat aj zle sny. To sa mi zda najskor pravdepodobne, kedze sa vrti, vzdycha a place... Asi treba len vydrzat...