icon

Dlhé uspávanie drobca

dadka246
2. dec 2012

Ahojte mamičky moja princeznička večer zaspáva iba na ciciku a to aj tri štyri hodky... je to strašne únavné... napapáme sa ale potom musíme ešte dudkať cicik namiesto cumla lebo ten vôbec nechce. Vôbec som ju na to neučila, nenechávala som ju zbytočne na ciciku, len sme sa vždy napapali a šup do postieľky. Toto robí už viac ako mesiac. Neviem ako ju to odnaučiť. Skúšala som aj kolotoč, aj vysávač, lebo keď upratujem, pri vysávačí ced deň zabuva. ALE NIČ VEČER NEPOMÁHA!!! Nestretli ste sa niektorá s takýmto niečím??? Ďakujem za rady 🙂

akdarka
2. dec 2012

@dadka246 u nás to takto vyzeralo do 7.mesiaca syna. Teraz ma 27mes a zaspatie na prsniku mu večer trvá cca 30 minút.Vekom sa to fakt vyrazne zlepsovalo. Dopraj dcérke čo potrebuje, nerobí to z rozmaru, je malička.

vonicka
2. dec 2012

@dadka246 Ja by som ju 4 hodiny na prse v ziadnom pripade nenechala. Jasne, ze sa stalo nieco, preco jej to zrazu vyhovuje, ale takto si zvykne, ze ma prso stale v ustach. Moj maly najdlhsie co zaspaval na prse, bola hodina a pol, okolo 4, mesiaca. Teraz ma 10 a zaspi do 15 minut, vdaka bohu 🙂 lenze, ked bolo obdobie, ze nechcellen tak zaspat, radsej som ho nechala tak, nech sa kruti sam po posteli a ja som lezala vedla a davala na neho pozor. Co by sa stalo kebyze malu nechas tak a skusis jej dat znovu o hodinu jest? A este je otazka, ci ju nedavas spat prilis neskoro. Aky mate zhruba rezim cez den?

dadka246
autor
2. dec 2012

@vonicka kebyže ju nechám len tak na posteli, hrozne plače... a nič nezaberá... cez deň zaspí aj bez cicika vôbec jej nechýba... a dávam ju spávať hned po kúpaní okolo pol osmej...

dadka246
autor
2. dec 2012

@akdarka a uspávala si tak dlho, keď mal to svoje obdobie na ciciku?

vonicka
2. dec 2012

@dadka246 Ja som tiez davala okolo 8 a potom som zacala uspavat uz pred 7, aby o 7 spal a postupne zacalaj vstavat rano neskor (nie o 5 ale o pol 7), Lenze cele to trvalo dlhe tyzdne a zmena bola postupna. Neviem co by som ti poradila, ale urcite sa to raz upravi. Obavam sa, ze dovtedy nemas moc na vyber, len sa prisposobit tomu malemu babatku, ktore este nevie naschval vymyslat. Zrejme sa strhava zo spanku (co je uplne normalne) a vzdy sa musi ubezpecit, ze si tam. No a deti sa zasadne ubezpecuju na prse.... Vela stastia 🙂

akdarka
2. dec 2012

@dadka246 áno, dopriala som mu čo potrebuje. Plakať som ho nikdy nenechala ak ma potreboval. Potrebuju proste pomoc pri zaspinkani a predpokladám, ze čoskoro si vyberie namiesto prsnika radšej rozprávky, spievanie, skrabkanie chrbatika...ale pomáhať zaspavat mu budeme s manželom kým bude potrebovať. Je to naše miminko a neberieme ho ako manipulatora. Tento prístup sa nám vypláca a vieme, ze to robíme správne 😵

karin1234
2. dec 2012

ahoj, ja som si stiahla z netu z ulozto.sk knihu kazde dieta sa vie naučiť spať, syna som vzdy nakojila, dala mu cumlik a ulozila do postielky, vzdy spal bez hojdania na rukach a som rada,ze je tak naučený. vsetko je to o zvyku ako si dieťa zvykne. samozrejme boli obdobia ked bol chory alebo ked sli zuby a vtedy to tiez nebolo ružové. ale podla toho ako sa dieta nauci tak aj spi vzdy si zvykne ze niečo potrebuje pri zaspávani tak si to vyzaduje aj nadalej.

marduliena
2. dec 2012

Možno má svoje obdobie,to prejde.

zuzanockamt
2. dec 2012

@karin1234 zavisi to od dietata, kazde je ine ... niektore pri zaspavani potrebuje pomoc, ine nie ... nie je to o tom, ze "ako si ho naucis" 🙂

karin1234
2. dec 2012

@zuzanockamt tak v tom suhlasim,ze kazde je ine, len som to myslela tak, že ak budeš hojdať na rukách rychlo si na to zvykne a bude si to vyzadovať stále aby zaspinkalo

zuzanockamt
2. dec 2012

@karin1234 tak moj syn si pobyt na rukach vyzadoval od zaciatku - od porodnice ... bol nespokojny, az kym ho som nevzala, takze to potreboval, nemal sa to kde naucit

boka79
2. dec 2012

ani my sme maleho nic neucili a tiez si vyzaduje prsnik na zaspavanie, a kedze som ho nechcela nechat vyplakat, tak ho necham a to uspavanie trva stale kratsie a kratsie, na zaciatku aj hodinu a pol, kym som mohla odist a to som uz ostala rovno v posteli. Pre mna to nebolo az tak vycerpavajuce, skor som si pri tom oddychla, jedine, co ma trapilo a to je teraz lepsie, ze som na velku nemala cas, ale MM sa postaral a teraz spi za 15 min,. a mozem ist prec. Je to vyrazne lepsie..

Jedine na co sa deti ucia su cumle, samostatne zaspavanie, zaspavanie na prsniku beriem skor ako prirodzenu vec.. drzim palceky.

Mne napr. na rukach nezaspal, bol nekludny, mrvil sa. a tak sme ostali pri prsniku