Do akého veku mali vaše deti plienky?
len taka mensia anketa mamicky dokedy mali vase deti plienky?
Dcéra necelý rok a 3/4, syn 2 roky. Obaja hneď bez plienky aj na noc.
Prvá dcéra na rok už bola odplienkovaná, na rok a pol aj na noc. Všetko za týždeň.
Dvojročný syn ešte má plienku, ale uz skúšame, počítam tak za týždeň bude tiež bez.
A ročná už odkukava od staršieho, ale ešte nechodí tak počítam že tiež až na dva roky bude bez.
2,5r a 2r
Do roka už boli všetci bez plienky aj na noc. Ale ja som stará škola, deti mám už relatívne veľké.
Prvá dcéra 18mesiacov a do 2r na noc,teraz som odplienkoval syna má 1r11mesuacov a v noci má striedavo...občas suchú občas mokru
Dcera - 20 mesiacov den/noc bez
Syn - 19 mesiacov den/noc bez
Syn - 19 mesiacov den/noc bez
Dcera - 17 mesiacov den a tyzden pred 4.narodeninami noc
Isli sme metodou odplienkovanie za 7 dni - teda zobrat plienky, dat holu ritku, dlhe tricko, podkolienky, kupit nocnik spolu a uz tu plienku nevratit cez den... po tyzdni boli bez nehod uplne (starsi traja aj v noci hned). U najmladsej dcery to trvalo v noci dlho - kombinacia brutal tvrdy a dlhy spanok robilo svoje...nehrotili sme to, plienka sla prec ked bola sucha par dni a nie skor... V noci sme tym padom nemali ziadnu pocikanu postel. Nikdy.
A toto nie su preteky... pripravenost je nutna na viacerych urovniach, zvierace, hormony, chapanie, hlasenie, ochota spolupracovat...
Na deň asi keď mala rok a trištvrte a na noc ešte stále má😭(bude mať 3 roky). Ale už má ocikanu v noci možno 2x za týžden. Tak dúfam že čoskoro aj tie už vynecháme. Ďalší balík už nekupujeme😂
Prvé dieťa 3,5r. Druhé dieťa 2,5r. Tretie dieťa má ešte plienku 2r10m. Prvé dve deti boli odplienkované od začatia po koniec 3-5dní aj na noc an na deň. Nehody prvý žiadne, druhé asi 5. 🍀
Syn vydržal ale nehlásil od 10 mesiacov, pochopil že treba povedať v 13 mesiacoch. Noc v 15 mesiacoch.
Naša vnučka mala až 2 roky a 9 mesiacov naraz sme zrušili na deň a noc. Medzi tým bolo neskutočne veľa pokusov na zrušenie ale nešlo to. Aj doktorka povedala, že do 3 rokov je to OK. Dieťaťu musí dozrieť mozog. Zasa bola šikovnejšie v rozprávaní- mala 2 roky a všetko rozprávala dokonca aj slabé "r", takže nemala by to byť súťaž mamičiek na pochválenie sa na pieskovisku, že už nemáme plienky. Niekedy to ide skôr niekedy trocha neskôr. Určite to do 3 rokov nie je tragédia.
Dcera ma 2 roky aj 2 mesiace a je 8 mesiacov uplne odplienkovana. Synom sa takisto podarilo v 1,5 roku. 😊
Staršia 23mesiacov mladšia 18mes. Na noc ešte nejaké 3mesiace
2r bez cez den,do pol r aj cez noc.
Syn do 2,5r
Prvá do 2 rokov, druhá do 3 rokov, tretí do 3,5 roku.
Syn 2r2m stala sa sem tam aj nehoda
@ak_tak0202 👏super šikovný
Starsi na rok a pol, po tyzdni aj v noci bez plienky, mladsi presne na 2 roky a najmladsia dva roky tiez.
2r 7m my mame studeny byt a ladove podlahy tak som cakala kym zacne byt teplejsie. Ja som sa teda ani neponahlala nestoji mi to za ocurany byt a nervozne dieta a aj dlho odmietal sadnut na nocnik/wc.Pochopil to na druhy den ako sme mu nedali plienku aj ked nehody boli. Uz nema ani plienku na spanky v noci uz velmi dlho necikal a cez den prestal cikat pocas obedneho spanku par dni po tom ako zacal chodit na nocnik.
2roky a 10mesiacov (na den) - sam povedal, ze nechce, nedali sme, nikdy sa nepocikal. Na noc ju odmietol tiez sam, mal 3roky a 4 mesiace, nehoda len ked mal horucku, inak sucha postel 😉
@anjelicek26 vau to je super s to ste tych 7 dni nikam nechodili?
Do 2,5roku a za tyzden bola bez
Nie, tych 7 dni sme boli doma (bol januar-marec v tej dobe, deti su letne...)... prvy den prakticky medzi kupelnou a kuchynou a staly dozor, pytat sa, posadit, ukazat... oni nevedeli, co je nocnik do toho dna, proste prislo mi to zbytocne... pochopili to rychlo, ano prvy den-dva jedna nehoda za druhou, ale potom to uz slo... proste obrnit sa bozskou trpezlivostou a ide to...chvalit, chvalit, chvalit, nikdy za nehodu nevynadat, ale proste - nabuduce to stihneme... potom sme ani mimo domu nedali plienku, na co...vydrzali pekne (2-4h) a vzdy som naplanovala prestavku niekde, aby sa vedeli vycikat pocas tej doby. Najdolezitejsie je dieta nemylit, take batola ti prd rozumie - doma nemam, v autosedacke mam, u svokry mam... vonku mam cikat tiez do plienky, to je nad jeho chapanie take rozdiely...radsej zobrat veci na prezlecenie (ale my sme nehody proste vonku nemali...). Sli sme na to, ked boli zrely.
Starsia do 17 mesiacov ale potom za tyzden bez plienky aj v noci. Mladsia do 2 rokov a tiez po tyzdni uz aj na noc bez plienky.
@dada0902 látkové plienky, žiadny pocit sucha, syn bol fajnovka, vadilo mu to 😁. Dúfam že dcéra bude rovnaká, má 5 mesiacov a hneď bučí keď si cvrkne 🤔.
Najlepšie je týždeň, ktorý sa rozhodneš odplienkovať, skutočne byť hlavne doma. Moju som tiež odplienkovala v 18.mesiacoch a to len preto, že kvôli Covidu sme museli byť doma. Tak som si aspoň vymyslela "náplň dňa", úplne zobrala plienky a hoci prvý deň skoro všetky nohavice boli popiškané.Potom zrazu sa to podarilo, aj s kakaním a už to bolo.
Dcera 2r.3m, prvy syn 2r.4m, druhy syn presne 3 roky. Ani u jedneho dietata som nerozlisovala denna/nocna plienka, proste ked odplienkovat, hned vsetko..
Syn mal cez 3rokyked sme cez deň prestali davati a na noc má ešte stále
2 roky 8 mesiacov, čakali sme kým sa oteplí. Bez komplikácií aj spánok, ešte som týždeň dávala plienku, ale bola sucha

do 2 rokov, na spanie do 2 a pol