Otázka dňa: Preferujete kúpu nového oblečenia pre deti alebo z druhej ruky?

redakcia
27. jan 2020

Deti rastú ako z vody 👶, čím sú menšie, tým rýchlejšie. A tak nezostáva nič iné, ako podchvíľu 🛒 kupovať stále väčšie a väčšie oblečenie, či topánky. Niektoré mamičky šikovne ušetria nielen peniaze ale aj prírodu nakupovaním vecí “z druhej ruky”.

A čo vy? Aký na to máte názor?

Podeľte sa oň v tejto diskusii, kde si o tom píšeme, radíme si, diskutujeme.

Okrem tejto diskusie sa na to pýta aj náš Miky, maskot Modrého koníka, v ankete na FB Messanger-i.

Takže ak sa chceš do ankety prebiehajúcich každý pondelok, stredu a piatok zapojiť aj ty, stačí kliknúť sem: https://i.modrykonik.sk/39SiaNb a zúčastniť sa aj Ankety.

📱 Ako dopadlo hlasovanie na Facebooku?
- Možnosti v ankete boli: Po niekom/ Vždy nové/ Aj - aj
- Tak kde nakupujú mamičky z koníka? 🛒14% mamičiek s obľubou nakupuje v detských bazároch. 19% si potrpí vždy na nové veci. 67% využíva obe možnosti nákupu.

tosomja
27. jan 2020

Pekny den.
Cakam babatko. Kedze po dievcatku to bude prezmenu chlapcek, chcem si uzit prve nakupy v obchode, obchytat, rozplyvat sa 😊
Ale urcite budem nakupovat aj z druhej ruky, ked zacne behat, hrat sa v piesku, sadat kadetade...
Lenze, ako som si vsimla, tak veci v bazare su mnohokrat drahsie, ako v obchode 😃
Uvidim. Dcere 9rocnej kupujem uz len z obchodov, neoplati sa riskovat poskodeny,flakaty "material"

deti95060810
27. jan 2020

jednoznačne nové...kúpim jednej a postupne vynosia aj ďalšie dve ...
Mali sme už aj staršie veci - ale to boli darované od švagrinej po jej dcére.

rinsh
27. jan 2020

Keď je dieťatko malé, tak podľa mňa nemá zmysel kupovať nové oblečenie. Rýchlo vyrastie a niektoré veci má na sebe pár krát alebo ich ani nestihne mať na sebe a okrem toho tomu drobcovi je jedno čo má oblečené. Iné je, ak je už väčšie (škôlka, škola) tam sa detičky chcú parádiť 😊 ale zasa bola by škoda aby mi dcérka behala po blate, tráve v novo kúpenom oblečení. Tam sa oplatí mať veci z druhej ruky ☺

gabrielaaaa
27. jan 2020

Ja som prveho rodila 2014 a veci po nom mala som tri vrecia 🙈co sa dalo oprala som čo son potrebovala som si nechala tie veci sú ako nové😍teraz čakam znovu chlapca takže veci mam do aleluja ale zas priatel z druhej ruky nechce😁on si pre svojho synačika kupil všetko 😍ale už ked bude večši tie vecičky darujem budu zachovale niekomu ešte poslužia😊

martina1201
27. jan 2020

U nas je zauzivane dedenie po kamaratkach aj rodine, takze prevazna cast su nosene veci a nove kupujem len co sa mi paci alebo co nezdedime 🙂. Starsim detom nakupujem v obchodoch aj v sekaci.

dejka77
27. jan 2020

Detom som kupovala nove veci, niektore som dostala od rodiny. Neskor som zacala kupovat baliky oblecenia, bud uz nosenych alebo mix nosene a nove. Usetrila som tym stovky eur a vacsina veci bola ako nova. Nema vyznam (aspon pre mna) kupovat len nove veci, zvlast ak to dieta ponosi rok a v pripade mojich deti aj velakrat znici. Takze zatial fungujem tak, ze kupujem aj nosene, ale ked sa mi nieco v obchode paci, tak kupim nove.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simuskaaa123
28. jan 2020

Ja mam septembrovu malú, kupujem jej nové v pepcu alebo aj tu na bazáre. Veľa vecí mam od kamošky alebo sestranici. Teraz mi je to jedno, keďže vlastne všetci vidia len fusak a deku, príp overal a čiapku :D keď s nou niekam idem kde ju budem vyzliekať tak mám pripravených pár nových vecí. Ale tak po bábätku tomu nič nemôže byť. Zatiaľ čo som kúpila tu na bazáre boli viac menej nepoužité, aj s visačka mi. Keď bude väčšia tak jej určite budem kupovať aj nové ale na doma z pepca postačia. Alebo kamoška, ona jej malej nakúpila veľa drahých značkových veci, párkrát jej ich obliekla a mne ich predala max za 2e..

ivana11155
31. jan 2020

@redakcia iba nové

sense
31. jan 2020

Iba nove.... ale zachovale posuvam...kamaratke

kotulicek
31. jan 2020

@redakcia v bazáre kúpim skoro všetko prečo nie šetríme s tým riadne peniaze nové len ponožky spodné prádlo ,topánky poprípade

fkata
31. jan 2020

Kupujem synovi iba nové oblečenie, aj to dosť preberám.
Som rozhodnutá, že ani v prípade súrodenca nebudem obliekať druhé, do vecí po druhom. Ak mal prvý nové oblečenie, ani mladšie dieťa o to neukrátim.
Nosené, vyrastené oblečenie posúvam na detskú kliniku, príp. vždy niekomu, kto potrebuje.

katkaba1
31. jan 2020

Jedine nové. Ani pre seba nekupujeme z bazáru..