Do akého veku ste používali bezpečnostné popruhy?
Ahojte mamičky, malá bude mať 20 mesiacov. Popruhy momentálne nepoužívame. používali sme ich sporadicky, ked malá začala chodiť, to mala okolo roka. párkát sme ich využili a odoložili. Teraz by som ich najradšej začala používať. Ide o to, že malá je dosť nepozorná, behá lieta, nepozerá kde a do čoho narazí, obzerá sa, nepozerá pod nožičky. som jej takmer stále za patami a najradšej by som ju stále držala za ručičku ale to sa nedá, a ani ona nechce. niekedy mi pripadá, že ťažisko nemá na zadočku ale na hlavičke. veľa padá. neurologicky by mala byť ok, kedže sme do nedávna boli sledovaný na neurologii. manžel hovorí, nech ju nechám samú behať, že sa musí naučiť aj padať a tak, ja to beriem, lenže v piatok mi spadla vonku tak, že v behu zakopla a narazila očkom do drevenej preliezky. má to celé ošúchané, napuchnuté a pekne to začína fialovieť, boli sme na pohotovosti aj na očnom. Takže začínam rozmýšľať, či jej nedať opať traky ale neviem či jej tým ešte viacej nepoškodím, či nebude tým pádom pohodlná a ešte menej bude dávať pozor a tak..... a má už takmer 20 mesiacov tak neviem, či je to ešte vhodné. máte s tým mamičky skúsenosť. vopred dakujem za názory. pekný večer.
Veru, skontroluj topanky. Pada aj ked je na boso? Nevracaj sa k trakom. Budes ju brzdit. Nezacala nahodou teraz behat? Mladsia doteraz len chodila, islo jej to uz bez padov a kolisania. Pred tyzdnom zacala behat, prestala chodit pomaly a v behu ju este dost mota. Inak, manzel ma pravdu, musi sa naucit aj padat a tych urazov budete mat este vela. My mame stale modre kolena (az sa bojim leta 🙂 ) a pravidelne mavame monokle, rozrazene pery a pod. A to nielen mladsia, ale aj starsia. 😀
Presne, prve co ma napadlo - primale topanky. Dieta pritahuje prsteky a tym padom straca chodidlo stabilitu.
My popruhy pouzivame - ked ideme pri chodniku pri ceste, kde auta lietaju ako blazni (maly si momentalne robi narodny sport sa otocit a vybehnut na cestu) alebo na prechadzke pri kanali - rozumej - vobec ziadna zabrana medzi 5m sirokou a 1,5 m hlbokou vodou.... Vdaka bohu nie som jedina, väcsina ludi, co ma male dieta to pochopi, na slovensku by ma asi ukamenovali...u nas je to kvoli bezpecnosti, padat nepada uz vlastne vobec.
co sa toho tyka, co pises, ze do niecoho naraz, je to viac, ked je unavena, ze? Zvysuje sa tym nepozornost a aj koordinacia. Ak nie, hm, na ocnom ste boli?
vôbec som nepoužívala..pride mi to zbytočné, ale samozrejme nič v zlom.Už by som sa k nim nevratila na tvojom mieste
ahoj, k topankam len tolko, ze nasa mala vzdy o 0,5 cm vacsie topanky, aby netrpela noha a aj tak pada. skusala som aj topanky, ktore sadli tak akurat, ako rit na serbel, aj tak padala. ked sme sli po dobrom terene, kde nehrozil uraz, tak som ju uz proste nechala, lebo som uz nemala sil stale ju drzat, tiez sa trhala z ruk, kociar je u nas uz veeeeeeelmi dlho neznamy pojem, akonahle ideme nahodou po "nebezpecnom" terene, kde nieco ostre trci napriklad, tak ju chytim za kapucnu, alebo za ruku - aj ked nasilu. veci ako traky alebo bezpecnostne pasy by u nas vobec nefungovali, to mi je uplne jasne. stale za nou utekam, vyslovene robi napriek - vzdor, vie, ze nesmie na cestu, ide na cestu, vie, ze ruky nema davat k horucej platnicke a robi to.. co uz. trpezlivost. k trakom sa nevracaj, viem, ze si sa prelakla, ked sa stal ten "uraz", ale asi ako hovori tvoj manzel, asi by si jej len pritazila tym, ze by spohodlnela a spolahla sa na to, ze vzdy ju zadrzis a jej sa nic nestane. to bude potom spiet k nedajboze este horsiemu urazu... 😉
My sme to nepouzivali ale mala som viackrat chut ich kupit. Vlastne este teraz by si ich moj syn niekedy zasluzil a to ma 7 rokov. 😀 😀 😀 Ale znami co si pamatam ich mali este aj vo veku 2 a pol roka hlavne po meste kvoli autam.
ahojky:O))tak po prvé s kočíkom sme velmi spokojný -ešte raz vdaka:O)) a k tomu padaniu,môj mal také obdobie ako tvoja,nepozeral sa a zakopával ,padal .. 😠 😒 menili sme topánočky a je to lepšie,predtým mu boli asi moc velké a všimla som si to až ked tak viac padal a presne ako píšeš aj môj skoro vždy padá na hlavu ,alebo sa tak prekoprcne....a tiež mi to pripadalo že sa učil behať-utekať alebo také niečo teraz už padne sporadicky-normálne ale zato utekááá ako blesk ..držím palce ono to prejde 😉 😉 😉
v anglicku to pouzivaju pomaly do 3 rokov ,,,aby sa im dieta v nakupnom centre nestratilo, 🙂 ,niektore matky tahaju za sebou deti ako psa a cistia s detmi dlazku,,,celkom je to sranda sa na to pozerat,,,to tu na slovensku také nemáme .... 😀
pouzivaj ich dokedy to vyhovuje tebe, co si kto mysli je vedlajsie, ty si zo svojim dietatom denne a vies co treba najlepsie, ja som pouzivala len v obchodnych centrach lebo tam je vela ludi,,aby mi nezaslapali,,,,a neutiekla mi niekde do davu.....inak vonku nie....a dokedy ? fuuuuuuu,,ked sa naucila sama chodit od 10 mesiacov....a potom neviem kolko dlho uz si nejako nespominam ....asi do rok a pol 😕
ja pouzivam este stale, hlavne ked cestujem s oboma mhd. aby mi nevbehol pod vlak alebo na cestu, pokial si kupim listok. takto ho mozem zavesit na ruku alebo dat starsiemu, nech ho postrazi. a pouzivat ich bude dovtedy, pokial mlady pan nedostane "rozum". co pri jeho povahe moze byt dost dlho 😀
ja by som na to napisala asi tolko. tym, ze si pouzivala popruhy sa na nich jednoducho zacala spoliehat, 20-mesacne dieta este nerozmysla natolko, aby si uvedomilo, ze tie popruhy akurat nema, ma zafixovane, ze ju stale niekto ci nieco isti, tak si lieta hlava nehlava. ja by jej poruhy nedavala viac. nechala by som ju behat samu, nech ziska istotu sama a chodila by som na miesta , kde jej nehrozi nejaky naraz aspon zo zaciatku, velky travnik ci luka.

a nema nahodou male topanky? viac krat som sa v mojom okoli stretla s tym,ze ked deti zacali viac padat boli im male topanocky..
inak by som sa urcite k trakom nevracala, v 20 mesiacoch je to velka baba, musis jej byt proste stale v patach... ale neboj,padov si urcite este uzijete. moji drobci si aspon raz tyzdenne nieco rozbiju, inak sa tyzden ani nerata 😀