Dvojmesačná dcérka má koliky
Ahojte, dcerka ma 2mesiace uz 3tyzden taha nožičky hore dole je podrazdena mam pocit ze ju boli brusko aj je nafuknuta a mame problem s kakanim. Vracat nevracia papali sme nutrilon pronutra 1 ale vymenili sme na nutrilon pro futura 0-6mesiacov, povedali na to prve ze je to silne pre dceru. 6dni bolo dobre a vratili sa problemy. Celu noc prespi len cez den ju trapi brusko vyskusala som infacol aj espumisan ale nevidim zlepsenie. Davam jej kamilkovy caj lebo na fenikel povedali ze moze sposobit problemy. Poradte ak niekto mal taky problem. Hlavne s tym kakanim
Dávaš vigantol? Ak áno, skús nachvíľku vysadiť a používať radšej alternatívu Dvit alebo Jamieson... vigantol často spôsobuje bolesti bruška.
Ahoj skús aj krém na bruško pupik možno pomôže. My sme mali sunar z ktorého mal kde tu bolenie bruska tak sme skúsili nutrilon a z toho mu bolo ešte horšie. Ako ho 3 dni pil tak len krčil nohami tak sme sa späť vrátili k sunaru a pohodka. Ale pomáhali sme mu infacolom. Tak som chcela vlastne naznačiť že nutrilon jej môže robiť zle.
Bacha na kamilku,moja segra z nej mala ako babo strasne krce. Radsej len fenikel alebo len cistu vodu. Dalsia vec je aj vigantol a celkovo nutrilon vela deti zapeka a je pre ne tazky.
@andreaa5 ahoj, my sme vysadili vigantol, kúpili jamieson vitamín D, pupík malej nepomohol a ani masáže či cvičenie nožičkami. Vraj chlapci trpia kolikami viac ako dievčatá. V to chytilo na večer, tak hodinku a pol a potom zaspala. V noci sa zobudila už len na kojenie. Nakoniec sme skúsili homeopatiká. Neviem, či zrovna toto pomohlo, ale koliky postupne ustupovali až nakoniec zmizli.
u staršej dcérky nám pomohla výmena mlieka z nutrilonu (strašne ju z toho zapekalo) na bebu a samozrejme cvičenia s nožičkami, ukladať na bruško a masírovať a vždy po ruke fenyklovy čaj, kvapky sab simplex a ako posledná možnosť rektalna rúrka... teraz pri malom sa mi osvedčil aj krem pupik... inak aj ten vigantol robí dosť veľa problémov ale treba sledovať kedy sa to prejavuje
Tymianovy krem z justu na brusko uvolnuje krce ale pri tak malom babatku urcite pol na pol nariedit s telovym mliekom. Alebo este nahrievacieho plysaka na brusko. Taky co ma v sebe vrecusko so semienkami repky alebo ceresnove kostky a dava sa do mikrovlnky
Moja malá to mávala tiez.Odkedy som kúpila sklenenú fľašku od dr.Brown na kolíky problémy sú preč.Sice aj dráha ale nám pomáha stále
rektalna rurka a SAB simplex, je najlepsi ( je silny a ucinny, tak mi radili na novorodeneckej Jis a fakt pomahal) , 8kvapiek do kazdeho papania, aj pri kojeni na lyzicku s mlieckoma dat.. rektalnu sa nebat pouzit aj 2-3x denne ak treba, nech sa cez nu vykaka , alebo vyprdka... kupit si treba makku, silikonovu v zdr. potrebach.... zasunut skoro celu, cize asi 2/3 dlzky, po ten biely koniec a cvicit nozickami...
Tiez pomaha aj nosenie na tigrika, pozri si na nete, ake to je...
feniklovy caj nam robil horsie, ako bez neho...treba si odsledovat.... skor ta rektalna rurka vam asi pomoze, ked sa bude pucit, daj 🙂 naolejcekuj a sup
@andreaa5 rurka je makucka, ale ide pekne zaviest... ak nemas tu hnusnu oranzovu, to zahod... ta je tvrda a uzka. nanic.... neublizis, neboj, vtlacas ju, ked je dietatko uvolnene a ono ju zas vytlaca a ty ju davas stale naspat, aby ju malo aspon 5 minut a nozicky das k brusku.. ide to lahucko.. Teplomer sa da dat, ale je to malo, lebo je to len koncek a rurka ide az po to biele , tu mas foto.. su rozne farby, ale je makucka, silikonova, nemozes nijako ublizit 🙂
tato moja ma 5mm, su aj 4mm, ale to su pre novorodencov....
Dakujem pekne za radu, urcite vyskusam rurka ma biely koniec 😊
Naše obe dcérky mali koliky a nepomohlo nic. Skusali sme cvičenie, rôzne kvapky, neuzivat vigantol, masáže,.... Proste to muselo prejsť. A to pri druhej trvalo 4 mesiace 😢. Ohľadne kakania nám pomahalo dať ich vykakat, keď nemali čerstvo naplnené brusko, opreli sme si ich chrbatikom o brucho, držali za nozicky nad umyvadlom a krásne sa vykakali, (ako keď dávame dievčatka vonku cikat 😆) išlo im to ľahšie ako do plienky, ako majú zatlacene nozicky na bruško, robili sme to tak cca od mesiaca. Teraz máme chlapca a neverila som ze byvaju deti bez koliky ale dočkala som sa 😊 bolelo ho brusko pár krát a zabral mu vankúšik z dm, ktorý obsahuje hroznove zrniecka, zohreje sa a priloží na bruško, jemu zazracne vždy zabral.

@andreaa5 davaj ju spavat na brusko, cvic.nozkami, ako casto sa da. Mojmu malemu velmi pomahalo, ked som ho nechala rozbaleneho bez plienky, vzdy tolko kopkal, az sa pokakal. Chodili sme aj na kojenecke masaze a prinajhorsom nam pomohla rektalna rurka, niekto ti povie, ze to vobec nie, ale u nas s tym neboli ziadne problemy. Ja som pri dvoch detoch nikdy nepouzivala ziadne lieciva, vzdy sme si vystacili s tym, co pisem