Dvojročné dieťa stáva na parapete
dá ho tam jeho otec, o pol osmej ráno dokonca holého do pol pása od dola. Ja som išla preč, tak sa pozerali. Dieťa vie, že sa to nesmie, že mama to zakazuje a nemá sa to, už som robila za to veľký krik, ze ho nemajú dávať na parapetu, keď bol menší. Ale dedko s jeho otcom su lenivé osoby a tak to robili keď bol menší, lebo im bolo zaťažko ho držať na rukách. Som totálne nahnevaná. Čo si o tom myslíte? Davat dieta stat na parapetu na tretom poschodí? Lebo ja si myslim, ze to len nenormalny clovek spraví.
ak bolo okno zatvorené, tak v tom problém nevidím
Nechapem. Okno je otvorene alebo zavrete? Dieta je zvnutra predpokladam? Niekto pri nom snad stoji?
Byvame na 6tom a obe deti na parapete prestali kopec casu, samozrejme okno zavrete a dospely, co ich istil zozadu. Kyvali sme na rozlucku, cakali na smwtiarov, pozerali ako snezi.. nevidim v tom ziadny problem
Niekde sa stalo, ze dieta si zvyklo stavat na parapete, okno bolo jedneho dna otvorene, na nom sietka. Oprelo sa o sietku a spadlo. Velmi sprosty zvyk toto dovolit.
https://www.tvnoviny.sk/domace/1968378_dievcatk...
https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/559044-...
https://www.tvnoviny.sk/domace/1968065_v-tlmaco...
Pomaly sa to stava pravidelny, ludia su nepoucitelni. Do maleho dietata musi byt hucane kazdy den, ze same nesmie k oknu.
Predpokladam, ze tam otec alebo dedko stoja s nim a okno je zavrete, v tom pripade nechapem, co riesis a preco by ho mali drzat na rukach 🤷♀️ ak ty ale nazyvas svojho partnera a jeho otca nenormalnymi, to mi pride o dost cudnejsie a predpokladam, ze u vas nebude vsetko v poriadku...
@lindusss2016 otvorené bolo okno, stál.v otvorenom okne na parapete zvnutra a otec jeho ho drzal.
autorka: zabila by som ho asi... po tvojom poslednom príspevku...
Ak ho drzal, tak ok. Ale dieta musi od mala vediet, ze same ist do okna je velmi zla vec. Musi sa spytat a byt tam iba s dospelym. Zabit sa da padom z 2, aj 15teho poschodia.
@taga postavil ho do otvoreného okna. predtym s dedom do zatvoreneho cez zimu, ale to som fakt kricala, malý to vie, že som robila krik, ze sa to nesmie. Jeho otec to potom spravil narocky..do zavreteho okna ho postavil na parapetu. Ale dnes do otvoreneho, ja na ulici ked som to videla. On je na navsteve a celkovo pouziva nevhodne slova a robi nevhodne veci pri malom.
@snazilka_bio_mamka ano na otvorene, teraz som odchadzala, skoro ma slaktrafil, maly vie, ze to sa nemá, jeho otec to ale robi napriek tomu. Doteraz ked bol na navsteve robil to ze cez zatvorene ze pozerali von. Soravil to aj u neho doma, ze ho postavil na parapetu ale okno zavrete. Na vyssom poschodi.
@ajka0207 on neni naucený tam stáť. Na to má stoličku..sam si ju prisunie a pozerá, ja pri ňom. Otec chodi na navstevy sem tam. S spravil to teraz zas, hoci vie, ze sa to nemá a ze sa bojim nehody.
Zatvorene by som neriesila, otvorene ano. Ale neviem, ci nieco dosiahnes svojim krikom, usudzujem, ze s otcom nezijes a neviem, ake mate vztahy, ale tebe odporucam, aby si skusila zmenit retoriku a miesto kriku viest s otcom normalny rozhovor ako s dospelym clovekom, lebo mozno ti to robi len naschval 🤷♀️ vysvetlit mu normalne, ze okna mudia byt zavrete. My zijeme na druhom a okna otvarame len na vetracku, dokoran mame len to, kde je balkon a ked potrebujeme vyvetrat v inej izbe, tak stojime tu chvilku pri okne.
Jasné, však ako máš náučeneho tak je to fajn. Ja som reagovala na to že keď je dieťa naučené stať na parapete tak logicky rodič nemôže zabudnúť zavrieť okno. Rovnako aj keď je na stoličke, teda neviem ako tvoj malý, ale moje deti by sa aj zo stoličky vedeli zdruzgat z okna keby je otvorené. Preto ho nikdy otvorené nenechávam. To čo robí tvoj otec, že na otvorené okno, z toho by ma trafil šľak.
@lindusss2016 nikdy neni sam pri otvorenom okne. Ja mam z toho fóbiu aj som bola s tym u doktorky, že sa toho bojím. To mal pol roka. Dobre, tak teraz prídem a kludne mu mám povedať na to niečo? Lebo sms uz dostal ze ohrozuje dieťa na vyvoji a zdraví a jeho bezpečnost. A čo malý? Pred malým podľa Teba s kludom poviem..vies neni to bezpecné, malý moze vypadnút, je to vysoko a na parapete sa nestojí?
Nevidím význam v tom, aby dieťa stalo na parapete, či už pri otvorenom alebo zatvorenom okne. Proste na parapete sa nestojí, tak načo ho tam dávať ?
autorka: ja to napíšem inak. ty nemáš problém s tým, že dieťa môže raz vypadnúť odtiaľ. ty máš problém s mužom. robí ti veci náročky. nebola by som s takým. ver mi, bola som a vydržala som to s prestávkami 6 rokov.... potom som definitívne odišla. napriek robí dodnes. prostredníctvom dcéry. tá je už však veľká a vie sa "brániť" už aj sama. pod pojmom brániť cháp presne toto: chce od nej nejakú hlúposť, ona sa mu postaví na odpor a povie "nie". a je to vyriešené. toto 2-ročný nevie. ten má v hlave poriadny chaos. mama zakázala, otec sa usmieva a dáva ma tam.... no chaos. chudáčik :( ale nie kvôli tebe, ale kvôli debilnému manželovi
@fleur1111 lebo je to chory clovek, len to neviem dokázat. Proste to sa nerobí. Aj 8 rocná uz vypadla z okna. Skocila za ujom, bola rada, ze prisiel. Na okne sa nestoji. Dedo to respektuje uz. Ten ho tam dal raz, hned som to povedala, ze to nie. Nikdy. A potom prisiel na navstevu maleho otec a spravil to. Tak zas som povedala, ze nie. Vysvetlila preco. Spravil to opakovane zas aj u seba. Ale to boli okna zavreté, cez sklo. Teraz som odisla a oni pozeraju na mna z okna, malý v okne na parapete, holy bez plienky a on za ním a pozeraju na mna.
Jeho otec pouziva pri malom zlé slová, ktoré dieťa nemá čo počuť. Nestará sa o neho, raz za mesiac aj viac príde. Neplatí výzivné. Ked mal cez pol rok, obviazal ho kablom. Uz som to tu pisala. Vosla som do izby a maly okolo seba kabel. A to pod rukami okolo hrudi. Este ani nevedel chodiť. Ze sa hrali na hada. Jeho otec si vymysla, ze stale pracuje a veľa zarobi, ze 1000 eur zarobi za dva dni. Podla mna je chorý, neviem ako to dokazat.
No úprimne by som doma riadny krik narobila ak by toto môj muž urobil 😡 ale našťastie ten môj si uvedomuje rizika a nedovolí ísť deťom k oknu ani keď je dokorán otvorené na poschodí (máme dom s francúzskymi oknami a ak vetrame dokorán vzdy je jeden z nás prítomný aby najmladšiemu v hlave neskrstla blbosť)
Farbisto by som mu opísala čo sa môže jeho dieťaťu stat ak by vypadlo, či fakt chce také čosi zažiť..
@panelacikova ja s nim nežijem, má byt prázdny v centre BA, ma dom na dedine, ale nenozem s nim zit. Vacsi lakomec asi neni. Ked za dva tyzdne som prala 2× v pracke, povedal, ze vela periem. Prala som v rukach veľa. Pred malym mi nadával. Ja mam panicky strach z toho okna, u nas to jedna spravila ..ja som bola aj u doktorky psychiatricky, ze sa toho bojim. Dakujem.
to si mala rovno napísať. ak sa dá, urob fotku. potom možno cez právnika podať na súd a zamedziť styk s tým, že popíšeš všetko zlé, čo ťa trápi pri jeho výchove.
Keď nemáš priame dôkazy, treba svedkov, lebo podľa toho čo píšeš nemôže byt psychicky ok. Alebo ho nenechaj s ním samého, keď za nim príde. No nemáš to veru ľahké a úplne chápem tvoje obavy.
Tak ak ti ani vyzivne neplati a je pre maleho nebezpecny, tak mu tie navstevy zatrhni.
Ja som prečítala ze spáva na parapete 🤣
Mne toto urobila svokra s dcérkou. Do otvoreného okna, skoro ma porazilo. Dcérka váži 20 kg, keby sa jej v tej chvíli vyšmykla, alebo by sa niečo stalo, tak nemá šancu pri takej váhe hneď zareagovať a udržať. Väčšiu sprostosť ako dávať deti do otvoreného okna som nevidela. To je fakt len otázka času, aby sa stalo nejaké nešťastie. Dieťa uvidí vtáčika, alebo motylika, bude sa chciet za ním naciahnut a už je nešťastie na svete.
@patka06 no neviem sklo sa da rozbit aj tlakom a dieta moze vypadnut
@andrejka1974 taký tlak dieťa určite nevyvinie a bolo pod otcovým dozorom, aj keď matka neskôr napísala, že okno bolo otvorené, čo už samozrejme mení situáciu a v tom prípade by som tam dieťa nepostavila
Na parapete sa nestojí, nie je to normálne. Ani pri zatvorení okne. Tam už je len kúsok k tomu nevšimnúť si, že je okno otvorene...
Aj môj otec dceru dal stat na schodíky k oknu. Vysledok, muž nechal omylom otvorené okno(dávame len na vetracku) a dcéra si pekne doniesla stoličku a už sa naň liapala, keby som nezasiahla, kto vie, či by sa nezaprela do sieťky a či by ju udrzala. Susedom vyskočil z tretieho poschodia pes a zabil sa, mám predtým velky rešpekt, keď sú o tom plne media, ako veľa deti každoročne takto umrie.

na parapetu? normalne otvorené okno a dieťa daju na parapetu zvonka alebo co?