icon

Extrémne uplakané mesačné dieťa

13. jan 2026

Je tu, prosím, niekto kto mal extremne uplakane dieťa? Našej malej funguje len pohyb, najviac skákanie na fitlopte, inak mrnci, place/skreci skoro nepretržite, v najhorsom až ledva lapa dych. Co vám ešte pomohlo? Ma zmysel hojdacka? Alebo ešte niečo iné...? Mame hojdacie kresielko, čo sa hojda nohou, obcas pomoze, ale nic prevratne. A kedy sa to u vás zlepšilo alebo prešlo? Dakujem

Strana
z2
autor
16. jan 2026
@belasy_motylik

@anonym_autor snažia sa ti tu mamičky pomôcť a určite by tu bolo ešte viac rád, len si dala veľmi neúplné info - koľko má dieťatko, či je ten stav náhly, alebo od narodenia, či si to už konzultovala s lekármi, s kým, aký bol výsledok ...

@belasy_motylik vek je v názve témy. Zdravotné veci tu nejak nemám záujem riešiť, na to mam pediatricku. Je to od narodenia. Proste ma len zaujimalo, ako sa dá ešte odpútať od plaču okrem fit lopty a nosica

kikusenka1
28. jan 2026

@anonym_autor ja som take mala a nepomohlo nič... nerevala len med spala a aj to bolo málokedy 😂

chlpatapapucka
17. feb 2026

@anonym_autor skúste zmeniť mlieko, resp. vyšetrenie na gastro, či nemá náhodou alergiu napr. na laktózu.. keď stále plače, môže mať aj z toho kŕče v brusku..

anonym_606f73
17. feb 2026

Nám pomohol jedine nosič. Zlepšovalo sa to z mesiaca na mesiac.

anonym_2eb4e4
17. feb 2026
@anonym_autor

@krasneleto jasne, 12 hodín denne mam skákať na lopte... hladam ine riesenia, aspon ciastocne. Zjavne si také dieta nemala.

@anonym_autor ja som naozaj denne skakala na tej fitlopte hodiny a hodiny. Som myslela, ze ju budem brat aj do kostola na krst 😃 nebrala som a tak krst aj krstiny prereval

autor
17. feb 2026

No, mame niečo cez dva mesiace a mení sa to zatiaľ len minimálne, občas je aj dobrá nálada, veľké víťazstvo bolo minule, že vydržala v kočíku. Čoraz menej si myslím, že to má nejakú vyriesitelmu príčinu. Keď niekto tvrdí, že to je vždy a, b alebo c, tak to nezažil. Bud je to nervový systém, povaha alebo kombinácia. Keď vidím tie kludne babatka vo videách, tak ani neverim, že aj také niečo môže byť...

alimummy
18. feb 2026
@anonym_autor

No, mame niečo cez dva mesiace a mení sa to zatiaľ len minimálne, občas je aj dobrá nálada, veľké víťazstvo bolo minule, že vydržala v kočíku. Čoraz menej si myslím, že to má nejakú vyriesitelmu príčinu. Keď niekto tvrdí, že to je vždy a, b alebo c, tak to nezažil. Bud je to nervový systém, povaha alebo kombinácia. Keď vidím tie kludne babatka vo videách, tak ani neverim, že aj také niečo môže byť...

@anonym_autor prajem veľa síl. 🙏 My aktuálne 15m a je to šialene náročné vysoko ciltivé dieťa. Zlý spánok od narodenia a stále veľa plače v noci aj cez deň. Nie nonstop ako za mala, ale teda oproti rovesníkom ozaj často. Vždy to má nejakú príčinu. Zuby, teplota, príliš teplo, príliš zima, hlad, nuda alebo nevie vytiahnuť hračku odniekiaľ, hneď v tej sekunde sa neurobí niečo, čo chce, alebo si sadnem tam, kde som si nemala sadnúť a podobne. Už sa začína aj o zem hádzať. Takže taká ťažšia povaha žiaľ.
Nezúfajte, ono sa to bude zlepšovať. Len neočakávajte, že zrazu sa z neho/nej stane pokojné bábätko. Videami sa nedeptajte, ja som to tiež robila a bolo mi len horšie. I keď chápem, že neporovnávať je naozaj ťažké. Dôležité teraz je, aby vaše bábätko nepreplakalo doslova celé dni, lebo je to psychicky hrozne náeočné pre vás a ono je nonstop v strese z toho plaču. Prajem vám, aby ste našli niečo, čo by vám v tomto pomohlo. Viem, že to nie je veľká útecha, ale nie ste v tom sama. Zažíva to určite viac mamičiek, ako si sama myslíte.

autor
18. feb 2026
@alimummy

@anonym_autor prajem veľa síl. 🙏 My aktuálne 15m a je to šialene náročné vysoko ciltivé dieťa. Zlý spánok od narodenia a stále veľa plače v noci aj cez deň. Nie nonstop ako za mala, ale teda oproti rovesníkom ozaj často. Vždy to má nejakú príčinu. Zuby, teplota, príliš teplo, príliš zima, hlad, nuda alebo nevie vytiahnuť hračku odniekiaľ, hneď v tej sekunde sa neurobí niečo, čo chce, alebo si sadnem tam, kde som si nemala sadnúť a podobne. Už sa začína aj o zem hádzať. Takže taká ťažšia povaha žiaľ.
Nezúfajte, ono sa to bude zlepšovať. Len neočakávajte, že zrazu sa z neho/nej stane pokojné bábätko. Videami sa nedeptajte, ja som to tiež robila a bolo mi len horšie. I keď chápem, že neporovnávať je naozaj ťažké. Dôležité teraz je, aby vaše bábätko nepreplakalo doslova celé dni, lebo je to psychicky hrozne náeočné pre vás a ono je nonstop v strese z toho plaču. Prajem vám, aby ste našli niečo, čo by vám v tomto pomohlo. Viem, že to nie je veľká útecha, ale nie ste v tom sama. Zažíva to určite viac mamičiek, ako si sama myslíte.

@alimummy ďakujem. Áno, aj u nás to ma zjavne racionálny základ cez deň. Hlavne sa nemôže ani chvíľu nudiť, kým sa jej venujeme non stop, tak sa to s výnimkou obliekania a davania do nosiča(to je hrozný vreskot) dá zvládnuť. Večer už to je ale proste emocionalny plač, ktory tazko prerusit. My sme ale s mužom obidvaja vysokocitlivi ľudia, tak asi sa ani nič iné nedalo čakať...

autor
18. feb 2026
@alimummy

@alimummy ale fakt ma mrzí, že nehrozí len tak pritulit sa v klude a polezkat... ze to s nou ako takým malým babom nezazijem. Keď to niekde vidim ako radu na ukludnenie, tak si hovorím, že no jasne...

belasy_motylik
18. feb 2026
@anonym_autor

@alimummy ale fakt ma mrzí, že nehrozí len tak pritulit sa v klude a polezkat... ze to s nou ako takým malým babom nezazijem. Keď to niekde vidim ako radu na ukludnenie, tak si hovorím, že no jasne...

@anonym_autor a vylúčili sa všetky zdravotné dôvody? Mňa by, viac než upokojujúce techniky, trápilo hlavne to ako nepríjemne a nekonfortne sa cíti moje dieťa, nehovoriac o tom, že toto je obdobie dieťatka, ktoré je nenahraditeľne dôležité pre vývoj a dozrievanie a na to potrebuje pohodu a pokoj. My sme mali podobnú ale ť a nakoniec to bola ABKM, no sme už boli všetci zrelí na psychiatriu, bombardovala som pediatričku lebo som vedela že to nie je normálne, aj keď ona ma stále presviedčala že áno a, žiaľ, na problém sa prišlo neskoro.

autor
18. feb 2026
@belasy_motylik

@anonym_autor a vylúčili sa všetky zdravotné dôvody? Mňa by, viac než upokojujúce techniky, trápilo hlavne to ako nepríjemne a nekonfortne sa cíti moje dieťa, nehovoriac o tom, že toto je obdobie dieťatka, ktoré je nenahraditeľne dôležité pre vývoj a dozrievanie a na to potrebuje pohodu a pokoj. My sme mali podobnú ale ť a nakoniec to bola ABKM, no sme už boli všetci zrelí na psychiatriu, bombardovala som pediatričku lebo som vedela že to nie je normálne, aj keď ona ma stále presviedčala že áno a, žiaľ, na problém sa prišlo neskoro.

@belasy_motylik ono to vôbec nevyzra, ze ma tráviace ťažkosti, občas si poplace pri prdkani, ale to tiež len zriedka. Nemá ani len nafúknuté bruško. Skúšali sme, samozrejme, všetko možné s pediatrickou, ale fakt to vyzerá inak, čím je väčšia, tým je to jasnejšie. Simetikon a probiotika dávame stále.

belasy_motylik
18. feb 2026
@anonym_autor

@belasy_motylik ono to vôbec nevyzra, ze ma tráviace ťažkosti, občas si poplace pri prdkani, ale to tiež len zriedka. Nemá ani len nafúknuté bruško. Skúšali sme, samozrejme, všetko možné s pediatrickou, ale fakt to vyzerá inak, čím je väčšia, tým je to jasnejšie. Simetikon a probiotika dávame stále.

@anonym_autor chápem a má cez deň aj niekoľko hodinové obdobia kedy je v pohode, je pokojná atď.?

autor
18. feb 2026
@belasy_motylik

@anonym_autor chápem a má cez deň aj niekoľko hodinové obdobia kedy je v pohode, je pokojná atď.?

@belasy_motylik niekolkohodinove nie, musíme s nou stále niečo robiť, stále chce nejakú zmenu, pozornost, to sa 100% neda, ked človek predsalen aj na záchod musí odbehnúť, zohriať si jedlo a pod. Väčšinou sa najprv začne len tak sťažovať, až potom sa riadne rozbehne. Našťastie aspoň celkom dobre spi, asi práve preto, že mina energiu na plac

alimummy
19. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor naša začala akceptovať túlenie, hladkanie a pusinkovanie až niekedy okolo roka. Dovtedy sme sa jej nemohli veľmi dotýkať, lebo jej to vyslovene vadilo, ale samozrejme sme skúšali. A teraz práve je taká, že aj sama rozdáva objatia. ❤️ Ale musí ona sama chcieť a každé vynútené narušenie diskrétnej zóny u nej vyvolá búrlivú reakciu. Ale ten pocit, keď vás dieťatko objíme samo od seba je úžasný. 🥹 Ale prvý rok jej života bol pre mňa viac utrpením ako potešením.
Prajem vám, aby u vás prišlo lepšie obdobie čím skôr. 🙂

jeennyv
19. feb 2026

@autor mojej kamoske mala rok strasne plakala, ona povedala, ze uz na psychiatrii skonci…jej malej diagnostikovali slabo vyvinutu traviaciu sustavu, reflux…pohybom, ked uz zacala mala chodit sa to zlepsilo…treba riesit s dr..ked je to take…

Strana
z2