Išli by ste so 4-mesačným bábätkom na dovolenku do Rakúska?
Ahojte, manžel ma prehovára na dovolenku v Leogangu v Rakúsku (650 km). Ja sa obávam, či to nie je príliš skoro vláčiť bábätko po dovolenkách v zahraničí. Možno som len príliš uzkostliva. Kedy ste prvý krát boli s deťmi na dovolenke vy?
Ja som tiež určite za. Boli sme na wellnes víkende keď mal mal 4 a super.. A teraz cez leto mame 9 a bolo to hrozne. Som povedala až keď 10 bude mať najbližšia dovolenka
@janulka2811
@irusa baby a preco by ste nesli?
@terezka1947 pises, ze po narodeni sa snad zena moze vzdat trosku kadecoho - ale tu dovolenku vymyslel a presadzuje otecko, prave mamicka ma pochybnosti o cestovani a preto sa pyta.
@ukulela prepac,zle som.citala....chapem

Keďže matke dieťaťa sa nechce ísť na dovolenku ... a má pochybnosti tak asi vie prečo.
Z môjho pohľadu za 1) 4-mes. dieťa nemá z dovolenky absolútne žiadny rozum za 2) iba matka sa bude starať a ťahať s dieťaťom a za 3) otec by mal vymýšľať výlety a dovolenky už pre dieťa a nie vzdialené 650km t.j cca 6h jazdy.Aj u nás sú pekné oddychové dovolenky a určite nie na cestovanie tak náročné.
Guiseppinka
Jednoznacne ano!
s prvym sme nikde nechodili a uprimne naozaj nechapem preco.. ked sme mali dve deti, chodili sme na same vylety od maleho veku druhej dcery a bolo to super.. s troma sme chodili este skor.. pre mna su vsetky vylety, dovolenky najlepsia psychohygiena a milujem ten pocit zmenit vzduch a detom ukazat svet, aj ked v malickom veku.. 😊 ja na tvojom mieste by som sla hned..
@janulka2811 nejde o to, ze dieta z toho nic nema , ale JA si oddychnem a vypadnem zo stereotypu... idem na ranajky, obed, veceru, nemusim to chystat ja, a milion kazdodennych malickosti (pocnuc vynesenim smetiaka az po utretie prachu), na cas proste jedina starost - obliect sa, najest sa, nachystat jedlo malemu (ako aj doma) ale viac neriesit, ist na plaz. prejst sa s kocikom, citat knihu,.... top... od cca pol roka sa to da v pohode... tam nejde o to
ze dieta si nebude nic pamatat 😁 ale ze my matky zmenime prostredie, vzduch a vypadneme zo stereotypu
@denka259 Mali sme 10 mesiacov ked prvy krat. 650 km je dost. Chodime po dovolenkach vela, ale toto by som nesla, zbytocne daleko. Podla mna z toho nic mat nebudes okrem rutinnych prac pri dietati. Ked mal mali rok sme boli na road tripe - Cesko, Rakusko, Svajciarsko, Francuzsko - vsetko v pohode, boli sme prec 3 tyzdne, dokonca sme mali raz hotel asi 2700 metrov v Alpach. Ale pri tak malom dietati si to podla mna az tak neuzijes
Ja som bola s 3 mesacnym synom autom v Chorvatsku. Paradna dovolenka. Maly nabehol na normalny rezim /pravidelny spanok 3x denne/ a my sme si tiez uzili peknu prvu rodinnu dovolenku. Bol plne kojeny, takze stravu sme mali vzdy pripravenu. 😁 Jasne, ze sme nevylihovali na plazi, ale to sme nerobili ani nikdy predtym, ani potom.
@zuzuliennka1 výlety dovolenky ok ale 650km sa niekam trepat si neviem predstaviť ... to máš 6hodin jazdy ...
Isli sme letecky do Spanielska. Let trval 4 hodiny presuny po letiskach dalsie 4, presun autom a prebratie apartmanu este dve. 4m dcerka to znasala daleko lepsie ako 3r syn. So synom sme boli letecky v Tunise, ked mal 9m. detto, super. Dcerka ma teraz 1r a kedze kojim, vsetky cesty, aj tu 9hodinovu autom sme ustali uplne v pohode. Take male babo este vela spi a zvysok cesty zvedavo kuka na maminu, cesty sa komplikuju skor vekom, ked sa deti zacinaju v aute/vlaku/lietadle nudit 🙂 Urcite odporucam, stastnu cestu kamkolvek.
@janulka2811 no ako som písala - kazda sme ina, niektora mamina nema problem ist aj s 2mesacnym tolko km, dalsia pocka az kym ma dieta aspon rok, ina dva.... je to absolutne individualne....kamoskin syn ma rok a 4 mesiace a neznasa doteraz auto, moj 7mes. syn miluje jazdy autom od zaciatku - je jedno, ako dlho ideme, spi.... takze, ci si to vieme predstavit, alebo nie, kazda si dieta pozname a vieme odhadnut.... ja si pri druhom babatku viem predstavit ze by sme sli aj tych 650km autom do chorvatska, ak bude povahovo take, ako syn teraz......mam prve babo, takze je to ine a leto vyslo tak, ze ma pol roka, kedze je decembrovy, ale isli sme s nim v maji na druhy koniec svk a v pohode
@janulka2811 myskahryzka pise pod tvojim prispevkom, ze bola s 3mes. v chorvatsku a v pohode, ine dieta taku cestu nezvladne ani rocne 😉😉 je to od dietata k dietatu, kazde je ine, aj v ramci rodiny
@denka259 vhodné to je,záleží od dieťaťa..keď ti hocikde vydrží tak prečo neísť.. akurát že by som asi ešte nešla letecky ani do veľkej dialky..to je zbytočne podľa mňa s malým dieťaťom ..My máme hyperaktívne dieťa napr..od jedného roka už behala a my sme teda cestovat museli či sa nám chcelo alebo nie..😁..ale riešili sme výlety typu,Praha, Budapešť,vysoké Nízke Tatry, Rakúsko, Poľsko a vždy nájsť niečo kde samozrejme boli nejaké aktivity pre ňu..na prvú dovolenku k moru letecky sme išli keď mala necelé 3 roky..to už zvládla aj sedieť dlhsie a tie dve a pol hodiny sa dalo vydržať v lietadle a hlavne už bola vo veku kedy sme boli aj na dovolenke niečo zažiť a pobehat si hore dole okolie..predsa je to kopec peňazí k moru a zasa sedieť len pri mori s niminom by nás nebavilo..u nás tak..troška som zaspomínala..😀😉
Musis si poznat dieta. S mojou by som velmi zvazovala, lebo dlho v kociku nevydrzi a jedavat v restike by bola sranda. Ale zato zboznuje vodu. A co sa tyka cesty, 6 hodin je vela? Isli sme minule s 5 mesacnou do Martina z Bratislavy a cesta nam trvala 4,5 hodiny
@beky1813 len mi nepovedz ze je pod strecnom uzavierka zase raz 😰
@prasiatko30 nie. Chytili sme 1,5 hodinovu kolonu z BA a havarku za Zilinou smer do Martina, tak sme to obchadzali cez Terchovu
@beky1813 diki za info👍🏼
@denka259 ja by som určite išla, s malym sme boli v Tatrach ked mal 3mesiace a bolo to úplne ok...ja som mala a stále mám rešpekt pred exotickou dovolenkou a dovolenkou pri mori, ale tohto by som sa ja osobne nebála..
ja proste nemôžem z niektorých komentárov 😨 kde žijeme? v jaskyniach? malá mala necelé 3mesiace keď sme boli na dovolenke, cestujeme od malička veľa, preto som nikdy ani neriešila a nezamýšlala sa, že či vydrží/nevydrží.. proste sme išli a hotovo.. ostatné sa všetko dialo za pochodu..ak potrebovala zastaviť, zastavili sme,keď napapať sa, napapali sme sa.. keď prebaliť, prebalili sme sa.. aj v kufri auta (stále lepšie ako v tých akože kútikoch na pumpe 😀 )ale po väčšinou prespala takmer 3/4cesty.. v živote som s ňou nemala problém čo sa auta a cestovania týka.. potom sa ani nečudujem, že sú decká, ktoré v aute grcajú, nevedia obsedieť a neviem ešte aké scenáre, keď sa rieši cesta "len tu" za rohom ako sa povie..
mne uz viacero ludi potvrdilo, ze cim su deti mensie, tym lahsie sa s nimi cestuje, aj autom, aj lietadlom, aj vlakom....
@zuzuliennka1 presne tak.. 👍
@katmi kazdy si pozna najlepsie svoje dieta , svoje zdravie, svoje moznosti, na cestu autom nezvyknes, mne byva zle este aj teraz a to uz mam odjazdene vela km, nie, nezijeme v jaskyniach, ale pre kazdeho znamena dovolenka a oddych nieco ine, pre mna to bolo , ze muz mal dovolenku a navaril mi, pomohol, obskakoval a tak som si vychutnala oddych s par mesacnym dietatom, ale samozrejme, kazdy sa musi zariadit podla seba.
@zuzana76 pre mna sedieť doma na zadku s vyloženými nohami, nič nerobiť a nechať sa obskakovat nie je dovolenka, to je nuda. Ja som tento rok musela minúť do marca starú dovolenku a keďže muž nemohol z prace, tak som zobrala syna a užili si týždeň v Mexiku, v živote som netrávila dovolenku doma a ani nemienim tak v budúcnosti robiť. Trcanie doma pre mnohých ľudí nie je dovolenkou, to je premrhane voľno.
Keďže zakladateľka sa nevyjadruje, tak vlastne nevieme, či je typ A - nikde sa nechcem trepať, lebo to je komplikácia života alebo B - už dlhšie doma na zadku nevydržím, len som si nie istá, či je to dobrý nápad ísť so 4 mesačným Ak je typ B tak jej radíme, že je to v pohode a treba ísť a užiť si, ak je typ A tak bude hľadať dôvody prečo neísť, pre takéto typy je výhovorka “dieťa je príliš malé” ideálna. Znie to lepšie, ako nechce sa mi vyliezť z domu.

Podľa mna s takým maličkým sa najlepšie cestuje, to ešte prespinká cestu. My teraz ideme iba s muzom, deti neberieme, lebo si potrebujeme oddýchnuť a byt len sami dvaja. Tiež by si nic nepamätali, myslím, že mladší by ani nevnímal, že je niekde inde, keby sme boli všetci spolu, ale to nie je dôvod. Keď mal starší rok, išli sme tiež s ním a bolo to fajn 🙂 Dokonca sa nám pokazilo auto, museli po nás prísť z hotela, riešili sme odtahovku a podobne srandy, ale aj tak mám krásne spomienky a syn bude mat fotky 😄