Ja už nevládzem
Ahojte mamicky.
som zničená a potrebujem vašu radu.
mám 4,5m syna.cez den bojuje proti spaniu.ale to si predstavte tak ze predobedom spí pol hodinku na obet 45min poobede 20min a navecer 20min.
nebol by ziaden problem keby nebol tak unaveny ze odmieta aj jest.proste je unaveny aj na tahanie mliecka.
od 13:00 vkuse place lebo je unaveny ale ani za boha ho neviem dat dlhsíe spat ako som písala tie minuty.
Doteraz nebol problem s prechadzkami.kym sme boli vonku dovtedy spal.teraz si po 20min otvorí oci a hned vreskot.uz naozaj neviem co mam robit.poradte mi prosím.😣😪😭😢
@silviettadanko podla mna je to normalne. Maju rak spat. NJprv tri krat po pol hodine, potom 2x 45minut a nakoniec raz 2-3 jodiny unavy viac alebo menej. Nemusi sa budit, ze chce spat este. Neviem, kolko by si chcela , aby spal?
@schwarzbacherova
Este pred 5 dnami to aj u nas bolo tak.teraz aj vonku otvory po max 40min oci a vreskot.
@silviettadanko ale to sa meni stale, cum statsi , tym menej, az kym nezacne behat, potom budr unaveny viac a bude spat
@silviettadanko aj ty si nervózna, keď nevieš dýchať, ale môj mal často z nádchy zápal uška a dutín snáď to nebude mať.Ockovat ho určite po chorobe a ešte, keď nieje fit nebude
@koray
Nemala by som s tym problem ze tolko spí keby cele poobedie nepreplakal a z unavi uz ani nejedol.
Ma cervene leskle oci,ktore si nustale zmícha rukami,co je unho znak ospalosti,no spat ani za boha nechce.potom len place a neje,ked neje tak nespí bo je hladny.
este pred 5 dnami krásne spal a bol vesely aj po obede.
predobedom spal 45min,na obed 1,5hod poobede pol hodku ale 2x.potom kupanie a spanok bez hoc akeho histerickeho zachvatu.
Teraz sa aj to priclenilo.nevie ci ma spat alebo jest bo taky je uz vecer unaveny.
@eliska13
Velmi v to dúfam ze ho este ani dnes nebude ockovat.
@silviettadanko jemne mu stlac vzadu za uskom, ci ho neboli. My sme s tym na pohotovost v noci leteli.
@silviettadanko ockovanie je v pohode, zbytocne nestresuj... moja dcera bola presne taka ako pises - ona ale od narodenia a nespavala ani v noci ani cez den .. teraz si tak hovorim ze som bola sprosta prvorodicka, chcela som kocikovat, aby isla podla tabulky... ona mala reflux a ja som si neuvedomovala aky je ten neprijemny ked lezis☹ chuda moje... u nas pomohlo len nosenie - mala som sice svaly ako stalonne ale na rukach vedela spinkat, upokojit sa... vlastne pomohlo ked som si uvedomila ze nemam tabulkove dieta a aj sama seba vnutorne upokojila... drzim palce
Píšete, že bol chorý, stále má soplíky a zle sa mu dýcha. Vôbec sa nečudujem, že zle spí aj papá. Treba často odsávať soplíky (akú máte odsávačku?), mal by byť vo zvýšenej polohe, aby mu to nezatekalo a aby sa mu dalo ľahšie dýchať. K postieľke by som dala aj nejaké odparovadlo, aby mal zvlhčený vzduch. A ako písali niektoré mamičky, môžu ho bolieť aj ušká, lebo tie dutiny sú prepojené. Dala by som ho ešte vyšetriť, lebo takého zápaly sú nebezpečné. A určite teraz neočkovať!!! Až keď bude úplne fit. Nás sa vždy lekár pýtal, či je dieťa zdravé a keď bol aj malý soplík, očkovanie sme preložili.
Zrejme kojis ci? Ja mam 2 mesačného syna a mesiac z toho som kojila a bolo to pre mňa utrpenie. Malý vkuse plakal, lebo som asi mliecka nemala dosť a takisto nechcel spať. Plakal on, plakala som ja. A tam sme prešli na um a spánok sa mu podstatne zmenil. Možno to nie je tvoj prípad. Ale odvtedy malý spinka. Držím palce😊
Ked ma biely povlak v puse ma zabu. Moze boliet pusinka a preto neje a place . Treba to vyliecit. Nasa dcera mala zabu a vkuse plac nic jest v noci kazdych 20 min hore☹ co sa tyka UM - ja by som presla na bezlaktozove a uvidite. Kazdopadne dokina piradi.
@sovica
Odsavacku mame taku co ide k vysavacu.
nosatko nosko sa myslim vola.
a maly je na um uz skoro 2 mesiace.
@silviettadanko Tá odsávačka k vysávaču je super. Pýtala som sa len preto, lebo niektoré kočky odsávajú manuálne a tie odsávačky nevytiahnu všetky soplíky.
Ťažko sa vám radí, lebo to, že dieťatko zle spí a tiež málo papá, môže byť z čohokoľvek. V každom prípade by som sa teraz zamerala na to, aby dieťatko vyzdravelo, lebo nádcha a upchatný nos nie je nič príjemné ani pre dospelého, nie to ešte pre malé miminko. Ten reflux by to tiež mohol byť, ako písali kočky vyššie alebo malému nechutí UM.
Verím vám, že ste vyčerpaná, ale musíte prísť na príčinu a určite sa zlepší spánok aj to papanie. Držím palce a prajem veľa síl 🙂
@silviettadanko no možno ide na neho nejaká choroba, nás teraz býva taky keď ide byt chorý
Aj nam pomohol.len kocik. Aj 4 hodiny..neskor nosic
@silviettadanko teda neviem ci si to niekedy zazila ked ti hrudy sopla zatekaju. Samozrejme ze je mu zle, v lezatej polohe este horsie. Chudatko. Treba ho poriadne preliecit a byt mu k dispozicii. Na stopro ho nechod dat zajtra ockovat! Ked este nie je 100 percent fit!
@silviettadanko a zuby mu nemozu ist..ja mam sice 2r no ked mu teraz sli tak zvacsa v noci sa budieval casto a ked som skusila pred nocou dat nurofen tak bol klud..ale ja som vedela ze mu idu..ked bol ale babo a rastli prve bol to des tiez nespal reval no hroza potom som skusila camiliu homeopatika a pomohlo mu to..
Ahoj. Mozu to byt aj zubky. Nam vysli na 4 mesiace. Ale ak nechce mliecko skusili ste prikrm? Ak by bol reflux prikrm je hustejsi a lepsie by to bolo. A aj viac sytejsie. Moja dcera odmietala mlieko od 4.5 mesiaca. Vyskusala som asi vsetky. Mohla som predavat kazdy prikrm raz, dvakrat nabraty... a nic. Boli sme aj na gastro. A skonstatovala davat prikrmy nie jeden ale min. 3krat. A zacali sme. Utichol plac, utichol reflux a spala. Konecne spala 😊 mlieko nepije dodnes a ma 4
A s toho moze mat aj tie sopliky...

nam pomohol kočik a prechadzky von tak spal aj 4 hodiny