icon

Je 350 eur dosť za stráženie dieťaťa denne?

Dnes o 10:30

Ahojte myslíte že 350 eur je málo/dosť keby mi chodila pani pomáhať do domácnosti a postarat sa o dieťa ? Každy deň na 3,4 hodinky ?

Strana
z2
anonym_ee59e1
Dnes o 10:36

To koľko vyjde na hodinu?

anonym_e73ee9
Dnes o 10:37

Záleží cena od toho, kde bývaš a čo všetko by robila...
Či len bežné upratať, či aj pozehlit,variť, či rozvážať deti na krúžky, či len doma ich postrážiť,atď.....

parvinka0001
Dnes o 10:42

Každý deň, takže cca 30dni ? 3-4 hodinky . Za 3€ na hodinu by si strážila niekomu dieťa a ešte pomáhala v domácnosti??? Pochybujem a hlavne zodpovednosť za cudzie dieťa

anonym_2baace
Dnes o 10:43

@anonym_autor Ci to je málo alebo dosť, závisí od toho, že čo zahŕňajú pojmy postarať sa o dieťa a pomôcť v domácnosti.Tieto povinnosti je potrebné si vopred objasniť, lebo pokiaľ pod starostlivostou o dieťa sa rozumie aj navariť, upratať po ňom a pod pojmom pomôcť v domacnosti sa skrýva nákup, pranie, žehlenie , upratovanie,tak jednak to nemusíš stihnúť za 3-4 hodinky denne a jednak za všetky vymenované práce a povinnosti,to je žalostne malo.Spocitaj si:5 x 4 = 20/odpracované za týždeň/ x 4 = 80 hod.za mesiac.Predpokladam, že 350€ je za mesiac,a tak 350 : 80 = 4,37€

anonym_31ae5d
Dnes o 10:44

Ahoj, ano je. Ak by si chcela len na pracovne dni co je ca 20 dni , tak to nie je ani 5 € na hodinu Neviem sice odkial si,ale v niektorych mestach za tu sumu ti ani psa na hodinu nezoberie von - co naozaj nie je nic tazke … max nejake 12-13 rocne dieta, co si chce privyrobit. Mozno niekto, kto sa ti s dietatom pohra alebo na neho bude dozerat - nejaka studentka alebo dochodkyna, ale za upratovanie atd je to malo… a 4 hodiny je dost (aj podla toho na kedy by si daneho cloveka chcela) .., cele doobeda si moze dovolit naozaj len dochodkyna, mamicka alebo nezamestnana osoba … na 30 dni zabudni

anonym_1fbcff
Dnes o 10:50

záleží aj na tom či ozaj denne alebo 2-3x do týždňa, lebo aj dochádzanie k tebe musíš brať do úvahy, ak by to bola suseda tak Ok ale ak má dochádzať hoci len pol hodinu tam a späť a u teba byť ďalšie 4 hodiny tak to je už 5 hodín čo nevie robiť nič iné ani si nakúpiť, vybaviť, ísť k lekárovi a pod.
ty keby si robila pre niekoho koľko by si chcela aby ti zaplatili? skús takto na to pozerať, možno je lepšie dať dieťa na pol dňa do jaslí a ísť na čiastočný úväzok do práce

anonym_7ed044
Dnes o 10:51

@anonym_autor 350 za tyzden, za mesiac, ci za aku dobu? A nepises, co by vsetko aspon priblizne robila.

autor
Dnes o 11:00
@anonym_7ed044

@anonym_autor 350 za tyzden, za mesiac, ci za aku dobu? A nepises, co by vsetko aspon priblizne robila.

@anonym_7ed044 350 eur za mesiac ..mám 3 ročné dieťa a úplne ho nezvládam nezvládam ani prácu v domácnosti úplne som hotová tak som si myslela či by to nebola dobrá voľba, ale peňazí viac nemám tak len robím prieskum v podstate by išlo o to aby mi pomohla navariť trošku upratať kým príde partner z roboty

anonym_aeb6c9
Dnes o 11:01

@anonym_autor záleží od práce ale ak vezmeme že 4h je polovičný úväzok tak plný by bol v tomto prípade 700€ čo je málo. Pokiaľ by sa ale jednalo o dôchodkyňu ktorá postráži dieťa a utrie prach, tak v pohode

anonym_d9a454
Dnes o 11:03
@anonym_autor

@anonym_7ed044 350 eur za mesiac ..mám 3 ročné dieťa a úplne ho nezvládam nezvládam ani prácu v domácnosti úplne som hotová tak som si myslela či by to nebola dobrá voľba, ale peňazí viac nemám tak len robím prieskum v podstate by išlo o to aby mi pomohla navariť trošku upratať kým príde partner z roboty

@anonym_autor zalezi kto by to robil, ak niekto zo zivnostou, je to malo, ak dochodkyna, dlhodobo nezamestnana osoba, ktora to robi na cierno, tak je to dost. Znama tak plati 400 za starostlivost o rocne dieta v dopoludnajsich hodinach. Stara sa suseda, ktora je nezamestnana.

autor
Dnes o 11:08
@anonym_d9a454

@anonym_autor zalezi kto by to robil, ak niekto zo zivnostou, je to malo, ak dochodkyna, dlhodobo nezamestnana osoba, ktora to robi na cierno, tak je to dost. Znama tak plati 400 za starostlivost o rocne dieta v dopoludnajsich hodinach. Stara sa suseda, ktora je nezamestnana.

@anonym_d9a454 musím dať každému zmluvu ? Či dohodu ? Som myslela že proste dám peniaze a vybavené, na privyrobok len

mogaa
Dnes o 11:11
@anonym_autor

@anonym_autor záleží čo si ty pod tým že by ti pomohla predstavuješ...ak to že ti bude umývať okná tak málo...detto ak čakáš že ti bude variť a aj venovať sa dieťaťu tak málo...buď bude variť obed alebo vezme dieťa na ihrisko a bude sa mu venovať......lepšia volba pre teba - daj dieťa do škôlky.....alebo si nájdi študentku čo dieťa postráži kým ty navaríš a popri tom môžeš nakúpiť a spratať kým ona bude s dieťaťom vonku.....

mogaa
Dnes o 11:13

@anonym_autor a dohodni sa od hodiny....študentku oslovíš v dni kedy budeš potrebovať.....

anonym_806d47
Dnes o 11:16

Je to zalostne malo, tolko na hodinu som dostavala pred 8rokmi na recepcii vo fitku a to som tam len sedela a skoro ziadna zodpovednost, v dnesnej dobe strazit cudzie dieta a este sa starat o domacnost by som nesla pod 10€, ved cele 3-4h sa nezastavi, neoddychne a pokial ju nechces nelegalne zamestnavat tak treba aby mala zmluvu/dohodu. Ved tak jej budes davat nelegalny prijem. Ziadne take, "len na privyrobenie" inspektorat prace nepozna ani pri studentoch.

anonym_e56224
Dnes o 11:16

vela strasich ludi by to vzalo a radosi privirobilo ..aj mimo zmluvy ... kedze predpokladam ze vyglancovat cely byt nechces len pomoct s chodom a mozno ta to naucit a usmernit ako to zvladnut - by to malo financne stacit .. ale aj zalezi odkial si ..ake mesto

parvinka0001
Dnes o 11:21

Je to málo . Lebo ak dôchodkyňa tak daka ciperna ktorá má nervy ešte na malé dieťa . A že navariť a trošku upratat plus starostlivosť o dieťa . Ty by si za toľko to robila ? Ruku na srdce .

anonym_d99699
Dnes o 11:22

@anonym_autor moja známa, študentka bez praxe chodila čisto len strážiť a hrať sa s 2 deťmi, sem tam im dala jesť, žena bola s nimi doma na HO...a platila jej 6e na hodinu v čistom.

anonym_84a268
Dnes o 11:30

áno je to málo

anonym_8eb9a2
Dnes o 11:31

Ak kazdy jeden den tak malo. A co nezvládas? Nepôjde dketa od septembra do skolky?

minesasubu
Dnes o 11:35

Ja by som sa zamerala len na bud domacnost alebo dieťa pretože je to málo za obe činnosti
zaleži aj z akého si kraja ale za takú sumu ti mozme prist aj nejaká ,,socka,, vybieli ti byt alebo niečo horšie
takže by som skor zavolala pani na upratovanie
jeden krat do tydňa daj jej nejakú sumu a hotovo

anonym_97894e
Dnes o 11:47

Čo sa nedá zvládať na jednom decku a jednej domácnosti?

anonym_190099
Dnes o 12:20

Ja som platila 10€/hod a to mi pani len vypomahala s deťmi (kočíkovania, občas nejaká hra..).

anonym_190099
Dnes o 12:22
@anonym_97894e

Čo sa nedá zvládať na jednom decku a jednej domácnosti?

@anonym_97894e napríklad to, že ak máš zdravotne problémy a nemáš rodinu, pripadne žiješ tisíc km od nej, tak tak musíš nájsť niekoho, kto ti pomôže s dieťaťom.. alebo ak musíš pracovať a dieťa nevzali do škôlky, tak nájdeš opatrovateľku.. vo svete bežná vec, na Slovensku stále nepochopené

namornicka
Dnes o 12:43

Toto si sa asi nepytala, ale vyhodnejsie (ekonomicky aj psychicky) ti bude dat dieta do sukromnej skolky na pol dna, suma bude podobna ako co pises. Plus si dieta nebude odbiehat od opatrovatelky za tebou, kedze budes doma.

anonym_680afa
Dnes o 12:58

Mne chodí domov strážiť dieťa na 4-5 hodín 3x do týždňa a dohodnuté sme na 8€ v čistom za hodinu. Ale žiadna pomoc v domácnosti, len sa stará o dieťa.

anonym_f76169
Dnes o 13:21
@anonym_autor

@anonym_autor ak si obmedzená financiami pomoc by snáď stačila 3x v týždni, veď nepracuješ z domu, len sa staráš o dieťa a domácnosť.

1andrea111
Dnes o 14:40

@anonym_autor je to strasne málo peňazí, ak niekoho zozenies tiež by som sa obávala takej osoby čo je ochotná za tú sumu chodiť.

anonym_e01be1
Dnes o 15:01

Ahoj, to ze to nebude na zmluvu je kazdemu jasne, proste to budu peniaze na ruku a predpokladam ze pojde o niekoho na dochodku. Nejaka teta na dochodku sa potesi ze moze navarit kym ty ides s dietatom na ihrisko. To si viem predstavit. A tych 350E nie je naozaj vela, ale teta sa isto potesi. Ja som mala babysitting za 10E na den (pred 11 a 8 rokmi), to bolo 6 hodin denne. Ziadna velka praca, dozriet na dieta kym som doma pracovala, kocka isla s mojim dietatom na prechadzku, na ihrisko, vratili sa, ona dostala obed, potom mi uspala dieta a isla domov. Ziadne upratovanie, ziadne varenie, len vyslovene zabavanie dietata, pripadne este vymena plienky. Islo o slobodnu mamicku ktorej to pomohlo, zaroven bola prec len kym mala dceru v skolke. Ked jej ochorela, dala mi vediet a nejak som tie dni zvladla aj ja. Ona hned ako mi syn nastupil do skolky, nastupila do prace a normalne pracuje. Dceru ma uz stredoskolacku, ma aj partnera. Proste to bolo obdobie ktore pomohlo aj mne aj jej. Cize za mna - daj ponuku a uvidis ci niekoho najdes.

autor
Dnes o 15:22
@namornicka

Toto si sa asi nepytala, ale vyhodnejsie (ekonomicky aj psychicky) ti bude dat dieta do sukromnej skolky na pol dna, suma bude podobna ako co pises. Plus si dieta nebude odbiehat od opatrovatelky za tebou, kedze budes doma.

@namornicka keď do škôlky nemôže ísť lebo nám dali že rok odklad nerozpráva nepýta sa na wc a robí si čo len ona chce hádže sa o zem, už sme boli aj v CPP ide robiť test na autizmus ale ja už nevládzem proste 😭

anonym_60a445
Dnes o 15:27

A čo partner/manžel? Alebo si sama ?

Strana
z2