Je dôležité stretávať sa s inými deťmi v 12 mesiacoch?
Ahojte. Ako moc je podla vas dolezite aby ste sa stretavali s dalsimi mamickami(kamaratkami) ktore maju deti aby sa socializovali nie len s dospelymi ale aj detickami v ich veku. Moj syn ma 12m a teda nemam kamaratky ktore maju deti a stretavala sa s nimi a do nejakeho detskeho kutika mi je blbe ist sama s dietatom. Som s nim vacsinou doma a na dvore. Zatial nechodime moc von do dediny alebo mesta.
Ma to velky vplyv nato ako bude prijimat deti v buducnosti. Chcem pocut vas nas nazor. Dakujem🩷
Detske kutiky su presne na to aby tam mama s dietatom sla a to sa tam zabavilo a mama trosku vypla. Nepotrebujes k tomu ziaden doprovod, jednoducho si zisti kedy maju otvorene a chod. Tak isto sa chodi na detske ihriska, mama a dieta, nepotrebuju ziaden doprovod.
Detske kutiky su presne na to 🙂 resp. aj na to alebo sa prihlaste na nejake detske plavanie, baby balance alebo cokolvek mate v okoli, bude to uzka skupina, tie iste matky, tie iste deti.
Ja chodim všade do kutikov sama a je to úplne úplne normálne
A hej je dôležitá socializacia pre dieťa 🙂
Chod raz aspoň na chvíľku vyskúšať, veď nemusíš tam byt hodiny
A keď aj ihriská
🙂 Dieťa si navykne na spoločnosť deti aj na ine povahy, námety na hry, námety na zlerobenie🙂
Tak ja som sa synom chodila do kutikov, na ihriska a aj na ,,kružky,, nielen kvoli socializacii ale aby pochopil že sú aj iné deti čo sa chcú hrať s hračkami, šmýkať sa , hojdať sa
učil sa trpezlivosti, podeliť sa, ustupiť , tolerovať a pod
takto malé deti sa hrajú vedla seba nie medzi sebou aspoň to som si všimla ked sme niekam išli
a pokecať si s inými mamičkami je tiež fajn ( samozrejme ak sú ok )
Ja chodim všade do kutikov sama a je to úplne úplne normálne
A hej je dôležitá socializacia pre dieťa 🙂
Chod raz aspoň na chvíľku vyskúšať, veď nemusíš tam byt hodiny
A keď aj ihriská
🙂 Dieťa si navykne na spoločnosť deti aj na ine povahy, námety na hry, námety na zlerobenie🙂
@anonym_16f5aa v kolkych mesiacoch si bola prvy krat ?
@vickusik chodila som na ihriska so synom, par krat do kutika, v 4 rokoch chodil na kruzok ANJ, do skolky a aj ked sa clovek snazil socializovat, maju to nase deti tak ako aj my s muzom, my sme velki introverti a nevyhladavame kontakty mimo prace, vystacime si my ako rodina. Mna sice kamosky vytiahnu tak raz do mesiaca alebo aj menej casto na kavu, ale inak to ani velmi nepotrebujem, len nemam srdce kontakty prerusit. Moj muz nepotrebuje nic, jemu stacime my doma. Chem tym povedat, ze socializacia je fajn, ale co je raz cloveku prirodzene, tak tak sa bude citit dobre, neda sa to oklamat.
@vickusik ufff nepamätám ale chodia aj malé polročné deti aj menšie
Niektoré kútiky su od nejakého veku ale väčšina ma časť pre mini mini
A šup aj ihriská 🙂
@vickusik áno, je to dôležité, socializovat ho. Ovládaš modrého koňa, tak si určite dokážes vygooglit aj toto. Rozumiem, že tebe nemusí byť príjemné ísť na ihrisko alebo do kútiku ale pre dieťa sa budeš musieť ešte veľakrát premôcť, odložiť svoju pohodlnosť a vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. Je to pre jeho dobro. Tak ho prosím ťa už nedrž zavretého na dvore a pusti ho medzi deti.
Chodte von na ihrisko. Ja napriklad detske kutiky nemam rada, maly ma 2,5 roka a boli sme asi 4x, radsej chodime von, ale sme tam skoro stale. Co som ale odpozorovala, male deti sa hraju same aj ked maju okolo inych, proste kazdy si s vlastnou hrackou zalezie do “svojho kuta” a ostatnych neriesi, alebo skor len pozoruje z dialky, necakaj od toho teda nejaku socialnu interakciu 😂 Ale urcite sa nezavrite len doma a na dvore, chodte von a objavujte svet, tym sa nauci velmi vela. My napriklad od roka chodievame do kniznice, je tam uz ako doma. Aj do mesta, kamkolvek kde mu ukazes aj iny zivot ako na dvore. Nie je to len o kontakte s detmi, ale celkovo so “svetom” a situaciami, co doma na dvore nespozna.
@vickusik Ak som uz sla.do detskeho kutika, tak sama.. na ihrisko som chodila tiwz sama, tam uz bolo kopec mamiciek - ihriskovych kamosiek. Ci to ma vplyv, ze nechodis? Asi ani nie. Smladsou som chodievala od jej narodenia, lebo ved starsie dieta potrebovalo chodit,bolo a je spolocenske.. a mladsia je skor odlud , deti dllho nemusela, skor sa hravala so mnou. Az teraz ako je v puberte, nadvazuje kamaratske vztahy.
@vickusik Rocnemu je to tak suma fuk. S tym si nerob starosti. Tam o nejakej socializacii nemoze byt rec. Iba ak tak pre teba, ale rocnemu to je jedno.
@beata_k toto som asi potrebovala pocut. Nevravim ze sme 100% casu len doma. Priatel hra futbal cize vikendy travime aj na jeho zapasoch, chodime na nakupy, prechadzky, navstevy rodin. Cize nemyslim si ze sa nesocializuje len teda to nieje nejaky priamy kontakt z rovesnikom a travenim casu s ni. Dakujem 🤗
Od maličkatého malička sme vonku na ihriskách a do detských kútikov chodím bežne sama s dieťaťom. Chodili sme aj na baby plávanie a tanečnú.
@beata_k toto som asi potrebovala pocut. Nevravim ze sme 100% casu len doma. Priatel hra futbal cize vikendy travime aj na jeho zapasoch, chodime na nakupy, prechadzky, navstevy rodin. Cize nemyslim si ze sa nesocializuje len teda to nieje nejaky priamy kontakt z rovesnikom a travenim casu s ni. Dakujem 🤗
@vickusik do isteho veku detom uplne staci jeho rodina, detske kutiky su skor na socializaciu mamiciek, ktore stratia kontakt s ludmi ked su doma. To, ze dieta potrebuje rovesnikov pride az neskor, ale samozrejme nie je dovod nechodit tam
Nema to ziadny vplyv na to, ako bude vnimat deti. Ale ty by si si mozno nasla kamosky
@vickusik bud v klude ani ja som nehodila a to mam len jedno dieta, ziaden surodenec
Len jeden maly bratranec co sa sem tam pobavia nic viac
cca az 2 rokov som sem tam chodila do kutikov alebo do herni sama, tiez nemam ziadne kamaratky ani v okoli nebolo vela deti
V skolke trosku trvalo kym sa dieta zosocializovalo ale zvladlo to a teraz je v pohode uplne
Netrap sa tym, je to v poriadku
Decko nemusis vlacit kazdy bozi den medzi deti
@vickusik bud v klude ani ja som nehodila a to mam len jedno dieta, ziaden surodenec
Len jeden maly bratranec co sa sem tam pobavia nic viac
cca az 2 rokov som sem tam chodila do kutikov alebo do herni sama, tiez nemam ziadne kamaratky ani v okoli nebolo vela deti
V skolke trosku trvalo kym sa dieta zosocializovalo ale zvladlo to a teraz je v pohode uplne
Netrap sa tym, je to v poriadku
Decko nemusis vlacit kazdy bozi den medzi deti
@anonym_bfed02 dakujem ti, ukludnilo ma to

Kľudne by som do detského kútika sama s dieťaťom šla