Ahojte, mám 34 rokov bývam sama, ale jednoducho auto nepotrebujem. Prácu mám pešo 10minut, ak sa mi nechce idem mhd 2 zastávky. Cez víkend by som tiež auto nevyužila, keď idem do mesta tak vacsinou ma drink taxikom. Ale stalo sa mi už 2x že som sa stretávala randila s fajn chlapom a keď sa dozvedel že nemám auto tak ako keby ten záujem stratil…. To je fakt dnes také dôležité ak nemám rodinu a viem sa sama premiestniť nevidim sama osobne v tom nejaký veľký problém. Aký názor máte na to vy?
Keď auto nepotrebuješ tak je ti zbytočne. Auto je nenormálny žrút peňazí. Každý z nás to ma inak. Vôbec to nevnímam ako hanbu.
Nie, nie je to hanba
Napr BA má veľmi hustú sieť MHD, dost veľký problém s parkovaním a keď máš všetko po ruke, či väčšinu robím z domu, tak auto fakt nepotrebujem
Ale áno chápem, pre niektorých samcov je auto aj o jeho spoločenskom statuse
Vôbec to nerieš 🙂 ja žijem v krajine, kde je kultúra, že každý jazdí na bajku a skôr, keď chodíš všade autom, tak si za divného 😀 a neboj sa, isto nájdeš aj muža, pre ktorého toto nebude povinnosť a statusový symbol 😀
@michaelam2 mám
Hanba je chodit spinavy, nie je hanba chodit peso a hromadnou dopravou
ja som svoje auto rovnako este nemala...bud som mala sluzobne alebo vobec. teraz manzel kupil nové auto, tak mi ponukal to jazdene (rozumej velky Discovery, 3 rocny) a povedala som, ze prácu mám na pesiu vzdialenost, kruzky v starom meste, kde nezaparkujem a na 3000 km rocne drzat a zivit take auto sa mi nechce, tak ho práve vcera predal.... ked potrebujem idem MHD, alebo zoberiem taxik... a neresim. ano manzel ma stale auto (ale primarne ho pouziva on - ked potrebujem viem si ho zobrat), ale aj ked som nebola vydata, nemala som auto a teda necitila som sa menejhodnotna... pocitaj, ze to auto ta bude stat par stovak mesacne iba preto, ze ho mas (pneumatiky, servisy, poistky, tankovanie)
Tak ak mas vodicak tak by som vobec neriesila. Je fajn ho mat, keby nahodou daco ale ak auto nepotrebujes tak by som to urcite nebrala ako hanbu.
Ak mas vodicak a si schopna aj sama jazdit je to ok. Momentalne ho nepotrebujes, ked budes potrebovat - kupis si …. nie je na tom nic zle ani hanba.
Ja neviem, ale pokial clovek nema deti a zije v meste, kde kazdych 5 minut chodi MHD a kde je problem s parkovanim, tak auto absolutne nie je potrebne.
My ked sme byvali v krajskom meste a nemali sme deti, tak auto nam vacsinu casu stalo nevyuzite, lebo vsade sme sa dostali dopravou. A aj ked sme sa odstahovali kusok dalej, tak som radsej do prace dochadzala vlakom, nez autom. Lebo to parkovanie v centre mesta, kde sidli moja praca, tak to bol jeden des. A nehovorim o tom, ze casto som bola v praci vlakom skor, nez kolegovia z mesta autom, kedze este stali minimalne 20 minut v zapche.
Clovek, ktory druhych posudzuje podla toho, ci a ake auto ma, je kazdopadne divny.
Hanba je byť hlupák, čo vyhadzuje peniaze za niečo, čo nepotrebuje. Vo všetkých mestách sveta, kde je dobrá hromadná dpprava, platí narastajúci trend nemať auto. Ak sú tam dobré podmienky pre cyklistov, platí to dvojnásobne. Ja nemať deti, nemali by sme ani auto. V rámci mesta a blízkeho okolia chodíme výlučne bicyklami, vrátane škôlky a školy.
Tak asi stretávaš nejakých divných mužov...ja auto nemám a ani som nikdy nemala, hoci vodičák som si spravila už v 17tich 🤣 a za celý svoj život, čo som spoznala mužov, ani jeden neriešil či auto mám alebo nie...a ani jeden mi nemusel robiť šoféra...môj bývalý partner auto mal...ten sa bez auta nepohol 🤣 a ja som si do práce chodila autobusom, vlakom...ako kedy...a aj z práce...hoci mohol po mňa prísť a aj ma zaviesť, ale nikdy som to od neho nechcela...jedine, ak sme niekam išli na výlet spolu a aj to len preto, že on by hromadnou dopravou nešiel...takže záleži aj od charakteru človeka...niekto si na tom zakladá a niekto nie...a to vypovedá len a len o danom človeku...určite to hanba nie je...aspoň ja to tak nevnímam...
Vobec to nie je hanba. Ja auto nemam. Ked som sa zoznamila s muzom tiez som nemala a absolutne neriesil ci mam alebo nemam. Ano, v podstate mi robil sofera ale lenz vlastnej iniciativy. Byvame zatial v meste. Pre mna je jednoduchsie prejst pesi, pripadne v mhd kusok do centra ako sa trepat autom a hladat parkovanie kde potom musim ist aj tak kus pesi. Horsie je to teraz s dietatom a kocikom ale aj to sa da kym nebyvame na dedine.
Podľa mňa stretavas len divných mužov. Ja síce auto mám inak by som sa nedostala do práce ale pomimo ho využívam minimálne, využívam pesibus a verejnú dopravu
Poviem Ti, my mame 2 auta ale JA chodim 99% pesi. Tiez je vsetko po ruke . Autom idem len na velky nakup, pripadne k rodicom do ineho mesta. Moj muz chodi autom hadam vsade. Keby som slobodna, tiez v pohode zijem aj bez auta. A keby ozaj potrebujem, vezmem bolt alebo idem busom. Ja milujem chodzu 😃 a aj svoju postavu haha. Sa cudujem ludom kt. Chodia autom aj cestu co daju pesi za 5-10min. Vela je takych.
Ked niekto byva od ruky vsetkeho tak zial, auto je isto potrebne.
Ja nemám ani vodičák nie to ešte auto. Zatiaľ mám robotu dve minúty od paneláku. Pred tým som mala robotu kde som zašla kolobežkou. Aj keby som chcela auto tak proste nemáme peniaze na auto. Muž má služobné tak vlastne nepotrebuje. Ja sa radšej preveziem busom. A keď dačo súrne tak ideme na služobnom aute
si si ista, ze chlap stratil zaujem kvoli autu? to si neviem uplne predstavit a na seba premietnut... skor naopak - ja by som sa citil dobre, keby som mohol pocas randenia odviezt zenu na svojom aute
Ak by ma chlap nechcel preto, ze nemam auto, nestal by mi ani za jedinu myslienku, nieto este za taku, ci sa mam za to hanbit.
Ja auto mám a bez neho by som fungovať nevedela. Bývame na dedine. Ja som tiež chlapa odmietla keďže nemal auto a pre mňa to bolo dôležité ale zas ja som mala aj auto aj vodičák a určite by som šoféra nerobila
Buď rada...mať auto znamenajú náklady v stovkách až tisícoch. A to sa nebavíme keď máš črep, ktorý sa stále kazí ale len o bežných prevádzkových nákladoch!
Si vezmi len PZP, havarijná, prezúvanie, olej, kvapaliny, filtre. To sú stovky eur KAŽDÝ rok
Bez auta by som nevedela existovať, ale ide to strašne do peňazí
Ja vodičak mam ale neviem jazdiť 🤣 ako som ho urobila ostal v sufliku. Auto nemám netreba mi. Chodím mhd 😃 Zastávka hneď pod bytovkou zastávka hneď pred vrátnicou v práci 🤣 obchod 3 minúty peši. Ak niečo väčšie objednám z tesca alebo cez wolt 🤷♀️
My sme 4 clenna rodina a vlastne auto nemame, ja ani vodicak a ani nechcem. :D
@sszuzu8 keď si spravila vodicak nikdy potom si už nejazdila?
Hanba to určite nie je, pokial si z dotycneho fakt nebudes robit taxikara. Ja som to zazila z opacnej strany - chlap sa bil do hrude, ze v BA mat auto je zbytocnost, vsak mame MHD. V realite ist MHD odmietal, lebo predsa autom je to jednoduchsie, pohodlnejsie, rychlejsie atd., na benzin neprispieval (ved to je moje auto a predsa som sa viezla aj ja 😀 ). Je mi zvlastne, ze už 2 muzov malo na tebe odradit to, ze nemas auto, ale zaroven verim ze tuto moju skusenost ma v opacnom garde velmi vela muzov, a mozno zrovna henti dvaja prave nedavno, preto uz su ostraziti
Inak dámy ja vám tak trochu ticho závidím,že nepotrebujete auto. Normálne som si predstavila tu sumu na mojom učte na konci roka,ktorú by som ušetrila.
@lenkasarka urobila som si ho z dlhej chvíle na materskej v 2019 mama stále hovorila ze mi ho bude treba. Žili sme v malom meste všade trebalo chodiť peši keďže mhd nič a keď sa išlo do obchodu tiež to trebalo nosiť z väčšej vzdialenosti. Nešlo mi to nebavilo ma to ale zahryzla som sa ze vydržím a dokončím. Sama som nešla nikdy odkedy som ho urobila. Len raz s mamou asi v 2021 na skúšku ale už som nevedela ani naštartovať kým odniesla košík naspäť do obchodu auto sa pohlo a nevedela som čo mám robiť 🫣🙈 žiadny vzťah k autám nemám. Sprevádzali ma hnačky nadmerné potenie stres a zbytočne nervy a zúfalstvo. Bola by som nezodpovedna keby som sadla za volant.
Pokial byvas v meste s dostupnou mhd tak je v poriadku ze auto nepotrebujes.ja byvam 15km od mesta bez auta by sa zit urcite dalo ale bolo by to narocnejsie menej komfortne zdlhave lebo spoje nie su take caste tahat nakup kocik deti autobusom alebo vlakom cakat na neho niekedy vyse hodiny a potom este slapat pol dediny domov.. no neviem asi som uz prilis pohodlna.
@lenkasarka ale presťahovala som sa do mesta kde ide mhd každú chvíľu kdekoľvek potrebujem takže toto už riešiť nemusím
Keby som byvala v meste, kde mam MHD a byvala sama, ani by mi nenapadlo mat auto. Byvame mimo mesta, daleko od zastavky SAD, mame 2 auta, lebo ja nosim deti jednym smerom a manzel do prace druhym smerom. Je to zrut penazi. Keby sme sa stahovali do mesta, tak 1 si nechame na vylety a zvysok by sme chodili MHD.
@lenkasarka napríklad moja sestra síce nemá auto a teda akože ušetrila, ale zároveň si kúpila nehnuteľnosť s extra dobrou lokalitou, aby to auto nepotrebovala a teda si priplatila cca 100 000-200 000 za tento "luxus" a za toto " šetrenie" 😀
Hanba to nie je ak si vies poradit bez toho. Stretavam sa ale s tym, ze potom vo vztahu ten chlap robi zene sofera a to chapem, ze moze liezt na nervy. Vodicak mas?